• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam mevsiminde sebze meyve alalım deniyor.. diyelim ki doğrusu bu.. Fazla şükürcü de olmaya gerek yok. Mevsim sebzeleri de çok pahalı karnabahar 15 brokoli 18 lahana 12 meyveler desen en ucuzu muz oldu. Eskiden muz pahalıydı şimdi en masumu..

Tekerleği boşalmış kamyon gibi gidiyoruz vallahi🤦‍♀️

Ya salata olmadan da yemeğin tadı olmuor ki eşim de çok sever salatayı. Özellikle o istiyor zaten salata. Yaz da olsa kış da olsa sebze bu kadar lüks olmamalı. Gıda ürünü sonuçta.
Marul turp havuç zaten kış sebzesi ve nispeten uygun fiyatlılar. Domatesi koymayıverin

Tamam mevsiminde sebze meyve alalım deniyor.. diyelim ki doğrusu bu.. Fazla şükürcü de olmaya gerek yok. Mevsim sebzeleri de çok pahalı karnabahar 15 brokoli 18 lahana 12 meyveler desen en ucuzu muz oldu. Eskiden muz pahalıydı şimdi en masumu..

Tekerleği boşalmış kamyon gibi gidiyoruz vallahi🤦‍♀️
Şükür nedir diye bilirsek şükür nimettir ....

Şükür nedir diye bilirsek şükür nimettir ....
Biz verdiği nimetler için ALLAH' a şükür ediyoruz zaten :) Sıkıntı şu ki: Allah' ın verdiği nimetleri ederinden çok daha fazla fiyata satana.

Yani araya komisyoncular mı ne giriyormuş ve çok pahalı oluyormuş...

Valla hallerde daha ucuz oluyormuş heralde ama orda da kilo satarlar mı bilmem.

Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.

Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce :KK51:
Geçen Perşembe semt pazarına gittim,
Kıvırcık 9 tl
Karnabahar kilosu 10 tl
Havuç ve turp kilosu 7 tl
1/4 beyaz lahana 10 tl
1 bağ kara lahana 8 tl (yeminle 10 yaprak yoktu)
Maydanoz 4 tl
Dereotu 5 tl
Bunlar kış sebzesi , bende turfanda almam yazlık sebzelere hiç bakmıyorum, ama bunlarda pahalı, meyveleri hiç yazmıyorum ... İki kişiyiz artık pazarda 100 lira yetmiyor, İstanbul Beylikdüzü nün fiyatları bunlar

Karnibaharin iki kilosu burda 30 tl mevsimi olan seyleri aliyorum ama ispanaktan karnabahardan baska ne var bizim
Yedigmiz brokoli onunda yemegi olmuyor kaldik bakliyat yemeklerine ay cok sıkıldım. Slatayi turp havuc gobek mor lahana yesil sogan vs bunlar yapiyoruz domates salatalık zaten almiyoruz ama sebzeler gercekten cok pahali

Valla ben önceki hafta 30 TL aldım migrostan
Sebzeyi migrostan alıp pahalı demeyin gözünüzü seveyim ya. Yani tamam hepimiz elimizi attığımız her yerden uygun fiyata gıda almalıyız ama ülke şartları şu an bize bunu sağlamıyor.

Ben kim markete gidiyorum sebze alışverişi için. Hem sebzesi çok güzel hem ucuz. Bana yakın olan şube çarşamba günü halk günü yapıyor çünkü yakınına semt pazarı kuruluyor. Önce markete gidip orda uygun fiyatlıları alıp sonra pazara geçip kalan alışverişi tamamlıyorum.

Ama verilen fiyatlar sanırım şehirden şehire farklılık gösteriyor çoğu üründe. İzmir istanbula göre daha ucuz muhtemelen.

Online uygulamalardan ucuz alışveriş yapma önerisi veriyorum kızlar size. Sebze meyvede de aklınızda olsun.

Şu mor ve pembe olan var ya, hani yemek de getiriyorlar. Onlardan her sipariş sonrası uygulamayı siliyorum sonra sipariş vereceğim zaman tekrar yüklüyorum mutlaka 20 25 indirim kuponu tanımlıyorlar. Yeni üyelik açmak vs değil bahsettiğim. Uygulamayı sil yükle yapmak. İkisinde de mahallendeki kasaptan manavdan vs de söyleyebiliyorsun hani.

Şu iki büyük alışveriş sitesinin de market kısımları için gün içinde alışveriş yapacaksam sabahtan sepete atıyorum ürünü ama almıyorum. Gün içinde 2 3 kere bildirim geliyor alışverişin yarım kaldı vs diye. Sallamıyorum, sonra indirim kuponu geliyor. Alışverişini saat bilmem kaça kadar yaparsan 20 TL indirim diye.

Aklınızda olsun sizin de.

Sebzeyi migrostan alıp pahalı demeyin gözünüzü seveyim ya. Yani tamam hepimiz elimizi attığımız her yerden uygun fiyata gıda almalıyız ama ülke şartları şu an bize bunu sağlamıyor.

Ben kim markete gidiyorum sebze alışverişi için. Hem sebzesi çok güzel hem ucuz. Bana yakın olan şube çarşamba günü halk günü yapıyor çünkü yakınına semt pazarı kuruluyor. Önce markete gidip orda uygun fiyatlıları alıp sonra pazara geçip kalan alışverişi tamamlıyorum.

