Bu sefer arkadaşıma

berlingoes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2022
252
61
48
33
Kızlar selam

Arkadaşımın eşi annesine bireysel emeklik hesabı açmış 9 sene önce önce bunlarda 7 senelik evli arkadaşım yeni öğrenmiş kayınvalidesinin telefonunda görmüş. Eşine demiş aaa annenin hesabı mı var evet demiş. Boşver sen bakma falan demiş. Arkadaşımda bakmış faturaları bulmuş meğerse eşi ödüyormuş her ay bin küsür lira. Eşine demiş keşke haber verseydin diye. Eşi hiç bişey dememiş

Benim yanımda şimdi akıl ver diyor ne diyebilirim?

Nedir ki bin küsür lira. Ödesin ne olacak?
İlerde annesi emekli olamazsa daha fazla para harcanacak. Adam kendi kazandığını ödüyor ne var sanki bunda? Bazı şeyleri de mantıklı düşünmek gerek. He eşine deseydi iyi olurdu, eşi o konuda haklı ama ödeme yapıyor diye sorun çıkarılması çok manasız olur.

Gizli saklı yapılan şeyler beni çok huzursuz ediyor. Mesela bunu öğrensem kimbilir daha neler sakladı diye düşünürüm güvenim azalır. Bin tl para değil, neden gizliyor

Sonuçta eşin ödediği parada onun da hakkı var. En azından bir haber verme zahmetinde bulunsaydı. Arkadaşınız çalışıyorsa eğer bundan sonra harcadığı kuruşu bile eşine haber vermesin. Belki o zaman anlar.

Esler arasinda gizli sakli olmamali hem de maddi konularda. 1k da cok ciddi bi para degil odenir anne icin. Cikmazda degil arkadasiniz allah daha buyuk dert vermesin

Hesap 9 yıl önce açılmış evlilikleri 7 yıl. Öncesinde olduğu için muhtemelen aklına düşmemiş yada sakınca görmemiştir. Ben de hiç sevmem gizli saklı işleri sonuç itibariyle çalışıp çalışmama durumuna bakmaksızın o evi iki kişi geçindiriyor. Bütçeyi konuşurken bu da böyle başladık devam ediyoruz diyebilmeliydi sonuçta adam kötü bir şey yapmıyor. Ama saklaması kötü bir şey. Konuşarak çözülebilecek bir konu.

Evlenmeden önce başlamış bir olay olduğu için çok sorun göremedim sonradan da sanki kötü biseymis gibi ortaya laf atmak istememiştir. Arkadaşınız sakince "aile bütçesi ikimizi ilgilendiren bir konu. Bir şey diyeceğimden değil ama haberim olsun isterdim. Bu tür başka rutin harcamalar var mı bilmediğim?" Gibisinden bir konuşma yapabilir.

O da aynı meblağı annesine versin.Kız annelerinin hakkı yok mu?
Ben de verecegim o zaman diye çıkış yapılırsa ters teper insan psikolojisinde :) üslubunu iyi seçmek lazım. Mesela bu olayın detaylarını sorup öğrenip "aa ne güzel biseymis ben çok anlamazdim böyle şeylerden benim anneme de yapalım mı" diye sorarsa art niyeti yoksa mutlaka kabul edecektir :)

Kızlar selam

Arkadaşımın eşi annesine bireysel emeklik hesabı açmış 9 sene önce önce bunlarda 7 senelik evli arkadaşım yeni öğrenmiş kayınvalidesinin telefonunda görmüş. Eşine demiş aaa annenin hesabı mı var evet demiş. Boşver sen bakma falan demiş. Arkadaşımda bakmış faturaları bulmuş meğerse eşi ödüyormuş her ay bin küsür lira. Eşine demiş keşke haber verseydin diye. Eşi hiç bişey dememiş

Benim yanımda şimdi akıl ver diyor ne diyebilirim?
Ben de annemin bagkurunu ödedim, evlenmeden önce başlamıştım, bir yıl önce bitti ödemem. Ama ben eşime haber vermiştim evlenmeden...

Eve katkım dışımda kendi paramı nereye harcadığımı eşime söylemem, gizlemem de. Gerektiği zaman öğrenir. Kişi çalışıp kazanıyor, bu kadarcık da hakkı olmayacaksa kazandığı üzerinde hiç çalışmasın daha iyi. Kadın da versin diyenler var, versin eş engel olmaya kalkarsa o zaman konuşulur. Evlilik öncesi başlanmış birşey bir de. Faydasız bedavadan havaya saçılan bir para da değil bu.

Back
X