Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Konuya yorum yazanları okusaydın,8-9 aylık olup hala ayakta gitmek zorunda olanlar var. Olay sadece ben değilim, otobüs maceram zaten bitti bugün benim.Onlar niye rica etsin ya,niye rica edelim?Ben bunu anlayamıyorum. O yayılan,keyif çatan erkekleri bile savunuyorsunuz burada.

bir de şöyle bi durum var. mesela kalabalık bi otobüsteysek ve hamile bi kadın bindiyse bana göre bi kızın değil de bi erkeğin yer vermesi gerek. erkekler dururken bi kızın yer vermesi saçma geliyor bana. çünkü taciz olayları falan oluyor, ayakta kalabalığın içinde duran kızı çok rahatsız ediyorlar, o yüzden kızların kalkmak istememesini de anlıyorum, erkekler varken yer vermek bu sebepten dolayı bize düşmemeli. gerçi onlarda nerde o düşünce nerde o centilmenlik. ben kaç kere böyle bi durumda etrafıma bakındım, o lanet olası erkeklerden biri bile kalkmayınca mecbur ben kalkıp yer verdim, ondan sonra da kalabalığın içinde dikilirken çok tacize uğrayıp kavga çıkardım. yer versen bi türlü vermesen bi türlü. ne lanet bi toplum oluyoruz bazen.

Benim vicdan anlayışım bu. Şahsi görüşüm bu. Bence doğru olan bu. Benim doğrum bu.
Daha nasıl izah edilir bilemedim, sen haklısın he evet mi diyeyim kendi doğrumu bırakıp, bunu mu istiyorsunuz? Bu konu üzerine tek doğru sizin görüşünüz müdür? Kime göredir neye göredir çok merak ettim.
Beni alıntılayıp durmayın, fikrimi dile getirdim, benim doğrum budur, bence vicdan işidir, bu kadar. Size göre değildir beni bağlamaz. Ben de mi anlatamıyorum nedir, 3tür mecbur demiyorum diyorum ama ısrarla alıntılayıp duruyorsunuz, söyleyin fikrinizi geçin, bu ne tahammülsüzlük?
He evet evet çok doğru,mecbur değil diyorsunuz kimse tamam

9 ay boyunca bana kimse yer vermedi bende ahh ettim, cocuguma kimseye yer vermeyi ogretmiyecegim. Benim okullarim hep uzaklardaydi ilk okuldan beri minubus otobuslerle gittim 29 yasima kadar herkese yer verdim hamile iken zoruma gitti, kustum :D

Ben Türkçe konuşmuyor muyum acaba? Mecburdur demedim diyorum siz neyi kime açıklıyorsunuz ki? Bana göre vicdanlı insanın işi değil hamilelere yer vermemek bu kadar basit. Bu konunun genel geçer tek bir doğrusu yok, benim fikrim hamilelere yer verilmesinden yana, göz görüyor sonuçta. Millet kimin ne kadar hasta-yorgun olduğunu nereden bilsin? Müsait olan kalkar yer verir, kendini kötü hisseden oturur, budur.
Senin hiçbir mazeretin yok iken "Ben de ödedim otobüs parası, otururum bana ne, binmeseydi" dersen ve otobüs fren yapar da o hamile kadın yanında düşer, kanamaya başlarsa söylersiniz artık "Bunu vicdanla ölçemezsiniz" diye.
Size göre olmaması hakaret edebileceğiniz manası taşımıyor değil mi! Ben gayet vicdanlı bir insan olduğumu düşünüyorum hem de bunu sadece sözle bırakmayıp defalarca kere icraata dökmüş birisiyim. Bu vidan muhakemesi değil sizin hakaret içeren eleştiriniz.
Eğer otobüs fren yaptığında ya da böyle bir durum olduğunda tutnamayacağınızı düşünüyorsanız yer isterseniz ya da riski almak istemiyorsanız otobüse hiç binmesiniz, kaldı ki otururken dahi bir frenle aynı durumun oluşması olası! Bu defa vicdani sorumluluğu kime atmakta bulacaksınız çareyi? Oturduğunuz koltuğa mı? Hayatın her alanında hamileler iki can taşıdığından riskleri var bu riskleri alan kişi vicdani sorumluluğunu yolcu almıyor diye hakaret etmesin! Burada suçlu toplum değil belediyelerdir!Sorunları yetkili kişilere iletmeyip burada başka sorumlular uydurup hakaret ederek de sorun ne yazık ki çözülmez!
Düşüncelerinize elbetteki saygı duyarım ama hakaretlerinize duymak zorunda değilim. Yazınız; "Şu şekilde davransak daha güzel bir toplum oluruz. Bu vicdani bir şey hepimiz yapalım. Ben bugün böyle bir durum yaşadım...vs" şeklinde olsaydı birçok kişinin düşüncesini etkiler ve konunuzu amacına ulaştırırdınız ama ne yazık ki yazınız bu şekilde fazlasıyla densizlik içeriyor. Daha fazla yazmaya devam etmeyeceğim siz anlamasınız da eminim anlayan çok kimse vardır.

