Bu nasıl bir duygudur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi arkadaşım..bir tavsiyede bulunsam kizarmisin bilmem ama 3 ay sonra yine düşünün derim..ancak diğer gebelikle unutuluyor o acı.

Aynı şeyleri yaşadım sonradan çocuklarım oldu..
Büyük ihtimalle ilk adetle düşen kimyasal gebelik.. benimki gbi..
Seni ne kadar etkiledi bilmiyorum ama bn çok etkilenmiştim ilk bebeğimdi ve bi sürü araştırdım ne iyi gelir bana diye bi yerde şunu okudum “ bu üzüntünün geçmesinin tek tedavisi yeni bir bebek”.. ve 2 ay sonra hamile kaldm tekrar..
Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın...

Çok etkilendim telefonu elime almak istemiyorum youtube geçmişimi temizledim paso çocuk gelisimi 1 aylikken cocuk gelisimi.. hamilelik belirtileri.
Paso bunlarla dolmuş telefon geçmişim.

Sanki yine kaybedecek gibi hissediyorum sanki olmayacak gibi olursa da düşecek gibi..
Doktor normal dedi böyle hissetmen bir kaç ay süre ver kendine dedi.. 3 - 4 ay sonra tekra deneyebilirsiniz dedi.

Daha sağlıklı hamilelik için o da olursa bir süre ara vericem. 2. yıkımı üst üste kaldıramam heralde..
İlk hamilelikte çok oluyormuş ama gelde bunu benim bünyeme anlat ..

yazınızı okurken tüylerim diken diken oldu. duygularınizi o kadar güzel anlatmissiniz ki. benim 3 yıla yakındır olmuyo o kadar bıktım ki insanlardan sorulardan çok yipraniyorum. .
kimse anlamıyor sormaya devam ediyor. .
ille aynı duyguyu yasayacakki anlasın insanlar. .. inşallah Rabbim sizede bizede isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlatlar versin. . Haziran da artık tüp bebek düşünüyoruz nasip se...

Eskiden takılmıyordum şuan çok üzülüyorum sorduklarında.. ister istemez yüzüme de yansıyor.
Suratlarına bakıp bağıra bağıra ulan olmadı işte ne yapayım olmadı.. düşündük olmadı diye bağırasım geliyor valla..

Tüp bebekte umarım çok güzel sonuçlar sonuçlar alırsınız adınıza çok sevinirim

Tabiki fırsat verir neden vermesin. Aslında şöyle duşunup rahatlayabilirsiniz bi kere hamile kaldıysanız bi daha kalma ihtimaliniz cok yuksek bır sorununuz yok ins demektir bu yıllarca isteyip de bebek sahibi olamayanları düşününce bir armağan aslında bu da iyi yönlerini düşünün bence. Bende hamileliğimi öğrendiğimde ruyalar gorurdum ismini ve yuzunu bile görmüştüm oğlumun ömer efeydı ismide
ama demekki nasıp değilmiş böyle düşünmeliyiz

Çok haklısınız ama işte.. olsaydı da çok güzel olurdu. Dediğiniz gibi nasip değilmiş..

Kendim yazmis gibi okudum. 2,5 seneye yakin evliligimizde ilk sene uzak geliyordu, sonraki sene ciddi aile meselelerinden aklimiza cocuk getiremedik. Kalan surecte de biz istedik ama zamaninda istemeyen sen misin, simdi de nasip olmuyor işte... Bu surecte basindan beri cocuk yap diye duydum. 9 aylik evli degilken bile dogurmus olmami bekler gibi tavirlar bile oldu. Başlarda canim acimiyodu cunku bende hazir degildim. Ama simdi o kadar ugrasirken olmamasini bir yandan şevkat tokati olarak hissederken, bir yandan da kulla Allah arasinda olan bu imtihanima baska kullarin dahil olmasindan oturu kafayi yicem, kimseyle gerekmedikce gorusmuyorum, kendimi cocuk olana kadar eve kapattim..

Onu da düşündüm biliyor musunuz..
Sorduklarında istemiyorum çocuk hazır değilim düşünmüyoruz henüz erken gibi cevaplar veriyordum .. Dedim Allah bana ders mi verdi.
Bu durumu yaşamayan hiç kimse anlamaz ben böyle düşünüyorum. Çünkü o anki mutluluğumun bu yaşa kadar yaşadığım mutlulukla hiç bir alakası yoktu..
O an ki üzüntümünde bu ana kadar yaşadığımın üzüntüyle bir alakası yoktu.

Tam bir hayal kırıklığı nedir dibine kadar gördüm.. dediğiniz gibi sen misin istemeyen? ..

Umarım sizin içinde benim içinde ve bizim gibiler içinde hayırlısı neyse o olur..

Kısa sürede öyle kapıldım ki.. resmen hayatımın tokatını yemiş gibi hissediyorum.
Ben hiç olmayan bir bebeğe böyle hissediyorsam.. canım bu kadar yandıysa. Allah evladını kaybeden annelere sabır versın. O nasıl bir acıdır.. !

Herkese teşekkür ederim..

