• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu savaşı kazanmaya değer mi?

bir de şey vardı erkek ev işi yapmaz ben kocamı ona göre seçtim vari cümlesi.
Halbuki ona göre seçtiği eş modelinin cilvelerinden biriydi şu yaşadıkları. Her defasında şok olmasına şok oluyorum.

Siz bu adamı boşamaz o görümcenin de peşinde daha çooook gezersiniz. Hareketleriniz maalesef istikrarlı kadın hareketleri değil, boşanacağınıza asla inanmıyorum.
6 aylık evliyim, 6 yıllık değil. Yaşadığım her sorun ilk kez yaşadıklarım. Yenisi geldikçe anlıyorum sürüp sürmeyeceğini. Yıllardır çektiğim bir şey yok ki. Boşanma kararı çok kolay değil. Ama burada yıllarca sürdürmeye çalışanların daha çok yıprandığını görüyorum. Ben kimseye karşı eşimi korumadım, kinci ve fesat yorumlara had aşanlara cevap verdim. Yani benim ezik bir yanım yok. Sadece öfkeyle çıkılacak yok değil. Doğru karar vermek istiyorum.

Savaşla kazanılacaksa, kimse için değmez.
Iki tarafın ailesiyle de yakın olunsun isterken ortada yuvanızın huzuru kalmadı.
Eşin demiş ki "sen bizimkilerle görüşmezsen ben de sizinkilere görüşmem". Bu tehdide niye boyun eğiyorsunuz? Görüşmezse görüşmesin. Ne kaybedersiniz? Siz görüşün ailenizle. Niye size yapılan haksızlığa başta boyun eğiyorsunuz. Sonra böyle fırçalarlar adamı.
Ben hiç aramıyorum kayınvalidemi. Bana saygısızlık etti. Arayamam, içimden gelmiyor. Evliliğimizin başında eşim annesinin gazına gelip bana bir (1) kez çıkıştı, neymiş annesi hastaymış da (naz niyaz ben bilmiyor muyum) ben niye aramıyormuşum. "sen böyle yapınca ben de sizinkileri arayamıyorum" dedi. "Aramazsan arama, beni bununla mı tehdit ediyorsun? Sırf benim ailemle görüş diye kendime yapılan saygısızlığı sineye çekecek değilim" dedim. Şimdi o arıyor, ben hala aramam (çok ciddi bir durum olmadıkça). O da ara demez.
Siz kendi haklılığınızın arkasında duramıyorsunuz. Kim sizin arkanızda dursun? Ezip geçerler.
Bir de annenizin evinde kaldığınız 2 gün içinde adamı hemen dolduruveriyorlar. Ya yalnız bırakmayacaktınız yada iletişimimizi sıkı tutacaktınız (savaşı kazanmak istiyorsanız tabi). Şimdi arayıp da geri adım atmayın bence.
Bu kadar çabuk gaza gelen adamı kazanıp ne yapacaksınız onu düşünün?
Ablasını annesini ve beni cezalandırdığını sanıyor kendince. Hiç görüşmeyin tamam size teşekkür ederim bunları yaşsttığınız için. Gibi konuşuyor.
Annesi hemen duygu sömürüsü analık hakkından bir giriyor ihale bana kalıyor... eşimden aşağı bir yanım yok benim. Eşim kendi anne ablasının yaşattığı sıkıntılardan bana da pay çıkarıyor kendi başını öne eğeceği halde. Başta saygılı ama mesafeli ol diyen adam şimdi mesafeli olunca mutlu mu olacağız sanıyorsun diye beni tehdit ediyor aklınca. Zorunda değilim...
Eşimin huyu suyu olsa sevgi uğruna aşılır çekilir derim ama anne ablasının bu hareketlerinin sonu yok gibi...

