- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Çoh gıymatlıyım ondansen neden zorla o kadar bileziği takdırdın bakemmmm?![]()
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çoh gıymatlıyım ondansen neden zorla o kadar bileziği takdırdın bakemmmm?![]()
![]()
Tamamdır ben bunu yazayım da 20 sene sonra falan bana söylenirse unutmayayımHeh kilit cümle “çocuğum mutlu olsun”... Yani çocuğumu mutlu edecek, gözünü doyuracak kadar takın demiş.
konuşmadan kaş göz ederek istemiş olmaz mısın yaniii?Çoh gıymatlıyım ondanKaynanam zeki kadınmış ama bakın dolaylı istemekten hemen anlamış şakkk çıkarmış bilezikleri
![]()
Siz iyi misiniz ? Ailem o altını kendine istemiyor eğer öyle olsa söylediklerinizde haklı olurdunuz. Burda evlenen gençler zorlanmasın diye onlara altın yapılır. Biz de erkek kardeşime yaptık zamanında. İkimiz de çalışıyoruz o yüzden de esyamızı kendimiz yapacaz. Yoksa erkek çalışsa bayan çalışmasa burda bütün her şeyi karşı taraf karşılıyor. Mutfak gereçleri dışında. Hep böyleymiş. Ben kendim anneme esyamızı kendimiz yapacaz dedim. Ee nasıl geçineceksiniz diyor. Derdi bu benim ailemin. Yoksa altın yapılsın biz altını kendimize alalım değil mevzu. Buralarda da eğer erkek evlat varsa ona göre zaten temkinlidirler.Kadınların para karşılığı satıldığı bu adetlerden nefffffret ediyorum.
Yere batsın adetiniz demeye geldim.
Kızlarına nasıl fiyat biçebiliyor bu insanlar anlamıyorum... Parayla 'veriyorlar' kızlarını, sonra parasını verip alan da istediği gibi davranıyor. Para peşin ödendiği için baba evine geri de dönemiyorlar. Hakikaten yere batsın adetiniz. Yüzyıllardır insanların hayatlarını mahvediyorsunuz ve bir Allahın kulu da biz ne yapıyoruz demiyor.
Bunlar genel fikrimdi. Konuya gelirsek: Parayı nasıl denkleştireceğini damat düşünsün. Anneniz ya daha zenginini bulsun (artık 70 yaşında adam mı olur ne olursa) yada turşunuzu kursun. Size yapacak bir şey kalmıyor bu senaryoda, oturup bekleyin. Kaderinizi başkalarının eline bırakmışsınız.
Herkes nasıl geçiniyorsa öyle geçineceksiniz.Siz iyi misiniz ? Ailem o altını kendine istemiyor eğer öyle olsa söylediklerinizde haklı olurdunuz. Burda evlenen gençler zorlanmasın diye onlara altın yapılır. Biz de erkek kardeşime yaptık zamanında. İkimiz de çalışıyoruz o yüzden de esyamızı kendimiz yapacaz. Yoksa erkek çalışsa bayan çalışmasa burda bütün her şeyi karşı taraf karşılıyor. Mutfak gereçleri dışında. Hep böyleymiş. Ben kendim anneme esyamızı kendimiz yapacaz dedim. Ee nasıl geçineceksiniz diyor. Derdi bu benim ailemin. Yoksa altın yapılsın biz altını kendimize alalım değil mevzu. Buralarda da eğer erkek evlat varsa ona göre zaten temkinlidirler.
Rahat geçinsinler diye geçinmeye başlamadan geçinmemeleri için tonla borca sokan canım aileler….Herkes nasıl geçiniyorsa öyle geçineceksiniz.
Borç yok borç yok. Varsa da erkek ailesi ödeyecek o borcu. Piremses gelinlerimizi ilgilendirmiyor o kısımRahat geçinsinler diye geçinmeye başlamadan geçinmemeleri için tonla borca sokan canım aileler….
Evet aynenn öyleBorç yok borç yok. Varsa da erkek ailesi ödeyecek o borcu. Piremses gelinlerimizi ilgilendirmiyor o kısım![]()
Orası sizi ilgilendirmiyor sanırımHerkes nasıl geçiniyorsa öyle geçineceksiniz.
