Bu şartlarda ev almak

45 bin gözümü korkutuyor ya

Maaşınız ne kadar?
Yani yeni atandığınız için çok üst düzey bir memur değilseniz 60 civarıdır diye düşünüyorum.
Ben olsam düzenli bir maaş aldığım ilk dk böyle bir borca girmem. Tamam tüm maaşınızı da harcamayın ama biraz keyif sürmek lazım bence. Ne bileyim birkaç ülke gezmek, istediğiniz üst baş kozmetik vs almak, nispeten pahalı etkinliklere katılmak gibi gibi
Ha ben bunları zaten çalışmazken de yapıyordum, rahat bir hayatım vardı derseniz o zaman tabi olabilir.

Maaşınız ne kadar?
Yani yeni atandığınız için çok üst düzey bir memur değilseniz 60 civarıdır diye düşünüyorum.
Ben olsam düzenli bir maaş aldığım ilk dk böyle bir borca girmem. Tamam tüm maaşınızı da harcamayın ama biraz keyif sürmek lazım bence. Ne bileyim birkaç ülke gezmek, istediğiniz üst baş kozmetik vs almak, nispeten pahalı etkinliklere katılmak gibi gibi
Ha ben bunları zaten çalışmazken de yapıyordum, rahat bir hayatım vardı derseniz o zaman tabi olabilir.
65-70 civarı ya rahat yaşıyordum evet tatile vs gittim harcadım ama kendimi biliyorum 70 geçse 70 harcarım 20 geçse 20 harcarım

Herkes düşecek diyor bilmiyorum evler gerçekten durduğu yerde duruyor arabalar da öyle. Geçen sene teyzem altın bozdurup krediyle aldı ve şimdi bozdursa krediye ihtiyacı olmayacaktı
benim başıma aynısı geldi şimdi çalıştığım direk kredi borcuna gidiyor boşu boşuna ben olsam kredi çeker onunla altın alırdım ailemden de borç almazdım

Arkadaşım ara ödeme yaparsan anca dedi
Ara odeme yapınca faiz degilde total odeme dustugu icin taksit tutarinizda azaltmaya giderler.

Eskiden kredi sozlesmeleri müşteriden yana olurdu, faiz artisindan etkilenilmezken faiz dususleri daha ilk aydan musteriye yansıtilirdi, simdi bu durumu kaldirdilar.

Yani atiyorum siz su an 3.49'dan cektiniz ama dediler ki faizler 2.89'a dustu, sizin hemen faizinizi dusururlerdi ve ona gore ana para, faiz ve taksit tutarlari duzenlenirdi.

Ara odeme yapınca faiz degilde total odeme dustugu icin taksit tutarinizda azaltmaya giderler.

Eskiden kredi sozlesmeleri müşteriden yana olurdu, faiz artisindan etkilenilmezken faiz dususleri daha ilk aydan musteriye yansıtilirdi, simdi bu durumu kaldirdilar.

Yani atiyorum siz su an 3.49'dan cektiniz ama dediler ki faizler 2.89'a dustu, sizin hemen faizinizi dusururlerdi ve ona gore ana para, faiz ve taksit tutarlari duzenlenirdi.
Bu olmaz dedi ama kredini taşırsın dedi

Faizler düşse ne olacak bu seferde ev fiyatları yükselecek, bu fiyata ev bulunmaz o zamanda , üç yıl olan hangisiyse alın.

Abinize de aileniz yapmış zaten , o da arabasını altınları satsın çok istiyorsa alsın bir ev, sizlik bir şey yok bence.

İhtiyaç kredisi çok fazla aileden neden almazsınız?
benim birikmiş altınlarım vardı yükselmesini beklesem kredi işine girmezdim yaklaşık 5 ,6 aydır ödeme yapıyorum geldiği gibi gidiyor maaşım Allah pişman etmesin ne diyeyim

Faizler düşse ne olacak bu seferde ev fiyatları yükselecek, bu fiyata ev bulunmaz o zamanda , üç yıl olan hangisiyse alın.

Abiye aileniz yapmış zaten , o da arabasını altınları satsın çok istiyorsa alsın ev, sizlik bir şey yok bence.
Bilmiyorum annem vs abin huzursuzluk çıkarabilir diyor çirkef bi de karısı var 🤣 ama bulduğum evler 1.5 hep

Bende birikmiş sıfır
daha iyi çünkü altınla almak mantıksız getirisi evden daha fazla , yerinde artıyor, ama bence sizin için çok mantıklı ev alamak bu arada ben 10 yıllık çektim ayda 25 ödemesi var tek mantıklı nokta o oldu

ben senin gibiyken ev sahibi oldum 25 yasinda ..
atandim 3-4 ay sonra ev aldım sonra bi ay sonra da evlendim
faizsizdi bizim 3 yil odedim babam yardim etmisti sagolsun l
simdi alin derim olsa ben 3 yıl sonra 1+1 ev alacaktim dusuktu esim borca girmeyim dedim yok bla bla adam engeline takildim tabi .simdi cok uctu durum vahim .. altin yapmaya da gec kaldim adam altinlara bozdurdu bankaya atti da ne oldu artmadi 😆 simdi ben onu hic dinlemiyorum direk yapıyorum sifir 2025 model araba aldim simdi de sukur elinde para varsa yap bence
zaten maaslar 6 ayda bi yukseliyor 😇

Bilmiyorum annem vs abin huzursuzluk çıkarabilir diyor çirkef bi de karısı var 🤣 ama bulduğum evler 1.5 hep
Karısına ne ana babanızın parasından, siz de çirkef olun abime araba için para verdiğinizde ben huzursuzluk çıkardım mi deyin, 500 bini hibe 500 bini borç olarak alıyorum diye anlaşın.
Abiye araba için 500 verildi dimi?

Back
X