bu rahatsızlığı hisseden..

Sizin ki normal dalgınlık gibi değil. Dalgınlık herkesin başına gelebilir yorulursun , moralin bozuktur vs ama orda değilmiş gibi, kendisi yürümüyormuş gibi vs korkutucu geldi açıkçası

Sizin ki normal dalgınlık gibi değil. Dalgınlık herkesin başına gelebilir yorulursun , moralin bozuktur vs ama orda değilmiş gibi, kendisi yürümüyormuş gibi vs korkutucu geldi açıkçası

çok alıştım bu duruma durum değerlendirmesi yapıyorum acaba tek bende mi böyle diye, hep dalgındım çocukken bile, ama şimdilerde çok arttı sanki.

bazen bir yerdeyken sanki orda değilmiş gibi, ya da yürürken sanki kendisi yürümüyomuş gibi, insanlarla konuşurken arada konuşmalarını kaçıracak kadar dalgın ve başka yerdeymiş gibi olan var mı.

kendini orda hissetmemek kısacası, mesela markete gittiğimde bazen orda olduğumu unutuyorum bir anda bakıyorum marketteyim, kafam aşırı dalıyor yani. çevrem aşırı panik insanlarla dolu olduğu için paylaşamıyorum. MR çektirmeye kadar götürürler işi:KK48:

çok sık oluyor, sizde de oluyor mu kısacası.
Disosyatif bozukluk ya da çözülme internetten bi araştırın

bazen bir yerdeyken sanki orda değilmiş gibi, ya da yürürken sanki kendisi yürümüyomuş gibi, insanlarla konuşurken arada konuşmalarını kaçıracak kadar dalgın ve başka yerdeymiş gibi olan var mı.

kendini orda hissetmemek kısacası, mesela markete gittiğimde bazen orda olduğumu unutuyorum bir anda bakıyorum marketteyim, kafam aşırı dalıyor yani. çevrem aşırı panik insanlarla dolu olduğu için paylaşamıyorum. MR çektirmeye kadar götürürler işi:KK48:

Anılarınızi düsünürken kendinizi tepeden yukardan izliyormussunuz gibi oluryor mu? Anlattiklarinizin aynisi bende de vardi hafiza toptan gidince teshisim kondu😊

Ben bu durumu eğer bir kitap beni aşırı etkilemisse,surekli o kitabı okuyor ve dusunuyorsam, bir süre üst üste bir kaç sezon bir diziyi izlemissem, ya da üst üstte günlerce bir kaç film izlediysem kesinlikle yaşıyorum.

Sanki okuduğum ya da izlediğim yere aitim bu dünyadan değilim gibi ,iki metre yukarıda yurudugumu hissederim.

O hal beni çok rahatsız ediyor ama. Bunu yok etmek için zihin açıcı egzersizler yapıyorum.

Anılarınızi düsünürken kendinizi tepeden yukardan izliyormussunuz gibi oluryor mu? Anlattiklarinizin aynisi bende de vardi hafiza toptan gidince teshisim kondu😊

bu açıdan değişik bir durum ama anıların çoğu puslu bende. çok anım yok. sadece belli belirsiz hatıralar. birileri bişeyleri hatırlatmaya çalışır ısrarla hatırlayamam ama hafıza problemi gibi değil, silmişim gibi mesela kitap versinler 3 güne ezberlerim, rehberimden 20-25 kadar telefon numarasını ezberimdedir, 5 kişinin tc kimlik nosu doğum tarihi aile sıra nosuna kadar ezberimdedir :KK48: o da ayrı mevzu.

Binde bir yaşadığım bi durum 😃

Ben bu durumu eğer bir kitap beni aşırı etkilemisse,surekli o kitabı okuyor ve dusunuyorsam, bir süre üst üste bir kaç sezon bir diziyi izlemissem, ya da üst üstte günlerce bir kaç film izlediysem kesinlikle yaşıyorum.

Sanki okuduğum ya da izlediğim yere aitim bu dünyadan değilim gibi ,iki metre yukarıda yurudugumu hissederim.

