Bu saaten sonra sizce yapabilir miyim ?

Konuya ortadan dalıyorum inş konu sahibi kızmaz ama ben de birşey sormak istedim. Ben de makyaj kursu almak istiyorum ama kendime özel. Yani kendime dogal olan varla yok arasi makyaj duzeyi ile profesyonel makyaj düzeyi arasindaki skalada her şekilde makyaj yapabilmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir yer kurum kisi var mıdır acaba ?
Hayır aksine çok güzel oluyor böyle ☺️

O zaman denemekte fayda var. ancak bu iş sadece kurslarla olmaz. İnternet üzerinden işin teorisinş, yeni ve trend olan teknik ve akımları takip edin. Yeni trendlerle çalışmalar yaparak kendinize bir Instagram sayfasında takipçi toplamaya çalışın. Malum sosyal medya artık en iyi iş kapısı. Bu alan da farklı olmayı becerebilirseniz talep görürsünüz diye düşünüyorum. Mesela güzel gelin makyaj çalışmaları yaparsanız çok güzel kazanabilirsiniz gibi geliyor...
Sürekli olarak dünyaca ünlü makyözleri takip ediyorum.
İnstagramda sayfa açmayı düşünüyorum elbette. Umarım her şey dilediğim gibi olur z☺️

Mimar Sinan'ın 50 lerinde mimarlığa başlayıp, 80 li yaşlarında ustalık eserim dediği Selimiye Camii'ni inşa ettiğini düşünecek olursak yeni bir başlangıç için çok güzel bir yaştasınız.

Ne yapmak istiyorsun derseniz de make-up artist yani makyözlük çok aklıma yatıyor.
Benim eşimin mesleği :halay: Ve hemen hemen tüm yakın arkadaşlarım da bu mesleği icra ediyorlar..Ama sandığınız kadar eğlenceli bi meslek değil. Ve uzun yıllar yaptıktan sonra özellikle sırt ve bel ile ilgili sorunlar var hemen hemen tamamında.. Ha tabi tatlış türk kadınlarının çok tatlışş kaprisleriyle başa çıkmanın kolay olmadığını da söylemeden geçemeyeceğim ;) Yine de sen bilirsin benden söylemesi ;)

34 yaşındayım bazı şeylere 29 yaşında başlamak isterdim, Allah uzun ömür verirse bir 50 yıl daha yaşayacağınızı düşünürsek, geç değil. Hem de hiç..

Hayırlısı olsun. Bence süper bir düşünce. Elinden de geliyormuş.
Makyaj yetenek meselesi bence. Bir de elinde sertifika olursa tadından yenmez.
Başarılarının devamını dilerim.

Böyle şeylere meraklı bir müşteri olarak birkaç görüşümü söylemek isterim
Bence güzellik uzmanının güzel olması gerekiyor bahsettiğim allah vergisi güzellik değil mesela ilk önce fit olması daha sonra kaşının gözünün makyaj ve bakımla dikkat çekmesi en önemlisi de cildinin yaşının en iyisi olması gerekiyor
Ne güzellik uzmanları görüyorum yahu sen önce kendine bi el at sonra beni güzelleştirirsin diyesi geliyor insanın

Mimar Sinan'ın 50 lerinde mimarlığa başlayıp, 80 li yaşlarında ustalık eserim dediği Selimiye Camii'ni inşa ettiğini düşünecek olursak yeni bir başlangıç için çok güzel bir yaştasınız.
Ne güzel bir örnektir bu :KK68:
Dediğiniz gibi yeni bir başlangıç için aslında hiç bir zaman geç değil. Allah yardımcım olsun inşallah.

Benim eşimin mesleği :halay: Ve hemen hemen tüm yakın arkadaşlarım da bu mesleği icra ediyorlar..Ama sandığınız kadar eğlenceli bi meslek değil. Ve uzun yıllar yaptıktan sonra özellikle sırt ve bel ile ilgili sorunlar var hemen hemen tamamında.. Ha tabi tatlış türk kadınlarının çok tatlışş kaprisleriyle başa çıkmanın kolay olmadığını da söylemeden geçemeyeceğim :KK66: Yine de sen bilirsin benden söylemesi :KK66:
Her işte böyle değil mi aslında ?
Daha evvelde satın alma departmanında çalıştım, orada da bir ton laf çekiyordum. Peki bir şey danışacağım eşinize sorar mısınız nasıl bir eğitim almam gerekiyor? Nereye gitmem gerekiyor ?