Herhalde şu geldiğiniz duruma siz hariç kimse şaşırmamıştır

Bu soruya gelirsek de cidden boşanacaksanız gereğini yapın
Yok burnu sürtsün filan diye uğraşıyorsanız sizinkinin burnu sürtmez
Bi de üstüne yine kendi kendinize eve döndüğünüzle kalırsınız
Gerisi hepten rezalet
Eşime karşı kızmakta ona sinir olmakta haklısınız dışardan gözle ben de onun için böyle düşünürdum. Benimle konuştuğunda normal oluyor annesi onu sömürdüğünde anormal... evet kadın eşimi sömürüyor. Bu sadece benimle ilgili konuda değil. Eşimle arkadaşı makara yaptığında bile annesi üzülecek diye arkadaşına annemin yanında deme benim konumda çok hassas diyebilen koca bir adam benim eşim. Psikolojik olarak çocukluğunda ne yaşatıldı nasıl sömürüldü bilmiyorum ama annesine karşı ona zarar verecek derecede hassasiyeti var. Bunu ben anlamak ben bunun cürmünü çekmek zorunda değişim giggless.
Ama severek evlendim hayatta diğer konularda sıkıntımız yok. Ailesi konusu beni her şeyden soğuttu. O başta tarafsız gözükürken şimdi bana dolup gelmesi yaşanılır gibi değil.

Boşanmayacaksan eğer kocan ne diyorsa yap.
Çünkü sen zaten bunu yapıyordun.
Kocana yazılanlar yüzünden de sürekli savunma halindeydin.
Boşanmayacaksan hiiiic blofle falan uğraşma, kocan yemez, ailesi de bunu unutmaz.
Don evine kocan ne diyorsa yap, mutlu mesut yasa :)
Değildiiim. Sadece daha pozitif alttan alandım. Sonra bu halden çıkınca herkes şok oldu. Kimsenin işine gelmedi bu halim. Ve doldurmalar başladı... uğraşacak halim yok. Dolan bir adam var. Evlilikte başka sorunlar aşılır da dolan bir adama verdiğim her yanıt onun ailesini kötülemek olacak. Bunun sonu neye varacak? Kocası ne derse onu yapan bir kadın olmadımm. Olsam şu an baştacıydım. Burda öyle gözüktü belki ama hiç değilim. Sadece evliliğimde belirli süre alttan aldım. Hırslı gözükmemek için sakin kaldım. Ama baktım iyiyken de olmuyor. Mesafe koyayım dedim, dolduruşa getirdiler. Son durumum bu. Kendimi savunmaktan yoruldum ortada ciddi bir konu yok her şey çok saçma. Böyle bir hal işte.

Ah mavera ahhh...
Sana burda esas suç eşinde boşan diyenlere demediğin kalmadı.
Noldu?
Buradaki Kadınlar haklı çıktı gördün mü.

Boşanacaksan boşan ama boşanmayacaksan blöf yapma ,elinde patlar. Çünkü karısını seven , aşık bir kocan yok.
Tavuksuyu...
Bu aile konuları dışında sevgisini hissettiğim bir adam bu. Gözlerinde sözlerinde. İyi bir insana da dönüşüyor, yani egosu eriyor... iş arkadaşları bile bana bunu söyledi senden sonra böyle böyle diye. Herkes farkında ailesinin ona verdiği psikolojik zararın.
Ama çok kırdı kalbimi ve bunun sonu nasıl gelir?
Bana bağırarak annemden değerli kimse yok demesinin ne gereği var?
Herkesle iyisin de ablamamı gurur yapıyorsun? Beni silen insan için bu denir mi bana?
Saygısı yitik. Sinirlendiğinde gözü kör...
Kendim duydum ablasına eşimi nasııl sildin o benim karım yani sinirlenirsin başka ama silmek nedir diyen o...
Nasıl oluyor da dönüyor düşünceleri...

Tavuksuyu...
Bu aile konuları dışında sevgisini hissettiğim bir adam bu. Gözlerinde sözlerinde. İyi bir insana da dönüşüyor, yani egosu eriyor... iş arkadaşları bile bana bunu söyledi senden sonra böyle böyle diye. Herkes farkında ailesinin ona verdiği psikolojik zararın.
Herkesle iyisin de ablamamı gurur yapıyorsun? Beni silen insan için bu denir mi bana?
Kendim duydum ablasına eşimi nasııl sildin o benim karım yani sinirlenirsin başka ama silmek nedir diyen o...
Ve daha 6 ayda durum böyle. Bence şu konuşmalarda bile hala sizi eziyor farkında değilsiniz.Sinirlendirecek ne yapmışsınız ki ablasına sinirlenebilirsin silmek ne diye kızıyor? Ablasına aynı tavrı göstersin eşime gurur yapma desin. Kendi sizden gurur yapmamanızı bekliyor ama kendi de dahil tüm ailesi gurur yapma peşinde. Baştan bu iş kokmuş. Bakın size şu kadar söyleyim siz gidip Bunların ellerini ayaklarını da öpseniz bu iş daha olmaz

Tavuksuyu...
Ahh mavera ahh...
Bak bu adamın saygısı yok, olsa insan 6 aylık evli olduğu karısına böyle davranır mı ?
Sizin suan cicim aylarında olmanız gerekiyor.

