- 14 Eylül 2009
- 2.345
- 1.124
- 248
- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
3 tane sezeryan olmus biri olarak cati muanesine razi olurdum sezeryan cok pismanlik duyulan birsey etrafimdaki herkes pisman mutlu olani gormedim tamam sezeryanda bayiliyorsun aci duymuyorsun ya sonrasi tam bir iskence bebegi emzirmeye bile zorlaniyorsun heleki yalnizsan bu ikiye katlaniyor bence sizi strese sokacak seyleri okumayin izlemeyin ben bademcik ameliyatindan once okudum izledim son dk nerdeyse ameliyattan kacacakdim caresiz kiz cocugu gibi unutmayin ki bebek doguran tek insan degilsiniz bak ben hep baskalarinin cektiklerinden guc alirim baska kadinlarda cekti derim onlarinda cani yandi caresizlermiydi hayir sende degilsin sende basaracaksin deyip kendimi ikna ederim buda her daim morel olursimdiden hayirli dogumlar bebegin saglikla gelsin anneyiz biz herseye dayaniriz viz gelir tiriz gider sloganimiz bu
Dogumuma cok az bir zaman kaldi. Bi onceki konumda cati muayenesiyle ilgili derdimi anlatmistim. Cok canim yandi ve ogun ne rahat oturabildim ne yuruyebildim. Ilki bu kadar acitmamisti ama ikincisi cok kotuydu. O muayeneden beri dogumdan cok korkmaya basladim.1hafta snra kontrolum var. Doktorum tekrr bi muayene ederiz ve 4gun daha bekleriz dogum icin dedi. Yani 1hafta ve arti 4gun sonra tam 9ay 10gun dolmus olacak. Fakat ben bir hafta sonraki muayeneye gitmeyi dusunmuyorum.sizce yanlis mi yapiyorum. Tekrar bir cati muayenesine dayanamam. Oyle acidi ki resmen bu aci gecmeden dogum olmasin diye dua ettim.
1haftam daha var.korkudan uyuyamiyorum.aklimdan cikmiyo. Sezeryandan da cok korkuyorum. Sanciya dayanirim ama her defasindaki muayeneye bebegin cikmasina kesik atilmasina ve dikise dayanamam . Bizden ne bekliyosun doceksiniz belki ama. Bilmem.korkuyorm.yazmak istedim.
İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın arkadaşım...merak ettiğim çatı muayenesi neden çok acıtttı ve korkuttu seni..bu çok kısa süen bir işlem değil mi? Açılman olup olmadığını anlamak için aşağıdan bakmak zorundalar ve ancak bunu o vajinal ultrason ile yapabilirler..evet girerken biraz acıtabilir ama gebeliğin ilk haftalarında olduğu gb rahim ğzından geçirmiyorlar ki artık..ben de normal doğumdan acısı ve sancını önden günlerce çekmek zorunda olduğun için korkuyorum..bu nedenle acıyı sonraya atmaya sezeryan olmaya karar verdim..
umarım sıkıntısız geçer gider ve bebişin kollarında olur..
ben bır dogum yaptım bende catı muhanesı olmadım . kı kaldıkı hastahaneye gıttıgımde sancılarım 80 cıvarlarında ve 5 dk az dı ona ragmen parmak ucu dedıler acılmama saatlerce sancı cektım . Kesıkte atıldı dikişte . ama acıyı cok hısetmedım ne kesıgı ne dıkısı zaten dıkılırken kızımı kucagıma vermıslerdı . Bu yuzden ona bakmaktan acıyı hıssetmeye fırsat bıle kalmadı . Sancıyı cekerım dıyorsan zaten gerısı onemlı degıl dogumda en cok can yakan sey sancı.
sera canım sen 3 defa mı sezerayn oldun? maaşalahh sana nasıl iyileşti o yaralar peki?..benim rahimde yapışıklık olabiliriş..doktor sezeryan olursan görebiliriz dedi..ben de tamam dedim..zaten çok korkuyorum normaldoğumdan..günlerce uykusuz yok açılmayı bekle yok sancı çek..evet tamam sonra hemen toparlanıyorsun sütün falan geliyor ama allttan da yırtıyorlar ve uzunca tuvalet konusu mahvediyor seni..
Bu arada Yamisy de doğurdu dün..almış bebişini normal doğumla koynuna..ama çok sancı çekti öncesinde açılmayı beklesin diye..
Her sey normal ilerlerken sezeryan olmak istemiyorum.ama korkumu da yenemiyorum. Doktorum dogum olmamissa tekrar geldiginde gerekirse bir daha muayene ederiz dedi. Gitmemeyi dusunuyorm.bir daha ayni aciyi yasamak beni sezeryana itevek diye korkuyorm
benimde gectigimiz persembe gunu cati muaynem yapildi.yasadigim yerde malesef hamileligin son 3 haftasinda doktorunu degistirmek zorundasinboyle citi piti isinin ehli dedikleri bi bayan doktor sectik,Allahim o kadindan oyle bi kontrol performansi beklemezdim..o kadar sert kontrol etti ki aksamina kanamam oldu,artik tesaduf muydu olacagi mi vardi bilmiyorum..oyuzden beterin beteri var .onumuzdeki hafta bidaha gitmem gerek,biliyorum ki yine alttan muayne yapicak ama yapcak bisey yok..
sizde gidin kontrolunuze.belkide diger kontrolunuzde acilmaniz baslamis olacak ve yatisiniz bile yapilabilir..cok okudum dogum hikayelerinde bu tur seyler,rutin kontrolde dogumun basladiginin anlasilmasi vs..doktorunuz caninizi yaktiysa cekinmeden soyleyin.ben bastim cigligi meselapardon cok mu sert kontrol ettim kusura bakmayin dedi..
doktor beni normal doguma yonlendiriyor,benimde gonlumden gecen o fakat herseyden onemlisi bebegin sagsalim dunyaya gelmesi..oyuzden kesinlikle normal dogum istiyorum,sezeryan olmam diye kendinizi sartlamayin bencesonucta sezeryan hayat kurtaran bi operasyon,cok cok kisa surede bebek zorlanmadan disarda.tabiki herseyin dogal olani guzel ama normal dogum sureci planlanamaz bi surec,ben cocugumun kafasinin dogum kanalina sIkistigi icin vakumla cekilmesindense sezeryani tercih ederim mesela..ama iste ne olur bilinmiyor,sadece dua ediyorum bol bol..
cok cok klasik olcak ama inanin neyin hayirli olacagini ancak Allah bilir..ilk gunden beri Allahim bebegim ve benim icin hangi sekilde dogum hayirli olcak sorunsuz saglikli olarak gecicek ve hemen ayaklanip bebegimle ilgileneceksem sen o sekilde dogumu nasip et diye dua ediyorum,bu konularda ipleri biraz gevsek birakmak gerekiyor diye dusunuyorum9 ay tasimisiz karnimizda,kilina zarar gelsin istemem bebegimin benim istek ya da korkularim yuzunden..
sureci akisina birakin,kontrollerinize gidin,urkmeyin..guzel dusunun guzel olsun..bence normal dogumda epidurali de dusunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?