bu sefer gerçekten derdim var, acayip öfkeliyim!

champagneshimmer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
16.019
5.086
448
benim freelanse takip ettiğim bir iş vardı. bununla ilgili sabah ilk döşemeciyi ardından marangozu aradım ve son durum hakkında bilgi almaya ve işi organiza etmek için. buraya kadar güzel.
*döşemeci cok sıkıştırdığımı söyledi. izah ettim. "kardeş ürünü yapılış aşamalarında ara ara görmek, ne zaman biter demek sıkıştırmak değildir. kontrol etmek en doğal hakkım" bir sürü tırı vırı etti
sonra (+döşemeci işi bitirdiğinde monte için 2 sinin de orada olması gerekli)
*marongozu aradım (hataları vardı iş üzerinde ama görünmeyecek noktalara denk geldiğini söylediği için de ok. demiştim ) döşemeci şu tarihlerde bitirecekmiş. sende kendini ayarla sıkıntı çıkmasın. birde işin üzerinde çıkıntılı kenarlar vardı sence kaplanan suni deride yırtılma görülür mü? diye sordum. bir sürü tıvırı vırıda ondan işittim.
ya sabır champagne dedim içimden.
sonra bekledim. döşemeciye gidip son kontrol için gittiğimde çıldırdım. adam kapladığı bir parçanın uç kısmını kırmış. yamamış. asıl parça ile kırık parçayı da denk getirememiş. bunu bana bitmiş mal diye gösterinde açtım ağzımı yumdum gözümü.
en son bu ürün 3-4 ay sonra yırtılırsa ne yapacaksınız dedim. 2 yıl garanti getir yeniden yaparız dediler.
hafif gazım inmiş sinirim geçmiş haldeydim ok diyip dükkandan çıkıyordum. arkadamdan birine
bizim burada garanti kapıdan çıkışta biter dedi.
geri hışımla girdim. gene başladık hırlaşmaya...
işin sahibine de o kadar iyi davranıyorlar ki adam yarıdan fazla paralarını da ödemişti (ikaz ettiğim halde) bu öküzlerin.
şimdi pts salı veya en gec carş. gunu iş teslimi olacak. ve ben o güne kadar yatışmassam ne olacak ????
ve döşemeci onların rajonuna göre iş bitine kadar mal sahibi görmezmiş. gördükten sonra, ne derse dermiş.
*belirteyim bu adamlar hatalarını asla kabul etmiyorlar ve bir şekilde laf ebeliği yapıp işi geçiştiriyorlar. parayı da aldıkları için beni dikkate almıyorlar. yerin sahibine mesaj attım geri kalan paralarını lütfen vermeyin, cunku yaptıkları iş çok kötü diye..daha cevap yok adamdan.bu ustaları da ben bulmadım. sadece adam yokken takibini yapacağım ve ben işimde cok titizim. e benimde çıkarım olacak bu işten tabii.
kötü olan parçaları nasıl bu heriflere yeniden yaptırtcam ? hatalarını söylüyorum, olmuyor
he he diyorum olmuyor- kabak başıma patlıcak...marangoz döşemeciye döşemeci marangoza çamuru atıyor.
kadınlara susmaz, kabul etmez, peki demeyi bilmez, laf içinden laf bulur olayı çarpıtır derler ya.. inananın adamlar bu konuda daha becerikli..
feci öfkeliyim fecii...

Geri kalan meblağ ne kadarsa imza almadan ödeme yapmazsınız
One lakayıt bir yer miş !!!
ödemeyi ben yapmıyorum ki.. sadece takip. ben takip parası alıcam. adam inşallah beni dinlerde yok sen atıyorsun adamlar melek derse mıcarım... kendi de mıcar. hadi geçtim emeğimi hibe edeyim de gene ben ugraşıcam..düzelttirmek için..
oyyyyy kafalarını kırasım var... iş bilmez adamlar..
benim elim tornavida tutuyor dedim ( işi az cok iş bilirim- anlarım maksadı ile ) adam diyor ki döşeme işi tornavida ile yapılmıyor.

Geri kalan meblağ ne kadarsa imza almadan ödeme yapmazsınız
One lakayıt bir yer miş !!!
hattttaa bana kalsa: kontrat yapmadan işe başlamam. %10-15 den fazla para da vermem. işi ne zaman adam gibi yapar teslim eder gelir kalanını parasını alır.
yumuşak yüzlü sahibi görünce bildiğin söğüşlediler herifi. bunda bile ikaz ettim. olsun iyi adamlar kıl tüy dedi herif...
vücudum içime dar geliyor...ayyy

Zaten doğrusu ilk cümleniz
Ozaman yumuşak yüzlü sahibe gerekeni siz söyledikten sonra hala diretirse sizden günah gitmiş oluyor.
Mesuliyeti atmış oluyorsunuz .Ancak bu işi bilmezlere kar kalıyor o ayrı !

Zaten doğrusu ilk cümleniz
Ozaman yumuşak yüzlü sahibe gerekeni siz söyledikten sonra hala diretirse sizden günah gitmiş oluyor.
Mesuliyeti atmış oluyorsunuz .Ancak bu işi bilmezlere kar kalıyor o ayrı !
iyi düzgün iş yapmayanlardan nefret ediyorum...
top benden çıkmış bile olsa (ki su anda cıkmış durumda ) iş veren bana bunu düzelttir diyecektir. ben olsam derim. ve ben bu saçma insanlar ile gene ve gene muhatap olucam....
aglıcaam yaa..sesim kısıldı zaten feci böğürdüm heriflere...

bir otele reçel yaptım da nasıl özendim, kendi evime yaparken bu kadar özenmem ya..parada almamıştım...
başkasına iş yapıorsun sanki hibe ediyor...len parayla yapıyorsun bu işi.. kırıp- yamamamk ne demek ??!!! hadi kırdın söyle yeniden parça kesitirelim! yok onu da demiyor- hadi yamadın bari yamuk yamama düzgün yap..o da yok...

Uzmeyin kendinizi siz elinizden geleni yapmissiniz,insallah kabak Basiniza patlamaz
umarım.. hala yüzüm pancar gibi...düşündükçe geriliyorum... aklıma elime aldığım yamanmış parça geliyor...
yumuşamış bozulmaya başlayacak havuç gibiydi... sallanıyordu. yeniden yap dedim sadece suratıma baktı...
yok ben bunu hazmedemem... o herifler o parçayı yenileyecek başka yolu yok...inşşalalalalalalhh takarken bir daha kırlırda ben de o parçayı sokarım gözlerine..mecbur kalırlar yeniden yapmaya..

bundan sonra da o herifleri bu piyasadan az para kazanmaları için konuşucam.. marangoz dünyada cok ünlü bir markanın mugla temsilcisi . ben yapacağımı biliyorum..

Elinden geleni ardına koyma. Bu insanların bu kadar zaman bu şekilde iş bilmezlikleri ile piyasada tutundukları yeter çünkü. Para kolay kazanılmıyor dürüst insanlar için, insanları bu şekilde suistimal etmeleri hoş değil. Paramızla bile düzgün iş yaptıramaz hale geldik.

kesinlikle haklısın. bu iş bitsin etrafa laf salıcam.
sinirim azıcık dindi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…