Bu sefer hiç komik degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuş ama bişey degişmezse yine üzülen taraf siz olacaksınız,belkide kendi haline bırakman en iyisi.tabiki kocanı en iyi sen tanırsın,içinden ne geliyosa onu yap

Ya bu arada bu saatte niye uyanıksın hamile halinle,bebiş olmadan bol bol uyu,sonra ahh niye uyumadım diye elini dizlerine vurursun(bebekten dolayı şuan uyanmış bir anne)

😊😊😊 gunaydin bebşinizle size o zaman 😊😊😊
Ben uyaniyorum yemek yiyorum hooop geri bayiliyorum. Aksama kadar uyuyup aksam yemegi yiyip hoop geri bayiliyorum. O yuzden geceleri de bayan kuş misali uyuyamiyorum 😊

Yahu hamilelikteki koku hassasiyeti ve bulantiya nasil naz deniliyor anlamıyorum. Hayatlarında hiç hamile kalmamış insanlarin yada bu süreci rahat geçirmiş insanların bir kadın hassasiyetiyle bakamamasina şaşırıyorum.
Arkadaşım gebeliğimin ikinci ayından itibaren beşinci ay bitene kadar deli gibi bulanti yaşadım. Ne yediysem çıkardım aldığım çoğu kokuya çıkardım. Şu bile midemi bulandırırdi bir bardak içemezdim yudum yudum zaman aralıklariyla içerdim. Eşimin ten kokusu (ter değil, ten) bile midemi bulandırırdi ayrı yattığım oldu. Yaşamayan bilmez bu bulantiyi. Insallah geçer bir an önce. Naz diyenlere aldırma eşinle de açıkça konuş ve desteğini beklediğini hissettir.

8.haftaya kadar hic midem bulanmadi. Ne yemek istediyse yaptim. Sadece 5 gundur cok koku hassasiyetim var. Bu gercekten naz mı???
Ne nazi allah askina naz diyenler tiksinmeli kusmali, hayati zehir eden gebelikler yasamamislar da ondan. Yasasinlar da gorsunler diyesim geliyor ama kimse boyle yasamasin.sivi sabunla elimi yikayamazdim kokusundan. Keyiften nazdan degil hicbiri.7/24 midenizin bulandigini bir dusunun hic empati beceremiyorsaniz da.

Şuan da yanlış anlaşılmak istemiyorum ama kadın olduğum halde bu tarz şeyler bana bile fazla geliyor kıymalı makarna yapmayim yok ben varken duş alma bilemedim ki hamilelik yasamadigim için bence naz olarak düşünüyor o yüzden yapıyor

canım uzaktan öyle görünüyor. 7.5 aylık hamileyim ne başım döndü ne midem bulandı ne kustum en başından beri. ama hamilelik inanılmaz büyük bir travma vücut için. ve herkeste tamamen farklı ilerliyor. hatta bir kişinin bir hamileliği ile ikincisi bile birbirine benzemiyor. o yüzden sana diyebileceğim tek şey var naz olamayacak kadar zor. onca zaman sonra geçenlerde ilk defa bulaşık kokusundan sadece midem kalktı bir kaç saniyelik birşeydi. ama dünyam ters döndü sandım. bunu tüm hamileliği boyunca çekenler var. Allah yardım etsin...

Pink_Butterfly92 Pink_Butterfly92 çok detaylı okumadım konunu ama Allah kolaylık versin demeye geldim ben. İnşallah bir an önce eşin iş birliği yapmaya yanaşır. çünkü son aylara doğru gerçekten yardımı gerekecek.