Ama verilen fiyatlar sanırım şehirden şehire farklılık gösteriyor çoğu üründe. İzmir istanbula göre daha ucuz muhtemelen.
Tamam da şöyle bir sorun var yani, yakınımda pazar yok, zaten 40 yıldır marketten alıyorum, bu fiyatlar böyle değildi,tamam pazardan bir tik pahalıydı ama 10/30 gibi saçma bir fiyat farkı yoktu. Ben Ankaradayım civarımda BİM-Migros-Torku dan başka market yok. Annem başka muhitte fiyatlar genelde aynı. BİM de zaten çok nadir taze sebze buluyorum. Bebekten dolayı her gün markete uğrayamıyorum-fiyat kovalayamıyorum. Yaşam tarzımda değişiklik yapmadım, oturduğum yer aynı ama fiyatlar eskiye göre anormal fahiş. Bu kadar da olmaz yani gerçekten artık.

Geçen Perşembe semt pazarına gittim,
Kıvırcık 9 tl
Karnabahar kilosu 10 tl
Havuç ve turp kilosu 7 tl
1/4 beyaz lahana 10 tl
1 bağ kara lahana 8 tl (yeminle 10 yaprak yoktu)
Maydanoz 4 tl
Dereotu 5 tl
Bunlar kış sebzesi , bende turfanda almam yazlık sebzelere hiç bakmıyorum, ama bunlarda pahalı, meyveleri hiç yazmıyorum ... İki kişiyiz artık pazarda 100 lira yetmiyor, İstanbul Beylikdüzü nün fiyatları bunlar
Hemen hemen aynı liste izmir için;

İceberg marul 6 lira
Karnabahar 4 lira
Havuç 4 lira (turp almadım bilmiyorum)
Lahana kilosu 5 lira (3 tane dev aldım ucuz diye😂)
Yeşillik 3 demet 5 lira.

Aynı gün istanbuldaki arkadaşımla balık aldık o 60 lira vermiş ben 20 lira verdim.

Şu iki büyük alışveriş sitesinin de market kısımları için gün içinde alışveriş yapacaksam sabahtan sepete atıyorum ürünü ama almıyorum. Gün içinde 2 3 kere bildirim geliyor alışverişin yarım kaldı vs diye. Sallamıyorum, sonra indirim kuponu geliyor. Alışverişini saat bilmem kaça kadar yaparsan 20 TL indirim diye.

Aklınızda olsun sizin de.
şu benimde başıma geldi tesadüf denk geldi sanmıştım ama sizin yazdığınızı okuyunca sırf alış yapalım diye kupon verdiklerine emin oldum
hesabıma para yatırmadan önce sepete atmıştım sabahdan akşama kadar bekledi sonra gerçekten kupon verdi

Burada da sosyal medyadaki yorumları görünce şaşırdım açıkçası.Evet kışın yaz sebzeleri her zaman bir tık fazla oluyordu ama bu derece ulaşılması zor olmuyordu.Kaldı ki tarım politikaları dünyada değişeli çok zaman oluyor. Artık 1970 lerde olduğu gibi yaz sebzesi kış sebzesi tanımları pek yok doğrusu. Çünkü dünya nüfusu artıyor ve buna bağlı olarakta değişik tarım yöntemleri geliştiriliyor. Nasıl ki bir zamanlar telefonsuz da yaşanabiliyorduysa şimdi bunu yapmak epeyce saçma ve zor olur doğrusu. Her şeyi geçtim yazın sanki bunlar çok mu ucuz oluyor? İki yıldır doğru dürüst kış hazırlığı yapamıyorum pahalılıktan.Eee kışın ne yiyeceğim o vakit. sadece bulgur tarhanayla ne sağlıklı beslenilir ne de yaşanır. Bir dönem çıkar telefonunucu kesim vardı, şimdi de yaz kış meyve sebzesine döndü mesele. Bu çağdan kopuk olmak demek aslında. Hayır en ucuz mandalinanın kilosu ucuz marketlerin birinde 8,5 tl, bir kg mandalina 6-7 tane ediyor, iki kg alsak 17 tl para veriyoruz. Eskiden sobanın üstünden inmeyen kestane yıllardır 40-50 tl. Brokoli, karnabahar 30 tl sıradan semt pazarında. Fırın açmaya imtina eder oldum artık mesela ki her şey bu çağda artık elektrikli. Kek yapacak olsam malzemesi için ayrı elektriği için ayrı düşünmek zorunda kalıyorum.Bunun adı açıkçası işkence ve herkes normalleştirmeye çalışıyor.Ne yapalım halk memnunsa çocuklarının sofrasına ortak olunmasına yapacakta bir şey yok.

Tamam hiç bir şey ucuz değil artık da kışın yaz sebzeleri tüketmezseniz eksik kalacağınızı sanmıyorum.

Geçen hafta marketten 4 liraya karnabahar, 5 liraya lahana aldım. Patlıcan 35 liraydı. Almadım. Çünkü niye? Patlıcan bir yaz sebzesi.
Haklısın kudra ,kışın domates ,patlıcan ,biber vb yaz sebzesi yıllardır almadım ,tadı olmuyor en başta. Ama bu hafta pazarda ıspanağın ,pırasanın bile kilosu 10 liraydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X