Bu normal bir şey mi ?

maviartemis

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
204
369
18
Merhabalar gününüz güzel geçsin.
28 yaşındayım lisans mezunuyum işe çok ihtiyacım var iş arayışındayım 2 aydır. Bugünde bir iş görüşmesine gittim avmde gratis tarzı küçük bir mağaza part time personel arıyorlardı bende görüşmeye gittim. Yerine alınacak personel daha çıkmamış ihtar çekilmiş. Görüştüğüm mağaza yetkilisi bana görüşme esnasında 'Personelimden çok memnunum asla çıksın istemiyorum.Asla onun gibi bir personel bulamam. Ama çıksın o en iyi yerleri hak ediyor burada kalmasın.' Dedi alaycı bir tavırla söyledi bir de moralim o kadar düştü ki.. sonra cv mi alıp neyse kalsın bakalım dedi senin Cv burada hiçbir şey diyemedim. Hayır benim daha önceden 5 yıla yakın tecrübem vardı. Orada çalışan kızda 3 aydır çalışıyormuş sadece. Söyledikleri normal mi dönüş olsa bile sirf bu laftan sonra girmeyi düşünmüyorum.

Muhtemelen işe girersen sürekli kıyaslama ve haketmediğin tavırlar gösterecek üstelik yapabileceğinin üstünde iş bekleyecek iş tanımına girmeyen işleri yaptırması da cabası ayrıca kendi işlerinde de sana yaptırdığı işler olacak saçma taktiksel bişey yani iş hayatı çok önemli her işte sorunlar oluyor o muhakkak ama insanın kendini bile bile ezileceği yere atması da insan kendine kıyamıyor yani o yüzden kendine kıyma bence değmez emin ol Allah karşına daha hayırlı hakettiğin bi iş çıkaracaktır arayışına devam et ve her iş görüşmenden önce duanı et emin ol çalışacağın ortam sana sıcak gelecektir ve o yere de kabul edileceksindir ama bence böyle egoist senin tırnağın edemeyecek insanlarla çalışma en güzel kapıların sana açılması dileğiyle

Linsans mezunusunuz, bölümünüz ne?
Yani lisans mezunu birinin Gratis'te part time işe muhtaç olmasını kaldıramadım şu an ben.

Yani lisans mezunu birinin Gratis'te part time işe muhtaç olmasını kaldıramadım şu an ben.
iktisat mezunuyum bir çok yere başvuru yaptım muhasebe,sigorta, banka ama dönüş olmadı. Benimde zoruma gidiyor kpss ile de atanamadım çaresizim şuan.

İktisat mezunuyum keşke kendi alanimla ilgili bulsam artık psikolojim alt üst oldu.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için. Zaten mağaza temizliğide yapacaksın denildi onu yadırgamadim bile ama personel övmesi tuhaf geldi.

Kabul etmeyin dönüş olsa bile. Bu ne kendini bilmezliktir.

İktisat mezunuyum keşke kendi alanimla ilgili bulsam artık psikolojim alt üst oldu.
Bulursun, şu anda piyasa pek iyi değil. Ben de benzer bölümden mezun oldum. 7 sene çalıştım, ayrıldım şimdi 2 aydır iş arıyorum. Görüşmeye gittiğim yerler dönmedi bir daha sanırım piyasa kötü ya da nasibim değil şu anda diyorum.
Bence birkaç ay geçici işte çalışıp bu arada başvurulara her gün devam edin. 1 sene içerisinde illaki çağıran yerler olur, görüşmeye giderseniz netten gittiğiniz firma ilgili bilgi edinin, nasıl profesyonel cevaplar verirsiniz mülakatta bunu araştırın

Bilmiyorum ki dediğiniz gibi olabilir piyasa ile ilgili. Ben zaten netten baya araştırıp gidiyordum işte şanstan böyle oldu. Umarım sizde gönlünüze göre iş bulursunuz çok zor işsizlik çünkü

Öğretmenim. Çok okuyan öğrenmeyi seven biriyim. Boş ya da salak bir tip değilim inanın. Ve işsizim. Lcw gibi yerlerde çamaşır katlamaya bile rızası olan bir insanim. O sebeple kaldırmaya alışın. Bu coğrafyada yaşıyorsanız kaldırmak zorundasınız.

Üzüldüğü için öyle dedi evet coğrafya böyle malesef değerimiz yok

Bana niye terslendiniz anlamadım şu an?
Hanımefendiye bir soru sordum, aynı sorduğum dille kibarca cevap verdi sağolsun.
Size bişey demedim yani.

Sen,donanımlı olduğun icin bir süre sonra kendi yerini alabileceğini dusundugunden bu şekilde davranıyor olabilir.
Belki söz geciremeyecegini düşünmüştür.

iktisat mezunuyum bir çok yere başvuru yaptım muhasebe,sigorta, banka ama dönüş olmadı. Benimde zoruma gidiyor kpss ile de atanamadım çaresizim şuan.
O kadar haklısınız ki, ben sizin yerinize üzülüp sinirlendim şu an.. Çok haklısınız, keşke kıymeti bilinse sizin gibi eğitimli vasıflı insanların...
Bana özel mesajla CV'nizi yollar mısınız?

Ben olsam tersleyip ayrılırdım görüşmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…