Bu konuda fikrinizi merak ediyorum..

Beybi05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
523
128
103
32
Merhabalar. İlişkilerde sevince mutluysakta evlilige heveslenme, evlilige karsi daha bi cesaretlenme oluyormus sanırım insanlarda. Son zamanlarda bu duygularim cok artti.
Evlilige karsi heves baslayinca da içiniz icinize sığmıyor gibi bisey oluyor. Iliskim uzak mesafeli malesef. Buna ragmen mutluyuz ufak tefek sorunlar harici pek problem olmuyor.
Ben boyle evlilik dusuncesine giriyorum hadi diyorum artik ayni evde olalim yanyana olalim hep, iste şunu yapariz bunu yaparız falan çünkü bunlari konusmak mutlu ediyor beni. Bilmiyorum belki bu kadarı abartidir. Sosyal medyada bakinirken bi tekli koltuk gördüm. Cok begenince yaa dedim evlenelim alalim bu tarz seyler evimi de duzenleyeyim artik cok guzelmis falan diye attim böyle. Yani bilmiyorum yanlis mi bu kadari anlamiyorum. Ama karsilik olarak bisey dicem ya sen benimle mi olmak istiyorsun benim icin mi evlilik düşünüyorsun yoksa eşya mi istiyorsun esya icin mi evlenmek istiyorsun gibi bi tepki aldim şaka oldugu iddia edilen. Ben de derdim eşya olsa zaten evliligi simdiye düşünürdüm hatta zengin birinin derdine duserdim dedim. Ama beni de rahatsiz etti bu konuşma ne kadar şaka da dense. Sürekli esyadan bahseden biri degilim, sadece esyadan bahseden biri de degilim. Hatta genelde yanyana olsak artik hep falan diye konusan biriyim. Sonucta uzak mesafedeyiz ve biseyler paylaşmak ya da ilerisi icin gercek olsun olmasin hayal kurmak, plan yapmak mutlu ediyor beni. Sanki hepsi olacakmis, bu uzaklik bitecekmis hissi veriyor. Ama böyle tepki alinca da hevesim kursagimda kaldi derler ya o sekilde oldum. Sanki ne dersem onunla o yüzden mi olduğumu sorgulayacak hissi oluştu. Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum umarım anlaşılmıştır. Bu arada esya muhabbetinden dolayi bunu da aciklamak istiyorum. Oyle maddi seyler bekleyen biri degilim. Hatta oyle düğün kina nisan olsun bana şunu al bana bunu al diyen biri asla degilim. Aksine hic birini istemediğimi boyle seyleri gereksiz buldugumu soyleyen biriyim. Maddi bisey asla kabul etmeyen biriyim. Hani belki boyle karsilik almamin sebebi surekli muhabbetimizin bu tarz şeyler olmasindan oldugu düşünülebilir. O yüzden belirtmek istedim. Sizin fikrinizi merak ettim gereksiz alinganlik mi yaptım acaba diye?

Son düzenleme:
Aslında durum ortada karşı taraf sanki evliliğe sıcak bakmıyor ve bu konuyla alakalı sizinle tartışmak istiyor. Ayrıca uzak mesafe ilişkisi birbirinizi yakından pek tanımıyorsunuz. Yıllarca sevgili olanlar bile evlendiğine pişman siz nasıl mutlu olacaksınız. Bu arada yaş kaç

Aslında durum ortada karşı taraf sanki evliliğe sıcak bakmıyor ve bu konuyla alakalı sizinle tartışmak istiyor. Ayrıca uzak mesafe ilişkisi birbirinizi yakından pek tanımıyorsunuz. Yıllarca sevgili olanlar bile evlendiğine pişman siz nasıl mutlu olacaksınız. Bu arada yaş kaç
Yasim 29. Iliskimiz 3 senelik neredeyse.

