Bu Konuya kizacaksiniz biliyorum ama sigarayi nasil birakacam hamileyim!

Sedo112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2017
174
90
28
29
Kizlar 7 senedir sigara iciyorum ve hamile oldugumu ogrendim sigarayi birakmam lazim ama cok zorlaniyorum daha oncede denemistim ama basaramamistim simdi yapmam lazim ama nasil yapacam inanki bilmiyorum yardim ve onerilerinizi bekliyorum

Kizlar 7 senedir sigara iciyorum ve hamile oldugumu ogrendim sigarayi birakmam lazim ama cok zorlaniyorum daha oncede denemistim ama basaramamistim simdi yapmam lazim ama nasil yapacam inanki bilmiyorum yardim ve onerilerinizi bekliyorum
birden kesecksn tek tuk icmeyle olmuyo.ya hep ya hic meselesi canim.gunde bi paketten fazka iciydm ama biraktm sirf ona zarar gelmeisn diye

Ben yaklasik bir ay once sanki icime dogmus gibi 1 paketten gunde 10 Taneye kadar dusurdum ama yoksunlugunu cok cekiyorum tamamen birakirsam nasil olacam hic bilemiyorum

İlk başta zor geliyor bende içiyordum ama o dumanın içindeki cana gidicegini düşününce içmek gelmiyor insanın içinden bikac gün zorlanirsin ama basarabilirsin

İlk başta zor geliyor bende içiyordum ama o dumanın içindeki cana gidicegini düşününce içmek gelmiyor insanın içinden bikac gün zorlanirsin ama basarabilirsin
Evet canim ben vicdan azabindan olurum heralde bide kilo almaya cok Musait vucudum var birakmayla beraber hepten gidecem ama bebis icin hereseye deger

Evet canim ben vicdan azabindan olurum heralde bide kilo almaya cok Musait vucudum var birakmayla beraber hepten gidecem ama bebis icin hereseye deger
Yok.merak etme kilo zaten alacaksın sağlıklı beslenme benim beslenmemde bir değişiklik olmadı abur cubur ona buna sarmaşık hiç zaten gebelik ilerledikçe tiksiniyosun dışarda sigara kokan biri yanımda otursa kalkma isteği duyuyorum artık sadece içindeki cana odaklan o kadar

Haklisin Canim benim beslenmeme dikkat etmeyle ve birazda oyalanacak biseyler bulmayla basaricam bunu insallah

Haklisin Canim benim beslenmeme dikkat etmeyle ve birazda oyalanacak biseyler bulmayla basaricam bunu insallah
Her ictiginde bebeğini kucaginda düşün ve onun agzina zorla sigarayi koyup o zehiri bebegine cektirdigini düşün.. bence bundan daha büyük bir vicdan olmaz..

Ben yaklasik bir ay once sanki icime dogmus gibi 1 paketten gunde 10 Taneye kadar dusurdum ama yoksunlugunu cok cekiyorum tamamen birakirsam nasil olacam hic bilemiyorum
Tam da sitede bu konuyla ilgili başlık yok sanırsam derken sizin başlığı gördüm :))) bende normalde günde 1 paket içen biriydim, bi süredir çocuk düşünmeye bşldığımız için sayısını azalta azalta düşürdüm, günde 7 sigaraya kadar düştüm. İlk şüpheli ilişkimin üstünden 10 gün geçti, bu 10 günlük süreçte sigara içmeye devam ediyom testte hamile sonucu çıkarsa bırakırım diye aslında şimdi bile içmemem lazım hamile kaldıysam da kalmadıysam da ama birden atmak çok zor. 1 hafta sonra test yapcam o güne kadar günde 3 e falan indirmeyi hedefliyorum, test hamile derse bıtakırım diye planlıyorum inşallah son 2 aydır sigarayı azaltma mücadelesiyle geçirdim. Paketin içine her sabah sayarak sigara koyuyom bunun dışına çıkmayacam diye , bu yöntem beni motive ediyor. Bi tablo yaptım gün gün içtiğim sigara sayısını yazıyom azalttığımı gördükçe kendime güvenim artıyor :)

Valla cok guzel anlatmissin canim ben artik beyinde bitirme olayini el aliskanligini gectimde tek skinti nikotin yoksunlugu kendine inandin mi yapayacagin sey yok benfe sen gayet iyi gidiyosun allah yar ve yardimcin olsun

Valla cok guzel anlatmissin canim ben artik beyinde bitirme olayini el aliskanligini gectimde tek skinti nikotin yoksunlugu kendine inandin mi yapayacagin sey yok benfe sen gayet iyi gidiyosun allah yar ve yardimcin olsun
Sen de uygulayabilirsin bunu, sabah paketin içine 8 tane say koy mesela, bugün bunun dışına çıkmayacam diye, gün içinde sigara canın istedikçe yarım saat sonra içecem diye her sigarada azcık ötele, birakç gün böyle git, ağzının tadı değiştikçe mutlu olacaksın, sonra paketin içine 7 koy, birkaç gün sonra 6. Normalde sayısını azaltmayı daha uzun süreye yaymak lazım ama söz konusu hamilelik olunca birkaç günde bir azaltmak gerekiyor sayısını ki çabucak en az sayıya ulaşalım. İşyerinde bi kadın vardı bizim günde 3-4 tane içiyordu, başka biri vardı o hiç azaltmadı bile normal zamandaki gibi içip duruyordu. Bilmiyom içleri nasıl rahat ediyordu öyle. Günde 1 yada 2 tane çok zorlananlar için hoşgörülebilir ama ben tamamen içmemeyi düşünüyorum eğer hamile olduğum çıkarsa testte.

Canim dedim ya ben bir aydir gunde bir paket icerken simdilerde cok cok azalttim bunu yapabildiysem hepten birakabilirim diye dusunuyorum hic icmemek en dogrusu bu arada bugun hic icmedim

Bebeğinin sağlığını
ve onu o dumanın içinde olduğunu düşün kendi ellerinle zehirlediğini unutma bırakırsın mutlaka inşallah

Ben de günde rahat bir buçuk paket içerdim. Öğrendiğimde marka değiştirme azaltma vs gibi yöntemler denedim malesef üç ay kadar devam ettim az ya da çok. Eşim de içerdi o bırakmaya karar verdi aynı anda bıraktık. 10 gün boyunca çok istedim git gide azaldı. Şu an bebeğim iki aylık eskisi gibi olmasa da hala canım çekiyor malesef ama içmiyorum. Ama şunları düşün: karnın burnunda hastane köşelerinde sigara içmek istediğini/ ameliyatlı bir şekilde hastaneden çıkmak ve içmek istediğini/ bebeğini öptüğünde nefesinin koktuğunu/ sigara içmek için bebeğine ayıracağın vakitten kıstığını...vs hep hamilelik dönemine odaklanıyoruz ama bunun sonrası da var sonuçta hamilelikte bırakamadan sonra hiç bırakamaz. Bir anda kesmelisin canım. Çok canın çelerse hadi bir nefes iki nefes yak söndür bu da ilk başlarda günde üç dört kesi geçmesin. İnşallah bırakırsın..

Bebegini dusun bence. İnternetten bebek videolarina falan bak. O tatlisa zarar vermek istemezsin :)

suan baya kotuyum ama istesem bile icemem esim bilmiyor biraktim diye biliyor yani yanimdanda ayrilmadigi icin icemicem kendimi meyveye verdim oda cok siskinlik yapti suan ki halimi anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…