bu korkuyla ne yapacağım bilmiyorum

Sinem1923

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
482
69
318
İstanbul
kızlar biliyorum,saçma gelecek çoğunuza ama içimden söküp atamıyorum bu korkuyu. ya bebeğimin kalbi durduysa diye sürekli bir kurt içimi kemiriyor. ilk gebeliğim. korkuyorum. kalp durması olsa belirtileri anlaşılacak bir şey mi? kendi özel doktorum var ama bu endişe yüzünden sürekli devlet hastanesinden randevu alıyorum kontrole giriyorum neredeyse her hafta :(
offf Allah yardım etsin hepimize sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.

öyle içimi dökmek istedim sadece

kızlar biliyorum,saçma gelecek çoğunuza ama içimden söküp atamıyorum bu korkuyu. ya bebeğimin kalbi durduysa diye sürekli bir kurt içimi kemiriyor. ilk gebeliğim. korkuyorum. kalp durması olsa belirtileri anlaşılacak bir şey mi? kendi özel doktorum var ama bu endişe yüzünden sürekli devlet hastanesinden randevu alıyorum kontrole giriyorum neredeyse her hafta :(

ne yaparsan yap geçmiyor o hamileliğim boyunca bende hep tedirgindim oynamaya başlayınca raht edersinde gene tam etmezsin azmı hareket etti bugün etmedi niye böyle felan yani bitmiyor kızım sağ sağlim doğdu şükür 2.5 aylığız tam ama bittimi bitmedi şimdi orasına burasına birşey olacak diye korkuyorum şu 11 ayda yaşlandım resmen çok ehvamlıyım ben sürekli birşeyi yok doktora götürüyorum durup dururken en kötüsünü düşünüp harap ediyorum kendimi ilk hamile olunca bitecek sandım bitmedi sonra doğunca bitecek sandım bitmedi bitmiyor allah sağlık versin kızımda öğrendim en önemli şeyin sağlık olduğunu inş sağlık sorunlarıyla karşılaşmaz bebeklerimiz çok zor ben artık kafamı başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum

merhabalar bende yeni hamileyim hissettiğimiz ilk andan itibaren onları korumaya çalışıyoruz ben gıda konusunda alışkanlık halıne getırdıgım tum zararlı seylerden vazgecıyorum gordugumde bır yudum ıcsem ya da bır yudum yesem dıyorum sonra dusunuyorum benım bebegım bır yudum dedıgım seyden daha kucuk.. sonra ne bıleyım yatarken kalkarken aynı sekılde korka korka hareket edıyorum.. İnşallah bebeklerımızı saglıklı bı sekılde kucagımıza alırız ama sende cok kafana takma ıcını rahat tutmaya calıs, pozitif ol.. en önemlisi bol bol dua et.. içini rahatlatacak seyler yap :40:

bi tek ben böyle evhamlıyım sanıyordum .. o kadar korkuyorum ki,bazen yorumları okuyorum hamile kadınlar doğumda kendilerine bir şey olacak diye korkuyor şaşırıyorum. benim aklım fikrim karnımda ki kızımda
offf Allahım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşl.

canım annecim şimdi o kadar iyi anlıyorum ki onu.

kimse istemez başına geldin bende de aynı korku var amam bir de şöyle bişey var olacakla öleceğe çara yok
rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

20.haftada hareket etmeye başlayınca bu düşünceler uçup gider inşallah. :) Bende de oluyordu doktora ağlayarak gittim nette birsürü abuk sabuk şey okudum kalbi durursa anlayamazmışım falan filan. Doktorum sağolsun rahatlattı beni. Hareketlenince evhamın geçecektir inan. Yalnız olumsuz düşündükçe çocuk da etkileniyor sağlıkla sıhhatle doğurursun inşallah bebeğini ama böyle devam edersen stresli bir bebek olur. O yüzden her olumsuz düşündüğünde elini karnına koy ve o iyi ben biliyorum gibi konuş bebeğinle. İnsanlar kaç tane düşük yapıp en sonunda doğurabiliyorlar bebeklerini, sen şükret haline. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Burayı okuyup iç çeken bir sürü kadın var. Rabbim hepsine sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin.

20.haftada hareket etmeye başlayınca bu düşünceler uçup gider inşallah. :) Bende de oluyordu doktora ağlayarak gittim nette birsürü abuk sabuk şey okudum kalbi durursa anlayamazmışım falan filan. Doktorum sağolsun rahatlattı beni. Hareketlenince evhamın geçecektir inan. Yalnız olumsuz düşündükçe çocuk da etkileniyor sağlıkla sıhhatle doğurursun inşallah bebeğini ama böyle devam edersen stresli bir bebek olur. O yüzden her olumsuz düşündüğünde elini karnına koy ve o iyi ben biliyorum gibi konuş bebeğinle. İnsanlar kaç tane düşük yapıp en sonunda doğurabiliyorlar bebeklerini, sen şükret haline. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Burayı okuyup iç çeken bir sürü kadın var. Rabbim hepsine sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin.
kesinlikle öyle çok huysuz bir kzıım var benden kaynaklı sanırım rahat bir hamilelik geçirmedim oysaki hiç kötü birşey olmadı allah korusun hepsini

geçmiş olsun arkadaşım. doğru diyorsun ama annelik işte şimdidn tedirginlik başlıyor. dualarımız bebeklerimizle.

