Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
abla valla durum bu
yorumların bazılarında işine gelen adeti alıp gelmeyeni öteleyenlere istinaden yorumum anca bu kadar olurdu.
Altınla kendi kıymetini biçenler var malum.
Evet oglum olsa yatacagı kadın karısı degil mi ?
Şunda hem fikiriz senşnle altın istenmez bana göre çok ayıp bende kız evlendirdim asla şunu bunu istiyoruz demedik.
Çünkü bize ters gelir bunlar.
Kilit cümle yatatacağı kadın demendi doktorcum o tepki çekti sadece.
altın artıp iyice fakirleşince dilimizin de ayarı kaçtı.doğaldır şoktayız hala fiyatı sindiremedik
Herşey tepe taklak oldu kaç gündür altın döviz uçtu gtti.

abla valla durum bu
yorumların bazılarında işine gelen adeti alıp gelmeyeni öteleyenlere istinaden yorumum anca bu kadar olurdu.
Altınla kendi kıymetini biçenler var malum.
Evet oglum olsa yatacagı kadın karısı degil mi ?
sen de başkasının oğluyla yattın o mantıkla o zaman.

konu bu yatma yatmama konusu değil. olay görgüsüzlük ve halden anlamama. bu ekonomik krizde herkes ne yapacağını şaşırmış vaziyette. konuyu başka yerlere çekmek anlamsız.

sen de başkasının oğluyla yattın o mantıkla o zaman.

konu bu yatma yatmama konusu değil. olay görgüsüzlük ve halden anlamama. bu ekonomik krizde herkes ne yapacağını şaşırmış vaziyette. konuyu başka yerlere çekmek anlamsız.
yattım evet yatıyorum da.
Kendisine şu kadar altın takılmazsa evlenmem diyenlere de bence gayet dogru yazdım.
Altın dolar yürümüş gitmiş halden anlamak lazım
Ayrıca konu yatmak degil.
Oglumun yatacagı kadına ben niye altın takmak zorunda kalayım ki mevzusu.

Bende konuyu okumadan sandım ki mobilyayı,beyaz eşyayı dert ediyor.
Aynı dertten müzdaribim diyecektim çünkü bu kalemlerin hepsine haziran ayına kadar çok deli zam bekleniyor.
Bu devirde altın istemek mi kaldı.Sonra harhar borç ödeyelim diye uğraş dur.
Zaten o alınan altınlar taksitle aldığın eşyaya düğüne gelinliğe bilmem neye gidecek.

yattım evet yatıyorum da.
Kendisine şu kadar altın takılmazsa evlenmem diyenlere de bence gayet dogru yazdım.
Altın dolar yürümüş gitmiş halden anlamak lazım
Ayrıca konu yatmak degil.
Oglumun yatacagı kadına ben niye altın takmak zorunda kalayım ki mevzusu.
yahu kadının, kadını koyduğu yere bakar mısınız? bir de kızı varmiş pes ya.. iğrençsiniz.

ya bişey istememiş ki 200 gram! altın öyle kiloluk değil
sanırım 20lik çıtırın piyasası kilolarca ediyor. Ben yazıdan o manayı çıkardım. Baya gidip külçeyi koyuyorsun yani...
Burda 300 400 500 gram yapıldığı icin dedim 🤣 yoksa tabiki bana da fazla geliyor o altın

Altını kendine istemiyor ailem yalnız o altın bizim olacak. İlerde ev araba alabilelim diye

O altin borc harc ile yapilsa ilk borclariniza gidecek. Aileniz kendine istemiyor, ama karsi tarafi borca sokacak ellerinde yoksa. O borc da size kalacak. Al bakalim evliligin ilk seneleri borc icinde debelenip durun. Ailenizi bu konuda frenlemeniz sizin hayiriniza aslina (bizim orda bileziklerde sayi vermek gram saymak ayip karsilaniyor. Her yerde adetler farkli)

Altını kendine istemiyor ailem yalnız o altın bizim olacak. İlerde ev araba alabilelim diye
Kayın aile adayınız o altınları bir ton borca girip yapıp evlendikten sonra da size ödetirse hiç bir anlamı kalmayacak biliyorsunuz değil mi? Üzerine bir de huzursuzluk çıkacak aileniz ailesini zor duruma soktuğu için.