Sizi de pek ilgilendiriyor gibi görünmüyor buradan bakınca. Sizin geçiminiz annenizi daha çok ilgilendiriyorOrası sizi ilgilendirmiyor sanırım
Evet canım annecim beni çok düşünür. SağolsunSizi de pek ilgilendiriyor gibi görünmüyor buradan bakınca. Sizin geçiminiz annenizi daha çok ilgilendiriyor![]()
Sizi düşünüyor mu yoksa hayatınıza müdahale mi ediyor iyi analiz edin bence. Bu düşünen anne değil pek. Ha sizin yerinize düşünüyor olabilir, siz beceremezsiniz sanıyordur belkiEvet canım annecim beni çok düşünür. Sağolsun![]()
Sizin ora neresi ?Çok teşekkür ederim. Bu altın mevzusu icin evlenmemezlik yapmam asla. Erkek arkadaşım da yapılması taraftarı. Cünkü bu güne kadar hep yanlarında oldu maddi manevi. Benim yanımda ol bu konuda gücümüz yettiğince yaparız dedi zaten ki ben de bu konuda onun yanında olurum. Ben rastgele bir miktar söyledim en fazla diye. Daha aileler karşı karşıya gelmedi. Ailem mutluluğumu ister. Her şeyin parayla olmadığının da farkındalar. Ama her ikimizin zorluk çekmemesi için ilerde bir şeyler takılsın istiyorlar ki kendileri de yapacak. Karşılıklı yani. Burda kız tarafı altın kemer de yapar mesela. Gelenek olduğu icin.
Sizin beceriniz de sadece konulara muhalefet olmak. Anlamakta zorlanmak sanırım. Hayatıma müdahale etmesi aslında buradaki açılan pek çok Konudaki geçinemiyoruz çok borç altındayız diyen yeni evlileri görünce pek de haksız sayılmıyor annem. Yıllarca ailelere calısmıs insanlarız evlendiğimizde bu kadar yardımın yapılması bence çok normal. Siz erkek tarafından olmalısınız sanırım bu kadar içinize dert olduğuna göre. Ben önceden ailemden bir beklentim yok diyordum ama zorlandığım kısımda onlardan yardım isteyeceğim. Cünkü yıllarca onlara çalıştım zor zamanlarında yanlarında oldum bu kadarına hakkım vardır sanırım.Sizi düşünüyor mu yoksa hayatınıza müdahale mi ediyor iyi analiz edin bence. Bu düşünen anne değil pek. Ha sizin yerinize düşünüyor olabilir, siz beceremezsiniz sanıyordur belki![]()
Eşime bu minvalde bir konuyu okuduğumda kendilerine altın istiyorlarsa erkek tarafı karşılığını verip istediği gibi kullanabiliyor o zaman demişti. İşte dedim ruh eşim beyim. Çok ilgilendiriyor, kaynana borç yapıp zora düştüğü düşürüldüğü gelinin yakasından düşmez. Hele hele doğuluyuz altınımız çok diye övünüyorsa (orda çalıştım az çok biliyorum) karşı taraf kaba tabirle tepine tepine kullanıyor. Benim kayınvalidem bana saygı duyar, işime karışmaz, emrivaki yapmaz, hayır dediğimi ikiletmez. Sence onlar bunu yapar mı? Bence ıııı-ıııh.Borç yok borç yok. Varsa da erkek ailesi ödeyecek o borcu. Piremses gelinlerimizi ilgilendirmiyor o kısım![]()
Kendi ailenizden istediğinizi talep etmeye hakkınız var tabi ki. Elalemden (evet evleneceğiniz adamın ailesi elalem oluyor) istemek pek gurur verici bir davranış biçimi değil. Hele ki ailenizin elalemden kızını vermek için istemesi biraz aşağılayıcı bir şey. Bunları kabullenmiyorsunuz ama dışarıdan böyle görünüyorsunuz üzgünüm.Sizin beceriniz de sadece konulara muhalefet olmak. Anlamakta zorlanmak sanırım. Hayatıma müdahale etmesi aslında buradaki açılan pek çok Konudaki geçinemiyoruz çok borç altındayız diyen yeni evlileri görünce pek de haksız sayılmıyor annem. Yıllarca ailelere calısmıs insanlarız evlendiğimizde bu kadar yardımın yapılması bence çok normal. Siz erkek tarafından olmalısınız sanırım bu kadar içinize dert olduğuna göre. Ben önceden ailemden bir beklentim yok diyordum ama zorlandığım kısımda onlardan yardım isteyeceğim. Cünkü yıllarca onlara çalıştım zor zamanlarında yanlarında oldum bu kadarına hakkım vardır sanırım.