8.haftaya kadar hic midem bulanmadi. Ne yemek istediyse yaptim. Sadece 5 gundur cok koku hassasiyetim var. Bu gercekten naz mı???
Bulandırır ben 20. Haftaya kadar aklına gelebilecek her turlu kokudan kusan biri olarak bama oyle naz gibi filan gelmedi.
Bunu yasamayan anlayamaz ıspanak yıkarken toprak kokusu alıp acillik oldugumu biliyorum.
Kuvettun basindan kalkamiyordum nazla mi kusuyor yani bu insanlar?
Esinde zamanla normale doner merak etme sende bulantılarin gecince yemeklerini yapmaya baslarsın.
Yani surekli yemek yapip midenin bulandigi bir donemde yemek yapmaman seni prenses yapmaz.
Ayrica biz kadınların gorevi gibi algilanmis sanirim bu yemek olayi hastaysan esinde yapar bu gayet insani bir durum..

Takma canım böyle şeyleri.
Bebegin sağlıklı ise kimseyi kocanı bile düşünme.
5 sene sonra gelmiş, bir zahmet herkes nerde duracağını bilsin.
Hamilelik harika bir süreç. Hiç takılma derim.
Bulantılar ilerleyen haftalarda geçiyor.
Yeter ki içindeki iyi olsun, gerisi önemli mi;)

Asla naz değil çok iyi anlıyor m seni. Birisi naishat etmiş olabilir mi kocana karına yüz verme simarmasin diye başkasının sözüyle hareket eder mi normalde

Hic naz yapmiyorum şuan 8+5 im. Sadece 5 gundur midem bulaniyor bikac şeyden o da.
Ama ilgisizligi vs hamilelik baslangicindan var.
Hamileyken dolabın kapağını açmaya korkardım. Marulun salatalığın hatta biberin bile kokusu midemi bulandırırdı 1 ay yemek yapamadım evde. Ama eşiniz anlamıyor bu durumu demek ki, klasik erkek tavrı işte naz sanıyorlar. Allah kolaylık versin.

Kesinlikle naz falan değil.. 5 haftadan 13 haftaya kadar kokulu her şeyden midem bulandı.. mutfağa girmedim bile

Hamilelik yaşamayanların bunları anlaması mümkün değil

Hamilelik bulantısı yaşamamış olanlar lütfen naz demeyin, gerçekten berbat bişey. Ben gebeliğin ilk 3 ayı bulantı, kusma ve kokular yüzünden depresyona girdim. Parfümlerimin hiç birini kullanamadım, buzdolabının açamadım, kusmaktan boğazım yara oldu yüzümde kılcal damarlar çatladı. Konu sahibinin eşinden rica ettiği şeyler şu süreçte gayet normal.

Eşinize durumunuzu gergin şekilde tartışmalı modda değilde iyilikle, üzgün halde, mağdur modda izah edin belki faydası olur. Cidden eşiniz naz yaptığınızı sanıyor olabilir. Bulantılar 14.haftada genelde geçiyor inşallah sizin de geçer.

Gercekten insanlar niye bu kadar anlayissiz.Her hamilelik farklidir.Bazilari hic bulanti yasamaz.Kiminin de herseyden midesi bulanir.Bizim bir akrabimizin televizyondan midesi bulaniyor.9 ay boyunca bulanti yasayan insanlar var.Kimisi cok hafif bir hamilelik gecirir.Kimi 9 ay boyunca yatmak zorunda kalir.Keske herkes kendisiyle kiyaslama.

Bunun bir de dogum kiyasi versiyonu var.Kimi sezeryan olur ertesi gün ayaga kalkar.Kimi bir ay kendine gelemez.Keske insanlar biraz daha duyarli olabilse.

Hamilelik de koku hassasiyetine naz demek çok abartı bir yaklaşım, yaşamayan bilmez maalesef. Konu sahibi benimde bulantılarım 8. Haftada başladı, mutfağa adım dahi atmak istemiyordum kokusu mahvediyordu beni.

Arkadaşım, evinin kokusuna tahammül edemiyordu. Annesi, kv’si, eşinin teyzesinde dönüşümlü kalıyordu koku yüzünden. Kaldığı evde kokmaya başlayınca başka birinin yanında kalıyordu şimdi çocuğu 10 yaşında, hamile olduğu dönemde tiksindiği bazı kokular var hala o kokuları duyduğu zaman midesi bulanır.