Uzun zaman once kotu giden evliligimde istenmeyen bir hamilelik yasadim, once sok olup uzuldum hatta ozaman evli oldugum kisiyle ciddi bir kavga gurultu filan cikti, derken...tipki senin soyledigin seyleri yasadim, sevindim, icim icime sigmadi. ama bir hafta sonra dusuk yaptim. Uzuldum evet, ama dunya basima yikilmadi acikcasi, tam tersi daha mantik cervecesinden evliligime baktim. belkide bosanma kararini almamda yardimci bile olmustur bu hadise.

sana soylemek istedigim seyler bunlar degildi, neden anlattim bilmiyorum. soylemek istedigim tek sey, ozamanki doktorumun dusuk haberini verdiginde soyledigi seydi.
'uzuldugunuzu anliyorum elbette, ama soyle dusunun, hamile kalabilme olabiliteniz var. bu sadece cok guzel bir haber. bebek arzunuz var ise tekrar deneyebilirsiniz, hamile kalabileceginizi biliyor olmaniz sizi rahatlatsin.'

elbetteki Allah bilir, hicbirseyin garantisi yok. ama doktorun bu sozleri nedense cok iyi gelmisti bana. belki sizede iyi gelir :))

Meyveliturta19 Meyveliturta19 İnşallah guzel kardesim insaallah. Rabbim duamizin kabulunu engelleyen tum gunahlarimizi, yanlislarimizi, buyuk lokmalarimizi affetsin. Saglikla hayirla huzurla kucaklarimizi doldursun. Size tavsiyem hala soranlara hayirlisi deyip gecistirin. Artik istiyoruz dediginiz noktada olmadikca daha da psikolojinizi bozarlar. Ben daha cocuk yapmiyorken millet akil vermeye basladi olmuyorsa doktora git diye acilis yaptilar. Hadi ya doktora mi gideyim hic aklima gelmemisti diyemedim. Cocuk yapmaya basladiktan sonra da cocuk evin neşesi daha neyi bekliuorsun dediler, imtihanimi bilmeden. 2,5 sene evliyim ve belkide basindan beri yapiyorum olmuyor, niye yarama basiyorsun.. İyi niyetle bildiklerini aktarmaya calisiyorlar ama kurcalamasalar daha iyi niyetli bir davranis olcak bilmiyorlar.

Geçmiş olsun.
En hayırlı vakitte yeniden yaşamanız ve tamamına ermesi dileğiyle...

Geçmiş olsun öncelikle
Olayın sizi az da olsa mutlu edebilecek kısmı hamile kalabiliyorsunuz.
Kendinizi hazır hissettiğinizde tekrar denersiniz.

Bir buçuk senelik evliyim.. evlendiğimin ilk ayları sıkıntılı olduğu için hiç bir şekilde çocuk düşünmedim. Normalde de çocuk fikrine çok uzak biriydim.
Çok şükür evliliğim çok güzel bir şekilde oturdu sorunlar çözüldü..

Çocuk konusunda bilirsiniz toplumumuzu.. yap bir tane kenarda dursunlar, bin bir çesit hastaliklar cikti daha olmazlar gibi komik yaklasimlar mi dersiniz.. beni görünce hımm daha yok mu bişeyler diyen teyzeler halalar ninelerr .. hiç biri etkilemedi beni.. hatta dalga geçip gülerek cevapler verirdim.
Ne zaman hazır hissedersem o zaman istiyorum kafasındaydım.

Hafiften kendimi hazırlamıştım derken.. günüm geçti..
Acaba mı deyip test yaptım negatif çıktı ..
Aradan bir kaç gün geçti yine olmadım dedim bir test daha yapayım.. hiç olmayacak kafasındayım.. deerken çift çizgiyi gördüm..! İnanamadım elim ayağım titremeye başladı. Evin içinde deli danalar gibi bir o tarafa bi bu tarafa istemsizce yürümeye başlayıp farkinda olmadan gülmelere başladim.
Böyle tuhaf bi hise kapıldım.. Nasıl ya hamilemiyim.. şimdi ben evde 2 kişi miyim falan filan çok tuhaftı..
Resmen dünyada ki butun sorunlar umrum disina cikti.. yaşadigim olaylar olumsuzluklar hic biri umrumda degildi.

Biri bana böyle hissedecegimi soylese yemin ederim dalga gecerdim. Hayatımda hic bu kadar heycanlanmadım.

Bir takım planlarim vardi hamile olursam once suna derim esime surpriz yaparim soyle boyle.. 2 saat sonra butun planlari cope atip eşimi aradim..

Her neyse kan testinde hamile ciktim derken .. buyuk şoku yasadim kese var bebek gozukmuyor.. bi kac gun bekleyinler.. beklemeler derken bir anda hersey bitti.. düşük.

Şimdi bana çocuk dusunmuyor musunuz diye soran teyzeler halalar nineler .. sormayın! O duyguyu çok derinden hissettim ben artık o soru çok canımı yakıyor.