Ya göze alıp gemileri yakacaksın ya da bu şekilde gururunu ayaklar altına alıp devam edeceksin :(

mavera110 mavera110 tüm konularınızı bilmiyorum ama bildiğim gördüğüm kadarıyla yorumlamam gerekirse, ki bunu tecrübeli bir kadının tavsiyesi olarak kabul edin, bakış açınız yanlış konu başlığınız dahi bakış açınızın yanlış olduğunu gösteriyor, eş ailesi savaş alanındaki düşman safı değildir, ortada bir savaş olmadığı gibi kaybeden kazanan taraf da olmaz, çatışmalar olur ancak.

Bu çatışmaların yaşanmasına sebep de çoğunlukla eştir, ki sizin eşiniz ailenize mesafeli, kendi ailesine ise hürmet bekleyen biri, ortada doldurulan bir adam yok, siz ailesinin psikolojik baskı yaptığını düşünüyorsunuz, bana kalırsa ortada psikolojik baskı yok eşiniz aile yapısı ne ise onu yansıtıyor, bir insan eşinin ailesine sırf psikolojik baskılar nedeniyle mesafeli davranıyorsa da sorun var demektir zira kişiliği oturmamıştır ne yapması gerektiğini bilmeyen birinden de eş olmaz lakin dediğim gibi eşiniz ailesi istediği için değil kendi paşa gönlü öyle istediğinden ailenizle mesafeli.

Ailesi dışında bana sevgisini gösteriyor demişsiniz, öyle ben de size sevgi gösteririm, önemli olan işin içine aile girince size olan tutumu, sevgi de ölçü değil aslında sevgi evliliğin olmazsa olmazlarından ama saygı yoksa sevgi değerini yitiriyor eşinizin size saygısı yok.

Ailenizi özel günlerde aramaması, kendisinin bir ağırlığı olduğunu düşünüp ağır abi gibi takılması, doğmamış bebek üzerinden çocuğun yeri baba ocağıdır gibi sözleri, bunları tek başına düşünüp söylüyor ve yapıyor kimsenin isteği veya baskısıyla değil, tartışmalarda alttan alan tarafsınız, haklı da olsanız özür dileyen yine sizsiniz.
Sizi seviyor olabilir ama değer vermediği saygı duymadığı ortada ne yazık ki.

Eşinizin kafa yapısı değişmediği sürece, ki değişmez gibi görünüyor siz haftada 1 eş, eş ailesi konuları açmaya devam edersiniz, bebeğiniz olsa sorunlar daha da katlanarak büyüyecek, çocuk baba ocağına yakışır diyen adam erkek olursa babasının kız olursa annesinin adını koyar, bebeğiniz sizden çok halasıyla babaannesinin yanında olur siz de hayretle izlersiniz ama buradakiler şaşırmaz zira eşinizin karakterini çözmüşler.

mavera110 mavera110 tüm konularınızı bilmiyorum ama bildiğim gördüğüm kadarıyla yorumlamam gerekirse, ki bunu tecrübeli bir kadının tavsiyesi olarak kabul edin, bakış açınız yanlış konu başlığınız dahi bakış açınızın yanlış olduğunu gösteriyor, eş ailesi savaş alanındaki düşman safı değildir, ortada bir savaş olmadığı gibi kaybeden kazanan taraf da olmaz, çatışmalar olur ancak.

Bu çatışmaların yaşanmasına sebep de çoğunlukla eştir, ki sizin eşiniz ailenize mesafeli, kendi ailesine ise hürmet bekleyen biri, ortada doldurulan bir adam yok, siz ailesinin psikolojik baskı yaptığını düşünüyorsunuz, bana kalırsa ortada psikolojik baskı yok eşiniz aile yapısı ne ise onu yansıtıyor, bir insan eşinin ailesine sırf psikolojik baskılar nedeniyle mesafeli davranıyorsa da sorun var demektir zira kişiliği oturmamıştır ne yapması gerektiğini bilmeyen birinden de eş olmaz lakin dediğim gibi eşiniz ailesi istediği için değil kendi paşa gönlü öyle istediğinden ailenizle mesafeli.

