bu meslek bu meslekle evlenir diye birşey var mı sizce?

ben buna katılıyorum
ben doktorum erkek arkadaşım da doktor
aynı meslekte olmasaydık kesinlikle birbirimizin sıkıntılarını çektiklerimizi anlayamazdık
konuşma tarzı, espriler bile meslek sebebiyle ister istemez yönleniyo..
kısacası birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.

bencede
doktorların özel hayatı ve iş hayatı bambaşka oluyor çünkü ve bir doktoru ancak başka bi doktor anlayışla karşılayabilir
doktorluk bambaşka
bir doktor hastaneden çıktığı zaman nereye gitse herzaman diğerlerinin gözünde doktor olarak kalır ve sürekli çalışır
ömrü boyunca öğrenir, ders çalışır, mesailer var, bilmem ne var, eve bile hastalar geliyor, rahat bırkakılmıyoki doktorlar :27:

aynı meslekten değilde, seviyeleri birbirlerine yakın olsa birbirlerini daha iyi anlarlar diye düşünüyorum ben

yani diyebiliriz aslında
önemli olan kişilerin denkliğidir. meslekleri tahsilleri değildir.
ben sana çok öğretim görevlisi veya doktor gösterebilirim ama inanmazsın bu adam ilkokulu bitirebilmişmi diyebilirsin
ama çok tahsilsiz insanda tanıdım inanılmaz kültürlü kendini geliştirmiş
budur önemli olan insanın kendini geliştirebilmiş olmasıdır

ama bazı aileler buna artniyetle bakıyor yani oğlu doktor olan doktor kız istiyor ya örneğin
ben bu durumda oğlunun kafa yapısını değil farklı şeyleri düşündüklerinden dengini arıyorlar diyorum buna inanıyorum

:18: yanlış anlaşılacak bir başlık koyduk galiba. konu farklı yere gidiyor.genel cevaplar geliyor. bu konuya özel görüşlerinizi yazabilir misiniz?

arkadaşlar seviyeleri aynı zaten.kuzenim de üniversite mezunu....sadece çalışmıyor

Bence çalışmaması ileride daha büyük sıkıntı yaratabilir. Kuzeniniz sürekli evde olacak, eşinin ise nöbetleri mesaisi vs. Hamilelik nedeniyle bir süredir evdeyim, bana bile daral geldi, günde 10 kere arıyorum eşimi, ne zaman gelirsin diye.

:18: yanlış anlaşılacak bir başlık koyduk galiba. konu farklı yere gidiyor.genel cevaplar geliyor. bu konuya özel görüşlerinizi yazabilir misiniz?

ben kuzeninin yerinde olsam önce çalışıp çalımamaya karar verirdim önce gerçekten çalışmak istiyorsa eğer
kamu sınavlarına girebilir,özel birçok şirkette gayet iyi düzeyli işler bulabilir
böylece birçok lafın önünü kesmiş olabilir.

ben kuzeninin yerinde olsam önce çalışıp çalımamaya karar verirdim önce gerçekten çalışmak istiyorsa eğer
kamu sınavlarına girebilir,özel birçok şirkette gayet iyi düzeyli işler bulabilir
böylece birçok lafın önünü kesmiş olabilir.

kamuya atanamıyor canım puanı yetmiyor denedi biçok kez.özel de zaten yok çevresinde olana da eşi istemiyor. az paraya çok çalışma diyor,kıyamıyor

kamuya atanamıyor canım puanı yetmiyor denedi biçok kez.özel de zaten yok çevresinde olana da eşi istemiyor. az paraya çok çalışma diyor,kıyamıyor

