bu rahatsızlığı hisseden..

Geçmiş zamanımda agır travmalar gecirdim ve onun sonucunda sürekli endişe hali korkma ve aşırı dalgınlık oldu. Dediğiniz gibi o kızın videosunu izleyince benim de aklıma kendim geldi. Unuturum cok. Garip bir his yaşamayana anlatamazsın ben o travmadan sonra oldugunu düşünüyorum. İçimde konuşan birisi var sanki birine bişey diorum mesela amaan dio nie oylr dedin falan sus salak diyorum sesli bi şekilde 😀 komik ama kötü bi durum cidden. Doktora gitsem kesin anksitiye sanırım oyle bi hastalık onun teşhisini koyacak. Gitmek istemiyorum biliyorum onu da kafaya cok takacagım. İbadetle aşıyorum ben ama herşeyi vesvese diyorum bol bol okuyorum. Eşim bazen der sen namazını kılmadın yada bugun bişeyi eksik yaptın direk hissedilio. Allah akıl saglıgı versin once cümlesine.

Bende bu ara aşırı dalginim buzdolabina kumanda falan koyuyorum. Birde bazen ağır cekimdeymis gibi hissediyorum cevrem film gibi ben uzaktan izliyorum gibi.sanirim beyin yorgunluğu. Bu akşam b vitaminine başlayacağım diyorum onuda unutuyorum😃
B vitamini psikojiye de iyi geliyormus ve unutkanlik dalginlik vs bi ara kullandim faydasini gördum hatta enerjiktim baya baya. Bi araştırın

geçen yıl full check uptan geçtim sadece demir ve b12 eksikliği çıktı şükür. anksiyete teşhisim var ama bu durumla alakasız. vitamin harici ilaç da kullanmıyorum ki yan etkisi diyeyim. ama gidişim gidiş değil:KK43:
E tam zaten demir ve b 12 eksikliğinin sebebi bunlar 😃
Siz aslında derdinizin sebebini bulmussunuz bence harekete gecin artık. Bunlari tamamlarsaniz sorun kalmaz

anksiyeteden midir sizce, aşırı kaygılı bir insanım, hiç böyle bişeylerin olumsuzunu düşünmem yanlış anlaşılmasın kaza olacak, pot kırıcam vs falan gibi, ama en ufak şeyde yolculuğa çıkarken, yabancı ortama girerken, akrabalarla görüşecekken, doktora giderken,araba muayenesinde vs vs gibi herşeyde kaygı var.
çevreme yansıtmam ama içim sürekli kaygılıdır. neden olduğunu bilmediğim sürekli kaygı hali.
Ah bende de o var birde yanlış bişey soylicem die cok sacmalarım konulurken toplum içinde normalde cok acık bir insanım rahat sohbet kurarım. Birini kaybetme korkusu cok var babam yola cıkar ah bişey olursa kırk kez ararım ayrıca annemi ablamları siz konuştunuz mu die ararım. Gurbetteyim ben tek birisi telefonu acımasın ortalıgı ayaga kaldırıyorum. Eşim bana hep der doktora gidelim bebek düşünüyorum içemem ilaç die gitmiyorum ama ilerlerse gitcem bazen kafamı taşıyamıyorum. Ders calışmam lazım çalışamıyorum. Allah yardım etsin hepimizr valla ne desek bilemedim başka

Bşrde aşırı rüya görürüm sabaha kadar uyanamam uyur uyanur görürüm. Eskiler hayatıma iz bırakan herkesi ailemi. Sevdiğim nefret ettiğim herkesi. Sabah uyanıyorum lan bunu ne alaka niye görüyorum rüyamda diyorum. Psikolojim acayip heralde ya benim

ben bu yabancılaşma hissini tanıyorum. Bi ara sık yaşıyordum, artık o kadar sık olmuyor. Dalgınlık değil ama hayat normal akışında devam ederken birden bulunduğun yerden kopmak kendini dışardan izliyormuş gibi, sanki oradaki kişi başkasıymış gibi, tv izliyormuş gibi yani. kulaklarda uğultu eşlik eder kimi zaman. Söylemek istediklerini söylüyor sanırsın ama ağzından başka birinin düşünceleri çıkar. Baya karışık ve ürkütücü bu his.
Merhaba
Allah şifa versin öncelikle
Tamamen geçti ise de geçmiş olsun
Ne kadar zamanda bir olıyor ve kaş saniye/dak sürüyordu ?

bazen bir yerdeyken sanki orda değilmiş gibi, ya da yürürken sanki kendisi yürümüyomuş gibi, insanlarla konuşurken arada konuşmalarını kaçıracak kadar dalgın ve başka yerdeymiş gibi olan var mı.

kendini orda hissetmemek kısacası, mesela markete gittiğimde bazen orda olduğumu unutuyorum bir anda bakıyorum marketteyim, kafam aşırı dalıyor yani. çevrem aşırı panik insanlarla dolu olduğu için paylaşamıyorum. MR çektirmeye kadar götürürler işi:KK48:

çok sık oluyor, sizde de oluyor mu kısacası.
yaşadığınız şey depersonalizasyon. anksiyete hastalarında daha sık görülebilen bir durum. doktorunuzla görüşmenizde fayda var.

Bende de olurdu panik atağin ilk belirtileriymis özellikle kalabalikta başkalasirdim ben neden burdayim gibi birden dalip cikardim neresi burasi gibi herkes konusuyo biri bana bisey soruyo duymuyomusum sonra bi gün panik atak.krizi gecirdim doktora gittim ilaca baslayinca gecti anksiyete gibi geldi banada sizin ki

Asosyalliğin bir sonucu evden hiç çıkmadığım dönemde bi ruhsuzlaşmıştım . :KK70:
Hayattan kopmak sanırım bu .
Kursa filan gidin sosyalleşin yeni insanlar tanıyın iş yoksa bulun

Asosyalliğin bir sonucu evden hiç çıkmadığım dönemde bi ruhsuzlaşmıştım . :KK70:
Hayattan kopmak sanırım bu .
Kursa filan gidin sosyalleşin yeni insanlar tanıyın iş yoksa bulun

asosyalliği sevsem de asosyal olamıyorum ne yazık ki:KK45:, işim var her gün dışarda sayılırım, spor ve dil kursu da istiyorum bu yıl ama bakalım.

Dahiliyeye görünmekte de fayda var.Bir dönem ben de sizin gibiydim tiroitten kaynaklıymış.Bir şeyiniz olmaya da bilir sadece biraz dikkatsiz bir insan olabilirsiniz

Back
X