Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şimdi çocuğumu okutacagim kendimden kisacagim sonra karşı taraf benden böyle liste isteyecek
Bir anne olarak gidip te o kızı istemem zaten oğlum da böyle evlilik tercih ederse kendi bilir.
Bende evlendim kimseden değil gram şunu yapın vs hiç demedim.
Hatta esim dediki biz ailecek yazin köyde çalışıp eşyaları aldık gelinlere borca girmedik dedi ben gerek yok dedim ikimiz çift maasliyiz taksitle yaparız dedim.
Esim ben borca girmem dedi yazın çalıştı eşyaların yarısını öyle aldı mesela.
Başkası olsa atlar yeterki borç olmasın diye.
Esim kendim biriktiridim sukadar altın yapcam dedi sormadım bile ne kadar diye?
Sizin oralar çok degisik sacma
Tüm eşyalarımızı eşimle ikimiz aldık. 2 düğün yaptık salon paralarını kendimiz ödedik. Balayına kendi paramızla gittik.

Kv nin anneme sorduğu gibi eşim de bana sordu istediğin bir şey var mı diye yok dedim. Ama annem mutlaka yapar bir şey sen ne istiyorsan o olsun dedi. Hiçbir şey istemiyorum kimse bizim için kendisini zora sokmasın dedim tamam dedi.

Ama bakın buna rağmen karşı tarafın bana kendi isteğiyle taktığı takı benim aldığım takı oluyor bazılarının gözünde.

Eşimin bizle yaşıt kuzeni benden 2 hafta sonra evlendi kendi memleketinden biriyle. Kızın ailesi 8 tane 20 gr lık bilezik 3 gün köy düğünü istedi ve evlerine 1 yıllık erzak doldurttular. Erkek tarafının durumu olmaldığı halde bunu bile bile..

Tüm eşyalarımızı eşimle ikimiz aldık. 2 düğün yaptık salon paralarını kendimiz ödedik. Balayına kendi paramızla gittik.

Kv nin anneme sorduğu gibi eşim de bana sordu istediğin bir şey var mı diye yok dedim. Ama annem mutlaka yapar bir şey sen ne istiyorsan o olsun dedi. Hiçbir şey istemiyorum kimse bizim için kendisini zora sokmasın dedim tamam dedi.

Ama bakın buna rağmen karşı tarafın bana kendi isteğiyle taktığı takı benim aldığım takı oluyor bazılarının gözünde.

Eşimin bizle yaşıt kuzeni benden 2 hafta sonra evlendi kendi memleketinden biriyle. Kızın ailesi 8 tane 20 gr lık bilezik 3 gün köy düğünü istedi ve evlerine 1 yıllık erzak doldurttular. Erkek tarafının durumu olmaldığı halde bunu bile bile..
Bu istekleri karşıladılar mi merak ettim?

Sobalı evde dururum yine de kabul etmezdim🤗
Kv evi zaten sobalı :D

Kız baya sessiz mütevazi bi kız aslında. İstekler ailesinin istekleriydi. Öyle olunca da o kadar masraf üzerine ayrı ev kuramayız dediler sevmişler de birbirlerini zaten oğlanın da sabit düzgün geliri yoktu kabul etti. Büyük sıkıntı yaşadıklarını duymadık. Tabi ki kendi içlerinde ne yaşarlar bilemeyiz. 6.5 sene oldu eşinin daha düzgün bir işi var 2 de çocukları var hala beraber yaşıyorlar.

Tamam sizde kendinize göre takınızı almışsınız.
Doğrusu bu değil işte Evlenmek isteyen gençler Ailelere her türlü yük olmamalı.. Çalışan çiftler ne olursa olsun iki tarafla konuşup illa gelenekler gösterilecekse düğünde millete, kendi takılarını hazırlayıp Düğünlerini yapmalı..
Kimse size bilezik takmak zorunda değil.
Konu sahibinin annesi istediğini direkt istemiş sizin anneniz dolaylı yoldan.
Aslinda az önce eleştirdiğinizin minimum miktarını sizde erkek tarafına aldırmışsınız.

