@sevdayadahil Kuzu fikir vermesi açısından yazayım. Bende doğulum ama İstanbulda yaşıyorum. Eşim Arnavut. Ee ailem dedi ki biz altını seviyoruz onlar seviyorlar neden yapamasınlar

Tabiki düğün salonuna kadar herşeyi biz yapacaktık. Ama annemler tabiki bunu dinlemedi.
Annem 22 ayar set, 3 çift 20 gr bilezik, 1 metre halep zinciri istedi.
Eşime ben baştan söylemiştim. Aileler tanışana kadar daha önce biriktirdikleri ile 1 çift yaptı. Tabiki annem o neki dedi

Biz mecbur borç aldık ve yaptık. Sadece halep zinciri yerine aynalı zincir almışız kıyamet koptu

Bizim zamanımızda altın 3 yıl önce 300 liraydı. Bizde bile toplam 50 bin tl tuttu. Biz arkadaştan borç para aldık. Dolar cinsinden. Sizde altın cinsinden borç para alıp yaparsınız. Evlendikten sonra da altınları eritip geri verirsiniz. Arkadaşınızda ya da akrabanızda zarar etmez. Bizim dikkat ettiğimiz husus sette tzş boncuk şekil olmamasıdyı. Bozdururken baya kırılıyormuş. Zincir de hiç kırılma olmuyor. Adam aldığı gibi vitrine koydu çünkü bir kere bile takmadım

Bileziklerinde değeri bozulmuyor.
He biz ne yaptık. Gidip üreticiden aldık direk altınları. Öyle olunca gram altın fiyatından sattılar ve işçilik bedeli yansıtmadılar. O zaman 3-4 binlik bir indirime tekabül etmişt.
Biz ödeyebildik. Çok şükür o altınları bedelli askerlikte, ev ve araba alırken kullandık ve annemde sürekli bak iyiki istedik yoksa nasıl yapacaktınız diyor. Bi yandan haklı çıktılar ama o zamanda derdimiz bunları yapmak değildi. Ama anlamadılar.
Ben taşlı tuşlu şeyler alıcam diyorsan da hiç dert etme gene ayarcılarda eritip öyle satarsan gene kaybın işçilik falan gibi muhabbetlerle uğraşmazsın.
Allah evlenenin yanındadır. Ben evlendiğimde ailemin takacağı altına kadar kendim yaptım. Maaşım düşük olmasına rağmen, herşeyi en iyi en pahallısından almama rağmen Allah parama öyle bir bereket verdi ki şaştık kaldık..