Bu sefer hiç komik degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iyi geceler... kocamın hamilelik sendromundan bahsetmistim. Hala geçmedi. Hala bebegi kendi yiyince büyüyecek saniyo. Ve kendini hala hamile sanıyor.
Hala kan şurubumu içiyor, hala aşeriyor , hala garip tavırlari var.

Eşim kendinden çok beni düşünürken birden degişti ve bu beni çok üzüyor.. Bencil biri oldu... Çok bencilce hareketleri var... Bazen çok sert çıkışıyor bana .Keşke bunlari düsünmemin sebebi hormonlardan kaynakli olsa ama degil...
Yani 5 sene bekledik. Ama hamilelik ve bebek umrunda degilmis gibi davraniyor. Temizlik bulasik falan yardim ediyor. Ama eşim sanki eşim degil...

En ufak örnek onun şampuan kokusundan midem bulandıgı icin rica ettim yatarken duşunu al bende salonda oturucam kokusunu almam diye. Yapamazmiş almasi gerekiyormuş... Saat zaten 11 di 12 de uyuyacaktı... Bu küçücük şeyi bile yapmadı...

8. Haftaya kadar her istedigi yemegi yapmiş olmama ragmen 5 gündur koku hassasiyetim en üst sınirda kiymali makarna istedigi icin Kokabilir hayatim bugün yapmasam daha iyi diyorum. Çunku kiymali makarnayi hiç sevmem... Deli gibi soyleniyooor.
Bagiriyor cagiriyor.
Benim cevremdeki hamilelerin hicbiri ilk 3 ay yemek bile yapmadi. Hep onlari kinardi ben yapmam hayatim 9 ay yemek yaparim merak etme derdim.
Ilk defa yapmayim kokar dedim diye demedigi sey kalmadı. Hep sinirliii....

Normalde asla böyle biri degildiiii 😞😞😞

Ben hamile degilken sırf uyuşukluğumdan yemek yapmadigim zamanlarda bile " sorun yok bugün yemekler benden" diyen bir eşim vardı...

Bu degişimin sebebi ne olabilir ?

Bir önceki konum hatirlamayanlar için.... https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esimin-hamilelik-sendromu.1123089/
Cunku bizi anlamiyorlar benim esimde naz yapiorm zannediodu ki alakasi yoktu hic naZlanmadim suan neden oyle degilim dedigimde susuyor hakli oldgmu bildigi icin. Malesef eski insanlar bizim annlerimz kaynanalarimizda hic bunlari yasamamis gibi konustuklari icinde biz nazli oluoruz. Izah etmekten baska sansin yok bence kuzum. Suan bende kokudan hatta esimin her turlu kokusundan varligindan bile rahatsiz oluorm opemiorm adami soyledimde biraz biraz alisti galiba israrci olmuo oturup tek tek detayli anlatmak gerekio umarm anlayisli olur

Ya mesajlarınızı alıntılayamadım. Ben hiç hamilelik yaşamadım çevremde bu kadar ağır geçiren de olmadı. Mesela annem de 5 yıl önce hamileydi kusardı ama bir şeyden tiksindiği için değil, yalnızca midesi bulandığı için. Şampuan falan deyince abarttığını düşünmüştüm. Umarım bebeğini sağlıkla bir an önce kucağına alır konu sahibi. Tüm ağır hamilelik geçirenlerden de özür diliyorum.

Ya mesajlarınızı alıntılayamadım. Ben hiç hamilelik yaşamadım çevremde bu kadar ağır geçiren de olmadı. Mesela annem de 5 yıl önce hamileydi kusardı ama bir şeyden tiksindiği için değil, yalnızca midesi bulandığı için. Şampuan falan deyince abarttığını düşünmüştüm. Umarım bebeğini sağlıkla bir an önce kucağına alır konu sahibi. Tüm ağır hamilelik geçirenlerden de özür diliyorum.
Abartmıyor maalesef
Benim de duş jeli, deterjan, parfüm, yumuşatıcı, yemek hatta sudan bile midem bulanıyordu.
Çok berbat bir şey

Kıskandı bebeği muhtemelen.
Bazı baba adaylarında oluyor.
Bulantılar genelde 8.haftadan sonra başlıyor.
Benim hafif geçmişti o haftalr sukur.
Kardesim serumlarla geçirdi 2 hamileliğini de,herkes ona naz yapmış demek diyor.
Ne kadar yanlış.Bana kokmayan,sana kokabilir.

Her hamilelik bir değil hanımlar,naz da yapabilir ayrıca .