Annenizin sizin için fiyat biçmesi hiç gururunuza dokunmuyor mu gerçekten? Adet, gelenek adı altında evladını satıyor baya baya. Hayatta anlam veremeyeceğim şeyler bunlar. Zaten normal koşullarda herkes evladına bir şeyler takar gücüne göre. Kaldırıp da bir kız annesi olarak fiyat biçmesi çok mide bulandırıcı bence. Ne olacak peki annenizin belirlediği fiyatı ödeyemezlerse evlenemeyecek misiniz sevdiğiniz adamla? Başlık parası, süt parası falan da istesin madem anneniz, az olur böyle.

E madem o kadar altın takılması adet, kayın ailenin düğünden sonra altınları sizden alması da adet. Bu duruma itiraz etmezsiniz o zaman bu kadar gelenekçiyseniz.

O altin borc harc ile yapilsa ilk borclariniza gidecek. Aileniz kendine istemiyor, ama karsi tarafi borca sokacak ellerinde yoksa. O borc da size kalacak. Al bakalim evliligin ilk seneleri borc icinde debelenip durun. Ailenizi bu konuda frenlemeniz sizin hayiriniza aslina (bizim orda bileziklerde sayi vermek gram saymak ayip karsilaniyor. Her yerde adetler farkli)
Annem geldi aklıma neler aldırmış babama dönen gerdanliklar mı? Burmalar, trabzonlar mi ammmmmaaaaaaaaaaa ne oldu hahaha düğün sonrası hepsi borca gitti anama kaldı hediye takılanlar.🤭🤭

Annem geldi aklıma neler aldırmış babama dönen gerdanliklar mı? Burmalar, trabzonlar mi ammmmmaaaaaaaaaaa ne oldu hahaha düğün sonrası hepsi borca gitti anama kaldı hediye takılanlar.🤭🤭

Insanlar onu hep hesaba katmiyor. Bir sürü altin isteniyor. Borc ile alinan altin elde ne kadar kalir. Elde yoksa insanlari borca sokmayi dogru bulmuyorum. Heleki de bu devirde

Şey mi bu yasal satış :D Cins hayvanlar içinde satmıyoruz ücretli sahiplendiriyoruz diyorlar ya o misal. İlerde ev arabayı calısır kendiniz alırsınız aileniz cok meraklıysa ve bolluk içindelerse kendi alsın yapsın sizin üstünüze herşeyi evlilik öncesi.

Eşimin memleketinde de baya baya istiyorlar doğu falan da değil.

Benim kv de nişan zamanı anneme düğünde takı ne istersiniz diye sordu. Annem de o nasıl soru öyle bir şey takacaksan takarsın o senin bileceğin şey banane dedi. Kv illa ısrar kıyamet olmaz illa bir şey söyle. 10 kere falan söyledi heralde. Annem mutfak tezgahındaydı döndü kv ye 10 tane 3 lü kalın Adana burmasıyla Trabzon hasır seti istiyorum dedi kv şok :KK70:

Abla naptın dedi kv. Cevabına katlanamayacağın soruları bu kadar ısrarla sorma o zaman kardeşim biz bir şey istemiyoruz kızım mutlu olsun yeter dedi kapattı konuyu annem de.
Sonuç ne oldu? Ne taktılar size..Genelde anneniz gibi cevap verenler istemem yan cebime koy mesaji verir.

Ben bir şey istemiyorum ama ne takarsan senin şanındandır gibi..

200 Gr altın mi yani Allah'tan kiloluk istememisler 😄 20 değil degilmi yanlış okumadım bildiğim 200 😄 vay be ne güzel bedavadan hayat bizde kuruş kuruş biriktirelim taksit taksit ev alalım çok imrendim 😄

Sonuç ne oldu? Ne taktılar size..Genelde anneniz gibi cevap verenler istemem yan cebime koy mesaji verir.

Ben bir şey istemiyorum ama ne takarsan senin şanındandır gibi..
Bir şey istemiyorum demek tabi ki siz ne takarsanız ona karışmam demek. Bu istemem yan cebime koy demek değil takacağınız altın benim kızımın değerini ölçebileceğim bir parametre değildir demek.

Biz eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık eşyalarımızı kendimiz aldık. Bize takılan takılar olması gerektiği gibi yeni evlilere destek amacıyla takıldı. Sonrasında kimse borç yaptık diyip geri almadı.

Çok merak ettiyseniz 5 bilezik benim ailem 6 bilezik de eşimin ailesi taktı. 1 bilezik de nişanda takmışlardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X