Bu ne demek sizce ?

designer23

Sadece gülmeye geldim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
1.567
3.098
83
33
İstanbul
Selam kızlar.

Kendimi geliştirmek ve hayatımı bir üst levelde yaşamak için bilimsel veya ilmi eğitimler alıyorum buradaki bir psikolog hocam dedi ki: Hayatta neden isteklerini dile getirmiyorsun neden taleplerini söylemiyorsun? Pasifsin. Ve gel diyene gidiyorsun bu böyle olsun diyene hiç düşünmeden tamam dedin farkında mısın gibi şeyler söyledi.

Kadından ziyade bir çocuk gibi.

Bu ne demek ve ne yapabilirim bunu aşmak için? Bana bunu söyleyen hocam kesinlikle nokta atışı yaptı ama gelişmemiz için danışmanlık pek vermiyor siz bulacaksiniz diyor güçlenmemiz için.

Güzel fikirleriniz ve destekleriniz için teşekkürler şimdiden .

Selam kızlar.

Kendimi geliştirmek ve hayatımı bir üst levelde yaşamak için bilimsel veya ilmi eğitimler alıyorum buradaki bir psikolog hocam dedi ki: Hayatta neden isteklerini dile getirmiyorsun neden taleplerini söylemiyorsun? Pasifsin. Ve gel diyene gidiyorsun bu böyle olsun diyene hiç düşünmeden tamam dedin farkında mısın gibi şeyler söyledi.

Bu ne demek ve ne yapabilirim bunu aşmak için? Bana bunu söyleyen hocam kesinlikle nokta atışı yaptı ama gelişmemiz için danışmanlık pek vermiyor siz bulacaksiniz diyor güçlenmemiz için.

Sen diliyle konusmamali.

Selam kızlar.

Almayı bilmiyorsunuz demek ki. Bir şey istersem yük olurum, yanlış anlaşılırım gibi hissediyorsunuz. Bu yüzden daha çok, veriyorsunuz; belki sevilmek için, belki kabul görülmek için. Bu verme; sevgi olur, ilgi olur, vakit harcamak olur ama bunun dengesi olması lazım işte. Her şey karşılıklı ve ölçülü olmalı. Alma verme dengesi, sınırlar eğitimi diye araştırabilirsiniz

Hayır demeyi öğrenmelisiniz ve önceliğiniz kendiniz olmalı başkaları değil. Nasıl bir ilmi eğitim bu psikoloğun girdiği merak ettim.
Yok bu ilmi eğitim değildi. Bu bildiğin zeytin ağacı aile diziliminde temsilci olarak katıldığım bir yerde söylendi.

Hani şunu demek istedim kendimi geliştirmek için bir çok yol denedim. İlim bilim her şeyi :). Ama bu özellik nokta atışı geldi ve asamiyorum. Psikologlar hipnozlar da aştıramıyor. Ama bakıyorum ablama anneme hiç öyle dertleri yok. Eğitim de almisliklari yok sağlam hayat deneyimleri var KK yani burası da öyle bir yer Bence bunun için hayat deneyimi çok önemli.

O yüzden buraya çok güveniyorum:)

Yani ben anlamadım siz terapi mi alıyorsunuz, ilmi eğitim ne demek? Madem bu kadar nokta atışı yapıyor terapi alın madem orada yolunuzu bulmanız için de destek olacaktır
Bu aile diziliminde söylendi. İlmi eğitim başka bir kısmı sadece şunu demek istedim bir çok yol eğitim vs her şeyi denedim. Bu özellik bende ömürlük kaldı.

Almayı bilmiyorsunuz demek ki. Bir şey istersem yük olurum, yanlış anlaşılırım gibi hissediyorsunuz. Bu yüzden daha çok, veriyorsunuz; belki sevilmek için, belki kabul görülmek için. Bu verme; sevgi olur, ilgi olur, vakit harcamak olur ama bunun dengesi olması lazım işte. Her şey karşılıklı ve ölçülü olmalı. Alma verme dengesi, sınırlar eğitimi diye araştırabilirsiniz

Teşekkür ederim. Aslında sevilmek için veya kabul görmek için yaptığımı düşünmüyorum. Çünkü isteğim olmayınca cirkinleşebiliyorum da hircinlasiyorum neden bu böyle değil diye. Karşı taraf da diyor ki sen bana söylemeden ne istedigini ben nereden bilebilirim müneccin miyim ??

Teşekkür ederim. Aslında sevilmek için veya kabul görmek için yaptığımı düşünmüyorum. Çünkü isteğim olmayınca cirkinleşebiliyorum da hircinlasiyorum neden bu böyle değil diye. Karşı taraf da diyor ki sen bana söylemeden ne istedigini ben nereden bilebilirim müneccin miyim ??
Belki farkında değilsinizdir, bilinçaltı böyle bir şey maalesef. O an söylememenizin nedeni şimdi huzursuzluk çıkmasın, onu kaybetmeyim gibi düşünceler olabilir işte. Hem, belki tamamen yapınız böyledir. Bazı insanlar verici, sıcak, her şeye uyumlu, ılımlıdır 😊 Değiştirmek istiyorsanız da yardım alın tabii

Selam kızlar.

İnsanları memnun etme takıntınız var mı? Çocukken koşulsuz sevgi görmeyenler yetişkinlikte böyle bir durum geliştirebiliyor.

Ben konuyu cok anlamadim.

Ama bu egitim kisisinin dili cok hitap etmedi bana. Yerinizde olsam biraz kendimi soyutlarim.
Bu tarz trend islerin sikintisi gebelde bir noktaya odaklanmak ve geri kalan her seyi onemsiz gormek oluyor. Aile dizimi konusu da oyle. Tamam illa ki yeri var ama her seyi atip sadece ona odaklanmak ne kadar dogru.

Bence kendinizi biraz bu tek tip egitimlerden ayirin.
Psikolojiye kisisel gelisime ilginiz varsa degisik basliklarda kitaplar okuyun, hatta bir kac farkli teorinin degerlendirildigi kitaplar da genele bakmak acisindan faydali, ilginizi cekeni ayrica arastirirsiniz.

Ama yok bir sorununuz var ve cozum ariyorsaniz psikologdan destek alin, onlar bu arastirmayi sizin icin hali hazirda yapmis olacaklardir.

Tek bir seye odaklanan, tek bir baslik altinda tum insan psikolojisini degerlendiren kisilere pek guvenmeyin bence.

Selam kızlar.

Ailenizin ilk çocuğu musunuz?

Bu aile diziliminde söylendi. İlmi eğitim başka bir kısmı sadece şunu demek istedim bir çok yol eğitim vs her şeyi denedim. Bu özellik bende ömürlük kaldı.

Kapsamlı bir cilt bakımı yaptırıp, hamamda kese attırıp para harcasan bence daha iyi olur. Yüzmekte iyi gelebilir, kasların açılır.

Bu şifa çalışmaları aile dizilimlerinde hangi tütsüyü kullanıyorlar böyle, ben de eve alayım.

Back
X