bu ne şimdi,hasta mıyım??

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.663
36.756
1.123
39
herkese iyi akşamlar.
19 aylık bir kızım var,6 ay anne sütü aldı.2 ay emdi,o da zorla,pompayla sağarak verdim sütümü.6 aylık olduğunda da çeşitli sebeplerle bıraktım süt sağmayı.

yalnız emzirme isteği çok kuvvetliydi içimde,nerdeyse 1 yaşına kadar hep denedim emzirmeyi,hep umudum vardı.belki de bu sebeple sık sık kontrol ettim sütüm var mı diye,ne

zaman göğsümü sıksam azcık süt çıktı,ben de mutlu oldum kızım emerse sütüm hazır diye.

yaşına girdikten sonra artık umudumu kestim biraz geç olsa da ,bir daha da bakmadım kesildi mi kesilmedi mi diye.

birkaç gün önce duş almak için üzerimi çıkarırken sağ göğsümde bir ıslaklık fark ettim,baktım,süt akmış.yani süt olmasını umuyorum tabi,umarım başka bir şey değildir.

tamam hormonlarım biraz oyun oynadı bana ama bu kadarı fazla değil mi artık?

göğsümün görüntüsü normal,akan sıvı süte benziyordu.ama korktum.elim varmadı şu illet hastalığın belirtilerine bakmaya.hafta içi bir cerraha görüneceğim ama merak ettim

başına böyle bir şey gelen var mı??

bir de o günün sabahında bir arkadaşımın erken doğum yaptığını,ve bir ayın sonunda bebeğinin emmeye başladığını öğrenince çok duygulanmıştım,ne güzel onun bebeği de emdi bir ben emziremedim diye.ondan mı etkilendim de böyle oldu acaba,lütfen öyle olsun içimi bir korku sardı

ben emzirme olayında psikolojinin çok etkisi olduğuna inanıyorum sizde arkadaşınıza özenmiş olacaksınızki sütünüz gelmiş. hatta bi yerde bi kadın çok isterse, çok yaşlı hatta çocuğu olmasa bile emzirebilr isterse göğsünden süt gelebilir die bi yazı okumuştum.ama yinede siz bi dr a görünün derim.

çok teşekkür ederim.

hastalıklar konusunda genetik mirasım hiç güvenilir değil,biraz tedirgin oldum ben de.

emzirme dönemimde bile göğsümden sütün akması nadir başıma gelen bir durumdu,üzerinden o kadar zaman geçtikten sonra bunu yaşamak tuhaf geldi.

Ben korkulacak bir durum oldugunu sanmıyorum ama yine de doktora gitmekte fayda var.

Benim kızım da 20 aylık, 3 ay önce bıraktı emmeyi,
ama hala süt geliyor...

hormon bozukluğu gibi sanki anlattıklarınız prolaktin hormonu yüksekliğindede göğüsten süte benzer sıvı aktığı söyleniyor

Ben korkulacak bir durum oldugunu sanmıyorum ama yine de doktora gitmekte fayda var.

Benim kızım da 20 aylık, 3 ay önce bıraktı emmeyi,
ama hala süt geliyor...

canım senin 3 ay olmuş,benim tam 13 ay oldu bırakalı.sıkınca gelmesi normal gibiysdi de böyle kendişliğinden akmış olması tedirgin etti.ama içimi ferah tutup birkaç gün içinde doktora gideceğim mutlaka.

prolaktin hormonuyla ilgili bir durum olabilir mi bilmiyorum,sanırım adet düzensizliği falan eşlik ediyor bu gibi durumlarda.benimki maşallah tıkır tıkır işliyor:))inşallah önemsiz bir durumdur ve benim gereksiz hassasiyetimden kaynaklşanıyordur.

teşekkür ederim cevaplarınız için:55:

endişe etmenize gerek yok ben oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim ve şimdi 3 yaşında daha 2 ay öncesine kadar sütüm geliyordu yani normaldir..siz yinede içinizi rahatlatmak için gidin dr.ama bişey çıkmaz rahat olun

Bence kötü birşey yoktur ama tabi ki aklınızda kalacağına dr.a gidin.

Birşey sormak istiyorum akıntının tadına baktınız mı ? Eğer süt ise biraz olsun içiniz rahatlardı. Tabi ki süt verirken sütünüzün tadına baktınızsa ancak bunu ayırt edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bazı kişilerde sürekli sutyen kullanımı prolaktin hormonunun seviyesini
etkilemekte. Belki bu nedenle hormon seviyeniz düşmemiştir, dolayısıyla
da sütünüz gelmiştir. İnşallah önemsiz bir durumdur.

sağolun arkadaşlar yorumlar için.bugün doktora gittim,elle muayenesinde anormal bir şeye rastlamadı çok şükür.

yalnız ailemde kanser vakalarının yoğunluğunu duyunca ultrason istedi.yarın gideceğim onun için de.

bu kadar genç bir doktor beklemiyordum birax gerildim muayene sırasında :17:

Back
X