Merhabalar. İlişkilerde sevince mutluysakta evlilige heveslenme, evlilige karsi daha bi cesaretlenme oluyormus sanırım insanlarda. Son zamanlarda bu duygularim cok artti.
Evlilige karsi heves baslayinca da içiniz icinize sığmıyor gibi bisey oluyor. Iliskim uzak mesafeli malesef. Buna ragmen mutluyuz ufak tefek sorunlar harici pek problem olmuyor.
Ben boyle evlilik dusuncesine giriyorum hadi diyorum artik ayni evde olalim yanyana olalim hep, iste şunu yapariz bunu yaparız falan çünkü bunlari konusmak mutlu ediyor beni. Bilmiyorum belki bu kadarı abartidir. Sosyal medyada bakinirken bi tekli koltuk gördüm. Cok begenince yaa dedim evlenelim alalim bu tarz seyler evimi de duzenleyeyim artik cok guzelmis falan diye attim böyle. Yani bilmiyorum yanlis mi bu kadari anlamiyorum. Ama karsilik olarak bisey dicem ya sen benimle mi olmak istiyorsun benim icin mi evlilik düşünüyorsun yoksa eşya mi istiyorsun esya icin mi evlenmek istiyorsun gibi bi tepki aldim şaka oldugu iddia edilen. Ben de derdim eşya olsa zaten evliligi simdiye düşünürdüm hatta zengin birinin derdine duserdim dedim. Ama beni de rahatsiz etti bu konuşma ne kadar şaka da dense. Sürekli esyadan bahseden biri degilim, sadece esyadan bahseden biri de degilim. Hatta genelde yanyana olsak artik hep falan diye konusan biriyim. Sonucta uzak mesafedeyiz ve biseyler paylaşmak ya da ilerisi icin gercek olsun olmasin hayal kurmak, plan yapmak mutlu ediyor beni. Sanki hepsi olacakmis, bu uzaklik bitecekmis hissi veriyor. Ama böyle tepki alinca da hevesim kursagimda kaldi derler ya o sekilde oldum. Sanki ne dersem onunla o yüzden mi olduğumu sorgulayacak hissi oluştu. Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum umarım anlaşılmıştır. Bu arada esya muhabbetinden dolayi bunu da aciklamak istiyorum. Oyle maddi seyler bekleyen biri degilim. Hatta oyle düğün kina nisan olsun bana şunu al bana bunu al diyen biri asla degilim. Aksine hic birini istemediğimi boyle seyleri gereksiz buldugumu soyleyen biriyim. Maddi bisey asla kabul etmeyen biriyim. Hani belki boyle karsilik almamin sebebi surekli muhabbetimizin bu tarz şeyler olmasindan oldugu düşünülebilir. O yüzden belirtmek istedim. Sizin fikrinizi merak ettim gereksiz alinganlik mi yaptım acaba diye?
Eğer ilişki yeniyse adam haklı olabilir.Sen heves etmişsin beğenip atmışsın fikir sormak için sana şimdiden diyorki seninle evlenmeyi düşünmüyorum.Evlensekte sen benim umrumda değilsin.Olay bu kadar basit.

Adamın evlilikle alakası yok gibi. Çünkü evlilik düşünenler küçük bir eşya bile olsa kendi evinizle ilgili kurulan bir hayal iki tarafı da mutlu eder. Heyecanlandırır. Sizinkin de o yok malesef.

Belki sadece şakaydı,sen farklı anlamlar yükleme gayretine girdin,olamaz mı ?
Yani seni mutlu eden,seni heyecanlarindan düşünceler karşı tarafta aynı etkiyi bırakmıyor olabilir.O da buna istinaden bir şaka yapmistir.
Yahut seninle evlenmek gibi bir düşüncesi yoktur,konu Cidde olmamasina rağmen evliliğe yapmış olduğun bir gondermeyi şaka yollu olarak sana iade etmiş,beklentiye girmemen konusunda da mesaj vermek istemiştir.
Erkekler (bazilari) rahatsız olduğu ciddi konuları şaka yollu olarak basitlestirip karşındaki kişiyi vazgeçirmek yahut oyalamak konusunda ustadır.

3 senelik bir ilişkide yaş ve diğer şartlar uygunsa evlilik beklentisi çok normal.
Ancak şaka olduğunu iddia ettiği sözler hiç yakışık almamış. Terk edilmeyi hak edecek kadar ağır.

Bir de uzak mesafe ilişkisi için şunu soracağım en başından beri mi ilişkiniz bu şekilde. Hayatınızın en azından bir kısmını aynı şehirdeyken bilmeniz size o kişi hakkında örtülediği konular hakkında ipucu verir.

Uzak mesafeyi bir anlayabilsek cevap vereceğiz de.ne kadarı uzak, ne kadarı yakın?

