Bu şartlarda ev almak

Aileniz size destek olurken bence girin borca. 1 sene nedir göz açıp kapamak. En büyük pişmanlığımdır evlenmeden önce paramı gezmeye yemeye harcamak...
Ben zor atandım ya diyetisyenim gerçekten kabus gibi süreç yaşadım. Annem de abin sorun çıkaracak diyor biliyorum çıkarır karısı beni tebrik bile etmedi atanınca

Neyse bence yine de parasını Çar çur etmesin evini alsın.
Faiz düşmez bence.
Düşse de ev fiyatı artar dolar/altın bazında. Biriktirdiği altın da eve karşı geride kalmış olur.
Ayrıca faiz düşene kadar bekleyeceği sürede zaten krediye ödeyeceği tutar yine enflasyona yenilir.
Her durumda ev almak altın almaktan iyidir hiç evi olmayan biri için.
Valla karar verdim iki ev bar biri 1300 biri 1500 içinde kiracısı var ikisinin de. Sadece işte 1 sene gönlümce harcamak geçiyor içimden

Ben zor atandım ya diyetisyenim gerçekten kabus gibi süreç yaşadım. Annem de abin sorun çıkaracak diyor biliyorum çıkarır karısı beni tebrik bile etmedi atanınca
Aileniz onlar içinde bir şeyler yapmıştır diye düşünüyorum. Abinizin karısı bir zahmet karışmasın ya

Yok yahu en son ben 3 sene once konut kredisi cektigimde kaldirildigini soylemislerdi, hatta burda baska bir konuda bankaci bir arkadaş (gecen sene) faiz dususunun tuketici lehine yansitilmasinin artik uygulanmadigini anlatmisti, o sebeple faizler artik daha da yuksek oldugu icin guncelde durumun degistigini sanmiyorum.

Tabiki yakin zamanda kredi çekmiş biri güncel bilgiyi verebilir bize, hepimiz faydalaniriz.

Faiz dususunden faydalanma "yapilandirma" adi altinda uygulaniyordu, simdi kredi devri yapıyorlar demek ki, gerci kredi masrafi, kredi kapatma vs derken bundan faydalanmanin anlami kalmiyor olabilir, bu duruma duserseniz, dikkatli kullanin kredi devrini.
Zaten 3 sene çekmeyi düşünüyorum hani çok bi faydası olmaz

Bunlar nası arkadaş ya
Biz hep birbirimizi mal sahibi yapmaya uğraşırdık
Ben zor atandım diyetisyenim arkadaşlarım da hani gönlünce harca gez diyorlar motorunu sat araba al diyorlar kiracı ile uğraşma diyorlar haklı da olabilirler ailem bi kiracıdan illallah etti evi sattı.

Çok doğru bir karar faizler de biraz düşmüşken ev işini halledin. 5 senelik bile çekebilirsiniz.

Erken kalkan yol alır..

Ben ev almanız taraftarıyım. Para öyle de böyle de çarçur oluyor en azından kredinizi ödersiniz.

Ama elinizi çabuk tutun Ocaktan önce bu işi halledin.
Ev almak için şartların bu kadar uygun olduğu başka bir tablo bilmiyorum.

Harika! Hiç düşünmeyin, hemen girin krediye bence.
Bi cesaret geliyor sonra gidiyor 🤣

Aileniz onlar içinde bir şeyler yapmıştır diye düşünüyorum. Abinizin karısı bir zahmet karışmasın ya
İşte klasik erkek çocuğu kayrılır amcamlar dayımlar oğluna ev aldı hep. Bu yüzden annem dedi herkese söyleme bile sorana altın alıyorum de geç dedi. Abim bu sene de destek istedi annemler de borcumuz var dedi. Onlar da tek maaş geçiriyorlar abimin salak salak borsa batmaları var. Abim de astsubay onun maaşı da kötü değil ama eşi işsiz. Çok fesat evde beni çekemiyor gelin atandım bi tebrik olsun bile demedi hikayeye baktı geçti

İşte klasik erkek çocuğu kayrılır amcamlar dayımlar oğluna ev aldı hep. Bu yüzden annem dedi herkese söyleme bile sorana altın alıyorum de geç dedi. Abim bu sene de destek istedi annemler de borcumuz var dedi. Onlar da tek maaş geçiriyorlar abimin salak salak borsa batmaları var. Abim de astsubay onun maaşı da kötü değil ama eşi işsiz. Çok fesat evde beni çekemiyor gelin atandım bi tebrik olsun bile demedi hikayeye baktı geçti
Çok yazık ya insan bu kadar olacak kadar nasıl bir kafa yapısına giriyor ben anlamıyorum. Anneniz babanız da abinize söylemesin madem. Herkes bilecek diye bir şey yok bence madem ona da yapılmış maddi olarak

Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Yerinizde olsam alırdım. Zaten o arada maaşlarda artış olacak. Daha fazla para kalır size.

Bencede öyle yapın her doğruyu herkesin bilmesine gerek yok. Şimdiden hayırlı olsun
İşte altınım vardı diyeceğim çalışıyordum zaten atanmadan önce de. Babam da gerek yok kızıma destek olmamdan rahatsız olamazlar diyor ama yakın zamanda onlarda kriz koptu babamdan borç istediler. Yok denildi

İşte altınım vardı diyeceğim çalışıyordum zaten atanmadan önce de. Babam da gerek yok kızıma destek olmamdan rahatsız olamazlar diyor ama yakın zamanda onlarda kriz koptu babamdan borç istediler. Yok denildi
Aynı fikirdeyim yani babanız kızına aldığının verdiğinin hesabını gelin hanıma mı verecek

Herkes kaldırsın totosunu çalışsın

Huzursuzluk olacak diye çekiniyorum ister istemez. Annem de çekiniyor. Borç abimin borcu ama gelinin değil
Ama eş onun eşi iyi günde kötü günde

Borcu olan ya da borsa da batan biriyle evliliğini sürdüren de o
Boşanmak gibi bir seçeneği de var
Eşinin borcunu kayınaile mi ödeyecek

Ama eş onun eşi iyi günde kötü günde

Borcu olan ya da borsa da batan biriyle evliliğini sürdüren de o
Boşanmak gibi bir seçeneği de var
Eşinin borcunu kayınaile mi ödeyecek
Ya insan tebrik etmez mi atandım paylaştım bi kere bile tebrik olsun demedi. Sanki düşmanız. O da atanamadı bu arada 2 yıllık sağlıkçı ben diyetisyenim. Annem de boşanırsanız boşanın yapacak bir şey yok dedi. Arkamdan ailesi ev aldı diyecekler ben 45 bin kredi öderken

Back
X