Ailesi dışında bana sevgisini gösteriyor demişsiniz, öyle ben de size sevgi gösteririm, önemli olan işin içine aile girince size olan tutumu, sevgi de ölçü değil aslında sevgi evliliğin olmazsa olmazlarından ama saygı yoksa sevgi değerini yitiriyor eşinizin size saygısı yok.

Ailenizi özel günlerde aramaması, kendisinin bir ağırlığı olduğunu düşünüp ağır abi gibi takılması, doğmamış bebek üzerinden çocuğun yeri baba ocağıdır gibi sözleri, bunları tek başına düşünüp söylüyor ve yapıyor kimsenin isteği veya baskısıyla değil, tartışmalarda alttan alan tarafsınız, haklı da olsanız özür dileyen yine sizsiniz.
Sizi seviyor olabilir ama değer vermediği saygı duymadığı ortada ne yazık ki.

Eşinizin kafa yapısı değişmediği sürece, ki değişmez gibi görünüyor siz haftada 1 eş, eş ailesi konuları açmaya devam edersiniz, bebeğiniz olsa sorunlar daha da katlanarak büyüyecek, çocuk baba ocağına yakışır diyen adam erkek olursa babasının kız olursa annesinin adını koyar, bebeğiniz sizden çok halasıyla babaannesinin yanında olur siz de hayretle izlersiniz ama buradakiler şaşırmaz zira eşinizin karakterini çözmüşler.

Cok güzel özetlemissin ❤

Sana bu evlilikte rahat yok. 6aylık evlilikte seni kaybetmekten korkmayan adam; ileride çocuk olunca korkar mı? Yol yakınken vazgeç. Sal ipini gitsin.Çocuk olunca daha beter olur.Bence geri dönme. Ailesiyle mutlu mesut yaşasın.

Daha 6 aylık evlilikte ortada çatışacak alan yokken neyi tüketiyor eşiniz? Neden tartışıldı diye sorulduğunda ortada doğru dürüst neden bile yok, çocuk para gibi ciddi konular gelse kimbilir neler olacak?

Bu dönemde çok ama çok iyi korunun derim. İsterseniz aile terapistini önerin, tepkisine göre karar verirsiniz. Ne gereği var ben deli miyim sen git derse de hadi gidelim aşkım dese de tepkisi karar vermenizde yararlı olacak.

Eşinizin ne yazık ki evlilik birlikteliğine uygun olmayan düşünce kalıpları var, ailesine tepki gösterse bu mesele çözülmüştü, işi batıran kendisi.

Eşime karşı kızmakta ona sinir olmakta haklısınız dışardan gözle ben de onun için böyle düşünürdum. Benimle konuştuğunda normal oluyor annesi onu sömürdüğünde anormal... evet kadın eşimi sömürüyor. Bu sadece benimle ilgili konuda değil. Eşimle arkadaşı makara yaptığında bile annesi üzülecek diye arkadaşına annemin yanında deme benim konumda çok hassas diyebilen koca bir adam benim eşim. Psikolojik olarak çocukluğunda ne yaşatıldı nasıl sömürüldü bilmiyorum ama annesine karşı ona zarar verecek derecede hassasiyeti var. Bunu ben anlamak ben bunun cürmünü çekmek zorunda değişim giggless.
Ama severek evlendim hayatta diğer konularda sıkıntımız yok. Ailesi konusu beni her şeyden soğuttu. O başta tarafsız gözükürken şimdi bana dolup gelmesi yaşanılır gibi değil.
Ah bi eşim çok iyi adam da ailesi kötü kafasından çıkabilseniz gerçekten büyük bi aydınlanma yaşayacaksınız

Kazanacağınızdan çok emin şekilde "bu savaşı kazanmaya değer mi" demişsiniz ama ortada savaş da yok kazabileceğiniz bir durum da yok.
Sizin "böyle" olduğu için seçtiğiniz eş "böyle" olmasının gereğini yapıyor sadece. Dolduruşa geldiği yok.
Eşinizin ataerkil kafa yapısı bu yaştan sonra değişmeyeceğine göre ya sözünden çıkmayacaksınız ya da boşanacaksınız.

Back
X