Son zamanlarda bi linç girişimidir gidiyor hadi hayırlısı. Hamilelikte mide bulantısına neden şaşıyor ve naz olarak algılıyorsunuz ki? Her insanın bünyesi bir değil. Kimisi hiç bulantısı olmaz, kimisi 9 ay boyunca bulantısı olur, kimisinin erken veya geç başlar. Velev ki şampuan kokusundan gerçekten midesi bulanmayıp naz yapıyor. Yapsın. Hamilelik hormonu diye bir şey var. Nazlansın. Kalkıp iki tane güzel söz söyleyince inciler mi dökülecek? Kalp kırmak ne kolay, zor olan gönül yapmak değil mi? Hamile olan bir kadını sevindirsen bebekte bundan etkilenir. Ayrıca ben ünlü birinin sabun kokusunu aşerdiğini duydum da kimse inanmamazlık etmedi, hamile olan birinin midesi bulanmasına neden bu kadar dalgaya aldınız ki?

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Inan öyle degil biliyor musun ben ki bir odunum naz noyaz bilmem amma öyle değilmiş yaşayarak bizzat öğrendim.
Sigara içiyoruz esimle karsilikli içerken birden kokusundan tiksinmeye basladim ama nasil biliyor musun adam içip gelse camdan atasim geliyordu öyle iğrenç koktu kizima hamileyken hatta sonra test yaptim hamile oldugumu öğrendim ya ceviz kokar mi komik geliyo degil mi vallahi kokuyordu bana çok şükür gecirdim ama demem o ki hamilelik lohusalik cidden farkli bi kafa

Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Valla hamileliği rahat geçen insanlar kesinlikle anlamıyorlar bulantı ve koku hassasiyetini
Hamileyken birden bire vernel kokusundan tiksinmiştim ve evdeki herşey vernelle yıkanmıştı eşimi kaç defa uyandırıp tişörlerini değiştirttim vernel kokuyor diye koku burnuma geldiği an direk kusuyordum
Bunun gibi o kadar çok örnek verebilirim ki
Yani bu tarz durumlar çok oluyor
İnanın ki insanın elinde değil bu durum

Şuan da yanlış anlaşılmak istemiyorum ama kadın olduğum halde bu tarz şeyler bana bile fazla geliyor kıymalı makarna yapmayim yok ben varken duş alma bilemedim ki hamilelik yasamadigim için bence naz olarak düşünüyor o yüzden yapıyor

Ben de öyle derdim ama inanin 9-10 haftalikken buzdolabini acamiyordum degisik bir koku geliyordu,4 ay civari acabildim :) Kinamamak gerekiyormus onu ögrendim 😂

İnsan eşinden bile tiksinebiliyor. Bir hamile şöyle bir şey yaşıyorum dediğinde inanmak lazım. Sadexe ona özel olsa bile. Haftalarca deterjan kullanamadım, yıkanmış çamaşırları kaldıramadım. Kokusuz deterjan buldum da çamaşırları yıkamaya başladım. Hala aynı hassasiyetim devam ediyor, koku çok etkiliyor.

ne alakası var prenseslikle. evet evet prenseslik, öğürme ve kusma prensesliği. yaşamadığınız şey hakkında atıp tutmak ne kolay. herşey mide bulandirabilir? bu yüzden hamileliğini hastanede geçirenler var. bilmiyorsanız boş boş atıp tutmayın. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna deniyor işte.

Valla hamileliği rahat geçen insanlar kesinlikle anlamıyorlar bulantı ve koku hassasiyetini
Hamileyken birden bire vernel kokusundan tiksinmiştim ve evdeki herşey vernelle yıkanmıştı eşimi kaç defa uyandırıp tişörlerini değiştirttim vernel kokuyor diye koku burnuma geldiği an direk kusuyordum
Bunun gibi o kadar çok örnek verebilirim ki
Yani bu tarz durumlar çok oluyor
İnanın ki insanın elinde değil bu durum
5 ay önce yıkayıp kaldırdığım kışlıklardan elime geçti midem bulandı kokusundan bugün yıkammış gibi geldi.

8.haftaya kadar hic midem bulanmadi. Ne yemek istediyse yaptim. Sadece 5 gundur cok koku hassasiyetim var. Bu gercekten naz mı???
Hiç koku hassasiyetim olmadı. Mide bulantısı ise 2 gün sadece,ama o 2 gün mafetti beni. Yemeği içimde tutamıyordum. Artık birşey yemeye korkuyordum. Bunu 3 ay yaşayan kadınlar var dedim. Konu sahibi hiç bulantiniz olmasa, çok keyifli bir hamilelik gecirseniz dahi nazlanmak hakkınız. Çünkü siz bir canlı taşıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Daha ötesi mi var?

Ben olsam hamilelik surecinde senle ayri yasamak istiyorum derim bu nedr ya bagiriyormus cgiryomus herkesin hamileligi farkli yok eski kadinlar soyle yok biz boyle.
Zehir ederim bende ona hayati. Bebek ya bu disardaki seslere annesinin stresine karnindayken bile hakim ve kisiligini etkileyecek dogdugunda huysuz bir bebek bile olabilir bu bilinen bisey.

