Bi defolup gidemediler ki Allahin belalari..hepsinden nefret ediyorum erkekleri kadinlarimiza sarkiyor,kadinlari zaten turk erkeklerini kandirmis durumda..doguda karisinin ustune suriyeli alan bi dolu kıro var..akillari şeylerinde milletçek
Durmadan kız kalmamış gibi Suriyeliler le evleniyorlar.her yerde öncelik veriliyor.fazla ilgi tepemize çıkarıvsk.savunanlara onlarla mutluluklar dilerim
Ben de erkeğiyle evlenecektim,
Öyle anlayışlısi, oyle modern fikirlisi çıkmadı bir daha karşıma ne Amerika'da ne Rusya'da

Ama insanların kafasında işlenmiş Ortadoğu erkeği şöyle rezalet-böyle kıskanç- kadına değer vermiyor- hepsi şöyle -hepsi böyle...
Sorsan bir tanesiyle iletişim kurmamistir, aynı sofraya aslaaa oturmamistir. Bu ülkede kalıcı mı değil mi, planları ne?nasıl gelmiş? Savaşta bir yakını gitmiş mi? Onu geç aç mısın, iş buldun mu bile dememiştir
Ama Suriyeliler çok kötü

Bir de şehir efsaneleri var 'biz çalışıyoruz kicimizi yırtıyoruz,onlar sınavsız üniversiteli oluyor' diye.
Eski erkek arkadaşımın abisi (İngilizceyi de Türkçeyi de anadili gibi konuşurdu) 3. Sınıfta kimya okurken savaş falan okula devam edememiş. Türkiye'de üniversite için bir sınava girecekti. aylarca çalıştı, iş yerine ziyarete giderdim masasında test kitabı olurdu (celallenmeyin hemen,sizin isinizi calmiyor,sigortasız turizm işi). Sonuç olarak iki yıllık üniversite kazandı. Ama o bölümü istemediği için Almanya'ya gitti, orada başka sınavlara hazirlandi falan. En son havadisini aldığımda hazırlık okuyordu.
Öyle elini kolunu sallayana universite okutmuyorlar yani.
Şu kadar para alıyor demişlerdi, araştırdım-aliniyorsa alalım diye. Öyle birşey yokmuş.
Suriyeliler bedava otobüse biniyor dendi, çocuğa Akbil çıkartmaya gittim ,görevli 'nerden duyuyonuz böyle seyleri' dedi, yokmuş öyle birşey.
Haseki Hastanesi'ne ananesi ameliyat oldu, kadının SSK'si olmadığı icin birkaç milyar ödeme yaptılar.
Herkesin bin-binbesyuze oturduğu sokaktaki eve iki bucuk milyar kira oduyorlardi.
Daha neler neler...