- 17 Aralık 2015
- 27.325
- 50.334
- 598
E tamam, oda öyle değerlendirmiş kimsenin hakkını yemiyosunuz sonuçta.Ona verdiler geçen sene araba aldı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
E tamam, oda öyle değerlendirmiş kimsenin hakkını yemiyosunuz sonuçta.Ona verdiler geçen sene araba aldı
Hep onlara mı verilecek iyi ki yok demişler 2 kere araba almış ailen yardım etmiş en son 500 bin vermişler.Düğünlerini yapmışlar altınlarını almışlar artık bir zahmet istemesinler.İşte altınım vardı diyeceğim çalışıyordum zaten atanmadan önce de. Babam da gerek yok kızıma destek olmamdan rahatsız olamazlar diyor ama yakın zamanda onlarda kriz koptu babamdan borç istediler. Yok denildi
Yeni mi çektiniz? Sozlesmenizin bir kopyasini alip baktiniz mi? Mesela benim sozlesmemde acik hukum vardı, bundan yararlanamayacagima dair.Ben çekerken sordum bunu. Faizler düşünce banka yapılandırma duyurusu yapar, o zaman başvurursunuz demişlerdi.
Benim arkadaşım a diye bankada çalışıyor ondan çekeceğim krediyi bana açık açık yapılandırma yapamayacağımı söyledi sadece kredi taşıma kampanyası yağıyor y bankası onu kontrol edersin ya da şimdi çektin seneye ara ödeme yaparız faiz tamamen azalır dedi.Yeni mi çektiniz? Sozlesmenizin bir kopyasini alip baktiniz mi? Mesela benim sozlesmemde acik hukum vardı, bundan yararlanamayacagima dair.
Bu durumun geri döndüğüne sevindim elbette.
Sırf bu gereksizler yüzünden bile ev almalısınız.İşte klasik erkek çocuğu kayrılır amcamlar dayımlar oğluna ev aldı hep. Bu yüzden annem dedi herkese söyleme bile sorana altın alıyorum de geç dedi. Abim bu sene de destek istedi annemler de borcumuz var dedi. Onlar da tek maaş geçiriyorlar abimin salak salak borsa batmaları var. Abim de astsubay onun maaşı da kötü değil ama eşi işsiz. Çok fesat evde beni çekemiyor gelin atandım bi tebrik olsun bile demedi hikayeye baktı geçti
Evet aralıkta ailem parayı verebilir. O zamana kadar ev bakıyorum kararım değişmezseSırf bu gereksizler yüzünden bile ev almalısınız.
Kredilerden korkma zaman o kadar çabuk geçiyor ki
Bak biz zamanında 10 senelik çekip bitirdik şimdi ise 7 senelik çektik Sağlığımız yerinde olsun onu da bir şekilde halledeceğiz. Sizde elinizi çabuk tutun hazır aileniz destek oluyorken..
3 -5 senelik kredi goz acip kapayincaya kadar bitiyor. Ben bu ayin 1'inde 36.taksidimi odedim ve bitti mesela. Hemen aninda bir ferahlik geliyor insana, ailenin yanindasin, ev hemen teslim anladigim kadariyla, bence gozun kapali gir bu ise.Benim arkadaşım a diye bankada çalışıyor ondan çekeceğim krediyi bana açık açık yapılandırma yapamayacağımı söyledi sadece kredi taşıma kampanyası yağıyor y bankası onu kontrol edersin ya da şimdi çektin seneye ara ödeme yaparız faiz tamamen azalır dedi.
bu çok ezber bir yorumilerde enflasyonda taksitleriniz eriyecek zaten,30 bin lira sonrasında 3bin gibi gelecek size düşünmeyin çekin derim başlarda 2-3 sene zorlanır sonra rahat edersiniz
Ev alın, bu devirde ne alırsan kâr, sonra iyi ki almışım dersinizArkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.
Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Ev sıfır vs değil zaten baktığım evler genelde kiracısı olan 10 15 yaşındaki evler sıfırı da var onlar daha pahalı 1.3 1.6 bu civarda bakıyorum 3+1 bile var bu şehirde. Kendim oturacağım zaman orada oturmak istemem ama o zamana satarım yani. Bi tane buldum mesela 1.3 içinde 15 kiracı var. Hastaneye yakın kiracı mutlaka bulurum. Birinde de üniversite ve avmye yakın 1.5 içinde 10a kiracı var. Evi aldığımda kiracı ile yeni anlaşma yapabilirim herhalde.3 -5 senelik kredi goz acip kapayincaya kadar bitiyor. Ben bu ayin 1'inde 36.taksidimi odedim ve bitti mesela. Hemen aninda bir ferahlik geliyor insana, ailenin yanindasin, ev hemen teslim anladigim kadariyla, bence gozun kapali gir bu ise.
Sakaryada kalıcı konutlar var şehre uzak ama şehir hastanesi araştırma hastanesi var kuzey Marmaranın dibi bir de üniversite çevresi var serdivan. Caddeye yakın buldum 40 metrekare ofisKonu sahibi ben de kesinlikle alman taraftarıyım.
Ayrıca bu 1.3milyon, 1.5 milyonluk evler hangi ilde, hangi semtlerde ya?
Kira getirileri de fena değil.. Yatırım için bize de fikir olur paylaşabilirsen.

Bilmiyorum bu kadar iyi bi maaşım olmamıştı bu zamana kadar haliyle birikim yapamadım hiç max asgari alıyordum kpss senemde asgarinin 1/3 aldım sonra yine part time çalıştım haliyle kazandığımı yedim zaten gezmeyi almayı severim malesef. Şuan 45 olsa ödemem 30 öderim 3 senede çok zorlamaz sonuçta ailemden ayrı olsaydım yine bu kadar ödemem olacaktıbu çok ezber bir yorum
ileride kuş kadar gelmesi için 8-10 senelik kredi olması %1 bilemedin 1.5 larla çekilen kredi olması lazım öyle olsa ilk 2 sene zorlardı 3. sene alışırdı filan.
artık öyle bir kredi yok
kız zaten 3 senelik çekecem diyor zira 10 senelik çekse çektiğinin 5 katını öder.
ama 1- birikim yapamıyorum diyor. bir kere en önemli şey bu. başka türlü birikim yapamayan kesinlikle borçlanmalı
2- aile evinde yaşıyor evde başka kardeş yok ve sabit geliri var. kiracı çıksa/ödemese evde masraf olsa bile ödenecek tutarlardan bahsediyor.
kredi kuş kadar kalmaz memur maaşları %10 artarken hayat masrafı %50 artıyor, ama yine de yukarıdaki sebeplerle ev alınır diyorum