Bu normal mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinki de çok normal değil. Evli çocuklu koca kadın hala babasından destek bekliyor.. insanlar kendine bile bakmaktan acizse çocuk yapmamalı. İnsanlar bir kere ebeveyn olunca artık mezara girene kadar o çocuklara para yetiştirmek zorunda değil.
Nerede babamdan destek bekliyorum yazmışım çok şükür 30 olmadan evim arabam var çalışıp paramı kazanıyorum kaç sene kocamın maaşı borca benim maaşım eve gitti aksine kızıyorum kendini düşün diyorum eline para geçse veriyor arsasına müteahhit anlaşma yaptı 1 tane ev verdi. Boşanmış baba kendisi böyle babalığını gösteriyor. Ben ailemden para almama rağmen okurken hep çalıştım valla. Hem çalıştım hem okudum prenses gibi yaşadım. Ama babamın eli hep üstümdedir. Kendi de gördü ailesinden. Kendime bakmaktan neden aciz olayım yahu

orası öyle ama gerçekçi olmak gerekirse aile desteği olmadan evlenen hiç kimse yok çevremde. en yakın arkadaşımın eşinin babası bilmemkaç trilyona ev aldı düğünlerini yaptı da öyle evlendiler. ülkenin yarısı özel üniye gidiyor. aile desteği anca 30 yaşına gelince belki bitiyor.
bir tane bile istisna yok. düğün dernek işlerini hep aile karşılıyor. evlenmezse de çoğunluk aynı evde yaşıyor.
Bu soyledikleriniz zaten olması gereken.. hanımefendi evli çocuklu ve aileden yardım alarak yaşıyor ve başkasının bütün kusurlu yanlarından tırmalamaya, tahrik etmeye çalışıyor. Ben şunu söylüyorum insan kendine bakmaktan acizse çocuk yapmamalı. Olan çocuğa oluyor çünkü.

Baştan bütün yorumlara bakıyordum da bu hanımefendi sen ne kadar alttan alsan dozu artırarak üzerine geldi. Bu neden yapılır hiç anlamıyorum. Konu senin anneliğin değil ki eşinin oğlunun anormal derecede harcama yapması..
Hep böyle her konuda her başlık altında bana bunu yapıyor
Hiç terbiyemi bozmuyorum
Nedenini anlayamadım ilk evladını doğumda kaybetmiş diğeri için çırpınmis bir anneye bu kadar anneligine laf edilmesi doğru mu
Ben bile isteye vermedim çaresiz kaldım hile hurda ile aldılar
Herşeyi buraya yazamam ki
Nafaka vermemek için çocuğu aldı babası

Ben bunu yazmak istedim ama daha çok üzerime gelecek diye yazamadım
Bazı üyeler düşman gibi davranıyor başka konulara başka üyelere yazdığım yorumlari buraya getiriyorlar konu ediyorlar konumu manipüle ediyorlar
BU kini öfkeyi anlayamadım çözemedim
Kin öfke değil saçma geldi eski mesajın o kadar garipti ki unutamadım fabrikatör değilse atlata atlaya 40 milyon borç yapamaz kimse hiç mi para bilgisi yok

Hep böyle her konuda her başlık altında bana bunu yapıyor
Hiç terbiyemi bozmuyorum
Nedenini anlayamadım ilk evladını doğumda kaybetmiş diğeri için çırpınmis bir anneye bu kadar anneligine laf edilmesi doğru mu
Ben bile isteye vermedim çaresiz kaldım hile hurda ile aldılar
Herşeyi buraya yazamam ki
Nafaka vermemek için çocuğu aldı babası
Bir de konudan sapıp konu sahibinin kusurlarını aramanın manası ne? Konu belli başlık belli..

24 yaşında çocuk iphone da ister 600 tlye tatlı da yer, alkol de alabilir? Bunun terbiyesini annesi ve babası verebilir onlar da müsaade ediyorlar belli ki.
Ayda 60-70 bin harcıyor da kim veriyor bu parayı? konu sahibinin dediğine göre mal yok mülk yok kocası hem ev geçindirip hem 70 bin tl oğluna mı veriyor?

Kin öfke değil saçma geldi eski mesajın o kadar garipti ki unutamadım fabrikatör değilse atlata atlaya 40 milyon borç yapamaz kimse hiç mi para bilgisi yok
Teşekkür ederim ben bana borç sahibinin annesinin ve diğer gelinlerinin anlattığını biliyorum
Niye bu yorumumu bu konu altına yazdığınızi anlayamadım

24 yaşında çocuk iphone da ister 600 tlye tatlı da yer, alkol de alabilir? Bunun terbiyesini annesi ve babası verebilir onlar da müsaade ediyorlar belli ki.
Ayda 60-70 bin harcıyor da kim veriyor bu parayı? konu sahibinin dediğine göre mal yok mülk yok kocası hem ev geçindirip hem 70 bin tl oğluna mı veriyor?
Doğru diyorsunuz
Hiç diğer mesajları vs okumayın olur mu cımbızla çektiğiniz yerlere cevap verin

Asıl sorun eşiniz ne yazık ki , dengeyi en baştan kuramamış , olmayan parayı savurup dururken neyine güveniyor hiç anlamadım eşinizden siz aylık bir para alıyor musunuz kendiniz için gerçi parada yok ortada ama eşiniz ne sizi ne kendisini hiç düşünmüyor , ev yok bark yok çocuk gibi adam ,ya da sadece oğluna harcamak istiyor eline ne geçerse.

