• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu mesaj tehlike yaratir mi sizce?

Merhabalar kızlar mail adresime daha önce yabancı bir isimden tehdit içeren bir mesaj gelmisti. Ben araştırdım ve baskalarına da gönderildiğini öğrendim. Neyse o yüzden çok umursamadım. Az önce bir daha geldi bu sefer başka bir yabancı isimden ve tedirgin olmaya başladım. Mesaj bayağı uzun sadece girişini yazicam:

Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım....

Bu şekilde başlıyor devamında benim yetişkin sitelerine girip birtakım videolar izleyip bazı şeyler yaptığımı ve elinde videom olduğunu söylemiş. Sonunda da para istiyor bitcoin olarak. Şimdi benim tedirgin olmamın sebebi şu ki gerçekten telefonuma hesaplarıma erişim sağlamışlar mıdır? Yoksa videodan falan korkum yok kendimi bildiğim için. Sizce polise şikayet etmeye gerek var mı? Daha önce böyle mesajlar alan var mı aranızda
Birebir aynı mail bana da gelmişti İngilizce olarak

Kurumsal e mail adresime birkaç kez aynı mesaj geldi. Orada yazılanların hiç birini yapmadığım için rahatlıkla engelledim. Hesaplarınıza ya da yazdığı gibi bilgisayarınıza erişebilseler bilgisayarda hiç birşey yapamıyorsunuz.
Eşimin çalıştığı şirkete oldu mavi ekran çıkıyor ve ekranda iletişim kuracağınız mail adresi dolar olarak paranın miktarı ve bitcoin cüzdan hesabı yazıyor.
Gelen mail yurtdışı hesabından geldiği için siber suçlar hiç birşey yapamıyoruz diyor.
Evet yurt dışından gelmiş isim yabancı. Bir daha gelmemesi için alınacak önlem var mı acaba siz ne yapmıştıniz

Merhabalar kızlar mail adresime daha önce yabancı bir isimden tehdit içeren bir mesaj gelmisti. Ben araştırdım ve baskalarına da gönderildiğini öğrendim. Neyse o yüzden çok umursamadım. Az önce bir daha geldi bu sefer başka bir yabancı isimden ve tedirgin olmaya başladım. Mesaj bayağı uzun sadece girişini yazicam:

Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım....

Bu şekilde başlıyor devamında benim yetişkin sitelerine girip birtakım videolar izleyip bazı şeyler yaptığımı ve elinde videom olduğunu söylemiş. Sonunda da para istiyor bitcoin olarak. Şimdi benim tedirgin olmamın sebebi şu ki gerçekten telefonuma hesaplarıma erişim sağlamışlar mıdır? Yoksa videodan falan korkum yok kendimi bildiğim için. Sizce polise şikayet etmeye gerek var mı? Daha önce böyle mesajlar alan var mı aranızda
Kesinlikle kanmayın siber suçlara şikayet edin

Kredi kartı kullanıyormusunuz? Ya da kartınızdan para cekılmıs ya da dedıgi gibi erısım saglamıssa ıllakı farkedebılecegınız bır durum gostermıstır...Hadı dıyelım sagladı kanıtlarınıda ek olarak koymamıs mı maile...

Bence tamamen yem amaçlı bir mail...Bizede icra takibiniz şu avukatlık bürosu tarafından baslamıstır..Şu kadar mıktarı odersenız durdurulacaktır gibi mesajlar geldi...

İnternete baktıgımda gercekten olan bır avukatlık bürosunun isminin yanına bir harf eklemısler:KK70:

Tabi insan ya da özellikle yaşlılar o an ki panikle bunu farkedemeyebilirler keza annem iki kere gelince bu mesaj ödeyelim kurtulalım bile dedi:KK20:

Ona da anlattım sakin olmasını ve asla bizden habersiz iş yapmamasını...Nitekim güldüm geçtim..Onun dışında e devlette zaten üzerinize icra vs. ne varsa çıkıyor...

Nasıl bu kadar rahat böyle şeyler yapabılıyorlar anlamıyorum hala...

Siz siz olun aman dikkat edin..Hesaplarınızda ya da kartlarınızda farklılık hissederseniz hemen kapattırın ve suç duyurusunda bulunun..

Kredi kartı kullanıyormusunuz? Ya da kartınızdan para cekılmıs ya da dedıgi gibi erısım saglamıssa ıllakı farkedebılecegınız bır durum gostermıstır...Hadı dıyelım sagladı kanıtlarınıda ek olarak koymamıs mı maile...

