Bu şartlarda ev almak

Arabayı her zaman alırsın.
Araba kira getirmez 5 sene sonra borcun bittiginde kirayi baglar araba alırsın araba evet güzel şey ama evin yoksa ve ev alabiliyorken arabayı tercih edersen yanlış yatirim yapmış olursun.
Araba dediğin bir ufak kazayla deger kaybeden bir şey düşme bu kuyuya :)
Şuan motorum var işim eve yakın ailemin de arabası var 2 tane bu yüzden araba derdim yok ama ailemden peşinat almak biraz geriyor alabileceğim en ucuz evleri araştırıyorum

ailene kiraya vermek ailene ev almak demek
bir sure sonra o evi onlara vermis olacaksın ömür boyu yasayacaklar. baban emekli olunca vs de kira alacak degilsin.
evin bir hayrini goremezsin yani . satsan icinde ailen var nereye satiyorsun, baska kiracj bulsan ailen acikta mi kalack
bir ömür yasarlar.
hani "onlar beni okuttular memur ettiler. ileride en azindan evleri olsun gelirleri azalinca bir de aklim onlarda kalmasin" dersen al kesinlikle. zaten kirada oturan aile çocuklarına yüktür. ileride rahat edersin.
ha ama "yok ben oturacağım ileride, satar baska ev alirim, bana da gelir getirsin kenarda mulkum olsun" falan diyorsan asla o is oyle olmaz
Ailemin evi var hatta evleri var babam da emekli ama hala çalışıyor tarım geliri var ondan verecekler ama bir abim var evli ve onun evi yok. Benim kafamda 4 5 sene kirayı ailemin alması var sonra evlenemezsem o eve çıkmak var. Bi ilişkim var şuan ama evlilik çok planlı değil

2.5 3 olabilir deniliyor ama. Ailemden de şak diye 1 milyon almış olacağım atandım yine benden kurtulamadılar
Diyelim ki oldu, ev fiyatları sabit mi kalacak sanıyorsunuz? Ev fiyatlarını şişirecekler. Sen şimdi alırsan, evi şuanki fiyattan alırsın faizler düşerse bankayla yapılandırma yaparsın, ev zammına da yakalanmamış olursun.

Ailenizin fikrinizden ve kendilerinden bu miktarda bir para isteyeceğinizden haberi var mı?
Evet var konuşuyoruz onlar bana sana 500 verelim araba al dedi ben de ev düşünüyorum bu kadar ödeme çıkıyor dedim. Faizler yüksek vs dediler her ay ajda al daha gençsin dediler. Ama alacaksan al diyorlar babam ev vs bakıyor hatta

1 aylik memura bence kredi cikar ama yuksek faizle cikar o faizi odemek istermisiniz bilemiyorum. 45 bin odeme ile evi alabiliyormusunuz ne kadar kredi cekiyorsunuz? Evi alip kiraya verirseniz ailenize kirayi odersiniz krediniz bitene kadar. Sonrasinda ev sizin olacak zaten. Ben ev alin kredisi bitince satis yapip baska eve gecis yaparsiniz diye dusunuyorum.

Diyelim ki oldu, ev fiyatları sabit mi kalacak sanıyorsunuz? Ev fiyatlarını şişirecekler. Sen şimdi alırsan, evi şuanki fiyattan alırsın faizler düşerse bankayla yapılandırma yaparsın, ev zammına da yakalanmamış olursun.
Şuan alacağım en ucuz evlere bakıyorum zaten 2 milyon altına hep.

Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Ben krediye bulaşmamak için birikim yapıp bi kısmını annemden borç aldım ve bu yaz evimi aldım şükür.

1 aylik memura bence kredi cikar ama yuksek faizle cikar o faizi odemek istermisiniz bilemiyorum. 45 bin odeme ile evi alabiliyormusunuz ne kadar kredi cekiyorsunuz? Evi alip kiraya verirseniz ailenize kirayi odersiniz krediniz bitene kadar. Sonrasinda ev sizin olacak zaten. Ben ev alin kredisi bitince satis yapip baska eve gecis yaparsiniz diye dusunuyorum.
Faiz aynı 2.90 civarında

Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
İmkanınız varsa hiç düşünmeyin alın evinizi. Ödediğiniz kredi bir sene sonra çerez parası olacak nasılsa.

2.5 3 olabilir deniliyor ama. Ailemden de şak diye 1 milyon almış olacağım atandım yine benden kurtulamadılar
İyi de öyle değil mi şu an kredi faizleri zaten. İlk eviniz olmayacak mı? 2.79 şu an mesela akbankta ilk evim kredisi.

Şuan motorum var işim eve yakın ailemin de arabası var 2 tane bu yüzden araba derdim yok ama ailemden peşinat almak biraz geriyor alabileceğim en ucuz evleri araştırıyorum
Neden geriyor sizi ailenizden yardım almak?
Zorla almıyorsunuz, var ki teklif ediyorlar en kotu ihtimal borç alırsınız kalan paranizla peyder pey biriktirir geri verirsiniz.

Tokıyı bekleyın

1761831028339.webp

1 milyon için.
,5 yıl için 34 bin.

Borçlanmadıkça istediğiniz kadar sıkıp altın biriktirebileceğinize inanmıyorum ben bir ajdayla başlarsınız sonraki aylar aman ben kendime hiç mi para harcamayacağım diyip çeyrek almaya döner o iş sizin tekelinizde söylemiyorum bir çoğumuz için bu şekilde
Evet ben bi motoru bile zor aldım valla

Back
X