Biliyorum tekrar belki çocuğum olur ya da olmaz .. Allah neyi nasip ederse güzel eder.
Ama tek duam Rabbim isteyen herkese bu mükemmel duyguyu yaşatsın..
Ben anladım ki iyi niyetle de olsa sorulan bazı sorular insanları çok derinden sarsabiliyormuş.. yapmayalım..

Bu konu burda kalsın bir kaç yıl sonra açıp okumak istiyorum.. bu yüzden açıyorum.
Gözlerim doldu okurken
Gecmıs olsun
Benim de bebeğim olmuyor
Bennde senin kafadayım
Olursa olur olmazsa olmaz
Ama karsıma gecip becerip de bi cocuk bile yapamadın diyenler yok mu
NEFret ediyorım o kafadaki insanlardan
En yakın arkadasım 7 senelik evli
Bebekleri yok
Bir kere bile sormadım sormam da
Bosşver o insanların hayata bakısı ile bizimki farklı

Benim erkek kardeşimin bebegi
Oldu
İnan halalık sevincini yasayamadım
Kime hala oldum desem
Tebrik edecekleri yerde
Aaa biz önce sen yaparsın diye bekliyorduk diyorlar
Boş beyinler işte

Sanki konuyu ben açtım gibi hissettim.benim de başımdan geçti malesef.ama biz çocuk düşünmeye başlamıştık.sozde istiyordum.o çift çizgiyi görünce yok dedim ben önceden istemiyor muşum.çok farklı bir duygu.kimyasaldı benim.İnşallah Allah tamamına da erdirir.

Gözlerim doldu okurken
Gecmıs olsun
Benim de bebeğim olmuyor
Bennde senin kafadayım
Olursa olur olmazsa olmaz
Ama karsıma gecip becerip de bi cocuk bile yapamadın diyenler yok mu
NEFret ediyorım o kafadaki insanlardan
En yakın arkadasım 7 senelik evli
Bebekleri yok
Bir kere bile sormadım sormam da
Bosşver o insanların hayata bakısı ile bizimki farklı

Farkında olmadan psikoloji şiddet görüyoruz resmen.. sırf merakları uğruna bir bilseler nasıl can yaktıklarını.

Umarım sizin içinde en hayırlısı neyse o olur

Sanki konuyu ben açtım gibi hissettim.benim de başımdan geçti malesef.ama biz çocuk düşünmeye başlamıştık.sozde istiyordum.o çift çizgiyi görünce yok dedim ben önceden istemiyor muşum.çok farklı bir duygu.kimyasaldı benim.İnşallah Allah tamamına da erdirir.

Ah o çift çizgi beni ne hallere soktu.
Keşke devamıda gelseydi..
Bakalım belki hayatın bize başka sürprizleri vardır.. hakkımızda hayırlısı olsun

Benim erkek kardeşimin bebegi
Oldu
İnan halalık sevincini yasayamadım
Kime hala oldum desem
Tebrik edecekleri yerde
Aaa biz önce sen yaparsın diye bekliyorduk diyorlar
Boş beyinler işte

İşte tam da bu yaşadığım.. nişan düğün kınalar.. gidiyorum beni gören çocuk ne zaman düşünüyorsun?
Bak yaşın gidiyor.. biri menepoz genç yaşa kadar düştü diyen bile çıktı.
Hele bir tane duydum ki.. yap bi tane kenarda olsun..
ne diyelim artık bu tarzlara..

İşte tam da bu yaşadığım.. nişan düğün kınalar.. gidiyorum beni gören çocuk ne zaman düşünüyorsun?
Bak yaşın gidiyor.. biri menepoz genç yaşa kadar düştü diyen bile çıktı.
Hele bir tane duydum ki.. yap bi tane kenarda olsun..
ne diyelim artık bu tarzlara..
Cahilliklerine gül geç
Ben öyle yapıyorım
İçimden zavallı olduklarını düşünüyorum
Bana erkekler bile dedi
Yasın gecıyor kadınlar için yas önemli dedi
Sanki biz gerizekalıyız bunu bilmiyoruz
Bana öz be öz kuzenim sen nasıl hamile kalamadın dedi
( ben herkese cocuk dişünmüyorım diyorım)
Biz ikinciyi ( çok afedersin ) ayakta yaptık dedi:)
Kocan da istemiyor mu diyorlar
İstemiyor aynı kafadanız biz diyorum
Aa hayrat böyle de erkek ilk defa gördük diyorlar
Beyinsizler , içimden küfür ediyorum ah ediyorım
Bazen cocugu ben yapmıyorum allah veriyor demek istiyorum
Bir kere annemin misafirleri vardı
Apartmandan
Ben hep okuyup calıstıgım için kendileri ile cok samimiyetim yoktu
Bir keresinde denk geldik annemlerde
Kadınlar evdeyken benn sonradan geldim
Beni daha görür görmez hosgeldiniz dedim
Bebek yok mu dediler daha otırmamıstım bile
Ben de bi nasılsın hosgeldın falan deseydiniz keske once dedim
Hala da anneme kiZin cok saygısızmıs derler:D
Bi dövmediği kaldı bizi derlermiş
E sizin 38 yasında ikinci evliliğini yapmıs bir bayana öküz gibi cocuk yok mu demeniz cok normal di mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X