• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu olanlara inanamıyorum. İftira..

Operadaki Hayalet

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
162
207
23
33
Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımlarınızı ve bana yol göstermenizi isteyeceğim. Baştan belirteyim bu yazdıklarım %100 doğrudur ve lütfen kırıcı yorumlar yapmayın zira kaç gündür doğru düzgün uyuyamıyorum delirmiş durumdayım..

Bir özel üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl yaz okulu yaptım. Geçen gün de aldığım dersin finali vardı.

Olanları anlatıyorum.. Sınava girdikten 10 dk sonra asistan yanıma geldi ve sıraya ne yazdığımı ve beni sınavdan atacağını söyledi. İlk etapta şok oldum hiçbir tepki veremedim. Sesini yükseltmeye başlayınca ellerimi sıradan kaldırdım ve asistanda kağıtlarımı aldı sıraya baktı. Benim tarafımdan yazılmış kopya amaçlı hiçbir şey yoktu fakat başka öğrencilerin yaptığı rastgele karalamalar ve belki de eski sınavlardan kalma kopyalar vardı. Ama yazılanlar kesinlikle bizim dersimizle alakalı şeyler değildi. İçimden bir şey olmadığını gördü kağıdımı geri verecek derken aldı kürsüye götürdü kağıtlarımı. Ben de çıkıp dosdoğru hocanın yanına gittim. Hocaya durumu açıkladım, hoca kalktı sınıfa gitti asistanla konuştu (ne konuştuklarını duymadım sakinleşmeye çalışıyordum) çıkınca bana dersi dönemde tekrar almam gerektiğini asistanın beni kağıtla yakaladığını söyledi. Ben "ne kağıdı hocam?" vs şaşkınlık içerisinde gevelerken, bana hiçbir şey anlatma bir şikayetin varsa git dekanlığa bildir dedi.

Boşa giden emeklerime mi yanayım.. Yaz okulu için yatırdığım ücrete mi yanayım.. O parayı kazanmak için günde 10 saat çalışıp komilik yaptım ben..

Bugün dekanlığa gidip dilekçe vericem ve bir iki hocayla görüşeceğim. Ama hiçbir ümidim yok. Beni sıraya kopya yazmakla suçlayan asistan hocaya kağıtla yakaladığını söylemiş. Böyle bir şey nasıl olur? Okuldan bir sonuç alamazsam (bu konuda hiçbir umudum yok inanacaklarını sanmıyorum) avukata mahkemeye falan başvurabilir miyim? Başvursam da maddi yükünün altından nasıl kalkarım.. Halim harap kızlar.. Ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Not: Sınav bittikten sonra sınıfta başkaları varken sıranın fotoğraflarını çektim.

2 ay sonra gelen Edit: Kızlar konu kapandı. Hoca beni tekrar sınav yaptı BB aldım. Sonuç sisteme girildi. Bölüm başkanına final sınavının tekrar değerlendirilmesi için dilekçe yazmıştım, dersin hocası da boş kağıt verdiğim için sınavı tekrar yapma gereği gördü. Yorum yapan, vakit ayıran herkese teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Kağıtla yakaladım derken ne kağıdı kopya kâğıdından mı bahsediyor? Ee kanıtı nedir peki gelip sizin yanınıza sıraya bakıyor hocaya kağıtla yakaladım diyor? Kanıt olarak ne gösterdi peki asistan, hocaya?

Son düzenleme:
Bence git bir kanala haber yapsinlar. Boyle pislikler medyada korkarlar. Ozel universite hic adlari çıksın istemezler.

Dekanlari ile konus. Eger arastirilmayacaksa. Mahmekede ve kanallarda gorusecegini soyle. Herkese her yere rezil edecegini soyle.

Pislikler. Kendini yalanci cikarmasin diye kagir ile yakalamis. Ozaman o an yakaladigi kagidi gostermesini soyleseydiniz keske.
Simdj kendilerince bir kagit uydururlar ama senin ek yazinla birebir olmasi lazim.

Sende dekana dersin. Ben kopya kagidi falan hazirlamadim. Sirada eski yaxilar vardi kagirnile yakaladigini soylemis. Ama kagidi gostersin dedigimde gosterecek kagidi yoktu cunku benden kagit yakalamadi.

