Bu nasıl imtihan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tekduamailem

Sağlıkla hayırla gel 🤲🤗
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2017
133
54
98
Merhabalar aranıza yeni katıldım yıllardır siteyi takip ediyorum keske diyorum sizinkiler kadar dersim olsada...

Derdim çok buyuk nasıl baslasam nerden baslasam hiç bilmiyorum..
7 kardesiz dogudan istanbula teror belası yuzunden kaçtık geldik baba deseniz baba degil kendini dusunen bencil nankör kufurbaz iki ay bir yerde bir ay bir yerde çalısan yasıtları coktan emekli olmus yalan dolan pesinde anne deseniz cahil gariban umutsuz perisan...
Erkek kardesim 22 yasında askerliğini yapmamısburda uyusturucu belasına bulaştı tek basıma ben mucadele ettim hastahanelere yatırdım hemde 2 defa yok aklı bir karıs havada olsek umrunda degiliz yer içer calar cırpar elimizde avucumuzda ne var ne yok goturdu.. Kiracıyız evi bitek ben gecındırıyorum dıgerleri ogrenci üniversiteden tek basıma desteksiz ne zorluklarla mezun oldum simdide asgari ucrete bir sirkette sekreterim benim ustlerim ilkokul mezunu bile degil keske okumasydım da calıssaydım suan belkide cok farklı konumda olurdum..
Aksam isten gelirim annemin garibanlıgı babamın kufurleri adamım diyen ortada gezen 22 yasında erkek kardesimin vurdumduymazlıgı bizim halimize hiç acımıyor umrunda degiliz 7 yasında daha 2.sınıf ogrencisi kardeaimin berbat olan psikolojisi ne yapayım ben artık herkesin sırtı bana dayalı yukum cok agır kaldıramıyorum artık...
Birde 5 yıldır sevdıgım adam var adam gibi adam bu durumlardan hiç haberi yok sanıyor ki muslu mesut bir ailem var gecinip gidiyoruz hergun oldugumden haberi yok soyleyemiyorum anlatamıyorum derdimi onada kendisi ozel haraketçi daha yeni oldu evlilik dusunuyor surekli erteliyorum ailemin bu durumundan oturu bşde korkuyorum guvenlik arastırmasında kardesimin uyusturucu belası cıkarda evlrnmemize onay verilmez diye hergun bunlar la yasıyorum ve dayanacak gucum kalmadı kendimi ucurumdan atmak kaybolmak istiyorum ama onuda yapamıyorum ne olur dua edin bizde bir aile olalım artık...
Hepinize cok teşekkürler...

Evlenirsem okuyan kardeslerim 7 yasında daha dunyadan haberi olmayan kucuk pasam ne nim tyapacak bu durumda nasıl bırakayım onları benim tek cozumum var oda sonsuza kadar kaybolmak en buyuk huzur bu olsa gerek..
Ben gercekten hiç iyi degilim kaldıramıyorum artık gucum yok

Çok ağır inan ki saga donsem çaresizlik sola donsem aynı arkam onum hep aynı bir yolda yok onumde cizipte gideyim çıkmazın ortasında oturmus aglıyorum oylece

Lütfen bu kadar umutsuz olmayın.
Sevgilinize açılın, güveniyorsanız adamlığına.
Anlatın ailenizi kabaca.. Sonra gelsin kendi görsün.
Siz yuvanızı kurun ötesini düşünmeyin. Sizi kimse düşünmüş mü.
Bir tek küçük kardeşiniz iç sızlatıyor.
Onun da bir hal çaresi bulunur.
Olur bir şekilde.
Siz hayırlı yola çıkın hele.

Kardeşlerinizi de yanınıza alamaz mısınız küçük olanları belki durumunuzu anlatirsaniz için eşiniz yardımcı olur. Çözümsüz dert yoktur.

İnşallah bu zor günlerin geçer. Geçmişi toparlamaya çalışmak seni daha da çok yoracak. Önüne bak. Gariban ananı , küçük kardeşini düşün. Çekilecek çile yaşanmadan bitmiyor. Her şey olacağına varır. Allah yardımcın olsun.

kardeşine uzaktan uzağa destek olacaksın.
sevdiğin adama durumu makul bir dille anlatacaksın.
artık kendine dair bir yaşam olması gerektiğini idrak et.
evlen.
sen mutlu olursan annene ve kardeşine de faydan olacak emin ol.

Allah feraha erdirsin inşallah. Ne diyeceğimi bilemedim. İmtihanını sorgulama lütfen. Allahın vardır bildiği hiç bi yaşadığımız boşuna değil. Rabbim ailedeki herkese tek tek yardım etsin inşallah.

Peki o hayırlı yola nasıl çıkacagım nasıl bırakacagım kardeslerimi hangi anne hangi baba hangi evle

Allah yardımcın olsun inşallah içine dert olan çözülür.
Benim ailem de boşanmış dağınık bir aileydi, biz babamla kalıyorduk, kendisi ikinci kez evlenmiş ve çalışmıyor aldığım burslara göz dikiyordu. Öyle sıkıntılar yaşadık ki . O zaman asla bu sıkıntıların gecmeyecegini düşünürdüm. Sonrasında ayrı eve çıktım.
Ancak surekli, düğün zamanı anne baba tarafı karşılaşırsa kavga olur mu, ayrı eve çıkmış olmamı eşim ve ailesi yadirgarmi, düğünü nasıl yaparım vs. Diye düşünüp mutsuzluğa dustugum çok oldu.

Ama nihayetinde, Allah öyle bir kolaylık verdi ki hiçbir sorun olmadı. Evden ayrılınca babam çalışmaya başladı, sürekli düşünmek zorunda olduğum kardeslerimede başka kapılar açıldı korktuğum gibi ortada kalmadılar, düğün masraflarının hepsini kendim karşıladım, takımı bile kendim aldım. Çok garip şekilde çok şükür bir sorun olmadı iki düğün kına olduğu halde.
Bu nedenle, sende şuan çok umutsuz ve sıkkınsın anlıyorum. Ama dua et ve sevdiğin adamla evlenmek için adim atın gerisi kolayca gelecek.

Kaçma nedeniniz olarak, uyuşturucu sermayesi olangillerden bahsettiniz mi kardeşinize?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…