Bence tamamen yem amaçlı bir mail...Bizede icra takibiniz şu avukatlık bürosu tarafından baslamıstır..Şu kadar mıktarı odersenız durdurulacaktır gibi mesajlar geldi...

İnternete baktıgımda gercekten olan bır avukatlık bürosunun isminin yanına bir harf eklemısler:KK70:

Tabi insan ya da özellikle yaşlılar o an ki panikle bunu farkedemeyebilirler keza annem iki kere gelince bu mesaj ödeyelim kurtulalım bile dedi:KK20:

Ona da anlattım sakin olmasını ve asla bizden habersiz iş yapmamasını...Nitekim güldüm geçtim..Onun dışında e devlette zaten üzerinize icra vs. ne varsa çıkıyor...

Nasıl bu kadar rahat böyle şeyler yapabılıyorlar anlamıyorum hala...

Siz siz olun aman dikkat edin..Hesaplarınızda ya da kartlarınızda farklılık hissederseniz hemen kapattırın ve suç duyurusunda bulunun..
Evet çok oluyor böyle şeyler beni tek korkutan gerçekten telefona bilgisayara erişim saglayabilir mi endişesi. Kredi kartı ve internet bankacılığı kullanıyorum. Bir bakayım para durumunda değişiklik var mı diye. Ama dediginiz gibi her şeye erişse zaten bana bunu yazmadan parayı çekerdi. Biraz rahatladim sağ olun 😊

Ayy aynısı bana da geldi para istiyordu yoksa elindekileri herkesle paylsşırım falan diyordu. İngilizce yazıyordu. Hatta adımı yazmış. Sallamadım bir şeyde olmadı.
Bana 2. Defa gelince bi yeter artık dedim. Ilkte araştırınca ben de rahatlamıştım ama bu sürekli sürekli olursa sinir bozucu bir şey

Rastgele atıyorlar iste oltaya kim gelirse hesabi, ben engelleyip mail şifremi degistirmistim bir daha da gelmedi zaten içiniz rahat olsun
Ben engelleyememistim birincisinde maili benim mail adresimde oluşturmuş öyle yazıyordu hatta. Yine aynı metni göndermiş. Sadece şifremi değiştirmistim ilk geldiğinde . Engellemeye çalışayım o zaman

Ben engelleyememistim birincisinde maili benim mail adresimde oluşturmuş öyle yazıyordu hatta. Yine aynı metni göndermiş. Sadece şifremi değiştirmistim ilk geldiğinde . Engellemeye çalışayım o zaman
Sizin mailinizden size atılmış gibi gösteriyorlar inandırıcı olması açısından hani bak hesabını ele geçirdik gibi. Öyle bir durum olsa zaten bitcoin istemez hesaplarınızı boşaltırlar maksat panikletip korkutup dolandırmak iste.

Evet ben de engelleyip şifreleri değiştireceğim şimdi
Bilgisayarınızdaki kredi kartı bilgileriniz kayıtlı ise onları silin ve bilgisayarınızdaki önemli verileri yedekleyin.
Zaten bilgisayara erişseler şifreyi değiştirmek işe yaramaz.
Ancak bu sadece blöf çok tedirgin olmayın.

Bilgisayarınızdaki kredi kartı bilgileriniz kayıtlı ise onları silin ve bilgisayarınızdaki önemli verileri yedekleyin.
Zaten bilgisayara erişseler şifreyi değiştirmek işe yaramaz.
Ancak bu sadece blöf çok tedirgin olmayın.
Tamamdır bunları dikkate alacağım teşekkür ederim size de :)

Evet çok oluyor böyle şeyler beni tek korkutan gerçekten telefona bilgisayara erişim saglayabilir mi endişesi. Kredi kartı ve internet bankacılığı kullanıyorum. Bir bakayım para durumunda değişiklik var mı diye. Ama dediginiz gibi her şeye erişse zaten bana bunu yazmadan parayı çekerdi. Biraz rahatladim sağ olun 😊
Aynen öyle..Ya tutarsa adlı dolandırıcılıkları..Siz herseyınıze bakın e devletten üzerinize birsey acılmış mı..Hatta acılmaması ıcın ıptal edebılıyorsunuz da ..Onun dısında da bırsey yoksa itibar etmeyin.. :KK200:

Back
X