Ozaman size gostersin o kopya kağıdı. Yemedi ya dersiniz. Oyle bir delikide atacak kadar enayi değildir herhalde koskoca asistan.keske hocanin yaninda kagidi gormek istedigini deseymissin.

Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımlarınızı ve bana yol göstermenizi isteyeceğim. Baştan belirteyim bu yazdıklarım %100 doğrudur ve lütfen kırıcı yorumlar yapmayın zira kaç gündür doğru düzgün uyuyamıyorum delirmiş durumdayım..

Bir özel üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl yaz okulu yaptım. Geçen gün de aldığım dersin finali vardı.

Olanları anlatıyorum.. Sınava girdikten 10 dk sonra asistan yanıma geldi ve sıraya ne yazdığımı ve beni sınavdan atacağını söyledi. İlk etapta şok oldum hiçbir tepki veremedim. Sesini yükseltmeye başlayınca ellerimi sıradan kaldırdım ve asistanda kağıtlarımı aldı sıraya baktı. Benim tarafımdan yazılmış kopya amaçlı hiçbir şey yoktu fakat başka öğrencilerin yaptığı rastgele karalamalar ve belki de eski sınavlardan kalma kopyalar vardı. Ama yazılanlar kesinlikle bizim dersimizle alakalı şeyler değildi. İçimden bir şey olmadığını gördü kağıdımı geri verecek derken aldı kürsüye götürdü kağıtlarımı. Ben de çıkıp dosdoğru hocanın yanına gittim. Hocaya durumu açıkladım, hoca kalktı sınıfa gitti asistanla konuştu (ne konuştuklarını duymadım sakinleşmeye çalışıyordum) çıkınca bana dersi dönemde tekrar almam gerektiğini asistanın beni kağıtla yakaladığını söyledi. Ben "ne kağıdı hocam?" vs şaşkınlık içerisinde gevelerken, bana hiçbir şey anlatma bir şikayetin varsa git dekanlığa bildir dedi.

Boşa giden emeklerime mi yanayım.. Yaz okulu için yatırdığım ücrete mi yanayım.. O parayı kazanmak için günde 10 saat çalışıp komilik yaptım ben..

Bugün dekanlığa gidip dilekçe vericem ve bir iki hocayla görüşeceğim. Ama hiçbir ümidim yok. Beni sıraya kopya yazmakla suçlayan asistan hocaya kağıtla yakaladığını söylemiş. Böyle bir şey nasıl olur? Okuldan bir sonuç alamazsam (bu konuda hiçbir umudum yok inanacaklarını sanmıyorum) avukata mahkemeye falan başvurabilir miyim? Başvursam da maddi yükünün altından nasıl kalkarım.. Halim harap kızlar.. Ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Not: Sınav bittikten sonra sınıfta başkaları varken sıranın fotoğraflarını çektim.
Kesinlikle Dekanlığa dilekçe ver onlar seni bulur ara buluculuk yapmak için merak etme

asistanın sizinle herhangi bir problemi var mıydı?
kağıt yakaladığını iddia ediyorsa buna kanıt olarak bişey göstermek zorunda. bu konuda da bişeyler uydurabilir diye düşünüyorum. çevrenizde asistanın kağıt yakalamadığını, sıraya kopya yazmak ile sizi suçladığını duyanlar olmuştur mutlaka. onların şahitliği gerekebilir. direk gidip bölüm başkanı veya dekan ile konuşmak en doğrusu olur sanırım bu aşamada. onlar hocalara veya asistanlara göre daha çok öğrencinin yanında oluyorlar genelde.

Kağıtla yakaladıysa kağıdı alması gerekirdi işlem için hoca bunu akıl edememiş mi!
tövbe yarabbim yaaaaa, bir de bunları alıp başımıza koyuyorlar!
sana o anda bakan kimse yok muydu arkadaşım sana şahitlik edebilecek?

Emek hırsızı şeref yoksunları...
çok sınırlendım gercekten. hakkını ara sakın yılma ve korkma!

Back
X