Iki hamileligimde de 5 ay kustum yemek koksusundan bulasiktan buzdolabi ve bulasik makinesi kokusundan akliniza gelmeyecek kokmayan ama bana kokan hersey tetikliyodu konu sahibi prenseslik ya da naz yapmiyo ben hakli buldum herkesin hamileligi farklidir ama esiniz sizi anlamiyosa mecburen ogurerek hatta kusarak kiymali makarnayi yapacaktiniz sampuan kokusu alinca ustune kusacaktiniz anlamiyosa boyle anlardi herhalde caninizi sikmayin esiniz farkli duygulara kapilmis herhalde bosverin yap diyosa yapin anlatmaya calismayin zira anlayamiyor su aralar

Ahh gerçekten kocanızdan çok şurda yorum yapan kadınlara öfkelendim şu an (kocanıza zaten öfkelendim). Hiç hamile kalmamışlar ya da mide bulantısı yaşamamışlar havadan sallıyorlar ya gerçekten hayranım size. Hiç mi empati yeteneğiniz yok? Hiç mi hayatınızda mideniz bulanmadı? Ayrıca bu erkek egemen yapıyı kadın olarak neden bu kadar seviyorsunuz ben hiç anlayamıyorum?? Bir evin bütün işleri, özellikle yemek, neden kadının görevi? Ev işleri eşit bölünmelidir kadın ve erkek arasında. Bakın erkek kadına yardım etmelidir demiyorum, işler eşit bölünmelidir diyorum. Ülkemin bütün kadınlarının eşitliği hak ettiğini fark ettiği ve bunu sonuna kadar savunduğu günleri görmek en büyük dileğim 🙏🙏

Sana gelince canım. Birkaç kez konuşmaya çalış, desteğine ihtiyacın olduğunu ifade et. Beni yalnız hissettiriyorsun de. Anlat işte ne hissediyorsan. Eğer hiç değişmiyorsa sadece kendi midene ne iyi geliyorsa yapabildiğin kadar o yemekten yap, onu ye. Ne yaparsa yapsın, ne yerse yesin. Kokuyu duyamayacağın en uzak nokta neresi varsa oraya git o duş alınca. Gerekirse şampuanı at! Ya da içindekini dök. Hala sana zehir ediyorsa, ben olsam annemin evine giderim 😔 inşallah düzelir ve hamileliğinin devamını rahat geçirirsin canım. Bebişin için de kendini çok üzmemeye çalış olur mu? 💕💕 kalbim seninle💕

Ayyy Allahım kınamıyorum, büyük sözüme tövbe ama adam anormal davranıyr gerçekten. Hamile kadının kan ilaçlarını içmek nedir yav!?
Dalga geçtiğimi düşünmeyin ciddi olarak yazıyorum. Korkarım bebek doğduktan sonra lohusa triplerine de girer bu adam. Emzirmeye filan kalkmaz inşaallah.
Konu sahibi bir psikoloğa filan mı danışsanız acaba.

ne alakası var prenseslikle. evet evet prenseslik, öğürme ve kusma prensesliği. yaşamadığınız şey hakkında atıp tutmak ne kolay. herşey mide bulandirabilir? bu yüzden hamileliğini hastanede geçirenler var. bilmiyorsanız boş boş atıp tutmayın. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna deniyor işte.
Ya bak güzel kardeşim, çevremde böyle bir şey olmadı dedim özür diliyorum diye güncelledim de daha alıntılayıp boş boş bilmem ne diyorsun. Dünya üzerinde birçok kadının yapabildiği şeye prensesiz de prensesiz. Prensessiniz anladık. Çocuğunuz doğunca siz kraliçe, o prenses ya da prens. Nasıl kafalar ya. Abi herkes doğuruyor ya. Ne bekliyorsunuz? Adam ağız tadıyla duş bile alamayacak mı evinde? Kendi tiksiniyorsa uzak dursun adamın kullandığı şeye karışmak ne? Biraz mantık çerçevesinde düşünün rica ediyorum. Yemek konusu her neyse de bir insan evladının kullandığı şampuan.

Hamililekten once asla boyle degildi. Ben daha transfer oldum eve geldim. Hergun sorardi canin bisey istiyormu ? Sana portakal sıkayım mı ? Sen yemek yapma dısardan söyleriz , hadi sıkıldın sen evde biraz dolaştirayım. Saatlerce sacimi okşardı yanima gelir elini karnima koyar şimdi burda bebismi var derdi. Hamilelik gundemde degilkende yapardi bunlari.
.
Onlar bir hayalin yansimasiydi bu yasananlar gercek. Erkekleri,istisnalar kaideyi bozmaz, 3 yasindaki cocuklar gibidir. Kendi istedikleri ve konforlari onemlidir. Daha yeni idrak ediyor o bebegin omur boyu kalici oldugunu. Rahati bozulmus. Allah yardimciniz olsun. Sinir bozucu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X