canım bu kadar kafana takma bence ben yaklasık uc haftadır ulturasna gırmıyorum ve doktorumda tavsıye etmıyor cunku sureklı ultrason bebege zarar verebılır dıye bence cok gıtme unutmay calıs bence yanı takmamaya kalbı durursa hıssedersın ıllakı hayırlısı dıceksın allaha emanet dıceksın ve hayatına devam edıcksın

vallahi daha 2 saat önce gittim bi tıp merkezine. off kalp atışını gördüm rahatladım.
17+3 oldum.15 cm , 200grammış.
doktora da anlattım tüm endişelerimi o da sizin dediklerinizi dedi. kendi kendime söz verdim. doktorumun verdiği randevu gününe kadar bir daha doktora gitmeyeceğim. yoksa bu 9 ay bitmek bilmeyecek.arkadaşlar hepiniz saolun.mesajlarınız rahatlattı

takıntılar stres offf off ne kadar sıkıntlı imiş bu hamileliek
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Aynı korkular bende de var. Henüz bebeğimi hissedemiyorum ama biliyorumki hissetsemde geçmeyecek korkularım. Allah yardımcımız olsun...

ei n

canım seni iyi anlıyorum. benimde gebeliğim ilk haftalarında korkularım vardı düşük yaparsaa kalbi durursa diye çok korkuyodum snunda anksiyete (kaygı) bozuklugu ve panik ataya yakalandım. zor günler geçiriyorum. sen içini ferah tut Allahın izni ile bişey olmaz çok korkma yoksa korku ele geçiyor.

canımsenınkıde takıntı halıne gelmıs benım eskıden tek bır takıntı vardı hafıfledı derken hamılelıkte hersey takıntı oldu hayatı zehır edıyorum kendıme bazen dusuncelerle bosugmak benı mahvedıyor

canımsenınkıde takıntı halıne gelmıs benım eskıden tek bır takıntı vardı hafıfledı derken hamılelıkte hersey takıntı oldu hayatı zehır edıyorum kendıme bazen dusuncelerle bosugmak benı mahvedıyor

hepimizde farklı bi sıkıntı var. ben de takıntı değil de bi tedirginlik var gün boyu gitmeyen zaman zaman daha da artan bi tedirginlik sanki kalbim boğazımda atıyor yüreğim ağzımda yaşıyorum. herşeye kaygılanıyorum. işte ne yapacağım, gece uyuyabilcek miyim, sabah kalkınca ne yapacagım gün boyu ne yapacağım gibi bu da beni sürekli rahatsız ediyor. eger artars bi de gece uykusuz bırakıyor.

nasıl başediyortsunuz. ben yalnız kalamıyorum, annemler yanımda, sürekli dua ediyourm, el işi yapmaya çalışıyroum hava kararmaya yakın söyule bi dışarıya çıkıyorum ama tabi hiç birisi geçirmiyor sadece o anlık belki daha az hissetmemi sağlıyor. buna şükür diyoerum bzen çünküğ daha önceleri ağlama krizlerine de giriyordum bugunku kadar bile sakin olamıyordum o daha beter yapıyordu.
siz nasıl başediyorsunuz

hepimizde farklı bi sıkıntı var. ben de takıntı değil de bi tedirginlik var gün boyu gitmeyen zaman zaman daha da artan bi tedirginlik sanki kalbim boğazımda atıyor yüreğim ağzımda yaşıyorum. herşeye kaygılanıyorum. işte ne yapacağım, gece uyuyabilcek miyim, sabah kalkınca ne yapacagım gün boyu ne yapacağım gibi bu da beni sürekli rahatsız ediyor. eger artars bi de gece uykusuz bırakıyor.

nasıl başediyortsunuz. ben yalnız kalamıyorum, annemler yanımda, sürekli dua ediyourm, el işi yapmaya çalışıyroum hava kararmaya yakın söyule bi dışarıya çıkıyorum ama tabi hiç birisi geçirmiyor sadece o anlık belki daha az hissetmemi sağlıyor. buna şükür diyoerum bzen çünküğ daha önceleri ağlama krizlerine de giriyordum bugunku kadar bile sakin olamıyordum o daha beter yapıyordu.
siz nasıl başediyorsunuz

Kizlar 17 yildir anksiyetenin kare kokunu cozdum dicem ama gelin gorun tamamen atlatamadim, her nuksettiginde bir yigin kaygi korku, vucudun ruhsal ve bedensel zayif bi anini bekliyor sanki. Allah in izniyle okudugum ve iyi geldigini dusundugum dualari yazayim insaallah iyi gelir,
7 kere lokman suresi
7 kere hucurat suresi
Durru meknun kasidesi
4444 selati tefriciye
Sekine duasi
La lavle.....
Selavat
Gunde 200 Ya Allah
Gunde 213 Ya Nafi

Birde hamile olan arkadaslar bol bol Yasin ve Ayetel kursi,
Birde bebegi koruyan ve iyilik sagligi icin okunacak dualar var netdende bulabilirsiniz.
İnsan cok rahatliyor. Rabbim cumlemize sifa versin.

Canim pozitif olmak sana cok iyi gelecek..
Takmamaya, düsünmemeye calis..
Allah a dua et ve onun takdirine birak kendini..
Kitap oku. Mesela ne tür romanlar seviyorsun? Korku? Macera? Ask? Polisiye?
Al eve onlardan ve geceleri uykun gelene dek oku.
Veya her gece film gecesi yap kendine.
Dvd'ye tak izle. Maksat kafan dagilsin..
Bebegine örgü ör, battaniye mesela..
Düsünmek ve üzerine düsmek olumsuzluktan baska bisey getirmiyor inan.
Her endiselendiginde niye ultrasona giriyorsun?
Saglik ocaginda el doopleri ile dinliyor ebeler bebegin kalp atislarini.
Sana diyorum ama ben ikinci bebegim olmasina ragmen kendimi tutmasam cildiricam :) o derece.
İnsan sevince fazlasiyla önemsiyor ama hersey kararinda güzel tabii..

Back
X