Bu nasıl bir kadın anlayamadım!!!(uzun ama okumanızı rica ediyorum)

ben senin yerinde olsam aynı apatmanda oturmak istemem ev ayrı olsa bile sorunlar çıkar canım çok yakın tanıdıklarımdan biliyorum ayrı bi tutun bu sizin daha hayırlısı buda benim nacizane fikrim:69:

aa ne demek nacizane fikrim..
ben zaten sizin fikirlerinizi almak için açtım bu konuyu..

yani aslında inanır mısın ben başından beri hep bu fikirde oldum ki o zaman çok iyi anlaşıyorduk. ama nişanlım da istedi ki paramız bize kalsın daha rahat yaşayalım. ben de alıştırdım bu fikre kendimiz.. kayınvalidemler de ısrarla bu ev sizin filan diyip duruyorlardı. sonra birden " e bi düşünmem lazım" demez mi..

hey allahım.. esasında ben de azcık zorlansak da maddi açıdani belki de senelerce bir evimiz olamicak olsa da sadece yaşabilmek adına uzakta bi yerde olmak. hoş o uzalık da en fazla 1 saat olacak ya..

ama işte bu kadar ayıp ettiler. bi evet dediler bi hayır dedileri. 2 hafta önce işte eve şunu yaparız ederiz derken, 1 hafta önce vazgeçtik dediler. ben de bundan sonra nasıl davranacağımı kesitremiyorum. yani eskisi gibi güler yüzlü olarak aman iyi ki bize bunları yaptınız mı dicem? yani özel günlerinde bile kayıtsız kalabilmek istiyorum artık.. sence?

canımm. yanıtın için teşekkür ediyorum..
1.si ben nişanlımın ev mevzusuna karışmıyorum. kendi içimde konuşuyorum size açtım paylaşmak adına.
2.si nişanlıma başında kiraya çıkalım dedim. o da kendimizi biraz toplayana kadar idare etsek dedi.
3.sü zaten karnıma ağrılar giriyor aynı çatı altında olma fikri aklıma geldikçe..

ayrıca her ne kadar üstlerine düşeni yapmasalar da yine de güleryüzle davranmak, önemli günlerde aramak ziyeret etmek gerekiyor. ama onlar sadece almayı severken hep verici olmak ve olacak olmak fikri de beni düşündürüyor. anlatabildim mi?

bir de hep bir evimiz olsun istedik biz. demiştik ki başta biraz sıkılırız belki ama idare ederiz. çünkü günlük halleri de aynı. sonrasında evimizi alırız..

ama kiraya çıkmaya karar verdikten sonra bu hayallaerin hiç gerçekleşmeyeceğine kendimi alıştırmaya çalışıyorum :S

bence ev hayalinden çok huzurunu düşün.
inan %o 1 ihtimal iyi kaynana vardır aynı binada oturan.
bende aynı binadayım 6 aylık evliliğimde 6 yıllık ömrüm gütmüştir.

