• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl imtihan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanirim...
Off ne hayatlar var benzerinin içinden çıktım bende o yüzden iyi anlıyorum seni. O günlere geri döndüm okurken.
Yasadiklarimdan, çevremdeki gördüğüm benzer hayatlardan çıkardığım bir tez var. bu denli "parçalanmış aile" yapisi olanlar, tüm sorumsuzluğu sorumluluk olarak üstlenmiş genç kızların evliligide öyle normal insanlar gibi olmuyor maalesef. Herkes kabullenmiyor bu durumu, kabullenirsede ilerde evlenince sana yaptigi muamelede ona göre oluyor el oğlunun. Sağlıklı bir ailenin damadınin eşe karşı tutumuyla,parçalanmış bir ailenin damadının eşe tutumu aynı olmuyor. Sevdigin adama otur herşeyi anlat kabul ederse eder o küçük kardesinide çekip al yanına. Kabul etmezse adam,evlilik dusunme bir müddet. Al anneni kardeşini yanina çıkın gidin o evden. Digerleride ne hali varsa görsün

Kardeslerden 3 ü lise ögrencisi hepsi kız 1 ablam var evli bizden bir haber uzakta 22 yasında erkek kardesim uyusturucu belasında 7 yasında pasam 2.sınıf ta bide ben varım işte
Muhtemelen evlenip kurtulayim demistir. Diger kardeslerinde oyle der canina edince. Cok kolay kandirilabilirlerde... o ayri bi durum. Ne desem fayda etmiyo ama arkadaslarin dedigi gibi sosyal hizmetlere basvurun. Bide annen calisiyo mu. Kucuk bir yerde yasama imkaniniz olsa belki daha kolay olur hersey.

Allah yardım etsin.. seni çok iyi anlıyorum aileden hastalıktan beladan en çok imtihanı olan benimdir.. henüz 21 yaşındayım çekmediğim acı anasızlık, hastalık, huzursuz bela hapiste bir abi.. neler neler ahh ahh. Hala imreniyorum mutlu ailesi olan arkadaşlarıma. Rabbime sığınıyorum O sabredenlerle beraberdir.....

ya bu yedi cocuk anlamiyorum ya.bsbaniz calismaz ama 7 cocuk.anneniz de gariban neden neden ki surekli dogurmak.is yok guc yok ama hic beyinde mi yok ya.boyle kadinlar neden surekli dogurur sonraa siz o sorumsuz ananiz in babanizin kahrinu cekersiniz.
cnm ya cok uzuldum sadece sana uzuldum.o cocuklarin sorumlulugu sende olmamali sen nasil kaldirirsin bu yuku.anneni gelistir calissin para kazansin dogurmayi biliyosa bskmasinida bilsin.biz bire yetemezken sen 5 tane ye nasil yeticen.kendini bukadar adama kimseye onlar buyur suratina bakmaz sen ortada kalirsin.durumun cok uzucu ne diyim bilmem kardeslerine annen baban sahip cikacak sen deyil.bukadar yuklenme kendine yazik sana anlat duruminu o adama yalansiz bir sekilde.seviyorsa zaten vazgecmez senden ama durust ol yoksa illa ciksr ortaya yalanin.evlen yuvani kur yind kardeslerinin yaninda olursun ama kendini feda etme asla bunu yapma.
Allah feraha cikarsin hayirli kapilar acsin amin

her koyun kendi bacağından ,kendinize sahip çıkın ,
kendi hayatınıza bakın ,diğerlerini umursamayın ,siz verdikçe isteyecekler ,
farkındaysanız kimsenin umrunda değilsiniz ,hiç bir kardeşinizin sorumluluğuda sizin değil annesi babası düşünecek onları ,
sende daha çok gençsin ,kendini düşünmek zorundasın

Yaşadıklarınız çok ağır ama yükün hepsini sırtlamak çözüm değil. Evde sizden başka çalışan yoksa birinin daha çalışmasını sağlayın. Erkek kardeşinizi kurtaramayacaksanız en azından size yük olmasının önüne geçin. Zorla da olsa tedavi olmasının yollarını arayın. Küçük kardeşinizin sorumluluğu ana-babanıza ait. Sorumluluğu üzerine almalarını sağlamaya çalışın. Mesela sosyal hizmetlere bildiricem falan diyip belki korkutabilirsiniz. Sevgiliniz gerçekten sizi seviyorsa olan biteni anlatın. İşine gelmeyip sizi yüzüstü bırakacaksa o zaman sevinin yeni bir dertten kurtulduğunuz için. Ve lütfen biraz bencil olun. Her yükü üzerinize almakla sorunları halletmiş olmuyorsunuz sadece biraz daha fazla üzüntü elde etmiş oluyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Bıgün hıdırellez. SiZin için de dua edeceğim. Allah kulunu yalnız bırakmaz merak etmeyin

@Kazen
@Mune

Yüzde yüz uyduruk konu.

