Tabiki her işte uğraşmamız gereken bi takım insanlar oluyor ama emin olun bu tarz mesleklerde çok çok daha fazla oluyor. Bir kere muhattap olduğunuz her insanla uzunca bir süre (ortalama 30-60 dakika) bire bir bi iletişim halindesiniz.Hani kafama takmayayım,idare edeyim ya da muhattap olmamayım gibi bir çözüm pek mümkün olmuyor.. E tabi kadınların güzellik konusundaki takıntısı da malumunuz, bunun bir de delisi var, ukalası var.. var da var yani seçemiyorsunuz.. Her neyse bunları yakından gören biri olarak paylaşmayı bir borç bildim. Eğitim konusuna gelince, eşim bu işe ilk başladığında (9-10 yıl önce) göz kaleminin göze, rujun dudağa sürüleceğinden başka bir bilgisi yokken dünyaca ünlü bir markanın bir mağazasında işe başlamış. Yıllar süren eğitimler, updateler, sertifikalar sonunda şu an makyajın kitabını yazar diyebilirim. Diğer birkaç markada da çokça tanıdığımız ve arkadaşımız var ve hepsi aynı şekilde iş öğrenmişler.Buralardan ayrılıp bağımsız olarak kendine yer açan da çok arkadaşımız var hepsi eğitimini bu iyi markalarda alıp uzun yıllar pişip iş öğrenip yaptılar bu işleri.. Yani ortada bir kurs vs. bişey yok. Eşim öyle kurslardan eğitim almanın da kimseye, çoğu yanlış olan bikaç bilgiden başka bişey katmayacağı kanısında.. Bir arkadaşım gençlik çağlarından beri bu işlere çok hevesli, çok da kurslara katıldı sertifikalar aldı (tiyatral makyaj dahil) vs. ama hiçbir zaman bu işi meslek olarak yapıp tutunabilecek bir seviyeye gelemedi..Yani hevesini kırmak istemem ama bu işin eğitimi falan da sandığın kadar kolay değil.. hani bir youtuber falan olursun olamazsın değil, ama bu işte mesleki olarak tutunup iyi paralar kazanacak seviyeye gelmek kolay bi iş değil..