Bu konuda bilgisi olan bana yardım edebilir mi:((

SadeceAsk

Kocasının Bitanesi..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
632
34
123
kızlar hemen konuya girmek istiyorum..
az önce ağlayarak üniversitde yakın olduğum bir arkadasım aradı,,çok zor bir hayatı var ama özetlemem gerekirse 2 yıl önce annesi vefat etti.. babası zaten annesini hiç sevmezdi.. neyse zaten hemen hemen arkadaşımın yaşlarında bir sevgilisi vardı adamın kadın ölünce hemen bu kızla evlenmiş.. doğal olarak arkadaşımın psikolojisi altüst olmuş babasıyla arası felaket adam tabi hep karısını tutuyor hergün kavga kzını aşağılayıp üzüyormuş.. sürekli böyle olursa seni evlatlıktan red edicem diyip dururken bugün gelmiş ve onu tamamen evlatlıktan red ettiğini söylemişş.. adamın baya bir serveti var yeni kadın herşeyi istediği gibi yapmış.. bana dediki ben bunun doğruluğunu nasıl öğrenebilirim nüfustan silinip silinmediğimi.. bende hiç bilemiyorumki aranıza bilen varsa lütfen yazsın tc kimlikte falan çıkar mı acaba...

Bilmiyorum ama birisi cocuguna "seni evlatliktan reddediyorum" deyince nüfustan silinmez bence...

ya servetinden mahrum eder yine onun çocuğudur ama hiç birşekilde almasını istemez servetini falan kız bence öyledir yani...

evlatlıktan silme gibi bir durum olamaz ancak mahkemeye gidilir ve soy ismi değişikliği olur ancak öyle olur tek başına babası bunu yapamaz mirasa gelince babasının isteğiyle istediği kişeye verme hakkı vardır mantıklı olanıda budur bence canım

MİRASTAN YOKSUNLUK
Halk arasında “evlatlıktan reddetmek, nüfustan sildirmek” şeklinde bilinen “mirastan iskat “ (çıkarma) ve “ mirastan mahrumiyet” ancak aşağıdaki şartlarda olur;

*

Mirasçı, mirasbırakana veya yakınlarına karşı ağır bir suç işlerse ya da mirasbırakana veya ailesine karşı yasalardan doğan yükümlülükleri yerine getirmezse, mirasbırakan ölümüne bağlı bir tasarrufla bu kişiyi “mirastan iskat” edebilir.
*

Mirastan mahrumiyet ise; kasten mirasbırakanı öldüren veya buna teşebbüs edenler, zorla mirasbırakanı ölüme bağlı tasarrufta bulunmaya (vasiyet gibi) veya bulunmamaya mecbur edenler, mirasbırakanın yeniden yapamayacağı ölüme bağlı tasarrufu gizleyen veya bozanlar, sonradan affedilseler bile mirastan mahrum olurlar.

Ancak, yukarıdaki her iki hal de, yani mirastan ıskat ve mirastan mahrumiyet halleri kişiseldir. Bunu yapan mirasçıların çocuklarının miras hakları devam eder, sadece bu kişiler mirastan pay alamazlar.

şimdi okudum nüfustan sildirmek diye birşey yokmuş bizim hukukumuzda yaiı bakmanıza gerek yok mirastan reddetmek halk arasında evlatlıktan reddetmek veya nüfustan sildirmek diye bilinirmiş

ne yani gidipte ben çocuğumu evlatlıktan reddettim silinmi dedi ne kadar saçma..ölmeden nasıl silinebilirki?

ne biliyim adam öyle söylemiş arkadaşıma ne yaptı yada ne demek isediği hakkında hiçbir fikrim yok:1no2: seni redettim artık herşeyimden mahrumsun demiş..

Avukata başvuru yapsın hemen. Adamın böyle bir hakkının olmadığını biliyorum. En azından geçerli sebebi olması lazım. Evlatlıktan reddetse bile miras payından faydalanabiliyor diye biliyorum.

Biraz da kendine zaman tanısın. Babası, zamanla o kadının ne para avcısı olduğunu farkeder umarım.

Ben bu erkekleri anlamıyorum yaa.... Nefislerine ne kadar düşkün oluyorlar. Bel altları ne kadar da kıymetliymiş...
Sen hem sana bir evlat vermiş ve senin için ömrünü adamış karını sevme, hem de karın ölür ölmez, kızın yaşında biriyle evlen.
Bu adamın hiç mi aklı yokmuş.
İnsanın evladı, tüm servetlerden daha kıymetlidir.
Nice insanlar var ki , evlat sahibi olabilmek için varını yoğunu ortaya kokuyor.
Zaman haklıyı haksızdan ayırır merak etme. O adamın iyice ihtiyarladığı zamanı görmek isterdim.
:oklava:

ne biliyim adam öyle söylemiş arkadaşıma ne yaptı yada ne demek isediği hakkında hiçbir fikrim yok:1no2: seni redettim artık herşeyimden mahrumsun demiş..

Ne demek istedigi hakkinda bir fikrim var:
Galiba kizina miras falan biraskmak istemiyor yani yeni karisina birakmak istiyor.
"Reddettim nüfustan sildirdim" diyerek arkadasinin miras falan istememesini elde etmeye calisiyor...

allahım ya bu nasıl bır baba nasıl bır zıhnıyet...
bence gızlı kamera koysun herşeyı delıl olarak gostersın..
allah ıslah etsın..

canım ozamana kadar o kadın onu tamamen sömürmüş olur evladından bile soğuttuğuna göre ALLAH ıslah etsin tüm yolundan çıkanları ne diyeyim:((

allahım ya bu nasıl bır baba nasıl bır zıhnıyet...
bence gızlı kamera koysun herşeyı delıl olarak gostersın..
allah ıslah etsın..

kamera derken nereye ve neden adam evli zaten neyi kanıtlayacak anlayamadım cnm:sm_confused:

kamera derken nereye ve neden adam evli zaten neyi kanıtlayacak anlayamadım cnm:sm_confused:

Evlendiği kadın eğer dolandırıcıysa (mirasyedi ise) gizli kamerayla açığa çıkar bir şekilde demek istiyor canım.
Tabii ne kadar doğru olur, orası mechul...

allahim o kadina biraz vicdan biraz merhamet bir parcada acima duygusu versin.

yazik arkadasiniza cok uzuldum.

yok öyle birşey.her isteyen çocuğunu nüfustan sildiremez.çok çok haklı sebepler arandığını duymuştum.üvey anneyle geçimsizlik buna sebep olamaz.ne biçim babalar var dünyada yazıklar olsun.:1no2:

Back
X