bir de şöyle bi durum var. mesela kalabalık bi otobüsteysek ve hamile bi kadın bindiyse bana göre bi kızın değil de bi erkeğin yer vermesi gerek. erkekler dururken bi kızın yer vermesi saçma geliyor bana. çünkü taciz olayları falan oluyor, ayakta kalabalığın içinde duran kızı çok rahatsız ediyorlar, o yüzden kızların kalkmak istememesini de anlıyorum, erkekler varken yer vermek bu sebepten dolayı bize düşmemeli. gerçi onlarda nerde o düşünce nerde o centilmenlik. ben kaç kere böyle bi durumda etrafıma bakındım, o lanet olası erkeklerden biri bile kalkmayınca mecbur ben kalkıp yer verdim, ondan sonra da kalabalığın içinde dikilirken çok tacize uğrayıp kavga çıkardım. yer versen bi türlü vermesen bi türlü. ne lanet bi toplum oluyoruz bazen.
Canım zaten konumun en başına dönersek,ben bana sadece tek kişinin yer verdiğini onun da kadın olduğunu yazdım; daha çok erkeklere laf söyledim.Ama konu apayrı yerlere gitti

İsticen canim kalk ben oturcam demezsen kimse yer vermiyor.özellikle gencler ellerinde telefon kulaklarında kulaklik bir haber yasiyorlar.

Size göre olmaması hakaret edebileceğiniz manası taşımıyor değil mi! Ben gayet vicdanlı bir insan olduğumu düşünüyorum hem de bunu sadece sözle bırakmayıp defalarca kere icraata dökmüş birisiyim. Bu vidan muhakemesi değil sizin hakaret içeren eleştiriniz.
Eğer otobüs fren yaptığında ya da böyle bir durum olduğunda tutnamayacağınızı düşünüyorsanız yer isterseniz ya da riski almak istemiyorsanız otobüse hiç binmesiniz, kaldı ki otururken dahi bir frenle aynı durumun oluşması olası! Bu defa vicdani sorumluluğu kime atmakta bulacaksınız çareyi? Oturduğunuz koltuğa mı? Hayatın her alanında hamileler iki can taşıdığından riskleri var bu riskleri alan kişi vicdani sorumluluğunu yolcu almıyor diye hakaret etmesin! Burada suçlu toplum değil belediyelerdir!Sorunları yetkili kişilere iletmeyip burada başka sorumlular uydurup hakaret ederek de sorun ne yazık ki çözülmez!
Düşüncelerinize elbetteki saygı duyarım ama hakaretlerinize duymak zorunda değilim. Yazınız; "Şu şekilde davransak daha güzel bir toplum oluruz. Bu vicdani bir şey hepimiz yapalım. Ben bugün böyle bir durum yaşadım...vs" şeklinde olsaydı birçok kişinin düşüncesini etkiler ve konunuzu amacına ulaştırırdınız ama ne yazık ki yazınız bu şekilde fazlasıyla densizlik içeriyor. Daha fazla yazmaya devam etmeyeceğim siz anlamasınız da eminim anlayan çok kimse vardır.

Ben kendi fikrimi gayet ortaya koyup kendi vicdan algımı paylaştım. Yorumumu sizin uygun gördüğünüz cümlelerle paylaşmak gibi bir zorunluluğum var da ben mi bilmiyorum?

Madem yer veriyorsunuz, niçin üzerinize alınıyor ve hakaret ettiğimi iddia ediyorsunuz? Şahsi hiçbir ithamım bulunmazken, gelmiş bana yazımın densizlik içerdiğini söylüyorsunuz ve siz şahsıma hakaret etmemiş oluyorsunuz değil mi?
Aynı şekilde ben de daha fazla yazmak istemiyorum çünkü dediğiniz gibi, siz anlamasanız da anlayan çok kimse var. ;)
İyi forumlar.