Böyle şeylere meraklı bir müşteri olarak birkaç görüşümü söylemek isterim
Bence güzellik uzmanının güzel olması gerekiyor bahsettiğim allah vergisi güzellik değil mesela ilk önce fit olması daha sonra kaşının gözünün makyaj ve bakımla dikkat çekmesi en önemlisi de cildinin yaşının en iyisi olması gerekiyor
Ne güzellik uzmanları görüyorum yahu sen önce kendine bi el at sonra beni güzelleştirirsin diyesi geliyor insanın
Ben demek istediğinizi çok iyi anladım . Görünüş olarak kendime çok fazla bakım yapan ve özen gösteren biriyim. Bende elbette zayıflama yapılan merkezlerde şişman bir hatun görsem , asla orayı tercih etmem.

Hayırlısı olsun. Bence süper bir düşünce. Elinden de geliyormuş.
Makyaj yetenek meselesi bence. Bir de elinde sertifika olursa tadından yenmez.
Başarılarının devamını dilerim.
Teşekkür ederim Lale ablacığım :KK68:
Elimden geliyor evet hatta bana nerede yaptırdın makyajını bile diyorlar. Sertifika için araştırmalara başlayacağım . Dualarını eksik etme lütfen ❤️

Merhabalar güzel kk kadınları.
Umarım herkes iyidir. Fazla uzatmadan konuma başlamak istiyorum.
29 yaşında, iletişim fakültesi mezunu olan bir kadınım. Bölümümü çok severek okumama rağmen , maalesef hiç istediğim gibi bir iş bulamadım ve alanımın tamamen dışında işlerde çalıştım.
Örneğin ; ön muhasebe , satın alma, sipariş kontrolü gibi. Yani daha çok hesap kitap işlerimile ilgilendim.
Hiç bir zaman işimde mutlu olamadım.
Bilmeyenler için nişanlıyım ve düğünümü de bazı sebeplerden ötürü ertelemeye karar verdim.
İşten yeni ayrıldım. 1hafta kadar oldu. Ve bu süreçte çok büyük bir boşluk yaşadım. Çünkü çalışmaya alışmışım ve evde durmak bana göre değil.
Şimdi bir kariyer hedefliyorum ama bu kariyer kesinlikle masa başı çalışacağım ve sevmediğim bir iş yapacağım şekilde olmayacak.
Ne yapmak istiyorsun derseniz de make-up artist yani makyözlük çok aklıma yatıyor. Bunun için özel bir sürü kurs var. Ama 0 dan başlamak için fazla mı yaşım var ? Oldum olası her zaman moda ile falan fazlaca ilgili oldum.
Belki bir moda okulunada gidebilirim.
Hayatta ne olursa olsun, bir kadının mutlaka bir geliri / kariyeri olması gerektiğini düşünüyorum.
Umarım yönlendirici cevaplar gelir.

Tatlım kardeşim anlatmıştı, bir arkadaşının annesi 50 yaşında sonra psikoloji okuyup psikolog olmuş, çok özel hastaları varmış çok başarılı ve mutluymuş. Daha 30 bile değilsin, ki şu an 30 lar eskinin 20 leri, herşeyi yapabilirsin. Ben de 31 yaşındayım ben de düşünüyorum valla sıfırdan başlamak, ki şu an kariyerimde epey yol katettim ama önemli olan bundan sonrası...

Tatlım kardeşim anlatmıştı, bir arkadaşının annesi 50 yaşında sonra psikoloji okuyup psikolog olmuş, çok özel hastaları varmış çok başarılı ve mutluymuş. Daha 30 bile değilsin, ki şu an 30 lar eskinin 20 leri, herşeyi yapabilirsin. Ben de 31 yaşındayım ben de düşünüyorum valla sıfırdan başlamak, ki şu an kariyerimde epey yol katettim ama önemli olan bundan sonrası...
Kuzum aklımdan tamamen evlenme fikrini attım.
Bundan sonrasında sadece kendim için yaşamak istiyorum.
O yüzden ne istersem onu yapacağım. Sadece çalışmak için çalışsam zaten bir mesleğim var ona devam ederim...

