• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu olanlara inanamıyorum. İftira..

Siz emek verirsiniz o kadar, bir egoist her şeyi mahveder. Sizi çok iyi anlıyorum hem Cimere hem Bimere yazın hem de bir avukatla telefonda görüşün fikir danışın ve lütfen hakkınızı aramaya devam edin. İnsanların saçma sapan egoları yüzünden emekleriniz boşa gitmesin.

Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımlarınızı ve bana yol göstermenizi isteyeceğim. Baştan belirteyim bu yazdıklarım %100 doğrudur ve lütfen kırıcı yorumlar yapmayın zira kaç gündür doğru düzgün uyuyamıyorum delirmiş durumdayım..

Bir özel üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl yaz okulu yaptım. Geçen gün de aldığım dersin finali vardı.

Olanları anlatıyorum.. Sınava girdikten 10 dk sonra asistan yanıma geldi ve sıraya ne yazdığımı ve beni sınavdan atacağını söyledi. İlk etapta şok oldum hiçbir tepki veremedim. Sesini yükseltmeye başlayınca ellerimi sıradan kaldırdım ve asistanda kağıtlarımı aldı sıraya baktı. Benim tarafımdan yazılmış kopya amaçlı hiçbir şey yoktu fakat başka öğrencilerin yaptığı rastgele karalamalar ve belki de eski sınavlardan kalma kopyalar vardı. Ama yazılanlar kesinlikle bizim dersimizle alakalı şeyler değildi. İçimden bir şey olmadığını gördü kağıdımı geri verecek derken aldı kürsüye götürdü kağıtlarımı. Ben de çıkıp dosdoğru hocanın yanına gittim. Hocaya durumu açıkladım, hoca kalktı sınıfa gitti asistanla konuştu (ne konuştuklarını duymadım sakinleşmeye çalışıyordum) çıkınca bana dersi dönemde tekrar almam gerektiğini asistanın beni kağıtla yakaladığını söyledi. Ben "ne kağıdı hocam?" vs şaşkınlık içerisinde gevelerken, bana hiçbir şey anlatma bir şikayetin varsa git dekanlığa bildir dedi.

Boşa giden emeklerime mi yanayım.. Yaz okulu için yatırdığım ücrete mi yanayım.. O parayı kazanmak için günde 10 saat çalışıp komilik yaptım ben..

Bugün dekanlığa gidip dilekçe vericem ve bir iki hocayla görüşeceğim. Ama hiçbir ümidim yok. Beni sıraya kopya yazmakla suçlayan asistan hocaya kağıtla yakaladığını söylemiş. Böyle bir şey nasıl olur? Okuldan bir sonuç alamazsam (bu konuda hiçbir umudum yok inanacaklarını sanmıyorum) avukata mahkemeye falan başvurabilir miyim? Başvursam da maddi yükünün altından nasıl kalkarım.. Halim harap kızlar.. Ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Not: Sınav bittikten sonra sınıfta başkaları varken sıranın fotoğraflarını çektim.

kağıtla yakaladıysa o ispatlamak zorunda.

canını sıkma.
hakkını ara sonuna kadar.
dekana git konuş.
öyle şey olur mu canım.
yukarda Allah var.
Allah tan korkmuyosa utanmaz terbiyesiz.
inşallah burnundan fitil fitil gelir onun.

canım sen elinden gelen her şeyi yap. zaten gerisini rabbime bırak. o halleder. of çok öfkelendim ya.
benim ve ailemin akademik çevremiz az çok vardır.
hangi okul hangi bölüm bi yazaydın.
belki tanıdık biri vardır.

Yahu biz lisede dahi ortak sinavlarda kopya çekerken ogrenciyi kagitla yakalarsak o kagidi idareye delil olarak sunmak zorundayiz yazdigimiz tutanakla beraber. Bu asistan neye guvenip kagitla yakaladigini uydurmus? Ve hoca buna nasil inanmis? Ya hocanın kafasi hic calismiyor ya da aralarinda danisikli dovus var. Isin pesini birakma. Bir avukattan danismanlik al once sana yol gostersin. Gerekirse tv ye çıkarsın. Herkes bilsin, rezil et.

yaa Allah aşkına ne mahkemesinden bahsediyorsunuz kızlar. Kızın yaz okulunu ödeyecek parası yokmuş, çalışmış öyle ödemiş, mahkemeyle mi uğraşacak. Seneye bi kez daha alırsın, kimse seni ciddiye almaz. Üniversitelerde öğrencileri pek umursamazlar.

üniversitelerde öğrencileri pek umursamazlar ne demek. vakıf üniversitesi olunca bal gibi de umursarlar. hele bir arkadaşın söylediği gibi medyaya yansırsa üç buçuk bile atarlar. ayrıca bir insanın emeğiyle oynamak bu kadar mı kolay? sizi kopya çekerken görmüş dahi olsa sınavınızın iptali için kopya işlemi yapıp, tutanak hazırlaması gerekirdi. güya yakaladığı kağıdın da delil olarak sunulması gerekirdi. maddi gücünüz yoksa dahi asla peşini bırakmayın. bölüm başkanına, dekana gidin. gerekirse de okulu rezil edin. gerisi gelir.

Canım ben üniv.2. Sınıftayken bir arkadaşımız hukuk sınavında kopya çekmişti hem sıranın üzerinden hem de kağıtlardan.bunu fark eden hocamız kağıdını aldı sıranın fotoğraflarını çekti bir dosya istedi şeffaf dosyanın içine kopya kağıtlarını ve arkadaşımızın kağıtlarını koydu.ayrıca kopya olduğuna dair tutanak da gerekiyor.yani bunları yapmadan kağıdını aldıysa ortada bir usulsüzlük var hiç korkma:) bölüm başkanıyla konuş ardından dekanla.yasal süreç başlatacağını söyle.ayrıca kağıtlarla yakaladığına dair tutanak tutulursa ve kağıtlar dosyaya eklenmediyse iftira davası da açabilirsin.