o zaman ben yine kuzeninin yerine koyuyorum kendimi
kendime oyalanacak bişeyler bulurdum eşim işlerimi beğenmiyor kıyamıyorsa
giyinir süslenir püslenir derneklere vakıflara felan katılırdım
aktif bir bayan olmaya çalışırdım çocuk doğurur onunla zaman geçirirdim ne bileyim yani
bizim çok üst düzey müşterilerimiz var mesela iş adamları ama eşleri var çoğu çalışmıyor
gezip tozuyorlar çocukalrıyla bize gelir gezilere katılırlar
kim ne derse desin ben kocamla mutluysam sorunumuz yoksa kime ne ki

gönül bu canım kimle mutluysa onu seçer mesleğe bakmaz ki
hem kafaları uyuştuktan sonra o da neymiş
ama kayınbabası da belki iyi niyetle söylemiştir millet bişi der canı sıkılır diye
o da öyle desin ne olcak eşim çalıştırmıyo der :27: en azından kimse bişey diyemezz
takılmasın hiç amann
kocasıyla birbirlerini seviyolarsa başka lafa gerek yok :16:

ya kulağını tıkayacak yada çalışıp sınava girecek atanacak
ayrıca bölümü zor atanmıyor yanlış yazmışsınız.işletme iktisat...
iktisadi idari bilimlerinden çok memur alınıyor.80 puanla çok rahat girebilir.
bende branşı öğretmenlik sanmıştım.

amannn cok uzatılacak bi konu değil, haklı olarak kuzenin kendini tabi kötü hissedebilir, ama milletede kpss yi kazandımda eşim istemiyor desin , nolcakki, ama kimin kimle evlendigi nden kime ne yaww, daha evlenemden kızı streslere sokuyolar hayret bişeyyy

ay canım biz bu milletin her sözüne dediklerine kulak asarsak varyaa
ohooo ömrümüz tükenir
kimseye hesap vermek zorunda değil eşim çalışmama izin vermiyor demek bence hiçte kötü bir cevap deil ki
benim eşimde istemiyor çalışmamı yani her der ne yoruyosun kendini ye iç gez keyfine bak der takılır

bu millet her durumda bir laf buluyor canım takmamak en iyisi en güzeldir..
nişanlılıkta evlilikte çocuğun olur hamile kalırsın çocuk doğurursun ama o millet her durumda bir laf der yani
mutluluklar dilerim kuzeninize kimseyi takmasın keyfine baksın bence

kuzeninizin eşi neden böyle birşey istiyor ki? karısının atanamaması kendisini utandırıyor mu? bu yüzden mi bunu saklama gereği duyuyor? eğer öyleyse önce bu utancı aşsın, kimseye hatta ailesine bile birşey ispatlamak zorunda değil. eş olarak seçtiği insanın mesleği, ne kadar kazandığı, atanıp atanamadığı durumları baştan konuşulup görüşülmeliydi. bu konular daha tanışma evresinde çözülür. artık evlenmişler, bundan sonrasına kim niye karışır ki.

bence kayınpedere değil doktor beyin bu konudaki tutumuna odaklanmak lazım. o rahat olup eşine sahip çıksa, eşinin meslek durumundan utanmasa diğer insanlar da bunu sorun yapmaz.

canım doktor beyin umrunda değil kimin ne dediği o memnunmuş.bilerek evlendim diyormuş.kayınbabası uğraşıyorda niyetini anlayamadık.sizin görüşlerinizi alalım dedik

canım doktor beyin umrunda değil kimin ne dediği o memnunmuş.bilerek evlendim diyormuş.kayınbabası uğraşıyorda niyetini anlayamadık.sizin görüşlerinizi alalım dedik

bazen insanlar kendi içindeki düşünceleri başkası demiş gibi anlatabilir
kayınbabasının kendi düşüncesi olabilirmi bu belkide kendisi böyle düşünüyordur
ne bileyim aklıma böyle geldi şimdi

bu kayınbaba çok herşeye karışacağa benziyo,inşallah yanılırım. kayınpeder bi köşesine çekilipte ağırlığını korur umarım.sanane gelinin atanamama durumundan be adam.kötü niyetli olduğunu sanmıyorum ama küçük şeylerle uğraşıyor

Back
X