• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl imtihan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki o hayırlı yola nasıl çıkacagım nasıl bırakacagım kardeslerimi hangi anne hangi baba hangi evle
Kardeşlerini bırakma diyeceğim ama seninki de hayat. kardeslerini yatılı okula verme gibi bir durumunuz varsa bunu bir değerlendir derim. Uyuşturucu alan kardeşin kardeşlerine de kötü örnek hadi onu gectim zarar da verebilir hatta uyuşturucu parası için farklı yazmak istemediğim şeyler de olabilir. uzaktan soylemesi kolatly diyeceksin belki ama bırakma çocukları yazık onlara.

Burda hiç kimsem yok kendi dertlerimle boguluyorum işte hepnizden rabbim razı olsun dualarınızı esirgemeyin lutfen cok ihtiyacım var..

Peki o hayırlı yola nasıl çıkacagım nasıl bırakacagım kardeslerimi hangi anne hangi baba hangi evle
Seçtiğin eş adayınla çıkacaksın.
Mesleğinden ötürü zaten zor bir hayatınız olacak (Allah ayağına taş değdirmesin)
Bir de böyle mutsuzluklar sürükleme peşinizden.

Kardeşlerine olan hassasiyetini anlıyorum, takdir de ediyorum ama onların asıl sorumluluğu ana babana ait. Düşünmesi gereken onlar.
Hem senin şu durumda da faydan yokki, ruh sağlığın çökmüş nasıl faydan olacak.
Önce sen maddi manevi güçlen, dibine kadar kendi mutluluğunu yaşa, emin ol onlara da yansıyacaktır.
Bir yolu bulunur. 'O yol ne? ' deme.. İnancın varsa, deme...
Allah sana hep ferahlık versin, güzel yazılar yazsın.
Senin kalbin böyle olduktan sonra sana yollar duble açılır ;)

Madde bagimlisi kardesini tedavi ettirmek icin goturdugun yer Amatem mi
madde bagimliligindan kurtulmak kolay degil,kurtulsa bile bir kisi yeniden baslama olasiligi cok yuksek uzmek istemem ama oyle.
Birinin herseyi birakip onla ilgilenmesi lazim.
Diger yandan ailenin geri kalani size muhtac,bu yuku nasil tasiyabiliyorsunuz tek basiniza ,
Sevdiginiz adamla paylasin lutfen,
Sizi gercekten seviyorsa size yardimci olacaktir.

Zararı verecegi kadar verdi yaparda en buyuk korkum o birgun işten eve geldiğimde berbat olan herseyin daha da berbatlasması..
İşteyken kafam hep evde zaten 24 yasıma kadar hayat gormedim bu saatten sonra gorsem ne olacak ki..
Evlerim de ama sevdıgımı hangi eve hangi ana babaya hangi kardesin yuzune cıkaracagım ki hepsinin psikolojisi bozuk zaten biriyle değil ki hepsiyle ugrasmak zorundayım bu durumda nasıl ayakta durupta gel iste beni diyebilirim ki

Burda hiç kimsem yok kendi dertlerimle boguluyorum işte hepnizden rabbim razı olsun dualarınızı esirgemeyin lutfen cok ihtiyacım var..
Haydi ordan be

Sitenin, doğulu aile itibarını yerme çabasında olan bilmem kaçıncı üyesin.

Herkes ah vah etsin değil mi?

Ay hala var mı böyle şeyler diye yazsınlar

Monşerler istiyorsun:KK66: :)))
Haydaaa noldu şimdi ben anlamadım, o kadar da yazdım.... o_O
sözlüklere de dadandılar bu ara.
Emir gelmiş herhalde,
Amaç ne ki

Uyduruk degil yasadıklarım bunlar benim hepside gercekler bunlar inanmayan olursa acık adres vereyim gelsşn de gorsun çaresizlik neymiş dert neymiş uzaktan davulun sesi hos gelirmiş rabbim kimseyi dara dusurmesin ne olur hiçbirsey degil mubarek gun hatrına dua istiyorum sadece

Nasıl inandırırım bilmiyorum ama lutfen bunu yapmayın gercekten zaten cok kotuyum bir nebze olsun rahatlamak için yazdım...

Tabi uzaktan bakınca inanılmaz gelşyor demi bakın ben bunları tek basıma yasıyorum ve hala ayakta durma cabasındayım...

