Bu ne demek sizce ?

Herkesin sormak istediği soruyu yazıyorum, buradaki ilim ne demek? Kimdir bu ilim insanı şeyh falan mı?

Şeyh değil bence bahsettiği.

Böyle yeni yeni aile dizilimleri, şifa çalışmaları her bütçeye uygun hale geldi. Şile'de telefonsuz 4 gün kampla beraber 20 bin gibi paketler var. Ama genelde böyle bu organizasyonları zengin ailelerin kızları/gelinleri düzenliyor. Galiba konuyu açan kişi böyle bir etkinliğe katılmış.

Selam kızlar.

Kendimi geliştirmek ve hayatımı bir üst levelde yaşamak için bilimsel veya ilmi eğitimler alıyorum buradaki bir psikolog hocam dedi ki: Hayatta neden isteklerini dile getirmiyorsun neden taleplerini söylemiyorsun? Pasifsin. Ve gel diyene gidiyorsun bu böyle olsun diyene hiç düşünmeden tamam dedin farkında mısın gibi şeyler söyledi.

Kadından ziyade bir çocuk gibi.

Bu ne demek ve ne yapabilirim bunu aşmak için? Bana bunu söyleyen hocam kesinlikle nokta atışı yaptı ama gelişmemiz için danışmanlık pek vermiyor siz bulacaksiniz diyor güçlenmemiz için.

Güzel fikirleriniz ve destekleriniz için teşekkürler şimdiden .
Burda kilit nokta bence farkındalık. Yani kimisi gerçekten hayır diyemediğinden, pasif olduğundan kabul eder her şeyi. Kimi gerçekten iyimser ve fedakardır, çok bir özel tercihi yoktur mesela.. bu yüzden tamm der her şeye (misal ben hayır demek konusunda sıkıntı yaşamam ama tatil mevzusu misal, cidden benim in farketmez ve anlamam da, biraz da angarya gelir araştırıp bulması. Yakın bir arkadaşım var o araştırır, bulur ben ödemeyi yaparım payıma düşen o kadar, böyle misiniz sizde?) bu ayrımı yapmak yine de güç ama, benim bu tavrımın altında dahi geçmişten gelen bir korku, travma olabilir, belki sorumluluk almak hoşuma gitmiyor mesele? Çok ayrıntıllandırdım ama bunu tespit edip sonra üstüne çalışmak gerek sanki. Terapi en iyisi bu konuda, her iki seçenekte de öğrencek şeyler var demek oluyor hakkımızda

Böyle yeni yeni aile dizilimleri, şifa çalışmaları her bütçeye uygun hale geldi. Şile'de telefonsuz 4 gün kampla beraber 20 bin gibi paketler var. Ama genelde böyle bu organizasyonları zengin ailelerin kızları/gelinleri düzenliyor. Galiba konuyu açan kişi böyle bir etkinliğe katılmış.

Toplumumuz şeyhin ayağını öpmekten ikoncana para yedirmeye atladı demek🙃

balıklama atladılar. 🤣🤣🤣 çok iyi paralar dönüyor. Acaba burada başlatsak mı? Hamamda kadınlar günü yapar, hepsini sirkeli sularla hürrem yağlarıyla yıkar enerji seviyelerin kuantum seviyelerinde maksimum seviyeye yükseltiriz. Sonra gelsin paracıklaar. Ama kapıya poliste gelebilir en iyisi bulaşmamak 🤣

Evet çok iyi anlatmışsınız teşekkur ederim. aslında şöyle demek istedim biraz da.. hani hem bilimselliği olanları denedim hem de bilimsel olmayanlari denedim yoksa şeyh meyh yok tabi :) o tarz bir şey kastetmedim

Dalga geçilecek bir sey yapmıyorum. Şeyh ayağı da opmugorim ikoncana para da yedirmedim aslında.

Eğitimli psikologlar psikiyatristler. Ama kimisi bilimsellikten gidiyor. Hani bazen de İslam inancı ile bağdaştiriyor ruhtaki iyileşmeyi. Bunu kast ettim.

Kemal sayar mesela... Bu ilmi boyutta birisi ama atıyorum Freud bakış açısı ile ya da emdr tekniği hipnoterapi bilimsel boyutu.

Siz psikologu hipnozu vajonusmus icin mi kullandiniz, duygusal ifade icin mi? Neyo ne icin yaptiginizi anlamadim. Hersey karisik sanki. Aile dizilimi dediniz , Freud dediniz bi suru sey saydiniz ama su anki sorun icin tam olarak ne yaptiniz? Psikologla gorustunuz mu?

Back
X