Bir şey istemiyoruz demek dolayli yoldan 6 bilezik takın, takmak zorundasiniz demek degil. Ne isterseniz onu hediye edin demektir.
Karşi taraf yaptiysa neden kabul etmesinler?

😁 Benim ailem de bir şey istemedi hatta altin konusuna girmediler bile.
Sonuç olarak bana dogru durust bir şey takmadi kayin aile. Kv ve kp 2 bilezik takmıştı düşük gramlı. Eşimin kardeşlerinin de taktiklariyla toplam 5 bilezik olmuştu anca ki ben evlenirken altin boyle yuksek degildi.

Goruldugu üzere yapmak isteyen yapiyor, yapmak istemeyen yapmıyor zorlama yok. 😬

Ben de adetlerden bahsediyorum. Erkek arkadaşımın abisi de batıdan biriyle evlendi. Onlar da sizde böyle adetler varmış kızımıza yapın demişler mesela. Çoğu yerde bu düşünce var.
Doğusu batısı yok bu işin kişide bitiyor evlilik iki kişi arasında anneye de babayada dur demeyi her iki tarafta bilmeli sonuçta kapıyı kapatınca iki kişi kalıyor gereksiz şeyler için ömür boyu iz birakmaya değmez

Bugun bir kez daha bazi adetlerimizden utandim, yok yatak odasini kiz tarafi yapar yok altini oglan yapar yok evi anasi tutar cart curt

Bugun kardesimin nisanlanacagiz kizin annesiyle bir araya geldik, kendileri yabanci. Ben soruyorum ne yapalim ne istiyosunuz sizde ne var ne takalim dedim
O nedemek dedi yahu
Siz ne getirirseniz getirin bizde kendi kulturumuzden yapacaz dedi.
Dugun salonunu en az 13bin eurodan tutan turk halki 5bin euroluk salona cok pahali dedi
Vay anasini dedim
Turk kahvesi yapmak icin makinayi biz aliriz diyoruz kadin a hayir olurmu siz benim misafirimsiniz sizi en iyi sekilde agirlamak bana duser ben alirim dedi bidaha vay anasini dedim

Cok agirt sacma sapan geleneklerimiz var

Bugun bir kez daha bazi adetlerimizden utandim, yok yatak odasini kiz tarafi yapar yok altini oglan yapar yok evi anasi tutar cart curt

Bugun kardesimin nisanlanacagiz kizin annesiyle bir araya geldik, kendileri yabanci. Ben soruyorum ne yapalim ne istiyosunuz sizde ne var ne takalim dedim
O nedemek dedi yahu
Siz ne getirirseniz getirin bizde kendi kulturumuzden yapacaz dedi.
Dugun salonunu en az 13bin eurodan tutan turk halki 5bin euroluk salona cok pahali dedi
Vay anasini dedim
Turk kahvesi yapmak icin makinayi biz aliriz diyoruz kadin a hayir olurmu siz benim misafirimsiniz sizi en iyi sekilde agirlamak bana duser ben alirim dedi bidaha vay anasini dedim

Cok agirt sacma sapan geleneklerimiz var
onlarca gram altın da istemezler.bir tektaş bir de küçük gelinlikle takmak için boyununa kolye bitti gitti.mutluluklar dilerim bu arada

onlarca gram altın da istemezler.bir tektaş bir de küçük gelinlikle takmak için boyununa kolye bitti gitti.mutluluklar dilerim bu arada
Altin istemediler
Tektas ok alyansi paylasacaklar kolye bile istemedi
Annesi, beni ve bacilarini giydir demedi
Damadimiz neyi yapabiliyorsa yapsin yapamadigini biz yapariz ama sakin borca girmesin dedi
Biz yapariz dedi :KK57: onlar onlar.... kiz tarafi salonun parasini veririz bilmem ne bilmem ne dedi
:KK53:

Altin istemediler
Tektas ok alyansi paylasacaklar kolye bile istemedi
Annesi, beni ve bacilarini giydir demedi
Damadimiz neyi yapabiliyorsa yapsin yapamadigini biz yapariz ama sakin borca girmesin dedi
Biz yapariz dedi :KK57: onlar onlar.... kiz tarafi salonun parasini veririz bilmem ne bilmem ne dedi
:KK53:

