Bu saatte yazıyorum lütfen akıl verin😭😭

Brsprens

Kün Fe Yekün
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
139
60
48
4 buçuk yaşında oğlum var iki buçuk yaşından beri odası ayrı ama hemen hemen her gece uyanıp yanıma gelmesi hele şu zamanlar gecede 4-5 kere geliyor her defasında uyandırıp odana deyip gelip uyutup odama geçsem de belli bir süre sonra yine geliyor eğer ki yanında uyuyorsam sabaha kadar sıkıntı yok ama yanında göremeyince geliyor bu arada her akşam 10 buçuk en geç 11de uyuyor başına gelip bunu aşmış anneler var mı ne yapabilirim

4 buçuk yaşında oğlum var iki buçuk yaşından beri odası ayrı ama hemen hemen her gece uyanıp yanıma gelmesi hele şu zamanlar gecede 4-5 kere geliyor her defasında uyandırıp odana deyip gelip uyutup odama geçsem de belli bir süre sonra yine geliyor eğer ki yanında uyuyorsam sabaha kadar sıkıntı yok ama yanında göremeyince geliyor bu arada her akşam 10 buçuk en geç 11de uyuyor başına gelip bunu aşmış anneler var mı ne yapabilirim
Kızım 4 yaşını geçti şu an yanımdan sesleniyorum sana :)
odasında yatırıyorum 2-3 saat sonra ysstığını da alıp geliyor yanıma koyup yatıyor babasın tekmeleyip yataktan atıyor
geri götürsem saat başı gene uyanıyor yanımda yatınca sabaha kadar uyuyor

Benimde kızım 4.5 yaşında ve aynı şekilde tek yattığında yastığı ile yanımıza geliyor. Eşimi kovuyoruz ikimiz sarılıp yatıyoruz :)) geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum. Çünkü benimle yattığı zaman hiç uyanmıyor. Demekki kendini böyle güvende hissediyor ve sorun teşkil etmiyor benim için.

Bizim de vardı böyle bir sorunumuz 3,5 yaşında kreşe başladığı gün geçti. Yetişkin insanlar gibi yatağına yatar,yattığı an uyur,sabaha kadar da uyanmaz.

İkizlerim beş yaşında aynı şekilde nöbetleşe yanımıza gelirler.

Kızımda uzun süre birlikte yattık. Onun başka sağlık sorunları vardı gece korkuyordu.

Zor biliyorum uykunuz bölünüyor bazen yorucu oluyor ama çocuğunuz size ihtiyacı var geçecek elbet o yüzden biraz daha sabır kızım 9 yaşında babası görevlere gitti o yüzden hep birlikte uyuduk buna alıştığı için hala odasında yatsada bana ihtıyac duyar beni ister uyutup öyle geçerim yatağıma artık gelmiyor önceden gelirdi geçecek elbet

Ben boyu kadar bir uyku arkadaşı alarak çözdüm o sorunu. Kızımla pazarlık yaptım. İnternetten ayıyı gösterdim 'sana bununalmak istiyorum ama aldıktan sonra bununla yatağında yatacaksın' dedim. Kabul etti. Sonrası çok kolay oldu şıp diye kesildi diyemem ama her geldiğinde artık 'pamuk'la birlikte yatağında uyuyacaksın diyetek geri gönderdim. Siz dirayetli olmazsanız çocuk asla yakanızdan düşmez, kontrolü elinize alıp kararlı duracak ve onu yatağında kalması gerektiğine ikna edeceksiniz. Gerekirse 3 5 gün ağlayıp uykusuz kalmasına sizi uykusuz bırakmasına sabredeceksiniz. Sizin duygularınjz ve tavrınız net olmazsa çocuk istediğini alana kadar mücadele eder. Patronun kim olduğunu kuralları kimin koyduğunu öğrenmek zorundalar.

İstediklerinde ya yatıyorlar yanımda yada ben yanlarında yatıyorum. Ama uyurken anlaşın belirli günler yatın beraber

Back
X