Derdinz esya ise alın kullanın. Esya almanın tek yolu evlilik mi?

Bir esya uzerinden hadi artik evlenelim demenizde anormal bi sey yok bu sizi malci mulkcu de yapmaz, karsi tarafta niyet sezemedim ben. Uzak mesafe iliskisi olmasina ragmen sizinle evlilik dusuncesi henuz islememis adama. 3 yil uzak iliski icin de oldukca uzun. Fiziksel temasin az oldugu iliskiler bi sure sonra bu modu olagan kabul ediyor ve boyle gelmis boyle gitsin kafasina girebiliyor ciftlerden biri. Tabi ki hos degil.

Benim size bir tavsiyem olacak. "Onu yapmamiza gerek yok oraya gitmesek de olur, yok benim fazlasinda gozum yok onu almasak da olur, bana bu kadari yeterli seni zorlamak istemiyorum" tarzi bakis aciniz size hicbir arti deger katmiyor, oyle zannediyorum ki karsi taraf sizin aslinda bu tertemiz mukemmel tarafinizi anlamak istemeyen bir karakter. Siz bu tip insanlara karsi ne kadar fedakar ne kadar uyumlu, ilimli olursaniz olun, bu, zaten sizin gorevinizmis gibi davranilacak bir sure sonra (tecrubeyle sabittir). Onermiyorum bu davranislari. Hak edene ok ama etmeyene cok fazla gelirsiniz. Kaldiramaz.

Gereksiz alınganlık değil de,adamın kendisini bir mok zannetmesine sebep olmuşsunuz.
Ne gerek var sürekli “yan yana olsak” “şu eşya güzelmiş” vs gibi laflara? İstemeyerek de olsa adama “beni al beni al” baskısı yapmış oluyorsunuz.
Çünkü arada konusu geçiyordu ona güvenerek rahat oldum acikcasi. Ee belli bi yasa geldim ve bayadir da bi iliski içindeyiz. Ki uzak mesafeli olunca zaten iletisim kısıtlı, o açığı bi şekilde kapatmak için hayal kurmak plan yapmak heveslenmek insani rahatlatiyor galiba

Eğer ilişki yeniyse adam haklı olabilir.Sen heves etmişsin beğenip atmışsın fikir sormak için sana şimdiden diyorki seninle evlenmeyi düşünmüyorum.Evlensekte sen benim umrumda değilsin.Olay bu kadar basit.
İlişkimiz yeni degil yeni olsa zaten ben de rahat olamam bu derece. 3 senelik iliskimiz var

"Sonucta uzak mesafedeyiz ve biseyler paylaşmak ya da ilerisi icin gercek olsun olmasin hayal kurmak, plan yapmak mutlu ediyor beni. Sanki hepsi olacakmis, bu uzaklik bitecekmis hissi veriyor. Ama böyle tepki alinca da hevesim kursagimda kaldi derler ya o sekilde oldum. Sanki ne dersem onunla o yüzden mi olduğumu sorgulayacak hissi oluştu"

Bence bunu kopyala ona msj olarak gonder. Biraz da o dusunup pisman olsun

Adam gerzek geldi bana açıkçası, sonsuz kadar mı uzaktan uzaktan yaiayacaksınız yani eninde sonunda ya bir araya gelirsin evlenirsin ya da ayrıllırsın başka türlü bu iş anlamsız çünkü. verdiği cevap da gayet kaba ve hayvanca hiç mi eşya görmemişsin yani, insan tabi ki kendi evine heveslenir ve özenir , ayrıca da kendini bir halt sandırmışsın adamı. Ben olsam cevap yazarım ben eşya gördüm de sen konuşmayı bilmeyip havyanca yorumlar yapıyorsun derdim. Yukardaki yoruma da katılıyorum koltuğu beğendiysem alırdım, bu ayıyı da artık Allah mı iflah eder bilemicem.

bu adam seninle evlenmek istemiyor bence . 3 yıl ayrı kalmak adam için sorun değil .böyle giderse bi 3 yıl daha uzak mesafe olur.ardından gider biriyle tanışır 6 ay içinde evlenir .
Genelde böyle olur çünkü ..
Bence çok umut bağlama , çok hayal kurma akışına bırak şimdilik ..

Back
X