Allah belasını versin o asistanın. Var böyle tipler. Kendini bi b.k sanıyorlar. Onun da burnundan fitil fitil gelsin inşallah. Mahkeme işi çok masraflı olabilir. Adam hem seni suçluyor hem elinde delil yok. Zaten resmi olarak kopya muamelesi yapmamış. Ne tutanak var ne kanıt ne gören başka biri. Mahkeme seni suçladıkları için delil isteyecek muhtemelen onlardan ama ortada Bi şey olmadığı için yine iftira atmaları muhtemelen. Aynı sınava giren 3 5 öğrenciyi bırakmakla tehdit edip yalancı şahitlik yaptırabilirler her şey beklenir. Bence dekana gidip hatta rektöre kadar, bu olayı haber kanallarına yayacağını falan söyleyebilirsin. Bimer vs yerlere şikayet edebilirsin. Özel uni adının kotu çıkmasını istemez. Ama tehdit eder gibi konuşursan adamlarla bu sefer herkes sana cephe alır. O yüzden sakin ol hiddetlenme bağırıp çağırma. Hiçbir yerden bir şey çıkmıyorsa sanırım ben olsam yatıp kalkıp beddua ederdim o adama. İlla bi yerinden çıkar.

Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımlarınızı ve bana yol göstermenizi isteyeceğim. Baştan belirteyim bu yazdıklarım %100 doğrudur ve lütfen kırıcı yorumlar yapmayın zira kaç gündür doğru düzgün uyuyamıyorum delirmiş durumdayım..

Bir özel üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl yaz okulu yaptım. Geçen gün de aldığım dersin finali vardı.

Olanları anlatıyorum.. Sınava girdikten 10 dk sonra asistan yanıma geldi ve sıraya ne yazdığımı ve beni sınavdan atacağını söyledi. İlk etapta şok oldum hiçbir tepki veremedim. Sesini yükseltmeye başlayınca ellerimi sıradan kaldırdım ve asistanda kağıtlarımı aldı sıraya baktı. Benim tarafımdan yazılmış kopya amaçlı hiçbir şey yoktu fakat başka öğrencilerin yaptığı rastgele karalamalar ve belki de eski sınavlardan kalma kopyalar vardı. Ama yazılanlar kesinlikle bizim dersimizle alakalı şeyler değildi. İçimden bir şey olmadığını gördü kağıdımı geri verecek derken aldı kürsüye götürdü kağıtlarımı. Ben de çıkıp dosdoğru hocanın yanına gittim. Hocaya durumu açıkladım, hoca kalktı sınıfa gitti asistanla konuştu (ne konuştuklarını duymadım sakinleşmeye çalışıyordum) çıkınca bana dersi dönemde tekrar almam gerektiğini asistanın beni kağıtla yakaladığını söyledi. Ben "ne kağıdı hocam?" vs şaşkınlık içerisinde gevelerken, bana hiçbir şey anlatma bir şikayetin varsa git dekanlığa bildir dedi.

Boşa giden emeklerime mi yanayım.. Yaz okulu için yatırdığım ücrete mi yanayım.. O parayı kazanmak için günde 10 saat çalışıp komilik yaptım ben..

Bugün dekanlığa gidip dilekçe vericem ve bir iki hocayla görüşeceğim. Ama hiçbir ümidim yok. Beni sıraya kopya yazmakla suçlayan asistan hocaya kağıtla yakaladığını söylemiş. Böyle bir şey nasıl olur? Okuldan bir sonuç alamazsam (bu konuda hiçbir umudum yok inanacaklarını sanmıyorum) avukata mahkemeye falan başvurabilir miyim? Başvursam da maddi yükünün altından nasıl kalkarım.. Halim harap kızlar.. Ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Not: Sınav bittikten sonra sınıfta başkaları varken sıranın fotoğraflarını çektim.

sizi kağıtla yakaladığını iddia eden asistan tutanak tutmuş ve diğer sınav görevlilerine de tutanağı imzalatmış sınavdan sonra da yakaladığı kağıdı tutanakla birlikte dekanlığa teslim etmiş olmalı. bunun üzerine dekanlık size disiplin soruşturması açacak ve savunmanızı isteyecektir. orada kağıttaki yazının size ait olmadığını ıspat edebilir, çektiğiniz sıra fotoğrafını paylaşabilirsiniz. dekanlığa gidip hakkınızda soruşturma açılıp açılmadığını öğrenin. sadece sınav kağıdınızı almış ama tutanak düzenlememiş ve kağıdı da teslim etmemişse sınav hakkınızı elinizden aldığı gerekçesiyle siz şikayetçi olun, asistan hakkında soruşturma açılsın.

Hiç korkmayın ve zaman kaybetmeden BİMERe başvuru yapın. Mahkemeyle ya da hocaların kapısında beklemekle uğraşmayın, zaman aleyhinize işler. BİMERin şikayet bölümüne yazıp bekleyin, en fazla bir hafta sonra o iftiracı ayağınıza gelip ezilip büzülecek göreceksiniz. Sakın taviz vermeyin, farklı bir hakkaniyetsizlik sebebi ile dersime giren bir hocayı şikayet etmiştim, şikayetten önce çok kapı dolaşmıştım ama yüzüme bakan olmamıştı. Şikayetten sonra kendisi gelip beni bulmuştu, insaniyetsizlikten melekliğe terfi etmiş gibiydi.

Back
X