Bu nasıl bişey ya.

Eflatun1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
1.248
995
83
32
Direk konuma geçiyorum sizi sıkmak istemem. Kızlar ben evliyim martta kısmetse doğumum var ocak ve Şubat ayında bebeğin masraflarini ikiye bölerek alıcaktık. Ocak ayı alicaklarimizi aldık Şubat ayı içinde en az 3 bin liralık bi harcamamiz var martta da 2 bin liralik doğum odemesi yapıcaz. Evimize aylık net 5 bin lira giriyor fakat bu ay 3.5 milyar kredi kartı ödememiz var onu yatırdık elimizde 1.5 milyar kaldı ay sonuna kadar. (Rakamlar aklınızı karıştırmış olabilir kısaca ay sonuna kadar 1.5 milyar paramiz var ve Mart ayına kadar ödememiz var) şimdi konuya giriyorum ablamin 31 ocakta nişanı var ve anneme ablam benim nisanimda ne taktı demiştim oda 4 bilezik taktik ama ablan kendi cebinden odemedi benim aldigim bileziklerden birini taktı sende bi çeyrek takarsin dedi konu kapandı. Büyük ablama msj attım abla ne takıcaksin diye oda daha karar vermedim dedi. Bende annem böyle böyle diyo bende sana soruyim dedim ne takiyorsun ona göre bende takımı ayarlacam dedim. Beni aradı senin durumun iyi bi çeyrek mi takicaksin o senin nisaninda yardım etmişti dedi. Bende tabikide bi çeyrek takmicam sana ne takıcaksin diye sordum dedim. Yanında nişanı olan ablam varmış bi anda bağırmaya başladı ben ona bilezik takımda fln diye devamını anlamadım ablam susturdu. (Taktiği bilezik annemin bana aldığı bilezik) sonra büyük ablam ben bilezik alamam o kadar durumum yok ismi yazan bi kolye yada günlük altın bileklik alicam sende 1200 luk bişey al dedi. Ablamin da aylık geliri 5 bin ve kira fln odemiyolar çocukları yok her fırsatta tatile cıkıyorlar. Bende zaten düğünde bilezik takıcam bi ton bebek için masrafim var sen 250 tl lik bişey takarken nasıl bana 1200 luk tak diyosun dedim. Ablam zaten bana bişey takmadi annemin bana aldığı bilezigi taktı ben bi çeyrek takmicam ama bilezik parası da veremem dedim kızlar ben Çalışmıyorum eşim çalışıyor ve beni milyoner sanıyorlar heralde senin durumun çok iyi çok iyi diye halbuki hepimiz aynı düzeyiz. Annemi aradım ablam benim nisanimda taktiği bilezigi kendi parasiyla mi aldı dedim Hayır kızım dedi ne beni top gibi oynatiyosunuz o zaman diye kızdım. Kızlar ben şimdi ne alıp takiyim çeyrek olmaz ama bilezikte alamam öyle bi gücüm yok ve eşim ablamin bişey takmadigini bildiği halde bana hem nisanda hem düğünde bilezik taktirmaz

Nişanda bizde kız tarafı birşey takmaz.Erkek tarafıda durumuna göre takar.Ablanız bi tuhaf bilezik için mi nişan yapıyomuş hayret yani...
Hayır o bana çok yardım etmiş. Çalışmıyodu evde oturuyodu mecbur annemle beraber yardım etti ama karşılığında bilezik beklediğini yeni anladim

nişanda kız tarafı takmaz diye biliyorum bende.ama sizde adetler öyleyse bilemeyiz tabi.kendi bişey takmamış beklemesi ne saçma.sinir oldum ablana :/ bileklik gibi bişey alabilirsin.

Bence altın bi kolye al garanti iş yada bileklik. Ay nasıl kardeşlerinvar ya ben ablamın düğününde hiç param yok borc falan bi takıv aldım ablam ertesi güngeri verdi git bozdur kendini ssıkıntıya sokma diye :))
Bizimkiler beni milyoner sanıyor biri bişey takmaz biri 250 tl bişey takar bendende en az bilezik beklerler

Bizimkiler beni milyoner sanıyor biri bişey takmaz biri 250 tl bişey takar bendende en az bilezik beklerler

Valla canim sende evleneceksin borcunda varmış kendiside bisey takmamis. Annen ona nasıl yaptıysa sana da yapsın sanada versin bi bileklik tak . mecbur değilsin yanı. O değilde nişanda ne takısı oda ilginç

Valla bebeğin olacakmış,hesap ettiğin masrafların cok daha üstüne cıkacaksındır.O yüzden ben olsam hiç kendimi sıkıntıya sokmam.Zaten ayıbı yapan ablan,gözüne soka soka bilezik istiyo o kadar çok biliyosa kaynanasından istesin.