Provakasyon amaçlı
Provake edecek bişey yazmamış ki kızcagız nerden vardınız bu kanıya ?
Belki birileri destek olacak akıl verecek bilip bilmeden insanları şüpheye sokup niye önlerini kesiyorsunuz..
Yokmu böyle hayatlar...

Konu Sahibi Allah yardımcın olsun İnşallah..Sorumsuz anne baba gercekten zor, kardeşlerin şanslı senin gibi aklı başında bi ablaları var..
Ama erkek arkadaşına keşke en baştan dürüst olsaydın..

Merhabalar aranıza yeni katıldım yıllardır siteyi takip ediyorum keske diyorum sizinkiler kadar dersim olsada...

Derdim çok buyuk nasıl baslasam nerden baslasam hiç bilmiyorum..
7 kardesiz dogudan istanbula teror belası yuzunden kaçtık geldik baba deseniz baba degil kendini dusunen bencil nankör kufurbaz iki ay bir yerde bir ay bir yerde çalısan yasıtları coktan emekli olmus yalan dolan pesinde anne deseniz cahil gariban umutsuz perisan...
Erkek kardesim 22 yasında askerliğini yapmamısburda uyusturucu belasına bulaştı tek basıma ben mucadele ettim hastahanelere yatırdım hemde 2 defa yok aklı bir karıs havada olsek umrunda degiliz yer içer calar cırpar elimizde avucumuzda ne var ne yok goturdu.. Kiracıyız evi bitek ben gecındırıyorum dıgerleri ogrenci üniversiteden tek basıma desteksiz ne zorluklarla mezun oldum simdide asgari ucrete bir sirkette sekreterim benim ustlerim ilkokul mezunu bile degil keske okumasydım da calıssaydım suan belkide cok farklı konumda olurdum..
Aksam isten gelirim annemin garibanlıgı babamın kufurleri adamım diyen ortada gezen 22 yasında erkek kardesimin vurdumduymazlıgı bizim halimize hiç acımıyor umrunda degiliz 7 yasında daha 2.sınıf ogrencisi kardeaimin berbat olan psikolojisi ne yapayım ben artık herkesin sırtı bana dayalı yukum cok agır kaldıramıyorum artık...
Birde 5 yıldır sevdıgım adam var adam gibi adam bu durumlardan hiç haberi yok sanıyor ki muslu mesut bir ailem var gecinip gidiyoruz hergun oldugumden haberi yok soyleyemiyorum anlatamıyorum derdimi onada kendisi ozel haraketçi daha yeni oldu evlilik dusunuyor surekli erteliyorum ailemin bu durumundan oturu bşde korkuyorum guvenlik arastırmasında kardesimin uyusturucu belası cıkarda evlrnmemize onay verilmez diye hergun bunlar la yasıyorum ve dayanacak gucum kalmadı kendimi ucurumdan atmak kaybolmak istiyorum ama onuda yapamıyorum ne olur dua edin bizde bir aile olalım artık...
Hepinize cok teşekkürler...

Ne diyecegimi bilemedim Allah yardimciniz olsun hsyirli kapilar acsin insallaj

akşına ölüm getirme düsünsene sen böyle biraey yaparsan o kardeslerin birdaha hayata bakabileceklermi. hersey tamamen yıkılır.

kardesinin madde kullnması senin sucun degil.

yapman gereken annenen evde yapabilecegi bir iş bulmak el işi olur vs.ev işi temizlik olur simdiden bir seye tutunsun.

sevgilinede söyle anlat ya öyle devam etsin ya ayrılsın evlilik zaten yalan üstüne kurulamaz.

sıkılmıssın evet ama herzamn mutlu ol ak istersen senden daha kötülerede bak

Provake edecek bişey yazmamış ki kızcagız nerden vardınız bu kanıya ?
Belki birileri destek olacak akıl verecek bilip bilmeden insanları şüpheye sokup niye önlerini kesiyorsunuz..
Yokmu böyle hayatlar...

Konu Sahibi Allah yardımcın olsun İnşallah..Sorumsuz anne baba gercekten zor, kardeşlerin şanslı senin gibi aklı başında bi ablaları var..
Ama erkek arkadaşına keşke en baştan dürüst olsaydın..
Ee sonuç? Diye hortlatayım mı konuyu
Bu nasıl ötekileştirici bir dil böyle?O insanların sizin ah vah etmenize ihtiyacı mı var? Nasıl bunu bir lütuf olarak görüyorsunuz? Yaşanan tüm bu sistem sorunlarını bu şekilde basite indirgeyerek açıklayamazsınız. Bunlar Türkiye'nin gerçeğidir, net!
üye hanım
Sizi niye ilgilendiriyor yazdığım?
Konu sahibi değilsiniz, yazdığım mesajlarda sizi etiketlemedim.
Cevap hakkı doğmadı bu durumda.
Ben fikrimi söyler geçerim
Konu sahibini ilgilendirir o da.