Ben artık cinsiyet gözetmeksizin insanlardan bu tip hassasiyetler beklemekten çoktan vazgeçtim.
Bana sadece saygılı olsunlar, bende onlara olayım noktasındayım...
Sabahları kullandığım otobüsün en az yarısı lise öğrencisi. Hani şu Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrenci yetiştiren meşhur lise. İstisnasız hepsi otobüste ya uyuyor ya uyuma numarası yapıyor... Sanırsın sabaha kadar taş taşımış bu gencecik çocuklar....
Bir başka güruh kulaklıkla müzik dinliyor cıstak cıstak... Çevresindeki 8-10 kişi daha bu sese maruz kalıyor. Kısabilir misin dediğinde binbir çeşit terbiyesizlikle muhatap olmak zorunda kalıyorsun...
Höyküre höyküre telefonda konuşanlar cabası...
Akşama kadar oturmuş oturmuş görümcesinde, eltisinde tam iş çıkış saati düşmüş yollara. Elinde 2-3 çocuk. Bütün gün çalışmış yorulmuş ama ayakta ama oturarak, insanların yer versinler diye gözünün içine bakanlar mı dersiniz. Yarım saat daha az dedikodu yapıp bu keşmekeşe dahil olmasaydınız. Oflayıp puflamayın şimdi demişliğim vardır bir zamanlar. Ama dedim ya artık umursamıyorum. Çünkü insanların içini açıp insanı insan kılan değerleri koyamazsınız.
65 yaş üstü nasılsa bedava diye her gün Eminönü'ne inmeyi görev edinmiş amcalar. Hemde mesaisine yetişecekmiş gibi saat sektirmeyen...
Vıcık vıcık terle karışık ucuz parfüm kokan...( Su ve sabuna ne oldu ? ) Dirsek atan tekmeleyen, elindeki telefondan gözünü ayıramadığı için en ufak bir frende milletin üzerine yıkılan dahaaa neler neler....
Bu saydığım kalabalıktan hamile ya da hastaya, ya da engelliye yaşlıya yer vermesini beklemek abesle iştigal bir durum zaten...

Son düzenleme:
Yer vermeleri çok şık bir hareket. Ama vermiyorlarsa da 'ben hasta değilim, hamileyim' diye kendini telkin et. Özellikle ilerleyen haftalarda bel ağrısı çok oluyor ama inanın ben işim gereği sürekli ayaktaydım. 24. Haftaya kadar gece nöbetleri tuttum. Haftada 63 saat çalışıyordum. Demem o ki, bir şekilde ayakta da gidebiliyoruz, gece gündüz çalışabiliyoruz da.

Eki Görüntüle 1891060
Kızlar bu göbek bira göbeğine mi benziyor? Hamile olduğum kabak gibi ortada değil mi Allah aşkına siz söyleyin.Bu hafta işe otobüsle geldim, niye çünkü sevgili eşimin abiciği bizim arabanın keyfini sürüyor (O da ayrı bir başlık,eşimle küsüz barışmayı düşünmüyorum) Bu sabahla beraber bu hafta toplamda 5 kere otobüse bindim ve yol trafikten dolayı en az birer buçuk saat sürüyor.Vee -sadece bir kere bir kadın hariç-bir Allahın kulu yer vermedi! Hadi ben neyse,trafikte işe gitmeye uğraşan onca hamile var ya da hastaneye gitmeye çalışsan yaşlı,çocuklu insanlar var. Biz bu kadar mı aciz,düşüncesiz,vahşi bir toplum olduk? İnsanın gözünün içine bakıp bacaklarını kocaman açıp yayıla yayıla oturan adamlar, hiç mi utanmıyorsunuz ya?Tacizleri,türlü türlü entrikaları yazmıyorum bile... Azıcık insan olun,insan!

olmazlar anacım olmazlar. ne hamileye yer verirler, ne yaşlıya. bunların ne kendilerine ne de herhangi bir şeye gram saygıları yok. memleket öküz kaynıyor.

