Benim adım "Ayşe" olsa, eski sevgilim o hesapta "Ayşe'ye aşığım" yazsa bunu bile üstüme alınmam, derim ki "yeni sevgili edinmiş onunla atışmıştır"... Onun canını acıtmak için de beni kullanıyordur. Hala seviyor olsa "eski" sıfatımı "yeni"ye çevirip takip ediyor olma umudumla sağa sola yazmaktansa bunu bana söylemesi gerekir değil mi?..
Bunu yorumlama gayreti bile şu an "boşvermiş olma" ihtimali olan adamdan 1-0 geride devam etmektir hayata çünkü yanılma payı vardır her zaman... Erkekler kadınlar gibi "Bu bundan mı, şu şöyle mi acaba, dur şöyle yazayım da şunu anlasın" gibi milimetrik hesaplar yapmazlar... Akıllarına geleni icraate geçirirler. Bunu yapmayanlar da çocuk ruhlu, efemine adamlardır, melankoliktir hayır gelmez. Aslında onların yaptığı doğru olan, kadınlar hem kendilerini hem de çevrelerindeki diğer kadınları bu gelişmelerin güzel olduğuna inandırıp mutlu olma, eskiden kurtulma sürecini uzatıyorlar, birbirlerine iyilik ettiklerini sanırken kötülük ediyorlar, boşa dememişler "Umut işkenceyi uzatır" diye... Erkeklerse böyle dertleri olmadığı için daha mutlu ve huzurlu yeni ilişkilere başlıyorlar. Bu da onların daha sağlıklı ve soğukkanlı düşünmelerini sağlıyor.