O hal beni çok rahatsız ediyor ama. Bunu yok etmek için zihin açıcı egzersizler yapıyorum.

zihin açıcı egzersizler derken?
film/dizi çok izliyorum ya.

bu açıdan değişik bir durum ama anıların çoğu puslu bende. çok anım yok. sadece belli belirsiz hatıralar. birileri bişeyleri hatırlatmaya çalışır ısrarla hatırlayamam ama hafıza problemi gibi değil, silmişim gibi mesela kitap versinler 3 güne ezberlerim, rehberimden 20-25 kadar telefon numarasını ezberimdedir, 5 kişinin tc kimlik nosu doğum tarihi aile sıra nosuna kadar ezberimdedir :KK48: o da ayrı mevzu.
Beyin kabullenemedigi anilari bi guzel siler😊

Beyin kabullenemedigi anilari bi guzel siler😊

keşke reset tuşu olsa da herşeyi silse, format atsak...
hayatımın bazı anlarını kabullenemiyorum orası doğru, çok geçmişe takılıyım. ve ısrarla tedaviye yönelmiyorum.
nedeni de yok. belki buraya yazmam lazımmış bunun temeline inmem için.
çok sağolun.

zihin açıcı egzersizler derken?
film/dizi çok izliyorum ya.

Bence kesinlikle ondan. Dizi film izlemeyi birakip sudoku cozebilirsiniz,ben matematik çalışırım böyle zamanlarda, geometri cozerim özellikle çok işe yarıyor. Kendime geliyorum.
Bir de makale ya da dergi yazilari okuyorum zihnim odaklanmak zorunda kalıyor.
Yoksa aynen dediğiniz gibi oluyorum.
Yürüyen ben değilim, konuşan ben değilim. Birinin adını sorsam söylediği an unuturum, dünya umurumda olmaz cunku okuduğum yaşadığım olayda kalmisimdir.
Ama dizi film izlemeyi kesip bir kaç gün dikkat edince geçiyor :) tavsiye ederim.

keşke reset tuşu olsa da herşeyi silse, format atsak...
hayatımın bazı anlarını kabullenemiyorum orası doğru, çok geçmişe takılıyım. ve ısrarla tedaviye yönelmiyorum.
nedeni de yok. belki buraya yazmam lazımmış bunun temeline inmem için.
çok sağolun.
Ben hasta oldugumu bilmiyordum teshis konulunca da yok canim dedim ailemin zoruyla tedaviye basladim ama tedavi ve sonucunda evet hastaymisim dedim ve iyki iyilestim.Cok cok farkli bi insanim ben artik ölmek istiyorum insanlar neden yaşarki diye girdigim odadan 8 ay sonra kuş seslerine bile mutlu olan bi insan olarak ciktim.30 yasimdan sonra yasamak neymis anladim

Anksiyete bu söylediklerinizi yapabilir. Hatta kendinizi bazen içinizden istemsiz bir şekilde bir konu hakkında konuşurken de bulabilirsiniz, ya da sanki konuşan siz değilmişsiniz de beyninizde bir ses dönüyormuş gibi. İnsana şizofren mi oluyorum acaba diye düşündürtür. Bu arada D vitamininize bakıldı mı? Bu tarz durumlarda inanılmaz bir etkiye sahip D vitamini, ve damlasını kullanırken çok kolay yükselip bırakınca da çok çabuk düşen bir vitamin olduğu için genelde sürekli kullanım gerekebilir.

ben bu yabancılaşma hissini tanıyorum. Bi ara sık yaşıyordum, artık o kadar sık olmuyor. Dalgınlık değil ama hayat normal akışında devam ederken birden bulunduğun yerden kopmak kendini dışardan izliyormuş gibi, sanki oradaki kişi başkasıymış gibi, tv izliyormuş gibi yani. kulaklarda uğultu eşlik eder kimi zaman. Söylemek istediklerini söylüyor sanırsın ama ağzından başka birinin düşünceleri çıkar. Baya karışık ve ürkütücü bu his.

Çok unutkanimdir, kendime kahve yapıp, sonra yürüyüşe çıkıp, saatler sonra kahve yaptığımı animsamisligim var 😂😂

Defalarca ocağı kontrol ederim evden çıkarken, o kadar ki 3 yaşındaki oğlum anne bende kontrol ediyorum bak kapalı diyor artık 😁😁😁

Uykudan uyanıp öğlen mi gece mi sasirmisligim da oldu..

Ama yine de olduğum yeri unutmak değişik geldi..
Ben olsam görünürdüm bir Dr a, mr çektirmek normal bence böyle bir durum için..
Aşırı stres yada olağan dışı bir durum içinde değilseniz.

B12 , demir, potasyumunuza baktirin.

Araç ve benzeri tehlikeli , dikkat gerektiren şeyleri kullanmayın.

Back
X