Ablaniz ayip etmis.Taktigi seyi soylemesine gerek yok,zaten onuda anneniz almis.
Ben boyle seylerden pek anlamam ama durumunuza gore bi hediye takarsiniz.Dugununde imkanlariniz olcusunde daha iyi bisey takarsiniz.

nişanda kız tarafı takmaz diye biliyorum bende.ama sizde adetler öyleyse bilemeyiz tabi.kendi bişey takmamış beklemesi ne saçma.sinir oldum ablana :/ bileklik gibi bişey alabilirsin.
Düğünde bilezik takmış ama ben zaten düğünde bilezik takıcam. Nişanda niye bilezik bekliyorlar benden anlamadım benimde ödemelerim var bildikleri halde bunu yapiyolar

Valla bebeğin olacakmış,hesap ettiğin masrafların cok daha üstüne cıkacaksındır.O yüzden ben olsam hiç kendimi sıkıntıya sokmam.Zaten ayıbı yapan ablan,gözüne soka soka bilezik istiyo o kadar çok biliyosa kaynanasından istesin.
Yok onlara gelince benim bi isteğim yok ne takıcaksaniz siz karar verin diyor.

Ablaniz ayip etmis.Taktigi seyi soylemesine gerek yok,zaten onuda anneniz almis.
Ben boyle seylerden pek anlamam ama durumunuza gore bi hediye takarsiniz.Dugununde imkanlariniz olcusunde daha iyi bisey takarsiniz.
Bide bas bas bağırıyor ben ona bilezik taktım diye tamam bilezik taktı ama annemin bana takıcagini taktı yani ektra bişey almadı ki.

Valla canim sende evleneceksin borcunda varmış kendiside bisey takmamis. Annen ona nasıl yaptıysa sana da yapsın sanada versin bi bileklik tak . mecbur değilsin yanı. O değilde nişanda ne takısı oda ilginç
Bizim nisanda da düğünde de takılıyor. Annem zaten bana takmam için bilezik vericek bu onun yanında ayrı bi bilezik bekliyor

Düğünde bilezik takmış ama ben zaten düğünde bilezik takıcam. Nişanda niye bilezik bekliyorlar benden anlamadım benimde ödemelerim var bildikleri halde bunu yapiyolar
düğünde o ne taktıysa sende takarsın canım zaten.nişanda bilezik beklemeleri çok saçma heleki bu durumdayken.bazı insanlar nişanı,düğünü "altın" olarak gördükleri için mutlu olacakları ana odaklanamıyorlar.senin ablandakide o hesap :) sen genede ne alacaksan söylede nişanda surat yapmasın sende üzülmezsin

Bebeğim ol ucak masrafı çok doğum parası çok diceksin hem sen bana annemin aldığı bileziği taktın diceksin ve 300 500 bişey takicaksin hallolucak. Haaa bu durumda kızıyor barinip cagriniyorsa kusura bakma kızan eşeğini ayrı kazığa bağlayacak.

düğünde o ne taktıysa sende takarsın canım zaten.nişanda bilezik beklemeleri çok saçma heleki bu durumdayken.bazı insanlar nişanı,düğünü "altın" olarak gördükleri için mutlu olacakları ana odaklanamıyorlar.senin ablandakide o hesap :) sen genede ne alacaksan söylede nişanda surat yapmasın sende üzülmezsin[/QUO
valla bişey takmadigi halde taktiğima surat yapicaksa yapsın napim benim bi ton masrafim var kimse bana sormuyor bi çorap bile almadılar bebeğime.

benim anlamadigim;

anne nisanda ablaya takmak icin bilezik veriyor, bu durumda mevzu niye karisiyor?

annenizin aldigi bilezigi takarsiniz, kendi butcenizle de sonra ceyizine bir sey alirsiniz. bu bir de abla olacak.

Back
X