Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır ailesinin durumları iyi. Yani evleri dükkanları var. Ben memurum o özelde çalışıyor. Evlenirsek kirada oturmayacaz. Esyamızı da kendimiz yaparız diye düşündük.

Oha yaa, adamlar ev veriyorlar, düğün yapacaklar, bide 200binlik altinmi istiyon? Sanki dükkan değil, holding sahibiler.

Ne yalan söyleyim, o kv'de yerinde ben olsam, o gelinide tepine tepine kullanirim. Temizliğimi yapsin, yemeğimi yapsin. Arada sarma yufka sipariş ederim. Kendine mal muamelisini yapanada acimamak lazim.

Hediye ise tabi ki kabul edilir..

Eğri oturup doğru konuşalım şimdi Hediye dediğin bir inci set olur, güzel bir kolye olur, künye vs olur. 6 adet bilezik de Hediye değildir değil mi? Hepimiz biliyoruz ki toplumumuzda kız tarafı erkek tarafını dolaylı yada direkt olarak böyle bir yükümlülüğün altına sokar.

Burda az mı konu açıldı. Taze gelinler Vah vah kayınailem de zaten bana düğünde bir şey takmadılar diye hayatı kocalarına zehir ettiler.
Hediyenin bir standardı olmaz ki. Benim abim kendi kızına 150 bin liralık tek bir bilezik hediye etti mesela. Maddi durumu buna elveriyordu çünkü. Ha kızın banka hesabına atmış, ha koluna takmış. Kendi evladına yaptı. Kimse zorlamadı. Erkek tarafı ne taktı bilmiyorum sormadım ama kayınpeder de altında kalmamıştır muhtemelen. Böyle hediye olmaz bi künye yeter mi deseydi kızcağız? Yani insanların maddi durumlarını bilmeden beş bilezik hediye olmaz denmez ki.

Hediyenin bir standardı olmaz ki. Benim abim kendi kızına 150 bin liralık tek bir bilezik hediye etti mesela. Maddi durumu buna elveriyordu çünkü. Ha kızın banka hesabına atmış, ha koluna takmış. Kendi evladına yaptı. Kimse zorlamadı. Erkek tarafı ne taktı bilmiyorum sormadım ama kayınpeder de altında kalmamıştır muhtemelen. Böyle hediye olmaz bi künye yeter mi deseydi kızcağız? Yani insanların maddi durumlarını bilmeden beş bilezik hediye olmaz denmez ki.
Hediyenin tutarı ne olursa olsun. 150 bin liralık künye yok mu ? Yada 25 bin liralık inci set.. Abinin yaptığı gibi tek bilezik de olur..

Ama 6 adet 25 gr dan tek tip bilezik sana hediye'yi çağrışıyorsa bilemem.. Bana göre değil..

@sevdayadahil Kuzu fikir vermesi açısından yazayım. Bende doğulum ama İstanbulda yaşıyorum. Eşim Arnavut. Ee ailem dedi ki biz altını seviyoruz onlar seviyorlar neden yapamasınlar :D Tabiki düğün salonuna kadar herşeyi biz yapacaktık. Ama annemler tabiki bunu dinlemedi.
Annem 22 ayar set, 3 çift 20 gr bilezik, 1 metre halep zinciri istedi.
Eşime ben baştan söylemiştim. Aileler tanışana kadar daha önce biriktirdikleri ile 1 çift yaptı. Tabiki annem o neki dedi :D
Biz mecbur borç aldık ve yaptık. Sadece halep zinciri yerine aynalı zincir almışız kıyamet koptu :D
Bizim zamanımızda altın 3 yıl önce 300 liraydı. Bizde bile toplam 50 bin tl tuttu. Biz arkadaştan borç para aldık. Dolar cinsinden. Sizde altın cinsinden borç para alıp yaparsınız. Evlendikten sonra da altınları eritip geri verirsiniz. Arkadaşınızda ya da akrabanızda zarar etmez. Bizim dikkat ettiğimiz husus sette tzş boncuk şekil olmamasıdyı. Bozdururken baya kırılıyormuş. Zincir de hiç kırılma olmuyor. Adam aldığı gibi vitrine koydu çünkü bir kere bile takmadım :D
Bileziklerinde değeri bozulmuyor.
He biz ne yaptık. Gidip üreticiden aldık direk altınları. Öyle olunca gram altın fiyatından sattılar ve işçilik bedeli yansıtmadılar. O zaman 3-4 binlik bir indirime tekabül etmişt.
Biz ödeyebildik. Çok şükür o altınları bedelli askerlikte, ev ve araba alırken kullandık ve annemde sürekli bak iyiki istedik yoksa nasıl yapacaktınız diyor. Bi yandan haklı çıktılar ama o zamanda derdimiz bunları yapmak değildi. Ama anlamadılar.
Ben taşlı tuşlu şeyler alıcam diyorsan da hiç dert etme gene ayarcılarda eritip öyle satarsan gene kaybın işçilik falan gibi muhabbetlerle uğraşmazsın.

