Bu Nasıl Bir Baba

baban huysuz diye yapmak istedigin seyleri erteleme. sen nasil yapmak istiyorsan onlari yap yine.
babani kontrol altina almaya calis. olay cikartmiyorsa insanlar en fazla huysuz der, ya da kizini evlendiriyor diye uzgun der. ortaligi annen toparlar. ayrica annen ile babanin evliligi onlarin iliskisi. annen yardim istemiyorsa senin yapacagin bir sey yok. sen kendi duzenine kendi ailene bak.

İnanın öyle hevesimi kaçırdı ki bu olaylar. İçimde kalacak evet yapamadıklarım. Ama babam olay çıkartır biliyorum. Öfkesini kontrol edemiyor çünkü. Evde olay çıkartır. Cam kırar, Ortalığı dağıtır. İsteme ve nişanda da yaptı çünkü bunları. Ne acı anlatmak bile zorken insanın babasını böyle hatırlayacak olması

Pek çok baba kızları evlenirken sorun çıkarır sizinki fazlaca çıkarmış. Olabildiği kadar az sorun yaşayarak evden ayrılmaya bakın. Kız kardeşinize gelince omda artık bşr yetişkin olduğuna ve işi olduğuna göre babanıza eyvallahnetmesin sizi de araya sokmasın alsın valizini çıksın evden, siz ailenin denge unsuru ara bulucusu olmak zorunda değilsiniz. Babanız restleri görünce zıvanadan çıkacaktır ama hayatlarınızın kontrolünümelinize almak için yapmanız gereken bu.

Sanırım bu ortayı bulmaya çalışmak da beni yordu. Kardeşime engel olmayacağım tabiki. Küçük bir çocuk değil ayaklarının üzerine durabilen biri ne mutlu ki. Sadece endişeleniyorum onun için. Ablalık duygusuyla onu daha fazla korumak istiyorum

Hep mi boyleydi

Her zaman yetersiz bir babaydı. Baba figürü başkaydı çevremden gördüğüm kadarıyla ama benim babam öyle bi baba olamadı hiç. Beceremedi diye düşündüm hep. İyi bir baba olamadı diye düşündüm. Suçlamadım, Yargılamadım. Kabullendim. Asla kasıtlı yaptığını düşünmüyordum aslında. Hala psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum ama destek de almak istemiyor. Onu da önerdim. Sorunuza tekrar dönersek; her zaman yetersiz bir babaydı. Öfke kontrolü vardı. Psikolojik şiddeti vardı...

Bence maddi, evlendikten sonra pra almak zor gelir ama bekarken daha kolay

O da farkinda bence yetersizligini, yetersizlik de ofkeye donusuyor

O da farkinda bence yetersizligini, yetersizlik de ofkeye donusuyor
Evet kesinlikle bu. Şu durumda ondan para istememiş olmamı bile gurur meselesi yapmış mesela. Sandı ki bir yerden sonra artık yetişemem ve ondan para istemek zorunda kalırım. Ama öyle olmadı çok şükür. Daha fazla çalışıp daha fazla kazandım. Her eksiğimi kendim alabildim. Bunu kabullenemiyor. Yetersizliğini bastırmak için de öfkesini kullanıyor. Ne acı...

Evet çok acı bilmiyorm doğru bir yönlendirme mi ama, arada ona ihtiyacın olduğunu hissettirsen daha mı olumlu yaklaşır. Yetersizlik hissi belki kalksa daha iyi olur ilişkiniz. Ne biliyim danışsan ona evlilikle ilgili bazı konularda, baba sen daha iyi bilirsin vs gibi ama tabi bilemiyorum sen tanıyorsun. Ben biraz daha ılımlı olmak taraftarıyım. Evet çok kötü babalar var. Ama sen çok kötü demiyorsun ya da ben öyle anlamıyorum yazdıklarından.

Gemileri yakmak malesef ki kolay. Am sonrası pişmanlık da olabiliyor. Bence insan ‘elimden geleni yaptım ama olmadı’ diyene kadar çabalamalı, tabi belki de çabaladın bilmiyorum. Bir de psikolojik sorunu sebebi ile böyle diyorsun. Sen de evlilik stresi yaşıyorsun bi de babanla uğraşman sana da haksızlık ama seçemiyoruz ki. Elimizdekini de sevmekten vazgeçemiyoruz. O yüzden bence elinden geleni yap

bence tamamen maddi. para gidecek diye uzuluyor. misafire yapilan hazirliga bozulmasi da ondan.
hehe deyip gec.
esine de elinden geldigince yansitmamaya calis. baban sana kiyamaz diye bilsin.
iliskileri sinirli tutmaya calis.
aynen emeklı maasıyla gecım zor olur dıye

Yok çok kötü değil kesinlikle. Ya da ben konduramıyorum bilmiyorum. Bizim aramızda ipler aslında bu konuda tamamen koptu. Danışmak, sormak gibi şeyleri geçtik aslında. Babam nişanlımı daha tanımadan silerim seni dedi çünkü. İkna etmek için 1 sene bekledim hiç geri adım atmadı. Ne sorarsam sorayım surat asıp ilgilenmeyecekti aslında. Danıştığımda da sinirlenecekti belki de. Bu fırsatları da kaçırdığı için öfkeli diye bile düşünüyorum.

Yeni fırsatlar yaratamaz mısın peki?

Yeni fırsatlar yaratamaz mısın peki?
Eğer işler kardeşimi evden kovmaya gelmemiş olsaydı belki denerdim. Ama kızının çalışıp para kazanmasını bile gurur yapan birine fırsat vermeyi düşünemiyorum. Yakın bir arkadaşımın nikahı ve kınası var yakın zamanda. Tanıdıklarım var istersen yardımcı olabilirim dedi. 7 aydır bana bir şeye ihtiyacın var mı diye sormamış sözde benim babam arkadaşıma bunu sordu. Kötü değil derken bundan bahsediyorum. Kötü biri asla değil. Ama iyi bir baba da değil kesinlikle. Gönlüm rahat söylüyorum bunu.

kızın en guzel gunlerını surat asarak maffetmıs sımarık adam..dıger kızınında psıkolojısını bozuyor..fazla sımarmıs bence

kızın en guzel gunlerını surat asarak maffetmıs sımarık adam..dıger kızınında psıkolojısını bozuyor..fazla sımarmıs bence
Surat asmanın da ötesine geçti yaptığı şeyler ne yazık ki. Ne doğru özetlediniz. Koskoca baba şımarıklığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…