Bu korkuyu nasıl atarım

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
Merhaba kk.
Kamudan istifa edip kendi alanımda iş yapmaya başladım. Ortağım yaşça benden küçük fakat özel sektörde daha deneyimli. Bir şekilde onu gözümde büyüttüğümü, muhabbet olsun ortam yumuşasın diye veya (belki de sebebi yoktur başka bir şeydir) onunla konuşurken kendimi aşağıladığımı olduğumdan küçülttüğümü fark ettim.
Yıllarca teftiş görevinde bulunmuş kamuda belli ağırlığı olan biriydim. Mekanın ona ait olması,onun eşimin arkadaşı dlması (konularımı bilen bilir narsist bir eşim var) gibi sebeplerden ama işteki yetersizliğimden, kendimi geride hissediyorum tek başıma yol almaya da cesaretim yok.
Büyük şirketleri sunum yapıyoruz ve ben ikidir nefesimi kohtrol edemediğimden batırıyorum :((
Ne boşanmaya cesaretim var(evliliğimin durumu ortada) kötü biri değil,arkadaş dost,işlerime de yardımcı bir eş ama cinsellik yok ilgi yok işte iki iyi dost ev arkadaşı gibi..
Özgüvenim bitik.. kendimi yaşlı ve beceriksiz hissediyorum.
Yemeklerden bile tat almıyorum. Tatlı yersem yiyorum veya meyve. Beslenmem de bile kendime sayğım yok.
Tablo kötü,var mıdır tavsiyesi olan

Merhaba kk.
Kamudan istifa edip kendi alanımda iş yapmaya başladım. Ortağım yaşça benden küçük fakat özel sektörde daha deneyimli. Bir şekilde onu gözümde büyüttüğümü, muhabbet olsun ortam yumuşasın diye veya (belki de sebebi yoktur başka bir şeydir) onunla konuşurken kendimi aşağıladığımı olduğumdan küçülttüğümü fark ettim.
Yıllarca teftiş görevinde bulunmuş kamuda belli ağırlığı olan biriydim. Mekanın ona ait olması,onun eşimin arkadaşı dlması (konularımı bilen bilir narsist bir eşim var) gibi sebeplerden ama işteki yetersizliğimden, kendimi geride hissediyorum tek başıma yol almaya da cesaretim yok.
Büyük şirketleri sunum yapıyoruz ve ben ikidir nefesimi kohtrol edemediğimden batırıyorum :KK43:(
Ne boşanmaya cesaretim var(evliliğimin durumu ortada) kötü biri değil,arkadaş dost,işlerime de yardımcı bir eş ama cinsellik yok ilgi yok işte iki iyi dost ev arkadaşı gibi..
Yemeklerden bile tat almıyorum. Tatlı yersem yiyorum veya meyve. Beslenmem de bile kendime sayğım yok.
psikolog veya psikoterapi yapan bir psikiyatrist 👌🏻

Tek çare bana göre bunu başınızdan atmak.
Böyle biriyle merdivenden inerken korkar hale gelirsiniz. Sizi aşırı pasifize etmiş. Acilen bir yerden başlayın, bu şekilde sizde geri dönmesi zor yaralar bırakacak. Yere batsın onun yardım yapar gibi görünmesi.

Boşanın ne olacak ki sürse ne olacak bi kere dünyaya geliyorsunuz. İşte de kendinizi aşağılatmayın o kim ki? Önce boşanın sonra da kamudaki işinize geri dönün

Merhaba kk.
Büyük şirketleri sunum yapıyoruz ve ben ikidir nefesimi kohtrol edemediğimden batırıyorum :KK43:(
Merhaba eski konularınıza bir göz attım dediğiniz gibi evlilikteki sorun sanırım uzun yıllardır süregelen bir sorun. Eski konunuzda eşim geç uyudugu için beni uyandırmamak adına yatakları ayırdık ve böyle başladı herşey demişsiniz. Cinsellik yok dediğinize göre sanıyorum ki hala ayrı uyumaya devam ediyorsunuz eğer böyle ise barışmak düşüncesinde iseniz önerim öncelikle bu soruna odaklanmanız. Çünkü evlilikte bu yakınlık olmazsa her iki tarafta konuşmasa dillendirmese bile mutsuz olur diye düşünüyorum. Ayrıca siz anladıgım kadarıyla yapı olarak başkalarının sözlerinden olumsuz yönde etkilenip demoralize olabilen birisiniz. Bence özgüven sorunu içinde mutlaka psikolojik yardım almalısınız kendinizi tekrar tanımak bulmak ve düzeltmek için. İnanın bambaşka bir insan olacaksınız kendiniz bile değişime inanamayacaksınız

Bu çalkantılı evlilikle kamudan istifa edip özele geçmek iyi cesaretimis, ortaklıga zaten karşıyim ustelik eşinizin arkadaşıyla ortak olmak hiç mantıklı gelmedi bana. Dönebiliyorsaniz kamuya dönüp eşinizden ayrılın derim.
Kadın baştan aşağı manipüle ediliyor.
Sanıyor musunuz ki kendi kararı ? Allah kahretsin böyle narsist , ezik tipleri.( Adam demeye elim gitmedi)

