Bu Nasıl Bir Baba

Bazı insanlar mutsuzluktan huzursuzluktan beslenir. Babanız da onlardan biri büyük ihtimal.
Öyle insanlar keşke sadece kendilerini huzursuz etseler. Mutluluk nedir bilmiyor büyük ihtimalle kendisi. Öğrenmek de istemiyor yoksa insan kızının mutlu günlerinde mutlu hissederdi. O ise kendi mutsuzluğuna hepimizi ortak etmeye çalışıyor.

Siz o evin reisi değilsiniz. Madem evleniyorsunuz, kendi hayatınıza odaklanın. Sizin artık birincil aileniz eş ile kuracağınız aile.
Bir olay çıkmasın diye kına ve düğün yapamamak ne acı. Bunlar her evlenen kızın hak ettiği evlilik serenomileri. Eşinizin ailesi biraz art niyetli olsalar ellerine ne kadar büyük koz geçiyor.
kardeşiniz de kendi hayatını kurtarmaya baksın.
Anne-baba anne babalık görevini yapsın ki, evlatta evlat görevini yapsın.

Yok maalesef. Kendileri mutsuz ya çevrelerinin de mutsuz olmasını isterler. Elinizi ayağınızı ondan kurtaramazsanız bir ömür mutsuz olursunuz. Hani demiş ya yok okuldan bulsaydın yok tanıdık olsaydı. Bahane hep onlar. Okuldan bulsan sen okumaya diye gidip ne haltlar karıştırmışsın derdi. Tanıdık olsaydı burnumuzun dibinden mi buldun bula bula derdi. Derdi de derdi. Tek diyeceğim baban ile ilgili nişanlına koz vermemeye çalış. Ne olur ne olmaz. İlerde bunu sana karşı kullanmaya çalışabilir. İnsanoğlu sonuçta.

Nişanlım ve ailesi o kadar anlayışlı insanlar ki. Asla ne konusu açıldı, ne yüzüme vuruldu bu konular. Her şeyi bana bıraktılar. İnanın düşündükçe anksiyetem varmış gibi kalbin sıkışıyor. Olay çıkar, kırar döker diye. Evet düşündükçe ne acı bir durum.

Evet kesinlikle bunları söylerdi. Zaten bahaneydi biliyorum söyledikleri. Kimse de anlamadı ne söylediğini ne yapmaya çalıştığını. Kendi de saçmaladığının farkındaydı.

Evet kesinlikle bunları söylerdi. Zaten bahaneydi biliyorum söyledikleri. Kimse de anlamadı ne söylediğini ne yapmaya çalıştığını. Kendi de saçmaladığının farkındaydı.
Ama neyse ki okumuşsun ayaklarının üzerindesin. Ne büyük nimet. Ve anladığım kadarı ile yumuşak başlı bir insansın yoksa bu kadar zıvanadan çıkamazdı. Zaten o da bundan güç almıştır.

Evet. Çok şükür ki çok iyi bir mesleğim var. Ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Çok sabırlıyım. Hep böyleydim. Daha pozitif yaklaşmaya çalışırdık olaylara hep. Bir de söz konusu baba olunca saygımdan ödün vermek hiç istemedim. Gözümden bir kere düşünce aynı evdeyiz toparlaması, bir araya gelmesi zor diye düşündüm. Artık öyle düşünmüyorum ama saygımı da yine de kaybetmem. Kendisine en ufak bir sevgi kırıntım kalmadı zaten.

Saygı iyidir hoştur. Ama gerektiğinde. Seni yıpratmaya başladığında dur demelisin. Çünkü dışarı hayat zaten mücadele. Ama sen en baştan beri içerde ki bir sorunla mücadele ediyorsun. Gücünü gerektiği yerde harca. Gerekmediği yerde de kes at. Güzel günler senin ve kardeşinin olsun.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Umarım öyle olur

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden evliliğiniz . Kardeşiniz de kaçmasın . Hazır size kızıyorken babanız , iki arada bir derede onlar da hızlıca isteme yüzük ve nikah yapsınlar .
Benim babam da bir şeye olmaz deyince onu olduramazsın. Neden diye sorarsan işte der . Asla açıklama yapmaz .
Yine de eşin tarafına belli etmemeye çalış . Virüs var , gerek yok kalabalığa de . Ya da nişanlınla düğün masrafı yerine araba alalım , rahat rahat gezeriz vs deyin .
Umarım çok mutlu olursunuz . Benim de ailemden yüzüm gülmedi ama çok şükür eşim 15-16 yıldır beni hiç bilerek isteyerek üzmedi .

Çok sevindim sizin adınıza öncelikle. Ben de kardeşimi bu yönde ikna etmeye çalışıyorum ancak kendisi benim kadar sabırlı değil. Ben senin yaşadıklarını yaşamak istemiyorum diyor. Aslına bakarsanız hak da veriyorum kendisine ama böyle kaçıp evlenmesine de gönlüm razı olmuyor. Zaten düğün yapmama konusunu pandemi vs diye anlattık nişanlımın ailesine. Kına yapardım belki bir eğlence olsun diye ama onu da yapmak içimden gelmiyor artık. Bu konu da anlayışla karşılıyorlar zaten şu an pandemi sebebiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…