Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sadece ders mi keske o kadar kolay olsa be tatlimDerslerine çok çalış o halde. Başka yolu yok.
Umursamamayi o kadar isterdim ki..bu gece cok dusunup hayatimda neleri degistirmem gerekiyor bir bir dusunup cozumune bakicam .sagol tatlimKimseyi umursama kuzum benim üni kazanmayi1 hedefle ve o zaman zamanla dislenirsin herkese hak ettigi dersi verirsin
Yazin icin cok tesekkur ederim.vakit ayirmissin.evet cok ofkeliydim yazarken.biraz rahatladim simdi.ama hislerim hala ayni.evet kendime deger katmak amacim.ama ozur dilerim birinci amacim artik bir intikam meselesi bir sen gorursunculuk.. ilgi alanlarim var.ailemde biliyor destekliyoda.ama hicbiseyi tam olarak yapamiyorum.artik biseyleri tamamlamam biraz yuksekten ucmaya calismam lazim.ya dusersem diye alcaktan uctukca yuksektekileri izlemekten baska hicbirsey yapamiyorum.artik kendimi biraz ortaya cikarma vakti bence.ve ailem asla mukemmel degil.cok fazla hatalari var.msela bu konu.allah onlari islah etsinÖfkeyle kalkan zararla oturur önce biraz sakin olmaya çalış
Gelişmeyi de intikam için değil, kendine deger katmak için iste
Mükemmelliyetci ebeveynlerle hayatın biraz zor belli ki, belki istediğin puanı alamamanda bu baskılar da etkilidir.
Öncelikle her konuda en iyisi olamazsın, mükemmel olmaya çalışma
Elimden geleni yaparım gerisi nasip de gec
Ayrıca herkesin ilgi alanı farklı, bir konuda yeterli bilgiye sahip olmaman başarısız olduğunu değil sadece yatkınlığının baska alanda olduğunu gösterir. Ilgi alanindaki konulara yoğunlaş, kurslara git, spor aktivitelerine katıl, sinemaya tiyatroya git
Ailene de güzellikle isteklerini anlat ve net ol ama saygını bozma sadece "ben şu alanda kendimi geliştirmek istiyorum, kendim için bu yolu seçtim lütfen buna saygi bekliyorum, ders/universite konusunda baskı yapmazsaniz sevinirim, siz mükemmel anne babasiniz ama ben mükemmel degilim ve kendimi mükemmel olmak zorunda da hissetmiyorum " tarzinda net bir konusma yapabilir ve hedeflerini belirleyip o yolda kendini gelistirmeye baslayabilirsin![]()
Mf4 85 bindeydim.istedigim bir bolumde yoktu ki.idealin bile yok senin ise yaramaz tarzi seyler de duyuyorum hep.sagol canimUniversite sinavin cok mu kotu geldi canim
Hangi bolumu istiyordun
Calisip da olmadiysa kendini uzme elinden geleni yapmissin sonucta
Ailenin Mükemmelliyetciligi becerilerinden değil bakis acilarindan yoksa hatasiz anlamında demedimYazin icin cok tesekkur ederim.vakit ayirmissin.evet cok ofkeliydim yazarken.biraz rahatladim simdi.ama hislerim hala ayni.evet kendime deger katmak amacim.ama ozur dilerim birinci amacim artik bir intikam meselesi bir sen gorursunculuk.. ilgi alanlarim var.ailemde biliyor destekliyoda.ama hicbiseyi tam olarak yapamiyorum.artik biseyleri tamamlamam biraz yuksekten ucmaya calismam lazim.ya dusersem diye alcaktan uctukca yuksektekileri izlemekten baska hicbirsey yapamiyorum.artik kendimi biraz ortaya cikarma vakti bence.ve ailem asla mukemmel degil.cok fazla hatalari var.msela bu konu.allah onlari islah etsin
Kesinlikle katiliyorum sana.karsilarinda hep dik durdum simdiye kadar.hep elestirdim.ama hep daha cok kavga ettik.hep daha cok uzuldum.ama bugun bu olay benim miladim artik.bundan sonra ya degistirim kendimide olaylarin seyrinide.yada tamamen birakip yalvaricam allaha canimi alsin diyeUç asabi beş yukari ayni problem bendede var,sürekli asagilanmak,kusur aranmasi,sürekli elestrilmek nasil bir duygu biliyorum...yapabilicegin tek şey sana manevi olarak insanlari hayatından ayikla kimsenin ailenin de olsa eleştirmesine izin verme yeri geldiği zaman sende elestirki kendilerini kusursuz sanmasinlar...kardilarinda pasif durma sen ezilip büzüldükçe iyice tepene cikarlar bunu bil eğer değişmek istiyorsan önce bir sirtindaki kampurlardan fazlaliklardan kurtul ondan sonra ayagi kalkmaya calis...yasin küçük ve sana tavsiyem sessiz bir yapida olma inan sessiz olunca insanin kendi ailesi bile eziyor hayat bana bunu ogretti