Canım sen iyi ve güçlü hissetmediğin sürece inan kimseye faydan olmaz. Biliyorum durumların içindeyken bazı şeyler insana çok zor geliyor ama şöyle bi soluklan ve daha soğukkanlı olmaya çalış. Kardeşlerin için üzülmeni çok iyi anlıyorum ama sen bi insansın herşeye gücünün yetmesi mümkün değil.

Gönüllü olarak çalıştığım derneklerde hergün böyle hikayelerle karşılıyoruz ve insanların mücadelesi hayranlık verici yani yalnız değilsin. Sadece biraz cesur olmaya ve hikayeni anlatmaktan çekinmemeye ihtiyacın var. Lütfen sen de destek almaktan çekinme. Bir sosyal hizmet il müdürlüğüne giderek onların psiko-sosyal servislerinden yararlanmaya çalış. Maddi ve manevi anlamda yapılabilecek şeyler için bir sosyal hizmet uzmanı sana yol gösterici olacaktır.

Haydi ordan be

Emir gelmiş herhalde,
Amaç ne ki
Bilemedimo_O
Alsında o kadar üzüldümki gerçek olmasın istedim, fake olsun..

Ama fake konular da insanın canını sıkıyor terbiyesizlikten başka bişey değil.
İki durum da can sıkıcı.

Neyse... Ben bilemedim. Çıkar bakalım ortaya.

Haydi ordan be

Emir gelmiş herhalde,
Amaç ne ki

Bu nasıl ötekileştirici bir dil böyle?O insanların sizin ah vah etmenize ihtiyacı mı var? Nasıl bunu bir lütuf olarak görüyorsunuz? Yaşanan tüm bu sistem sorunlarını bu şekilde basite indirgeyerek açıklayamazsınız. Bunlar Türkiye'nin gerçeğidir, net!

Sosyal hizmetlere gittim ben sigortalı oldugum için yardım edemiyorlarmıs hepsini yaptım inan ki aklınıza ne gelirse ama tukendim bittim artık bakın sahte konu diyorlar yasadıklarım o derece agır ki ben hariç kimse inanmıyor olmusum zaten de aglayım yok cok yoruldum annem babam kardeslerim olsun bizde gulelim eglenelim pikniğe gşdelim mesela 7 yasında ki pasam gecen bana dedi ki abla bşz aike degiliz demi dedi ne oldu ki dedim ögretmenleri aileleri ile olan guzel bir anı anlatmalarını istemiş kardesim ailem yok ki demiş simdi nasıl paramparca olmayayım nasıl daynasın yuregim buna

Allah yardimcin olsun canim. Peki diger kardeslerin ne yapiyor size maddi yada manevi destekleri var mi ?
Ne desem ne yazsam bos. Konu fake olsun olmasin boyle olaylar yok muu tabi ki var hemde sandigimizdan daha fazla. Ama sen tukenirsin bir iki yila yorulursun. Insan kimseye anlatamadigi zaman cozum bulamadogi zaman kayboluyor. Evlensende aklin hep ailende olacak. Annenle babanin nikahi devam ediyor mu bosansa babasinin maasi ile gecinemez mi kardesinle beeaber. Nerden tutarsan elde kaliyo. Allah hakkinda hayirlisini versin

İnanandan da inanmayandan da rabbim razı olsun..
Tek istedim dua buna bir cıkar yol bulmak bu caresizliğim...

Kimseyi inandırmak zorunda değilsin çünkü maalesef bunlar hala yaşanan sorunlar. Görmezden gelince yok olmuyorlar. Üstelik göç olgusu + bağımlılık+dağılmış aile öyküleri benim hergün şahit olduğum şeyler. Annenle birlikte git sosyal hizmetlere ve annenin anlatmasını sağla. Bunları ille de maddi anlamda bir yardım olacak diye düşünme, kardeşlerin için neler yapılabilir, annen nasıl bilinçlendirebilir bunlar için bir mücadele vermek gerekiyor. Verilecek psiko-sosyal hizmetler bir lütuf değildir, sizin hakkınızdır çekinmeyin gidin tekrardan annenizle.

Kardeslerden 3 ü lise ögrencisi hepsi kız 1 ablam var evli bizden bir haber uzakta 22 yasında erkek kardesim uyusturucu belasında 7 yasında pasam 2.sınıf ta bide ben varım işte

Kardeslerden 3 ü lise ögrencisi hepsi kız 1 ablam var evli bizden bir haber uzakta 22 yasında erkek kardesim uyusturucu belasında 7 yasında pasam 2.sınıf ta bide ben varım işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X