• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ank-lyl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2022
319
309
23
33
Market fiyatlarını yavaştan kabullendik de sebze fiyatları da arşa çıkmış. Sadece kocam ve ben yaşıyoruz ama inanın bir şey alasım gelmiyor. Normalde yediğine içtiğine acıyan bir çift değiliz. Tasarruf yapıyoruz elbet ama yeme / içme konusunda serbesttik baya.

Yalnız bir şeye ederinden fazla para vermek de insanın gücüne gidiyor.

Turp, havuç, marul ve domatesle salata yapıyorum kış aylarında.

Yazık günah değil mi insanlara? Bırakın bari sebze yiyebilsinler...

Salata yemiyoruz kökten çözdük 😂 sebzeler temel gıda sayılmıyor mu KDV indirimi olmamış mı acaba? Gerçi inse ne kadar inecek 10 lira belki... Sonumuz hayrolsun.

bilemiyorum kis sartlarinda ureticinin de durumu zordur. bize gelen zamlarin tamami onlara da geldi. benzin, elektrik vs herkesin sorunu. yani cozumu ureticiden beklememek lazim.

bir de bu fiyat karsilastirmasinda mevsimi olmayan sebzelerin bir parametre olarak kullanilmasi bence dogru degil. subat ayinda domates, salatalik, patlican her zaman pahali olur.

Tamam hiç bir şey ucuz değil artık da kışın yaz sebzeleri tüketmezseniz eksik kalacağınızı sanmıyorum.

Geçen hafta marketten 4 liraya karnabahar, 5 liraya lahana aldım. Patlıcan 35 liraydı. Almadım. Çünkü niye? Patlıcan bir yaz sebzesi.
Ya salata olmadan da yemeğin tadı olmuor ki eşim de çok sever salatayı. Özellikle o istiyor zaten salata. Yaz da olsa kış da olsa sebze bu kadar lüks olmamalı. Gıda ürünü sonuçta.

Kısın domates salatalık bıber alınmaz saglıklı degıl ve pahalı.
Ya dometesi sadce salataya doğruyorum. Onu da şöyle yapıyoruz, mesela 4 - 5 tame alıyoruz. Günlük salataya 1 adet filan doğruyorum.

Ama bazen misafirimiz gelecek oluyor, salata miktarını arttırıyorum mecbur.

Market fiyatlarını yavaştan kabullendik de sebze fiyatları da arşa çıkmış. Sadece kocam ve ben yaşıyoruz ama inanın bir şey alasım gelmiyor. Normalde yediğine içtiğine acıyan bir çift değiliz. Tasarruf yapıyoruz elbet ama yeme / içme konusunda serbesttik baya.

Yalnız bir şeye ederinden fazla para vermek de insanın gücüne gidiyor.

Turp, havuç, marul ve domatesle salata yapıyorum kış aylarında.

Yazık günah değil mi insanlara? Bırakın bari sebze yiyebilsinler...
Biz ailecek yeşillik yemeyi severiz. Avuç içi kadar rokalar tereler 5 lira😡

çok haklısınız herşey çok pahalı ama mevsiminin dışında alırsanız daha da pahalı
bizde salatasız doymayız o yüzden mevsim salatası yaparız
patlıcan kabak domates gibi sebzeler yazın yetişir
bizim burada patlıcanın kilosu 40 tl

Marketler ciddi olarak pahalı. Ama pazarlar normal bence. Markette brokoli 26 tl. Pazarda 8 e de var 15 de. Maydonoz dereotu vs pazarda 2-3-4 olarak değişiyordu. Meyveler de 5-8 tl arası. Marketten genel yoğurt süt et vs harici pek sebze meyve almiyorum. Veya ihtiyacı gore 1-2 tane gerekirse.

Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.

Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce :KK51:

Tamam hiç bir şey ucuz değil artık da kışın yaz sebzeleri tüketmezseniz eksik kalacağınızı sanmıyorum.

Geçen hafta marketten 4 liraya karnabahar, 5 liraya lahana aldım. Patlıcan 35 liraydı. Almadım. Çünkü niye? Patlıcan bir yaz sebzesi.
Ya Allah razı olsun senden, bu hep böyleydi yazın kış, kışın yaz sebze meyvesi pahalıydı. Şimdi tabi ki arsa çıkım olacak kendi mevsimi olan sebze, meyve arsta...

Geçen sosyal medya hesabında bir doktor yazmış ki şu salatalığın fiyatına bakın yazık salatada yemeyecek miyiz?? Çok gülmüştüm 🤭

Ya salata olmadan da yemeğin tadı olmuor ki eşim de çok sever salatayı. Özellikle o istiyor zaten salata. Yaz da olsa kış da olsa sebze bu kadar lüks olmamalı. Gıda ürünü sonuçta.
Kışın yaz sebzeleri her zaman pahalı olur. Şu anki durumda daha da pahalı oldu. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kimse bize bir şey sormuyor

Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.

Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce :KK51:
Onlar da pahalı bir tık. Mesela Roka 2tl iken şu an da 4 5 tl

O zaman biri bana brokoli neden 30 TL onu açıklasın :D

Bu hafta pazar geçen haftaya oranla daha iyiydi.

Elit lüks semtte oturmuyorum.

Karnabahar 10, brokoli 15, mantar 35, pırasa 10, patates 8, soğan 5, domates 15, salatalık 18, taze soğan 7, kıvırcık 12, ıspanak 10 TL idi.

Turp,tere,maydonoz,balık vs de eklenince 350 TL harcadım pazarda dün.

Bir de şey başladı bende, mesela domates alacağım. 14 TL idi kilosu, yanında da cherry domates vardı 18 TL. Gittim cherry aldım. Madem o kadar para veriyoruz daha iyisine kayalım oldu.

Dünden sonra araştırmaya başladım, sebzeyi internetten organik söylemeye başlayacağım. 350 değil 400 vereyim de bari ne yediğimi bileyim.

Yaz sebzesi kış sebzesi meselesi de değil artık. Patlıcan geçen sene de bu zamanlar kış sebzesiydi.

Korkunç bir dönemdeyiz, herkes çok para harcıyor ama kimse doğru dürüst kazanmıyor. Nereye gidiyor belli değil.

Tezgahlarda artık kilo işi yok. Seçtim mesela 830 gram almışım. Onun parasını aldı adam bende tamamlamadı 1 kiloya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X