Allah evlenenin yanındadır. Ben evlendiğimde ailemin takacağı altına kadar kendim yaptım. Maaşım düşük olmasına rağmen, herşeyi en iyi en pahallısından almama rağmen Allah parama öyle bir bereket verdi ki şaştık kaldık..

Oha yaa, adamlar ev veriyorlar, düğün yapacaklar, bide 200binlik altinmi istiyon? Sanki dükkan değil, holding sahibiler.

Ne yalan söyleyim, o kv'de yerinde ben olsam, o gelinide tepine tepine kullanirim. Temizliğimi yapsin, yemeğimi yapsin. Arada sarma yufka sipariş ederim. Kendine mal muamelisini yapanada acimamak lazim.
Olur mu canım sen böyle bir geline hiçbir şey yapamazsın. Böylesi kaynanaya 1 bardak su vermez..

Desen ki sana düğünde 200 bin liralık takı taktım. Der ki; o senin hediyendi 😂😂

Hediyenin tutarı ne olursa olsun. 150 bin liralık künye yok mu ? Yada 25 bin liralık inci set.. Abinin yaptığı gibi tek bilezik de olur..

Ama 6 adet 25 gr dan tek tip bilezik sana hediye'yi çağrışıyorsa bilemem.. Bana göre değil..
Ne fark eder ki üç tane beş tane. İçinden ne gelirse onu yapar. Hediye adı üstünde. İlerde bozduracaklarsa niye inci set alınsın? Ben yeğenlerime hep sordum hediyeni kullanmalık mı istersin bozdurmalık mı diye. Bana da sordular bunu. Amaç yeni evlenen çifte destek olmak değil mi zaten?

Ne fark eder ki üç tane beş tane. İçinden ne gelirse onu yapar. Hediye adı üstünde. İlerde bozduracaklarsa niye inci set alınsın? Ben yeğenlerime hep sordum hediyeni kullanmalık mı istersin bozdurmalık mı diye. Bana da sordular bunu. Amaç yeni evlenen çifte destek olmak değil mi zaten?
Kurdracım senin verdiğin hediyeden mi bahsediyorum? Erkek tarafına dayatılandan bahsediyorum. Bu konuda da ne çok hediye sever varmış yahu.😂😂

Kurdracım senin verdiğin hediyeden mi bahsediyorum? Erkek tarafına dayatılandan bahsediyorum. Bu konuda da ne çok hediye sever varmış yahu.😂😂
Konu sahibininki dayatma bunda hemfikiriz. Diğer arkadaşın anlattığında dayatma yok. Ne isterseniz takın denmiş beş bileziği uygun görüp takmışlar. Karşı çıktığım nokta bu. Bir bilezik de olabilirdi 25 bilezik de. Kız tarafı şu kadar olsun demediği sürece hediyedir.

Konu sahibininki dayatma bunda hemfikiriz. Diğer arkadaşın anlattığında dayatma yok. Ne isterseniz takın denmiş beş bileziği uygun görüp takmışlar. Karşı çıktığım nokta bu. Bir bilezik de olabilirdi 25 bilezik de. Kız tarafı şu kadar olsun demediği sürece hediyedir.
İşte ben ona pek inanmadım (neden inandırıcı gelmedi çünkü tek tip 6 adet bilezik takılmış gene)o yüzden yazıyorum. Benzeri bir tanıdığımın başına gelmişti. Önce Aileye biz bir şey istemiyoruz gençler mutlu olsun dendi sonra olaylar olaylar Erkek tarafıda garibim Hediye istediklerini anlamamışlar ki😂😂

Ben bu devirde evlenecek olsam evimi dayar döşer nikahla evlenir otururdum. Ha karşı tarafın durumu varsa borçsuz harçsız üç beş şey takabilecekse ne ala. Bi de bu pahalılıkta gösteriş peşine düşmek çok garip.

