• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aynen kış sebzeleri de pahalı Ankara da.bu arada turfanda üretimi onyıllardır var yeni çıkmadı ya.onları üretenler de ev geçindiriyorlar.ha bir de benim gibi vejeteryanlar ne yapacak?gece gündüz brokoli karnabahar pırasa mı yiyeceğiz?dolaba sebzeler attığım halde insanın canı turfanda da çekiyor alıyorum da.neden alamadığımız sorun değil de turfandalığı sağlıklı olup olmadığı mı sorun sadece?sanki diğer yiyeceklerden sağlık fışkırıyor? :işsiz:

ya almak isteyen yemek isteyen alsın tabi ama bende almıyorum mevsim dışı sebze.
geçen arkadaşım marketten salatalık alacakmış 26 liraydı kilosu almadım dedi. dedim bak böyle böyle mevsiminde almaya alıştıracaklar senide😅
mandalinanın kilosu 15 lira mesela Allahın mandalinası lüks oldu resmen.
yerli üretim yok çünkü.
Pembe Unal Pembe Unal tarım ülkesiyiz demiş ama tarım ülkesiydik demek istemiş galiba😔

Yorumlarda gördüğünüz bir kişi babadan über zengin ve yurtdışında yaşayan biri olduğunun bilgisini ekleyeyim 😁 yemeyin diye akıl veren 🙈
zorunuza mi gitti? okudugunuzu anlayin once. cok hadsizsiniz.

cherry aslında pahalı değil diyor eşim (bu sektörde çalışıyor) tohumu, ilacı, gübresi, mazotu, sulaması, işçi çalıştırması bunlar hep maliyet diyor tanıdığım bir çok çiftçi artık bu işleri yapmak istemiyor çarkı döndürecek finansal sıkıntılar yaşıyor diyor bunlar iyi günlerimiz domatesi mevsiminde bundan daha pahalıya alabiliriz diyor. fideciler maliyetlerden dolayı artık fide yetiştirmiyor diyor özellikle elektrik zamlarından sonra aslında durum bu.

Yani haklılar, toprak aynı toprak ama bir kere benzin çok çom pahalı sırf benzin bile bu işi batırıyor. İlaç gübre takımı da ithal dolarla, onlar da pahalıya geliyor derken maliyet arttıkça artıyor çiftçi ne yapsın:KK51:Çiftçilere büyük miktarlarda teşvik sunulmalı yoksam adamlar yeter bıktım diyip basıp gidecekler.

Sebzeyi migrostan alıp pahalı demeyin gözünüzü seveyim ya. Yani tamam hepimiz elimizi attığımız her yerden uygun fiyata gıda almalıyız ama ülke şartları şu an bize bunu sağlamıyor.

Ben kim markete gidiyorum sebze alışverişi için. Hem sebzesi çok güzel hem ucuz. Bana yakın olan şube çarşamba günü halk günü yapıyor çünkü yakınına semt pazarı kuruluyor. Önce markete gidip orda uygun fiyatlıları alıp sonra pazara geçip kalan alışverişi tamamlıyorum.

Ama verilen fiyatlar sanırım şehirden şehire farklılık gösteriyor çoğu üründe. İzmir istanbula göre daha ucuz muhtemelen.
Ne kadar ucuz?😀

Apartmanımızın hobi bahçeleri var arkada. Hep beceremiyoruz diye yapmamıştık geçen sene. Bu sene yapıcam😀 herkes balkonuna bahçesine bir şeyler eksin valla. Bir maydonoza 4.50 vermeye gönlüm el vermiyor. Domates biber falan balkonda yetişir onları da yapalım. Artık kabak tadı verdi bu saçmalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X