Valla herşey müstahak bunlara...Eşime bu minvalde bir konuyu okuduğumda kendilerine altın istiyorlarsa erkek tarafı karşılığını verip istediği gibi kullanabiliyor o zaman demişti. İşte dedim ruh eşim beyim. Çok ilgilendiriyor, kaynana borç yapıp zora düştüğü düşürüldüğü gelinin yakasından düşmez. Hele hele doğuluyuz altınımız çok diye övünüyorsa (orda çalıştım az çok biliyorum) karşı taraf kaba tabirle tepine tepine kullanıyor. Benim kayınvalidem bana saygı duyar, işime karışmaz, emrivaki yapmaz, hayır dediğimi ikiletmez. Sence onlar bunu yapar mı? Bence ıııı-ıııh.
Gerçekten çok tuhaf düşünüyorsunuzEşime bu minvalde bir konuyu okuduğumda kendilerine altın istiyorlarsa erkek tarafı karşılığını verip istediği gibi kullanabiliyor o zaman demişti. İşte dedim ruh eşim beyim. Çok ilgilendiriyor, kaynana borç yapıp zora düştüğü düşürüldüğü gelinin yakasından düşmez. Hele hele doğuluyuz altınımız çok diye övünüyorsa (orda çalıştım az çok biliyorum) karşı taraf kaba tabirle tepine tepine kullanıyor. Benim kayınvalidem bana saygı duyar, işime karışmaz, emrivaki yapmaz, hayır dediğimi ikiletmez. Sence onlar bunu yapar mı? Bence ıııı-ıııh.
Değer demeyelim de borcu bitmedi iyi bakalım çizilmesin hasar görmesin diyelimGerçekten çok tuhaf düşünüyorsunuzvallahi düşünceleriniz çok komik geliyor bana. Burda benim ailem öyle düşünüyorsa karşı taraf da öyle düşünüyor. Cünkü ikimiz de doğuluyuz. Biz de kardeşime bir bu kadar altın yaptık. Ailem yaptı. Ve gelinimiz artık bizim malımız her dediğimizi yapmalı gözüyle mi bakalım çok saçma düşünüyorsunuz gerçekten. Ve bizim gelin isterse is yapar istemezse yapmaz. Kimse karışmaz ona. El üstünde de tutulur. Annem bizden daha çok değer verir hatta gelinlerine.
Heh şunu söyleyin. Annemi nasıl ikna edicem edemem falan deyip durdunuz sayfalarca. Halbuki siz kendiniz istiyormuşsunuz. Bu kadarcık yardımı da yapsınlar diyorsunuz. Annenizi bahane etmeyinSizin beceriniz de sadece konulara muhalefet olmak. Anlamakta zorlanmak sanırım. Hayatıma müdahale etmesi aslında buradaki açılan pek çok Konudaki geçinemiyoruz çok borç altındayız diyen yeni evlileri görünce pek de haksız sayılmıyor annem. Yıllarca ailelere calısmıs insanlarız evlendiğimizde bu kadar yardımın yapılması bence çok normal. Siz erkek tarafından olmalısınız sanırım bu kadar içinize dert olduğuna göre. Ben önceden ailemden bir beklentim yok diyordum ama zorlandığım kısımda onlardan yardım isteyeceğim. Cünkü yıllarca onlara çalıştım zor zamanlarında yanlarında oldum bu kadarına hakkım vardır sanırım.