bu meslek bu meslekle evlenir diye birşey var mı sizce?

canım doktor beyin umrunda değil kimin ne dediği o memnunmuş.bilerek evlendim diyormuş.kayınbabası uğraşıyorda niyetini anlayamadık.sizin görüşlerinizi alalım dedik

kayınbabanın baştan derdi belliymiş zaten. bu zamanda pek çok insan böyle artık gelinlerini de özellikle çalışanlardan alıyor ki aileye ek gelir mantığıyla. fakat madem artık bir evlilik olmuş, bundan sonrasına karıştırmasınlar. bir dahaki sefere kuzen değil direk doktor babasıyla muhatap olsun, ''bu tür konularla eşime baskı oluşturmayın'' deyip rest çeksin ki aile bir daha bu konuyu açmasın.

kayınbaba evliliği kabul etmişse bundan sonrasında da karışamaz artık. karışmak isterse de usülünce oğlu engel olur, doğru olan budur. kadın bu konuda fazla birşey diyemez, ne de olsa eşinin babası, eşi sahip çıkıp konuşturmayacak.

ok haklısın simurg ama doktor babasının yanında ağzını bile açmıyormuş.çalışmıyomusun diyen oluncada sesini çıkarmıyormuş.kız kendisi muhattap kalıyormuş.bu olaydada aynı odada olmalarına karşın doktor duymadım başka bişey düşünüyodum diyormuş

kayınbabasını arkadaşın bizden daha iyi tanır , hala kabullenememe uygun görmeme gibi bir düşüncesi varsa bunu sadece bu lafla değil , bazı davranışları yine bundan başka sözleri ile de belli ederdi, bence iyi niyetiyle söylemiştir, hani ilçe küçükse , patavatsız birkaç akraba falan da varsa laflarına alınmasın diyedir, atanamadın mı sen diye acıyarak sorulan soruların imaların nasıl iğne gibi battığını bilirim, o yüzden bu sorulara hiç muhattap olmasın diyedir muhtemelen. takmasın kafasına , bak kayınbabası böyle dedi diye üzülen arkadaşın bide etraftakiler denli densiz konuşmaya başlasa deli olur. çalışmayı düşünmüyorum desin geçiştirsin soran olursa.

eşlerin aynı meslekte olması mesleğe göre değişir, ama bir işin zorluğunu, en iyi o işi yapan anlayacaktır, en büyük artısı budur başka önemli bir avantajı yoktur.

kayınbabasını arkadaşın bizden daha iyi tanır , hala kabullenememe uygun görmeme gibi bir düşüncesi varsa bunu sadece bu lafla değil , bazı davranışları yine bundan başka sözleri ile de belli ederdi, bence iyi niyetiyle söylemiştir, hani ilçe küçükse , patavatsız birkaç akraba falan da varsa laflarına alınmasın diyedir, atanamadın mı sen diye acıyarak sorulan soruların imaların nasıl iğne gibi battığını bilirim, o yüzden bu sorulara hiç muhattap olmasın diyedir muhtemelen. takmasın kafasına , bak kayınbabası böyle dedi diye üzülen arkadaşın bide etraftakiler denli densiz konuşmaya başlasa deli olur. çalışmayı düşünmüyorum desin geçiştirsin soran olursa.

eşlerin aynı meslekte olması mesleğe göre değişir, ama bir işin zorluğunu, en iyi o işi yapan anlayacaktır, en büyük artısı budur başka önemli bir avantajı yoktur.

bende aynen senin gibi dedim. ben de öyle düşündüm iyi niyetten dedim de.şu laf sinir bozucu iyi niyetli mi tartışılır.doktor doktorla,doktor....vs ile demiş ya.o durum

Atanamadığı için utanıyorlar ondan.

Basbayağı kendilerince ailelerine yakıştırmıyorlar.

O yüzden eşim çalıştırmıyor de diyorlar.

Kesinlikle saçmalık...
Herkes üniversite okuyacak diye, aynı meslekten biriyle evlenecek diye birşey yok...

Bu arada söylemeden edemeyeceğim...
Eşim çalıştırmıyor demektense atanamadım demeyi hatta birkaç yıl daha atanamamayı tercih ederim...
Çalıştırmamak da neymiş. İlerde atanıp çalışmaya başlayınca ortaya çıkmayacak mı?
Hani çalıştırmıyordu demeyecekler mi?

hani demiştim ya patavatsız tanıdıkları varsa onlardan korumak içindir diye, e biraz patavatsızlıkta kayınbabasında vardır, doktor doktorla diye onuda onun patavatsızlığına versin :) zaten bu tanıyı koymak için bir patavatsızlık yetmez , bi kaç kere daha böyle anlaşılacak sözleri olursa o zaman adam içinden hala geçiriyo demek diye düşünmek lazım , e o zaman da eşiyle bu durumu konuşup bi çözüme bağlarlar.
bazı insanlar ince düşünmezler laflarımızdan başka anlarlar mı diye, hele erkekler hiç.

yani adamın yapısı ima ile laf anlatmaya yatkın bi tip değilse , üzerinde durmasın çünkü normal bir erkek düşünemez onu şöyle söyleyimde böyle anlasın diye, o yüzden basit bi patavatsızlıktır bence, sıkmasın hiç canını .

kuzeniniz çok küçük bir yerde mi yaşayacak?