aynı binada yaşamanın bedelleri;
1)hergün kaynanana çıkmak zorundasın.çıkmazsan sorun olur.bu da eşine eşinde sana yansıtır.
2)faturaların hesabını yaparlar.2 kişisinizde niye bu kadar çok fazla fatura geldi.faturalar senin evin yerine önce onların evini ziyaret eder,azarlanırsaın sonrasında ödenmek için senin evine gelir.
3)istediğin yere alışverişe gitmenize karışılır.vay efendim a market çok pahallıymış niye oraya gidiyormuşuz.b marteti daha uygun oraya neden gitmezmişiz.
4)evde isen çalışmıyorsan onları sabah kahvaltılarına çağırman gerekir.çağırmazsan laf olur.
5)hergün çıkacaksın dedim ya çalışmıyorsan eşinle beraber çıkmayı planlıyorsan yanlış.önce sabah,öğle olmak üzere orada bulunacaksın.senin evinde işin var mı yok mu onları ilgilendirmez.ellerinden gelse gece yarısına kadar orada oturtacaklar.
6)kendine yeni bişey mi aldın hemen gözlerine batar.
7)akşam beraber bir yere mi gdeceksiniz gitmeden evvel izin alacaksın,12 den öncede eve geleceksin,geldiğinde de direk kaynananlara çıkacaksın.
8)haftanın 6 günü onlara hizmet edersin,pazar günü annene gidersin wayyy efendim hep annene hep annene gider olursun.kaynananlara çıkmayan,daima kendi annenin yanına giden olursun.
9)onlar laf sokar şaka olur,ssenşaka yaparsın laf sokma olur.
10)görümceler paşa kızıdır.onlar iş yapmazlar sen gelinsin kül kedisi gibi idört dolanırsın her yeri.
11)misafirleri mi geldi.hemen kaynanana çıkacaksın.bir elin kanda olsa dahi.onlara hizmet edeceksin.
12)sana misafir mi geldi.hemen onları çağıracaksın.yoksa haftalar boyu surat çek.
13)daima ağzın kulaklarında olacak.çok mu üzüldüğün bişey var suratın mı düşük aslaaaaa....ne varmıuş canım onda sadece senin başına gelmiyor derler her zaman güler yüz ve pohpohlanma ve de 7/24 hizmet beklerler.
14)asla kendi ailen gibi olmazlar.merhametsiz ve acıma duyguları alınmıştırlar.
15)yaptığın hiçbirşeyi beğenmezler.
16)sen evde yokken evine gelir güzelce kontrol ederler.
17)rahatsızsın yemek mi yapamadın.kaynananlaraa mı çıkacaksın.aslaaaaa.ölüm döşeği.ndede de olsan asla onlardan yardım bekleme.bugün yaparlar yarın tokat gibi yüzüne vururlar.
18)gelir,evinin eşyasına karışır.yermeğin var mı yok mu die bakar.buzdolabını karıştırır.
19)pazar günleri ailecek kahvaltı zorunluluğu vardır.istemesende gitmek zorndasın.bir hafta sende olur,bir hafta kaynananda...
20)gece yarısına kadar orda otur sorun olmaz,gece yarısı gezzmeden gel 15 yaşındaki çocuk gibi azarlan.bu saatte gezmemi olur...
21)kilo alırsın vayyy efendim çok kilo almışsın.zayıflarsın o ne yüzün gözün birbir içine geçmiş olur....
ben senin iyiliğin için söylüyorum şekerim.iste bu seçenekleri çoğaltayayyım.inan bu sorunlar eşinle senin aranı açar.kolay değil.

keşke bizimkisi de kovsa da bizi bizde kiraya çıksak.ben neler yaşadım bu 6 ay içinde bir ben bir de Allah bilir.şimdi mi şimdi iyi diyelim iyi olalım.çünkü iyi olmak için onların suyuna gitmek zorundasın.

kiraya git.1 kuru ekmek soğana razıyım.yeter ki huzurum olsun dediğim günleri hiç unutmuyorum.

kiraya ilk gidende son gidende sen değilsin.huzur bulmak istiyorsan eşinin de kendi ailenden de uzak olacaksın.

yyaaa bırak okayınvalideyle altlı üstlü oturupta ne yapacaksın..asla istemem..aynı şehri bile istemem..ne kadar iyi olunursa olunsun 2 taraf içinde söylüyorum bunu,mutlaka bir sorun çıkıyor..sesler çıkmıyor belki ama insanın içinde büyüyyor..çünkü yakın olunca birileri hep beklenti içinde oluyor..boşver ayrı apartmanda otur bir dahada lafını açma..hatta burda otururn deseler bile kabul etme git uzak bir yere keyfini hiç bozma..bir eşin bir sen mutlu mesut geçinirsiniz.

bence ev hayalinden çok huzurunu düşün.
inan %o 1 ihtimal iyi kaynana vardır aynı binada oturan.
bende aynı binadayım 6 aylık evliliğimde 6 yıllık ömrüm gütmüştir.