Ah guzel kalpli arkadasim.sen dengeyi kurmussun ne guzel.yetinmeyide bilen birisin.acgozlu degilsin.karakterinI belli eden cumleler bunlar. Ama insanlar senin gibi degil.18 yasindayim daha.ne cok kucugum ne de buyuk.ama su yasimda ruhen nerdeyse öldümAilenin Mükemmelliyetciligi becerilerinden değil bakis acilarindan yoksa hatasiz anlamında demedim
Düşünce olarak hersey mukemmel.olmali modundalar sanirim ve bu da senin kendini yetersiz hissetmene yol açmış
Yuksekten uçmaya calismak yerine, elinden gelenin en iyisini yapip basardiklarinla.mutlu olmaya çalışmalısın
Hedefleri cok yuksek tutarsan hep bir hayal kırıklığı yaşarsın ama ailene göre düşük gorunen fakat kendini ve yeteneklerini sergileyebilecegin bir alana yonelirsen, asıl başarıyı o zaman yakalarsin
Cok tesekkur ederim yazin icin canim benim.ben de pasif degilim aslinda.karsilik cok veriyorum.neredeyse bir kere babam bana bir tokat atacakti.gerci ozaman ben agir seyler soylemistim.ama bunun disinda dirdirdan oteye bir dey olmadi.yinede baskalarini fazla umursayan ne yaparsa ailesinin gozune girmek icin yapan aptal bir kiz icin bu bile yikici olabiliyor.ama artik ben yikicam insallah.bu gece gerekirse sabahlicsm ama nasil biri olmak istedigimi beynime kaziyana kadar kendimi buna adicamKendini geliştirmek için ne yapman gerektiğini sen zaten çözmüşsün tatlım ; çok çalışmak,büyük hayallere yönelmek,cesur olmak vesaire...
Ailenle olan sorunun için de biraz umursamaz olmayı dene bence.Biliyorum söylemekle olmuyor yine hassaslık kolayca geçmiyor ama en azından "umursamıyor gibi görün". Seni kırarak,rencide ederek tabiri caizse kamçıladıklarını veya istedikleri gibi çekip çevirdiklerini sanıyorlarsa ağlayan bebeğe emzik verme sen de! Onlar saatlerce sövsün saysın.sen tepki verme,"tamam" de geç. Bir şeylerini kısıtlıyorlarsa veya şiddet uyguluyorlarsa o başka. Ama olay sadece "dırdır" boyutundaysa takmamayı hemen öğrenemesen bile en azından takmıyor gibi görünmeyi dene.
Bu sana biraz nefes alacak yer açar,böylece sen de ilerlemene odaklanabilirsin umarım canım
Bak canım kardeşim ben senin geçtiğin yollardan 12 sene önce geçtim, senin gibi hırs yaptığım da oldu, başarılı olmak için yüksek hedefler koydugum da öyle böyle derken yolumu bulmam zaman aldı ve 20ler bitti ben daha anca hayatin tadina varmaya başladım bu yazdiklarim aslinda sen bu ablanın yaptığını yapıp da zaman kaybetme diyeAh guzel kalpli arkadasim.sen dengeyi kurmussun ne guzel.yetinmeyide bilen birisin.acgozlu degilsin.karakterinI belli eden cumleler bunlar. Ama insanlar senin gibi degil.18 yasindayim daha.ne cok kucugum ne de buyuk.ama su yasimda ruhen nerdeyse öldüm
Dikkate alicam cok tesekkur ederiimBak canım kardeşim ben senin geçtiğin yollardan 12 sene önce geçtim, senin gibi hırs yaptığım da oldu, başarılı olmak için yüksek hedefler koydugum da öyle böyle derken yolumu bulmam zaman aldı ve 20ler bitti ben daha anca hayatin tadina varmaya başladım bu yazdiklarim aslinda sen bu ablanın yaptığını yapıp da zaman kaybetme diye
o söylediğin dengeyi yakalamak zamanla oldu
Benim de babam yüksek hedefler koymak gerektiğine inanir ama ben yuksek hedef koydukca ve ulasamadikca buyuk hayal kırıklıkları yasadim.simdi hayata bakisim sebebiyle sana diyecegim :
elindekilerle yetin, yapabileceğin herseyi yap ama bu ugurda kendi mutlulugunu da erteleme