Eşiniz için de Allah kolaylık versin size, kalan 7 ay inşallah kolay geçer.

Esinizin psikologa gitmesi lazim. Konuştuğunuzda ne diyor?

Benim hamileligimin basinda dusuk tehlikem vardi. Calisiyodumda. birlikte temizlik ve yemek yapardik. Et ve balik en tiksindigim seydi. Yine de makarna da olsa yemek yaptim. Hiçte niye onu yaptin niye bunu yaptin demedi eşim. Kizim 2 yasinda. Anca simdilerde iyi yemek beklemeye basladi. Bu cocuk doguncada kolay olmicak. Oyle her zaman ugrastirici guzel yemek yapamazsın

Konu sahibine ne gereksiz yuklenilmis yine. Ben sadece 6. ya da 7. hafta iki.kez bulanti yasadim, o da kisa sureliydi. Onun disinda ne koku hassasiyeti, ne tiksinme, ne kusma ne aserme, ne bir seyi canimin cekmesi hic birini yasamadim. Bu anlamda cok rahat bir hamilelik geciriyorum. Ama ben de farkli seyler yasadim. Benimki de tup bebek. Hamilelik gercekten ozel bir zaman. Evet ekstra ilgi alaka istiyor insan. Bugunlerde her gece bacagima kramp giriyor ciglik cigliga uyaniyorum. Esim de uyaniyor tabi. Ya da bazen gercekten canim hicbi sey yapmak istemiyor. Esim kosturuyor her seye. Cunku bu cocuk sadece benim degil. Ben bunca zorluga katlanirken onun da benimle zorluklari paylasmasi lazim. Bunun neresi naz? Yardim etmeyip ustune trip atip kendisi hamileymis gibi davransa sinir olurdum.

Sevgili soru sahibi, lutfen sadece bebeginize odaklanin. Kocanizi hic takmayin. Yemegi mi begenmiyor, ugrasmayin. Siz iyi beslenmeye calisin. Stres yapmayin. Gerekirse gidin annenizde kalin. Hamilelik ilerledikce turlu turlu seyler cikacak daha. Simdiden boyleyse karniniz iyice buyuyup hareketleriniz kisitlandiginda, gece bacaginiza kramlar girdiginde, ayaklariniz sistiginde, nefes almakta zorlandiginizda ne yapacak acaba? Adama iyi bir rest gerekiyor. Boyle devam ederse lohusalikta da cok cektirir size.

Gebelikte mide bulantısına naz demek 😨 ben ilk gebeligimde 5-16 hafta arası 8 kilo verdim bulantıdan su bile icemezdim. Su yahu sudan midesi bulanir mi insanin. Evet bulanirmis anladim. Ikincisinde de ayni sekilde hemen hemen her şeyden midem bulandı. Eşim kapıdan elinde ekmekle girerdi ben lavaboya koşardım ekmeğin kokusundan 😣 her işimi de yaptım o halimle temizlik yemek halı da yıkadım perde de yıkadım astım. Doguma 5 gün kaldi hâlâ da yapiyorum. Naz olsa hic biseye elimi sürmezdim. Konu sahibi de her işini yaptigini naz yapmadigini söylüyor ısrarla kiymadan mide mi bulanir naz yapmayin deniyor.
Ha diyelim ki naz bi zahmet bi kaç ay cekiversin nazini hayatinda kac defa yasayacak ki bu süreci. Bu arada konu sahibi eşin kendini hamile saniyor galiba bu konuda psikolojik yardim almali

İlk 2 ay neredeyse hiç yemek yapmadım. Midem bulanmıyordu ama soğandan öyle bir tiksinmiştim ki Allah affetsin. Sizi çok iyi anlıyorum. Burda dalgaya vuranlar olmuş ilginç. Daha şimdiden mide bulantısı böyleyse filan demişler de zaten ilk 3 ay hat safhada olur. Bir tanıdığmzda ağzına yemeni filan bağlayarak birşeyler yapıyordu o da aynı durumdaydı. Geçmiş olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X