İşte ben ona pek inanmadım (neden inandırıcı gelmedi çünkü tek tip 6 adet bilezik takılmış gene)o yüzden yazıyorum. Benzeri bir tanıdığımın başına gelmişti. Önce Aileye biz bir şey istemiyoruz gençler mutlu olsun dendi sonra olaylar olaylar Erkek tarafıda garibim Hediye istediklerini anlamamışlar ki😂😂
O mesajı yazan ben olduğum için cevap verme gereği duydum.

Kv daha eşim bekarken yapmış bileziklerin hepsini. Bana da sonra düğünde takacaklarımı önceden yapmıştım beğenmezsen gidip değişelim senin istediğin olsun dedi gerek yok dedim.

Yani insanların içinden öyle gelemiyor senin dünyanda. İnsanlar “bu kız bişey istemedi ama adettendir biz 6 bilezik yapalım” diyemiyor. İlla istenmiş olması lazım 6 bilezik yapmak için.

HaksıLık var ama madem birikmiş 2 ye bölseydi olmazda evet ama olanıntek evlada vermekte yanlış
başka sayfada da açıkladım az altın takılan ortaokulu ve liseyi kolejde okudu doktor oldu.diğeri hep devlet okulunda okudu avukat oldu.yani eğitim masraflarını hesap ederseniz asıl çok altın takılana haksızlık var

başka sayfada da açıkladım az altın takılan ortaokulu ve liseyi kolejde okudu doktor oldu.diğeri hep devlet okulunda okudu avukat oldu.yani eğitim masraflarını hesap ederseniz asıl çok altın takılana haksızlık var

Çok altın takılan kendi mi seçti devlet okulunda okumayı 7 yaşındayken, ya da diğeri kolejde okuyayım ben mi dedi? Daha çocukken ayrım yapmışlar zaten.

Çok altın takılan kendi mi seçti devlet okulunda okumayı 7 yaşındayken, ya da diğeri kolejde okuyayım ben mi dedi? Daha çocukken ayrım yapmışlar zaten.
evet kendi istemedi.yoksa ikisini de okutacak gücü var dayımın.eşini de kendi seçti lise mezunu.hiç birimiz karışmadıkk.kaynana falan da bakmıyor çalışmadığı halde.öyle konuları bdv de gördüm ben.çalışmıyorsan vayy halinee erkeğin eline bakarsın gibi gibi.kişinin şartlarına göre çok değişir böyle konular.çalışan ama kuruşuna kadar kocasına vermek zorunda olan kadınlar da okudum burada.diğerinin eşi kendi gibi doktor ne yapacak 20 25 bileziği.zaten gelecekleri var kapı gibi en geçerli meslekleri var.

bu arada kolejde okuyanda 7 yaşında başlamadı ortaokulda başladı.diğeri ondan bir yaş küçük yani bilinçli seçti devlet okulunu.diğeri yatılı okudu ailesinden uzakta.biri anneye babaya düşkün diğeri değil.asla evlatlar arası tam eşit paylaşım zaten olamaz.olanı hiç görmedim bu yaşıma dek

evet kendi istemedi.yoksa ikisini de okutacak gücü var dayımın.eşini de kendi seçti lise mezunu.hiç birimiz karışmadıkk.kaynana falan da bakmıyor çalışmadığı halde.öyle konuları bdv de gördüm ben.çalışmıyorsan vayy halinee erkeğin eline bakarsın gibi gibi.kişinin şartlarına göre çok değişir böyle konular.çalışan ama kuruşuna kadar kocasına vermek zorunda olan kadınlar da okudum burada.diğerinin eşi kendi gibi doktor ne yapacak 20 25 bileziği.zaten gelecekleri var kapı gibi en geçerli meslekleri var.
7 yaşında çocuğun okuyacağı okulu kendisinin seçtiğine sen inanıyorsan diyecek bişey yok. Eş seçmeyle aynı kefeye koymak da ne bileyim...

Yoo ben altın sevmem takmam. Kayınvalidem bayılır altına. Bana düğünde 6 bilezik taktı. Bize sordular bir şey istemeyiz dedik. Düğünde çıkardı taktı. Gayet ona göre bu hediyeydi. Yani düğünde erkek tarafı hediyeyi bilezik olarak takar bazı yörede. Siz istemeseniz de takarlar. Miktarı belirtmek çirkin deniyor burda, takmasım denmiyor. Kim ne isterse taksın gram istenmesin deniyor. İkisi çok farklı bence. Sizin de bu farkı anlamadığınıza inanmıyorum açıkçası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X