Ayakta gitmek koymuya da düşmekten korkuyorum ben. O yüzden bu göbüşünde baskı olan tshirtlerden giyiyodum hamile olduğum belli olsun diye. Artık gerek yok çok şükür :anneadayı:

insanlardan hoşlanmıyorum, doğal olarak yüzlerine bakmıyorum.. kim hamile, kim yaşlı, kim çocuklu doğal olarak görmüyorum.. zaten toplu taşımaya da bindiğim yok artık ama bindiğim dönemde ve iki hamileliğimde de ne yer istedim, ne yer verdim.. öyle baş dönmesi, mide bulantısı falan da değildi benimki, auralı migrenim vardı bildiğin kör oluyordum atak geldiğinde.. yıl 2016, bu ülkede kimseden bir şey beklemeyin, siz de kimseye bir şey vermeyin.. açık yazacağım bu durumdan memnun değilseniz benim gibi ülke değiştirin..

Hassas durumlarda yer istenmeli bence. Hamileyim diyin yer isteyin, elbet biri kalkar. Kendiliğinden iyilik yapma pek bize göre değil. Ben yaşlılara çok yer verirdim ama sonradan o merhametli yanım gitti mesela sırf ring için bedava kartı da var diye insanların iş okul çıkış saatinde tüm koltukları dolduran yaşlıları gördükçe. İnsanlar hassasiyetlerini kaybedebiliyor. O yüzden artık etrafımı süzüp ihtiyacı olan var mı diye bakmam ama yer isteyen bir hamile yaşlı görsem veririm. İsteyin siz de sorun çözülsün. Kafa yapısı değişmez çünkü. Herkes ben de yorgunum gözüyle bakıyor.

C CeYz Ben genelde yaşlı çocuklu hamile herkese yer vermeye çalışırım.Şimdi senin göbeğin evet hamile gibi duruyor.
Ama dikkat edilmezse gözden de kaçabilecek bi boyutta şu an açıkçası.
Mesela yorgun ve dalgın olsam seni fark etmeyebilirdim açıkçası.
Hani bu bebekli tşörtler varya onları giysen direkt dikkat çekersin ama.
Bir de bir kere kilolu bi kadını hamile sanıp yer vermiştim kadın sinir olmuştu bana.(senin fotoğrafındaki göbeğinden daha büyük bi göbeği vardı)
O günden beri de temkinliyim açıkçası belki göbek şişkinliktir diye dikkatle bakıyorum özellikle.

Bu ulkenin insanlarini sevmiyorum. Mecburiyetten yasiyorum yani. Ozellikle yobaz cahil kadin ve erkeklerden nefret ediyorum. Ne cikarsa o tiplerden cikiyor.

Ama böyle insanlarin jcinde de şükür insanligimi kaybetmedim.

Kucuk cocuklarada yer veririm. Illa yasli olmasina gerek yok.
Ama az daha calisip lara toplarsam kendi arabami alicam inşallah.

Insanlarla ne kadar az ya yana gelsem iyidir. Inan ki igreniyorum.

Göbeğiniz düpedüz hamile göbeği şimdiden tebrikler. Ama şöyle bir durum var tüm gün ayakta ders anlatıyorum, ayaklarım yara içinde kalıyor zar zor yer bulup oturuyorum yaşça küçük gösterdiğim için o yaşlı ya da hamile benim tepemde dik dik bakıyor, bazen laf atıyor acımasızca. Bazen kalkıp yer veriyorum gerçekten çok ağrım sancım varsa misal regl dönemlerim çok ağrılı geçer hanımefendi hastayım başkasından rica edebilirsiniz diyorum.
Biraz gerilmiş gibisiniz. Çok zor ama etrafınızda oturan insanların da belki rahatsızlıkları vardır. Sırf hamile değiller ve gençler diye o 1 buçuk saatlik yolu ayakta gidecek halleri olmayabilir onların da. Bu konuda çok dertliyim kusura bakmayın. Bacaklarını açarak oturan magandaları ayrı tutuyorum.

Yer versinler deyip onlara minnet edeceğime kocamla barışıp arabayı almaya bakardım ve garantilerdim de arabanın hep bende kalmasını.Toplu taşıma berbat halde ben bile bunalıyorum yani..

yer istemelisiniz,musadenizle oturabilir miyim hamileyim diyin.
insanlar tlflarina bakmaktan birbirlerine bakmiyorlar bile..
bilmiyorum ama bana buyur bacim otur diye cok yer veren oldu,hatta oglumla bindigimde arkalarda cagiranlar bile oluyordu gelin burasi bos diye. -bahsettigim yer Bursa-

Back
X