Ama her hafta kaynanaya gelmez o kız, kaynananin temizliğini yapmaz, lafini çekmez. 😬😬

Hoş bazilari da hem bilmem kaç gr altin aldirayim, hem evimin eşyasini aldirayim ama yuzunu görmeyeyim karismasin derdinde ya. 😂

benim dayım 20 tane 25 gram bileziği taktı gelinine.başka takılar da takıldı .ama yıllarca biriktirildi onlar ve altın bu kadar pahalı değildi .bu yıl 2. oğlu evlendi onaysa sadece 4 bilezik taktı bir de set.yani yıllara göre bile değişiyor takı miktarıı
HaksıLık var ama madem birikmiş 2 ye bölseydi olmazda evet ama olanıntek evlada vermekte yanlış

Karşı tarafa böyle bir zorlama yapmadık tamamen kendi istekleriydi. Takmasalardı da zerre kadar problem olmazdı umrumda da olmazdı. İkisi çok farklı şeyler siz de bunu anlamıyorsunuz.

Siz de takınızı almışsınız lafınız resmen allem edip kalem edip onları buna mecbur bıraktığımı ifade ediyor.

Yazdıklarınız çok itici. Asla üzerime alınmıyorum. Ben kendimi biliyorum anlatmaya çalıştım anlamıyorsunuz. Keyfiniz bilir. İyi günler.
Size bilezikleri sorduktan sonra saldırıya geçmiş, kıskanmış olma ihtimali yüksekfjgjfkfl
Altın gelin damada yardım olarak takılır, hediyedir, anne baba evleniyoruz alın bu altınları biz yaptık bize hediye olarak takın demek ne kadar saçmaysa; oğlunuza varıyorsam 200gram takın demekte o kadar saçma.

Ama her hafta kaynanaya gelmez o kız, kaynananin temizliğini yapmaz, lafini çekmez. 😬😬

Hoş bazilari da hem bilmem kaç gr altin aldirayim, hem evimin eşyasini aldirayim ama yuzunu görmeyeyim karismasin derdinde ya. 😂
Yok temizlik yaptirmaz kimsenin temizligini benmez annemde benim korktugum simdi ikide bir kendinle biyerlere goturup gelinim diye hava atmak isteyebilir, yabanci ya 😂

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz çok farklı şeylerden bahsediyoruz..

Ailelere hiçbir şekilde yük olunmamalı. Konuyu saptırmayın.

Erkek tarafı size 6 bilezik takmış mı takmış olay bitmiştir o zaman.. Sizde takınızı almışsınız..

Konu sahibinin derdi de bu zaten karşı taraf taksın da nasıl takarsa taksın.
Ulaşımızcım, sen düğünde takılan hediye takıları “ay yok vallahi kabul edemem” deyip kayınvalidenin koluna geri mi taktın?

Altin kiralayin dugunden sonra geri verin.
Bence altindan cok esya sorun, oturma grubum cok eskidi tek onu bile degistiremiyorum, her sey inanilmaz pahali.

Merhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun 🥺
Yok bir de kiloluk isteseydiniz. 150 200 Gr altın az mi ? Alltın yüzünden evlenemeyecekseniz evlenmeyin bence de

Ulaşımızcım, sen düğünde takılan hediye takıları “ay yok vallahi kabul edemem” deyip kayınvalidenin koluna geri mi taktın?
Hediye ise tabi ki kabul edilir..

Eğri oturup doğru konuşalım şimdi Hediye dediğin bir inci set olur, güzel bir kolye olur, künye vs olur. 6 adet bilezik de Hediye değildir değil mi? Hepimiz biliyoruz ki toplumumuzda kız tarafı erkek tarafını dolaylı yada direkt olarak böyle bir yükümlülüğün altına sokar.

Burda az mı konu açıldı. Taze gelinler Vah vah kayınailem de zaten bana düğünde bir şey takmadılar diye hayatı kocalarına zehir ettiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X