- 26 Aralık 2017
- 1.564
- 2.901
- 53
- Konu Sahibi CalmBeforeTheStorm
Sizin haftada bi gününüz var mı acaba dinlenebildiğiniz? Yedi yirmidört çocuk peşinde, işte, ev işinde, gece gündüz yok, adamın bi pazarı varmış? Ay iki ki varmış. Siz susuyor musunuz böyle konuştukça eşiniz? Bak ben çalışmıyorum, içimden gelir düzerim kahvaltıyı, yapasım gelmez adam kalkar kendi demler çayını, kendi haşlar yumurtasını, kızartır ekmeğini yer. "Benim de bi pazarım var" diyemez bana, bi pazar varsa ikimizindir "Pazarımız" dır o. Sanki her gün işe gidip 8-9 saat aralıksız taş taşıyorlar hayret bi şey.
Bunlar hep sömürü işte, bi pazarım var, çok yoruldum. Gel yer değiştirelim kim ne kadar yoruluyor, kalk çıkar 3 çeşit yemeği, süpür sil şuraları, kalk hadi derzleri diş fırçası ile ov bakim diye çıkın üstüne ya. Sarılıyor, aşk vs yav hizmetten kesmeyin diye şevk onlar. Kalksın bi pazarını da size armağan(!) ediversin, patatesinizi kızartsın, istediğinizi yapsın. İcraatte sevsin icraatte. Kanmayın.
Evet benim dinlendiğim bir an bile yık. 8-5 çalışıyorum eve gelir gelmez yemek derdi çocuk derdi. Gece en az 3 kez kalkar oğlum gece uykum bile Yok. Karınca gibi çalışıyorum ama adam bana paramın hesabını soruyor yok zaradan giyiniyormuşum da ona Adidas’tan bi ayakkabı almıyormuşum.
Ben bir de çalışmıyor olsam benim eşim bana hiç yardım etmezdi. Ben yemek hazırlarken çocuğa bakıyor mesela bakmazdı kesin. Ya da haftada 1 yemeği o yapıyor yapmazdı Emin’im.
Keşke yer değiştirsek de görse neler çektiğimi. Neyi bekliyorum bilmiyorum ki