canımm. yanıtın için teşekkür ediyorum..
1.si ben nişanlımın ev mevzusuna karışmıyorum. kendi içimde konuşuyorum size açtım paylaşmak adına.
2.si nişanlıma başında kiraya çıkalım dedim. o da kendimizi biraz toplayana kadar idare etsek dedi.
3.sü zaten karnıma ağrılar giriyor aynı çatı altında olma fikri aklıma geldikçe..
ayrıca her ne kadar üstlerine düşeni yapmasalar da yine de güleryüzle davranmak, önemli günlerde aramak ziyeret etmek gerekiyor. ama onlar sadece almayı severken hep verici olmak ve olacak olmak fikri de beni düşündürüyor. anlatabildim mi?
bir de hep bir evimiz olsun istedik biz. demiştik ki başta biraz sıkılırız belki ama idare ederiz. çünkü günlük halleri de aynı. sonrasında evimizi alırız..
ama kiraya çıkmaya karar verdikten sonra bu hayallaerin hiç gerçekleşmeyeceğine kendimi alıştırmaya çalışıyorum :S
bence ev hayalinden çok huzurunu düşün.
inan %o 1 ihtimal iyi kaynana vardır aynı binada oturan.
bende aynı binadayım 6 aylık evliliğimde 6 yıllık ömrüm gütmüştir.
aynı binada yaşamanın bedelleri;
1)hergün kaynanana çıkmak zorundasın.çıkmazsan sorun olur.bu da eşine eşinde sana yansıtır.
2)faturaların hesabını yaparlar.2 kişisinizde niye bu kadar çok fazla fatura geldi.faturalar senin evin yerine önce onların evini ziyaret eder,azarlanırsaın sonrasında ödenmek için senin evine gelir.
3)istediğin yere alışverişe gitmenize karışılır.vay efendim a market çok pahallıymış niye oraya gidiyormuşuz.b marteti daha uygun oraya neden gitmezmişiz.
4)evde isen çalışmıyorsan onları sabah kahvaltılarına çağırman gerekir.çağırmazsan laf olur.
5)hergün çıkacaksın dedim ya çalışmıyorsan eşinle beraber çıkmayı planlıyorsan yanlış.önce sabah,öğle olmak üzere orada bulunacaksın.senin evinde işin var mı yok mu onları ilgilendirmez.ellerinden gelse gece yarısına kadar orada oturtacaklar.
6)kendine yeni bişey mi aldın hemen gözlerine batar.
7)akşam beraber bir yere mi gdeceksiniz gitmeden evvel izin alacaksın,12 den öncede eve geleceksin,geldiğinde de direk kaynananlara çıkacaksın.
8)haftanın 6 günü onlara hizmet edersin,pazar günü annene gidersin wayyy efendim hep annene hep annene gider olursun.kaynananlara çıkmayan,daima kendi annenin yanına giden olursun.
9)onlar laf sokar şaka olur,ssenşaka yaparsın laf sokma olur.
10)görümceler paşa kızıdır.onlar iş yapmazlar sen gelinsin kül kedisi gibi idört dolanırsın her yeri.
11)misafirleri mi geldi.hemen kaynanana çıkacaksın.bir elin kanda olsa dahi.onlara hizmet edeceksin.
12)sana misafir mi geldi.hemen onları çağıracaksın.yoksa haftalar boyu surat çek.
13)daima ağzın kulaklarında olacak.çok mu üzüldüğün bişey var suratın mı düşük aslaaaaa....ne varmıuş canım onda sadece senin başına gelmiyor derler her zaman güler yüz ve pohpohlanma ve de 7/24 hizmet beklerler.
14)asla kendi ailen gibi olmazlar.merhametsiz ve acıma duyguları alınmıştırlar.
15)yaptığın hiçbirşeyi beğenmezler.
16)sen evde yokken evine gelir güzelce kontrol ederler.
17)rahatsızsın yemek mi yapamadın.kaynananlaraa mı çıkacaksın.aslaaaaa.ölüm döşeği.ndede de olsan asla onlardan yardım bekleme.bugün yaparlar yarın tokat gibi yüzüne vururlar.
18)gelir,evinin eşyasına karışır.yermeğin var mı yok mu die bakar.buzdolabını karıştırır.
19)pazar günleri ailecek kahvaltı zorunluluğu vardır.istemesende gitmek zorndasın.bir hafta sende olur,bir hafta kaynananda...
20)gece yarısına kadar orda otur sorun olmaz,gece yarısı gezzmeden gel 15 yaşındaki çocuk gibi azarlan.bu saatte gezmemi olur...
21)kilo alırsın vayyy efendim çok kilo almışsın.zayıflarsın o ne yüzün gözün birbir içine geçmiş olur....
ben senin iyiliğin için söylüyorum şekerim.iste bu seçenekleri çoğaltayayyım.inan bu sorunlar eşinle senin aranı açar.kolay değil.
keşke bizimkisi de kovsa da bizi bizde kiraya çıksak.ben neler yaşadım bu 6 ay içinde bir ben bir de Allah bilir.şimdi mi şimdi iyi diyelim iyi olalım.çünkü iyi olmak için onların suyuna gitmek zorundasın.
kiraya git.1 kuru ekmek soğana razıyım.yeter ki huzurum olsun dediğim günleri hiç unutmuyorum.
kiraya ilk gidende son gidende sen değilsin.huzur bulmak istiyorsan eşinin de kendi ailenden de uzak olacaksın.