İlk defa burada yazıyorum bu yöndeki isteğimi. Görünce es geçmek istemedim. İnanılmaz seviyorum ben başkalarına makyaj yapmayı. Yeteneğim de var. Düğünlerde yakın dostlarım, akrabalarım bana gelir makyaj yap diye. Bana insan yüzü çekici geliyor. Yüzün yapısına uygun makyajı yapmak, o yüzle oynamak çok keyifli bence. Çizim yaparken de hep yüz çizerdim. Absürt makyajlar yapmak da acayip keyifli. Saçla oynamayı hiç sevmem ama. Ne kendi saçım ne başkası. Dokunmayı bile sevmiyorum. Makyaja aşırı ilgim var.

Günün birinde bu yeteneğimi ve ilgimi işe dönüştürür müyüm bilmiyorum. Mesela kuaför ortamı hiç bana göre değil. İnanılmaz daralıyorum orada dönen muhabbetlerden. Ben bu işi mesleğe dönüştürecek olsam bireysel çalışırım. Düğün, nişan, kına, özel gün makyajları yapar ya evimde ya kişilerin evinde işimi yaparım. Güzellik salonundaki kadın muhabbetlerine katlanmak mümkün değil benim için.

Belki siz de bireysel yapabilirsiniz bu işi. Sizin yerinize ben heyecanlandım. Çok keyifli bir iş bence. İlginiz varsa kesinlikle yapın. Bende cesaret olsa yapardım.

İlk defa burada yazıyorum bu yöndeki isteğimi. Görünce es geçmek istemedim. İnanılmaz seviyorum ben başkalarına makyaj yapmayı. Yeteneğim de var. Düğünlerde yakın dostlarım, akrabalarım bana gelir makyaj yap diye. Bana insan yüzü çekici geliyor. Yüzün yapısına uygun makyajı yapmak, o yüzle oynamak çok keyifli bence. Çizim yaparken de hep yüz çizerdim. Absürt makyajlar yapmak da acayip keyifli. Saçla oynamayı hiç sevmem ama. Ne kendi saçım ne başkası. Dokunmayı bile sevmiyorum. Makyaja aşırı ilgim var.

Günün birinde bu yeteneğimi ve ilgimi işe dönüştürür müyüm bilmiyorum. Mesela kuaför ortamı hiç bana göre değil. İnanılmaz daralıyorum orada dönen muhabbetlerden. Ben bu işi mesleğe dönüştürecek olsam bireysel çalışırım. Düğün, nişan, kına, özel gün makyajları yapar ya evimde ya kişilerin evinde işimi yaparım. Güzellik salonundaki kadın muhabbetlerine katlanmak mümkün değil benim için.

Belki siz de bireysel yapabilirsiniz bu işi. Sizin yerinize ben heyecanlandım. Çok keyifli bir il bence. İlginiz varsa kesinlikle yapın. Bende cesaret olsa yapardım.
Ah idrak hoş geldin :KK68:
Aynı benim durumum desene . Bende çok seviyorum başkasına makyaj yapmayı , malzeme almayı. Hani saatlerce makyaj yapsam yine bıkmam diyebilirim.
Cesaretten bahsetmişsin ya sende ki cesaret bana göre çok az kişide var.Forumda konularını okurken içimden hep idrak yakında çok başka bir hayat yaşayacak diyorum..
Senin şu an evladın var , ondan sebep belki ertleye bilirsin. Ama lütfen sende vazgeçme...