Merhaba eski konularınıza bir göz attım dediğiniz gibi evlilikteki sorun sanırım uzun yıllardır süregelen bir sorun. Eski konunuzda eşim geç uyudugu için beni uyandırmamak adına yatakları ayırdık ve böyle başladı herşey demişsiniz. Cinsellik yok dediğinize göre sanıyorum ki hala ayrı uyumaya devam ediyorsunuz eğer böyle ise barışmak düşüncesinde iseniz önerim öncelikle bu soruna odaklanmanız. Çünkü evlilikte bu yakınlık olmazsa her iki tarafta konuşmasa dillendirmese bile mutsuz olur diye düşünüyorum. Ayrıca siz anladıgım kadarıyla yapı olarak başkalarının sözlerinden olumsuz yönde etkilenip demoralize olabilen birisiniz. Bence özgüven sorunu içinde mutlaka psikolojik yardım almalısınız kendinizi tekrar tanımak bulmak ve düzeltmek için. İnanın bambaşka bir insan olacaksınız kendiniz bile değişime inanamayacaksınız
Terapi aldım bir süre ama malesef türkiyede bu işi hakkıyla yapana denk gelmek zor
Zaman kaybı oldu

Siz kamuda calisan kendini gelistirmis doktora yapmis bi kadinsiniz. 7 yildir eline erkek eli degmemis evli bir kadin. Ben olsam 50 kere bosanmistim. Cocuk icin bahanesi bana uzak geliyo. Babanin anneyle muhatap olmadigi sevmedigi sarilmadigi gulup eglenmedigi bi evlilik cocuga sadece evliligin boyle bisey oldugunu ogretir. Yurumeyen evlilikteki esinizin arkadasiyla niye ortak ise giristiniz. Eliniz para tutuyo niye bu adama katlaniyosunuz?

Siz kamuda calisan kendini gelistirmis doktora yapmis bi kadinsiniz. 7 yildir eline erkek eli degmemis evli bir kadin. Ben olsam 50 kere bosanmistim. Cocuk icin bahanesi bana uzak geliyo. Babanin anneyle muhatap olmadigi sevmedigi sarilmadigi gulup eglenmedigi bi evlilik cocuga sadece evliligin boyle bisey oldugunu ogretir. Yurumeyen evlilikteki esinizin arkadasiyla niye ortak ise giristiniz. Eliniz para tutuyo niye bu adama katlaniyosunuz?
Sanırım kendime bu hayatı layık görüyorum
Korkuyorum yalnızlıktan

Sanırım kendime bu hayatı layık görüyorum
Korkuyorum yalnızlıktan
Ya kim diyo yalni kalacaginizi. 50 tanesi ususur basiniza. Ustelik amdi daha yalnizsiniz. Bedenen yaninizda ama ruhen cok uzaklarda kocaniz. Onu bosasaniz yeniden dogacaksiniz

Kamudan çıkıp özele girmekle hata etmişsiniz bana göre ki kamuda bulunduğunuz yer olarakta iyi yerdeymişsiniz.

Terapi aldım bir süre ama malesef türkiyede bu işi hakkıyla yapana denk gelmek zor
Zaman kaybı oldu
Çok haklısınız ama doktoru değiştirip şansınızı deneyin bence. Geçmişte benimde gittiğim iyi ve kötü psikologlar olmuştu kimi parayla kafayı bozmustu kimi ise gerçekten yardımcı olmaya çalışmıştı. Çocukluk döneminde gitmiştim ben ama hala hatırlarım mesela. Siz bence isim olarak araştırın ilgili düzgün bir psikolog bularak ona gidin çünkü asıl problem sizin hayata bakış açınızın içinde bulundugunuz psikolojinin size hissettirdikleri. Bunu çözmeden hiçbişeyi tam anlamıyla halledemezsiniz. Eğer psikologa gitmem diyorsanız bu anlamda kitaplar okuyabilirsiniz ben onların da faydasını gördüm

Sanırım ilk iş eşten kurtulmak olmalı.Konulariniza bakınca sizi içten içe bitiren şey evliliginiz

Kamudan istifa edip, eşinizin kardeşiyle iş yapmaya başlamaniz çok yanlış olmuş. .
Bu işte kendiniz gibi olup, istediklerinizi yapabileceğinizi mi sanıyordunuz?
Eşiniz sizi bu fikre yönlendirdi muhtemelen.
Kamudan istifa edince bir süre geri dönüş oluyordu belli şartlar sanki tam bilmiyorum ama ona bir bakın.
Kocadan kurtulmanız gerektiren istifa edip, kardeşiyle iş yaparak kendinizi iyice ona bağımlı hale getirmişsiniz.

Kamudan istifa edip, eşinizin kardeşiyle iş yapmaya başlamaniz çok yanlış olmuş. .
Bu işte kendiniz gibi olup, istediklerinizi yapabileceğinizi mi sanıyordunuz?
Eşiniz sizi bu fikre yönlendirdi muhtemelen.
Kamudan istifa edince bir süre geri dönüş oluyordu belli şartlar sanki tam bilmiyorum ama ona bir bakın.
Kocadan kurtulmanız gerektiren istifa edip, kardeşiyle iş yaparak kendinizi iyice ona bağımlı hale getirmişsiniz.
Gerçekten öyle oldu,
Şuan kamuda kazandığımdan fazlasını kazanıyorum ama tek başıma malesef ofisim de yok cesaretim de

Back
X