özel sektörde iş bulamaz mı?

kpss.nin çok zor olduğunu herkes biliyor. atanamadım demek neden ayıp olsun ki?

eşim çalıştırmıyor çok daha kötü, çalıştığı zaman ne olacak?

ayrıca çalışsın, mutlaka ama mutlaka çalışsın.

evliliğinin tadını çıkar.eşin senden razı sende ondan razıysan küçük teferruatlara takılıp sevginizi yıpratma..

Kimin kimle evlendiği kimseyi ilgilendirmez.Doktorlar,avukatlar v.s ayrı bir grup gibi gözükür toplumda, hep birbirleriyle evlenirlerse daha iyi evlilikleri olucakmış gibi.Benim de bir arkadaşım doktorla evli ve evlenince sadece düz lise mezunuydu.8,9 senedir evliler gayet de güzel gidiyor evlilikleri. Hatta kızın sesi çok güzeldir, evliyken konservatuarı kazandı okudu.Kendimden de örnek vereyim ben ünv.eşim orta okuldan terkdir köy yerinden, şehire çocuk haliyle yatılı kalıp,korktuğu için okuyamamış ve küçük yaştan beri çalışmak zorunda kalmış.Biz uzun zamandır tanıştığımız için ona güvendiğim için evliliğe karar verdim;çünkü daha önce gördüğüm o şehirde yaşayan benim gibi ünv mezunu olup bana değer vermeyen, sorumsuz erkeklere benzemiyordu.Ayrıca değme ünv. mezunlarına taş çıkartır konuştuğun zaman..
Bence kuzeninde hiç aldırmasın bu saçma sözlere ..Müstakbel eşiyle konuşsun ,sanırım evli değiller.Bu konuda kendisi muhattab olmasın eşinin ailesiyle eşi rahatsız olduğunu kendi ailesine anlatsın.Ailelere dur demek önemli..

herkez kendi mesleğindeki ile evlensin. misal adam müdür ise karısıda müdür olmalı. aa sonradan müdür olursa adam yada kadın artık boşanırlar :52:. bu gibi bir düşünce onlarınki de. ne saçma. eşini seviyor mu? anlaşabiliyor mu?. o önemli. kim ne derse desin umursamasın. atanamıyorsa da çok çalışsın kpssye, 90 puan alırsa atanır herhalde..

eşi zaten başından mesleğe hiç önem vermemiş.görüştüğü kızlar varmış doktor vs. ama kuzenimi seçmiş.

Kusura bakmayın ben bu cümleye takıldım.Yani bu ayrımı hepimiz yapıyormuşuz gibime geldi zaman zaman...lütfen yanlış anlamayın beni.Bence de eşim çalıştırmıyor demekten daha iyidir bende ünv. mezunuyum ama henüz atanamadım demek.Hiç sorun etmesin bence neticede o da belli bir yerde.

benim de kuzenim lise mezunu ev kızı kocası hakim.o da kayınbabasından çok çekti.sürekli aşağılıyormuş bir şekilde.oğluma layık değilsin diyormuş.ama bence bu çok saçma evlilik bu yani gönül işi.ben doktorum mutlaka bir doktordan hoşlanmalıyım demek garip olurdu herhalde.bir de üçüncü şahısları hiç bağlamaz.ama yaşlılar bunu daha çok yapıyor.gençler bu konulara fazla takılmıyor ama "insan ayırmamayı" öğrenmemiz geren yaşlılar hep insan ayırıyor.
bazı arkadaşlar demiş özelde çalışsın diye.yine tatmin olmaz büyüklerimiz devlet işi olmadıkça,onu da hor görürler.

Bence onların derdi kızın mesleği değil atanamaması
yani atanamamak demek bir yerde başarısızlık ve tembellik demek onlara göre. Onlar bunu kendilerine yakıştıramıyorlar demek ki. Oğulları sonuçta başarılı olmuş.
Yoksa işletme mezunu olmasının konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum pek
gelinin başarısız ve tembel görünmesinden utanıyorlar ki 'eşim çalıştımıyor de' diyorlar.

Not: Atanamayanlar bana göre başarısız ve tembel değil. Ailenin muhtemel düşüncesini anlatmaya çalıştım :D

aynı meslekten kişilerin birbiriyle evlenmesi çok sıkıcı olmaz mı yaff
bence çok sıkıcı olur,
mesela;
bugün naptın öğrencilerle uğraştım
sen naptın aynen.
sohbet buraya kadar :52::52::52:

Konu Başlığınıza Cevap Veriyorum !!

Gece Çalışılan Bir İş İse; Mutlaka Aynı Mesleği Yapmalılar..
Keza Birbirlerini Anlamalılar..:31:

Son düzenleme:
Back
X