Her işte böyle değil mi aslında ?
Daha evvelde satın alma departmanında çalıştım, orada da bir ton laf çekiyordum. Peki bir şey danışacağım eşinize sorar mısınız nasıl bir eğitim almam gerekiyor? Nereye gitmem gerekiyor ?
Tabiki her işte uğraşmamız gereken bi takım insanlar oluyor ama emin olun bu tarz mesleklerde çok çok daha fazla oluyor. Bir kere muhattap olduğunuz her insanla uzunca bir süre (ortalama 30-60 dakika) bire bir bi iletişim halindesiniz.Hani kafama takmayayım,idare edeyim ya da muhattap olmamayım gibi bir çözüm pek mümkün olmuyor.. E tabi kadınların güzellik konusundaki takıntısı da malumunuz, bunun bir de delisi var, ukalası var.. var da var yani seçemiyorsunuz.. Her neyse bunları yakından gören biri olarak paylaşmayı bir borç bildim. Eğitim konusuna gelince, eşim bu işe ilk başladığında (9-10 yıl önce) göz kaleminin göze, rujun dudağa sürüleceğinden başka bir bilgisi yokken dünyaca ünlü bir markanın bir mağazasında işe başlamış. Yıllar süren eğitimler, updateler, sertifikalar sonunda şu an makyajın kitabını yazar diyebilirim. Diğer birkaç markada da çokça tanıdığımız ve arkadaşımız var ve hepsi aynı şekilde iş öğrenmişler.Buralardan ayrılıp bağımsız olarak kendine yer açan da çok arkadaşımız var hepsi eğitimini bu iyi markalarda alıp uzun yıllar pişip iş öğrenip yaptılar bu işleri.. Yani ortada bir kurs vs. bişey yok. Eşim öyle kurslardan eğitim almanın da kimseye, çoğu yanlış olan bikaç bilgiden başka bişey katmayacağı kanısında.. Bir arkadaşım gençlik çağlarından beri bu işlere çok hevesli, çok da kurslara katıldı sertifikalar aldı (tiyatral makyaj dahil) vs. ama hiçbir zaman bu işi meslek olarak yapıp tutunabilecek bir seviyeye gelemedi..Yani hevesini kırmak istemem ama bu işin eğitimi falan da sandığın kadar kolay değil.. hani bir youtuber falan olursun olamazsın değil, ya da bir kuaförde insanlara makyaj yaparsın ama bu işte mesleki olarak tutunup iyi paralar kazanacak seviyeye gelmek kolay bi iş değil..

Tabiki her işte uğraşmamız gereken bi takım insanlar oluyor ama emin olun bu tarz mesleklerde çok çok daha fazla oluyor. Bir kere muhattap olduğunuz her insanla uzunca bir süre (ortalama 30-60 dakika) bire bir bi iletişim halindesiniz.Hani kafama takmayayım,idare edeyim ya da muhattap olmamayım gibi bir çözüm pek mümkün olmuyor.. E tabi kadınların güzellik konusundaki takıntısı da malumunuz, bunun bir de delisi var, ukalası var.. var da var yani seçemiyorsunuz.. Her neyse bunları yakından gören biri olarak paylaşmayı bir borç bildim. Eğitim konusuna gelince, eşim bu işe ilk başladığında (9-10 yıl önce) göz kaleminin göze, rujun dudağa sürüleceğinden başka bir bilgisi yokken dünyaca ünlü bir markanın bir mağazasında işe başlamış. Yıllar süren eğitimler, updateler, sertifikalar sonunda şu an makyajın kitabını yazar diyebilirim. Diğer birkaç markada da çokça tanıdığımız ve arkadaşımız var ve hepsi aynı şekilde iş öğrenmişler.Buralardan ayrılıp bağımsız olarak kendine yer açan da çok arkadaşımız var hepsi eğitimini bu iyi markalarda alıp uzun yıllar pişip iş öğrenip yaptılar bu işleri.. Yani ortada bir kurs vs. bişey yok. Eşim öyle kurslardan eğitim almanın da kimseye, çoğu yanlış olan bikaç bilgiden başka bişey katmayacağı kanısında.. Bir arkadaşım gençlik çağlarından beri bu işlere çok hevesli, çok da kurslara katıldı sertifikalar aldı (tiyatral makyaj dahil) vs. ama hiçbir zaman bu işi meslek olarak yapıp tutunabilecek bir seviyeye gelemedi..Yani hevesini kırmak istemem ama bu işin eğitimi falan da sandığın kadar kolay değil.. hani bir youtuber falan olursun olamazsın değil, ama bu işte mesleki olarak tutunup iyi paralar kazanacak seviyeye gelmek kolay bi iş değil..
Zaten orası muhakkak öyledir. Her işte çabalamak gerekiyor ama bu işte ekstra bir çaba lazım. Ben makyaj yaparken mesela tüm sıkıntım derdim bitiyor.
Hani iyi paralar kazanayım istiyorum ama ilk etapta bir kuaförde ya da güzellik merkezinde çalışmayı düşünüyorum.
Bu ünlü markaların (mac) gibi kursları oluyor onlarda mı şansımı denesem acaba ? Diyorum..