Anlayabildiniz mi?
Yardım ister misiniz adminlerden?

Allah yardımcın olsun evvela ... Sevdiğin kişi adam gibi adam demişsin eğer gerçekten Dediğin gibi birisi ise senin durumunu anlar gerçekten sağlam bir adamsa seni ailenin durumuna göre yargılamaz .. Gerisi için de Yüksel iyi yerlere gel ailene destek ol kardeşlerinin iyi bir eğitim almasını sağla Eğitimle pek çok şey düzelir

Ee sonuç? Diye hortlatayım mı konuyu

üye hanım
Sizi niye ilgilendiriyor yazdığım?
Konu sahibi değilsiniz, yazdığım mesajlarda sizi etiketlemedim.
Cevap hakkı doğmadı bu durumda.
Ben fikrimi söyler geçerim
Konu sahibini ilgilendirir o da.

Anlayabildiniz mi?
Yardım ister misiniz adminlerden?

Cevap hakkının doğup doğmaması etiketlemenize bağlı değildir. Çünkü mesajınızda sadece konu sahibini ilgilendiren değil, belli bir toplumsal kesimi de hedef alan bir yorum yapmıştınız. Kullandığınız ötekileştirici ve aşağılayıcı dile tabiki tepki göstereceğim.

Biyerden başlayıp anlatman getel erkek arkadaşına anlattığında bukadar şeyle nasıl baş etmişsin nasılda güçlü benim kadınıp deyip bir an önce evlenmek isteyecek ama yanarım yanarım o gariban anana ve küçük karfeşine yanarım keşke onlarıda kurtarabilsen

Merhabalar aranıza yeni katıldım yıllardır siteyi takip ediyorum keske diyorum sizinkiler kadar dersim olsada...

Derdim çok buyuk nasıl baslasam nerden baslasam hiç bilmiyorum..
7 kardesiz dogudan istanbula teror belası yuzunden kaçtık geldik baba deseniz baba degil kendini dusunen bencil nankör kufurbaz iki ay bir yerde bir ay bir yerde çalısan yasıtları coktan emekli olmus yalan dolan pesinde anne deseniz cahil gariban umutsuz perisan...
Erkek kardesim 22 yasında askerliğini yapmamısburda uyusturucu belasına bulaştı tek basıma ben mucadele ettim hastahanelere yatırdım hemde 2 defa yok aklı bir karıs havada olsek umrunda degiliz yer içer calar cırpar elimizde avucumuzda ne var ne yok goturdu.. Kiracıyız evi bitek ben gecındırıyorum dıgerleri ogrenci üniversiteden tek basıma desteksiz ne zorluklarla mezun oldum simdide asgari ucrete bir sirkette sekreterim benim ustlerim ilkokul mezunu bile degil keske okumasydım da calıssaydım suan belkide cok farklı konumda olurdum..
Aksam isten gelirim annemin garibanlıgı babamın kufurleri adamım diyen ortada gezen 22 yasında erkek kardesimin vurdumduymazlıgı bizim halimize hiç acımıyor umrunda degiliz 7 yasında daha 2.sınıf ogrencisi kardeaimin berbat olan psikolojisi ne yapayım ben artık herkesin sırtı bana dayalı yukum cok agır kaldıramıyorum artık...
Birde 5 yıldır sevdıgım adam var adam gibi adam bu durumlardan hiç haberi yok sanıyor ki muslu mesut bir ailem var gecinip gidiyoruz hergun oldugumden haberi yok soyleyemiyorum anlatamıyorum derdimi onada kendisi ozel haraketçi daha yeni oldu evlilik dusunuyor surekli erteliyorum ailemin bu durumundan oturu bşde korkuyorum guvenlik arastırmasında kardesimin uyusturucu belası cıkarda evlrnmemize onay verilmez diye hergun bunlar la yasıyorum ve dayanacak gucum kalmadı kendimi ucurumdan atmak kaybolmak istiyorum ama onuda yapamıyorum ne olur dua edin bizde bir aile olalım artık...
Hepinize cok teşekkürler...
Yaa kıyamam sana ben ama böyle uzulmekle hayat geçmez 5 yıllık sevdiğinmis anlat ona derdini hem hafiflersin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X