Hadi sizi geçelim(!) kendisi yaşlanınca ne olacak hiç düşünmez mi bir insan , oğlanı mağdur etmeden yapabilirdi istese garip bir konu.

En mantıklısı kendine iş araması o zaman. Kocasının 30 bin geliri varmış ev de kira. Zaten açlık sınırı altında bir hayat sürüyorlar bir de üvey oğlununun derdi var. Cidden çekilecek bir evlilik değil.
Konu sahibinin bu evlilikten kazancı yok.
Ben konu sahibine tüm evin yükü üstümde diye şikayet ettiği bir konusunda çalış demiştim de hakaret etmişim gibi tepki göstermişti. Çalışmayı düşüneceğini sanmıyorum.

Teşekkür ederim ben bana borç sahibinin annesinin ve diğer gelinlerinin anlattığını biliyorum
Niye bu yorumumu bu konu altına yazdığınızi anlayamadım
Çünkü kendi anneliğini kocandan bekliyorsun kenara çekilsin diyorsun ki 30 bin maaş. Bu yüzden abarttığını düşünüyorum işte

Asıl sorun eşiniz ne yazık ki , dengeyi en baştan kuramamış , olmayan parayı savurup dururken neyine güveniyor hiç anlamadım eşinizden siz aylık bir para alıyor musunuz kendiniz için gerçi parada yok ortada ama eşiniz ne sizi ne kendisini hiç düşünmüyor , ev yok bark yok çocuk gibi adam ,ya da sadece oğluna harcamak istiyor eline ne geçerse.

Hadi sizi geçelim(!) kendisi yaşlanınca ne olacak hiç düşünmez mi bir insan , oğlanı mağdur etmeden yapabilirdi istese garip bir konu.
Eşim kiramizi taksitlerimizi faturaları ödüyor benim için aylık 1500 TL veriyor ve kuaför için para veriyor
Tazminattan yedi bir kaç senede şimdi eskisi kadar veremiyor ama kredi kartından alışveriş yapıyoruz aylık oğluna
Aylik ne alabilirse onu alıyor bazen 5000 bin bazen daha az vs

Mesailere kalıyor şuan borcumuz yok kira faturalar masa takımının taksiti

İşte bunu anlamadım
Boşanmaya kadar gitti mesele
Boşanmasanız da 20 sene sonra haliniz perişan olacak.
Kocanızın geliri düşük. Bu gelirle emekli maaşı en iyi 20 bin olacak. Kiralar? Kiraya yetmeyecek. O zaman ne yapacaksınız.
Bu kocadan hayır yok özetle.
Geleceğinizi bugünden düşünmezseniz sonunuz kötü.
Ben halinize üzüldüğüm için diyorum. Evladı evlenir gider. Ama bu adam kirada bu gelirle devam edemez.
İş bulmanız yada bir çözüm bulmanız lazım. Sorun çocuk değil koca ve evlilik sizde

Evlen evlen diye baskı yapan bir aile çocuğuna bakmayan nafaka yollamayan bir baba
Torununa bakmak istemeyen anneanne
Mantıklı düşünemedim ya kendimden çok yaşlı paralı adaylarımdan biri ile evlenecektim ya eşimle
Psikolojim iyi değildi zor zamanlardan geçiyordum

Konu sahibi ben sizi çok iyi anladım. Eşinizle bir sorun yaşamıyorsaniz boşanmak doğru değil. Maddi sorun yaşıyorsanız kendinize bir iş bulup çalışabilirsiniz. Hem çalışınca kendi çocuğunuza da yardımcı olabilirsiniz. Ek olarak kötü bir anne olduğunuzu düşünmüyorum. Konuda gereksiz üzerinize gelinmiş.

Konu sahibi ben sizi çok iyi anladım. Eşinizle bir sorun yaşamıyorsaniz boşanmak doğru değil. Maddi sorun yaşıyorsanız kendinize bir iş bulup çalışabilirsiniz. Hem çalışınca kendi çocuğunuza da yardımcı olabilirsiniz.
teşekkür ederim sağolun

Konudan bağımsız ama benim kuzenim yurt dışında yaşıyor ve kumar sebebi ile 30 milyona yakın borç yaptı, yani yapılabiliyor maalesef.
Siz belki babanıza kızıyorsunuz kendisine harcamasini söylüyorsunuz ama bir kac sayfa önceki yorumladiginizda dana sattirip yüksek lisans yapan ya da anasina babasina iphone ya da motor aldiran cocuklari olumluyorsunuz ki ben 2003 yılında üniversiteden mezun oldum , 1 sene uzadi okulum ailemden tek kurus istemedim ki sehir dışında okuyordum , kendim çalıştım kendi masraflarimi kendim karşıladım

Ben konu sahibine tüm evin yükü üstümde diye şikayet ettiği bir konusunda çalış demiştim de hakaret etmişim gibi tepki göstermişti. Çalışmayı düşüneceğini sanmıyorum.
Geleceğini düşünmüyor demek ki. Çalışmak istemez ama eşini ona göre seçer yine seçimdir derim.
İkinci evlilikten kendisinden 10 -15 büyük askeriyeden emekli olacak adamlarla evlenen kadınlar var mesela. En azından ileride emekli maaşı kalır yeter diyorlar. Askeri emeklisi yüksek diye. Bu bile mantıklı bak.
Ama çalışmayacağın bir hayat istiyorsan 30 bin gelirli evi dahi olmayan bir adamla evlenmeyeceksin. Hata burada en başta.
Düşünmeden hareket etmiş ne yazık ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X