Zaten orası muhakkak öyledir. Her işte çabalamak gerekiyor ama bu işte ekstra bir çaba lazım. Ben makyaj yaparken mesela tüm sıkıntım derdim bitiyor.
Hani iyi paralar kazanayım istiyorum ama ilk etapta bir kuaförde ya da güzellik merkezinde çalışmayı düşünüyorum.
Bu ünlü markaların (mac) gibi kursları oluyor onlarda mı şansımı denesem acaba ? Diyorum..
Vallahi ben de çok seviyorum makyaj yapmayı seni çok iyi anlıyorum, kendime bir efsane makyaj yaparım (yüzümü çok iyi tanıdığım için), ve arkadaşıma gelin makyajı yapmışlığım bile var.. ama dediğim gibi böyle eğlence için yapmakla görev olarak yapmak arasında büyük fark var bi kere bi sorumluluk yok eşe dosta yaparken. O bahsettiğin ünlü markada işte benim eşim.. Workshop da veriyo dediğin gibi.. Çeşitli (uzun/kısa) eğitimler veriyolar genelde kuaförlere, kuaförde çalışan make-up artistlere, bir de kendine makyaj yapmayı öğrenmek isteyenlere.. Bu eğitimler aslında bedava veriliyor yani aslında şu şekilde oluyor; atıyorum 2 saatlik bir eğitim 500 TL ise bu rakam karşılığında ürün alıyorsunuz (böylece makyaj çantanıza ürün katıyorsunuz). Ama uzun süreli kurs şeklinde bir eğitim sistemleri yok.. Her ders için ayrı (ve yüklü) paralar ödemeniz gerekiyor.. Bu şekilde bu işi meslek olarak yapabilecek seviyeye gelmek ne kadar mümkün olur onu bilemiyorum.. Çok paralar harcamanız gerekebilir.

Vallahi ben de çok seviyorum makyaj yapmayı seni çok iyi anlıyorum, kendime bir efsane makyaj yaparım (yüzümü çok iyi tanıdığım için), ve arkadaşıma gelin makyajı yapmışlığım bile var.. ama dediğim gibi böyle eğlence için yapmakla görev olarak yapmak arasında büyük fark var bi kere bi sorumluluk yok eşe dosta yaparken. O bahsettiğin ünlü markada işte benim eşim.. Workshop da veriyo dediğin gibi.. Çeşitli (uzun/kısa) eğitimler veriyolar genelde kuaförlere, kuaförde çalışan make-up artistlere, bir de kendine makyaj yapmayı öğrenmek isteyenlere.. Bu eğitimler aslında bedava veriliyor yani aslında şu şekilde oluyor; atıyorum 2 saatlik bir eğitim 500 TL ise bu rakam karşılığında ürün alıyorsunuz (böylece makyaj çantanıza ürün katıyorsunuz). Ama uzun süreli kurs şeklinde bir eğitim sistemleri yok.. Her ders için ayrı (ve yüklü) paralar ödemeniz gerekiyor.. Bu şekilde bu işi meslek olarak yapabilecek seviyeye gelmek ne kadar mümkün olur onu bilemiyorum.. Çok paralar harcamanız gerekebilir.
Meb onaylı bir kurs buldum . 2,500 lira dedi. Bu bana çok fazla gelmedi . Nereye gidersem gideyim bu parayı zaten harcayacağım. Sadece daha teknik öğrenmem yeterli. Sonrasında ben bir merkez bulup çalışmaya çalışacağım.

Back
X