aynı binada yaşamanın bedelleri;
1)hergün kaynanana çıkmak zorundasın.çıkmazsan sorun olur.bu da eşine eşinde sana yansıtır.
2)faturaların hesabını yaparlar.2 kişisinizde niye bu kadar çok fazla fatura geldi.faturalar senin evin yerine önce onların evini ziyaret eder,azarlanırsaın sonrasında ödenmek için senin evine gelir.
3)istediğin yere alışverişe gitmenize karışılır.vay efendim a market çok pahallıymış niye oraya gidiyormuşuz.b marteti daha uygun oraya neden gitmezmişiz.
4)evde isen çalışmıyorsan onları sabah kahvaltılarına çağırman gerekir.çağırmazsan laf olur.
5)hergün çıkacaksın dedim ya çalışmıyorsan eşinle beraber çıkmayı planlıyorsan yanlış.önce sabah,öğle olmak üzere orada bulunacaksın.senin evinde işin var mı yok mu onları ilgilendirmez.ellerinden gelse gece yarısına kadar orada oturtacaklar.
6)kendine yeni bişey mi aldın hemen gözlerine batar.
7)akşam beraber bir yere mi gdeceksiniz gitmeden evvel izin alacaksın,12 den öncede eve geleceksin,geldiğinde de direk kaynananlara çıkacaksın.
8)haftanın 6 günü onlara hizmet edersin,pazar günü annene gidersin wayyy efendim hep annene hep annene gider olursun.kaynananlara çıkmayan,daima kendi annenin yanına giden olursun.
10)görümceler paşa kızıdır.onlar iş yapmazlar sen gelinsin kül kedisi gibi idört dolanırsın her yeri.
11)misafirleri mi geldi.hemen kaynanana çıkacaksın.bir elin kanda olsa dahi.onlara hizmet edeceksin.
12)sana misafir mi geldi.hemen onları çağıracaksın.yoksa haftalar boyu surat çek.
13)daima ağzın kulaklarında olacak.çok mu üzüldüğün bişey var suratın mı düşük aslaaaaa....ne varmıuş canım onda sadece senin başına gelmiyor derler her zaman güler yüz ve pohpohlanma ve de 7/24 hizmet beklerler.
15)yaptığın hiçbirşeyi beğenmezler.
16)sen evde yokken evine gelir güzelce kontrol ederler.
17)rahatsızsın yemek mi yapamadın.kaynananlaraa mı çıkacaksın.aslaaaaa.ölüm döşeği.ndede de olsan asla onlardan yardım bekleme.bugün yaparlar yarın tokat gibi yüzüne vururlar.
18)gelir,evinin eşyasına karışır.yermeğin var mı yok mu die bakar.buzdolabını karıştırır.
19)pazar günleri ailecek kahvaltı zorunluluğu vardır.istemesende gitmek zorndasın.bir hafta sende olur,bir hafta kaynananda...
20)gece yarısına kadar orda otur sorun olmaz,gece yarısı gezzmeden gel 15 yaşındaki çocuk gibi azarlan.bu saatte gezmemi olur...
21)kilo alırsın vayyy efendim çok kilo almışsın.zayıflarsın o ne yüzün gözün birbir içine geçmiş olur....
ben senin iyiliğin için söylüyorum şekerim.iste bu seçenekleri çoğaltayayyım.inan bu sorunlar eşinle senin aranı açar.kolay değil.

keşke bizimkisi de kovsa da bizi bizde kiraya çıksak.ben neler yaşadım bu 6 ay içinde bir ben bir de Allah bilir.şimdi mi şimdi iyi diyelim iyi olalım.çünkü iyi olmak için onların suyuna gitmek zorundasın.

kiraya git.1 kuru ekmek soğana razıyım.yeter ki huzurum olsun dediğim günleri hiç unutmuyorum.

kiraya ilk gidende son gidende sen değilsin.huzur bulmak istiyorsan eşinin de kendi ailenden de uzak olacaksın.

senin adına çok üzüldüm ama çok doğru noktalara değinmişsin..
çevremde ne kadar altlı üstlü oturan varsa aynı dertlerden muzdarip..
amcam geliniyle aynı apartmanda..kızın her aldığı(çalışıyor,kendi kazanıyor) laf oluyor..gezmeyi,almayı biliyor diyor..kendisi aşırı cimri,onlarında öyle olmasını istiyor..kız bir ceketle seneler geçirmeli,öyle bir kaç tane ceket mont falanmı olurmuş,bir sürü ayakkabımı olurmuş..bir sürü dediğide mevsimlik alır,öyle alışveriş manyağı değildir.ama karışır işte
bunlardan adam olmaz der hemen.genç insan para kaznıyor alırde gezerde sana neeeee...
kayınvalidesinin her çağırdığı misafirin ikramını hiz*****i o yapar,ramazanda bile..adı ben çağırdım olur.
diyorki keşke çıkabilsek burdan ama izin vermiyor bir daha yüzümüze bakmazlar,diğer oğullarına 3. evin kirasını yolluyorlar..ama bunların çıkma şansı yok kirayı vermem diyor..babasının dükkanında çalışıyor işten çıkarırım diyorr.of ne dertler.kız 30 yaşında ülser,varis ne kadar hastalık varsa tanıştı sinirden.

şunlara bayıldım :):):):):)

tatlım çok sağol!!!

en gerçekçi yerlerinden yakalamışsın sanırım... ve üşenmemiş yazmışsın ne var ne yoksa! bu sözler hiç çıkmayacak aklımdan..

zaten ben başından beri hep ayrı olmaktan yana oldum. ama nişanlım haliyle kendi evinde oturmak isteyince bişi demedeim. ama bakıyorum da daha bir yorum okumadım oohh pek mesuduz kayınvalidemle diyen.. ben de yol yakınken dönmeliyim sanırsam..

yyaaa bırak okayınvalideyle altlı üstlü oturupta ne yapacaksın..asla istemem..aynı şehri bile istemem..ne kadar iyi olunursa olunsun 2 taraf içinde söylüyorum bunu,mutlaka bir sorun çıkıyor..sesler çıkmıyor belki ama insanın içinde büyüyyor..çünkü yakın olunca birileri hep beklenti içinde oluyor..boşver ayrı apartmanda otur bir dahada lafını açma..hatta burda otururn deseler bile kabul etme git uzak bir yere keyfini hiç bozma..bir eşin bir sen mutlu mesut geçinirsiniz.

ay evet bi ara kendimi tanıyamaz oldum napıcaksam altlı üstlü.. huzursuzluğa susadım sanırsam..

ama aynı şehir olmak zorunda tatlım :D
ama en azından onlar ilçede biz ilde olucaz. yani 1 saat filan. bu beni kurtarır mı dersin? :)

minikyaramaz adlı arkadasımız çok güzel yazmış bunlara ek yapmak mümkün

*her zaman kocan iyidir onlara göre oğulları birtanedir
*evine yeni ve pahalı eşya alırsan ne gereği var derler
*evin sürekli toplu olmak zorundadır yoksa pis gelin olursun
*yemeklerin çok güzel olmalı yoksa kaynanan tarafından beceriksiz olursun kocanı kaynanan doyurmak ister
*her zaman çok paran var zannederler
vs. vs. işte eğer bunlara katlanabılırım yada ben böyle yaşamak istiyorum dersen beraber oturun

konunun basinda benimde tuhafima gitti
kayinvalidenin altli ustlu yasamak istemeniz
ve kayinvalide cayinca sizin kizmaniz
ama dedigin gibi evlilik heyecani ve
"ne zarari var ustelik para biriktirecez "dusuncelerine girdiniz dogal sekilde
ama siz evli ve kayinvalideyle yasayanlara kulak verin
gercekten rahat edemezsiniz
arkadaslar cok guzel ozetleyip maddelemisler
es ailesiyle yakin yasamanin dezavantajlarini
bir sekilde size mudahale edecekler
bir sekilde esinizin annesi diye esiniz yuzde yuz sizin gibi bozulmayacak
herhangi bir sorun oldugu zaman
ve inan cok kisinin esi vardirki "ev parasi biriktirene kadar burda yasariz"
diyip sonra vazgecerler.. cunku duzen oturulmustur alisilmistir ne gerek var
baba evi dururken baska ev almaya dusuncesi oturur
buda senin hosuna gitmez..

minikyaramaz adlı arkadasımız çok güzel yazmış bunlara ek yapmak mümkün

*her zaman kocan iyidir onlara göre oğulları birtanedir
*evine yeni ve pahalı eşya alırsan ne gereği var derler
*evin sürekli toplu olmak zorundadır yoksa pis gelin olursun
*yemeklerin çok güzel olmalı yoksa kaynanan tarafından beceriksiz olursun kocanı kaynanan doyurmak ister
*her zaman çok paran var zannederler
vs. vs. işte eğer bunlara katlanabılırım yada ben böyle yaşamak istiyorum dersen beraber oturun

Katılmamak elde değilll:46::46::46::46::46::46:

Zor bi durum tabii ki
İlk başta burda siz oturun deyip sonra 40 bahane
Bi de evlenince öyle masraflar çıkıyorki evin ihtiyaçları hiç bitmiyor bi de kira vermek zor olacaktır
Okudukça acaba öz annesi mi üvey mi diye düşünmeden edemedim
Daha evlenmeden yüz göz olunmuşsa evlenince düşünemiyorum
Boşver hiç de sıkılma çıkın ayrı eve,gönülsüz veriyorsa huzur da vermez o evde size

Back
X