Bu sinirlilik gerginlik beni korkutuyor

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
Slm arkadaşlar son günlerde çok gerginim sebep ne bilemiyorum belki de biliyorum ama zannetmiyor muyum? İş ev herşey beni çok gerdi, ençok da eşim geriyor 1 yaşında çocuğumız var çok aşırı üzerine düşüyor ne yedi nsl yedi ne kadar yedi kaşık hesabı yapıyor bunun gibi şeyler. Devamlı hesap verme durumundayım bu beni sinir ediyor, kendimle ilgilide öyle ses tonun neden öyle niye öyle dedin, ne demek istedin boğuyo artık beni. Kaç kere uyardım aynı şeyler. Artık en ufak birşeyde parlıyorum. Anksiyete ve panik atak rahatsızlığım var eşimin bu durumları iyice nüksettiriyo. Bebek deseniz o da huysuz bi bebek. Kafayı yicem die korkuyorum. Nasıl baş edicem ben bu sinirliliğimle bi akıl verin.

Bir uzmana danışsanız, belki sinirinizi hafifletecek, dozajı hafif zararsız bişeyler verir.

Gerçi sinirli olmak için çok haklı nedenleriniz var. Hem iş hem ev, hem çocuk sizi haklı olarak yoruyor, bir de çok konuşan erkek kişisi çekilir dert değil. Onu da uzmana götürün beraberinizde...

Uzman yardımı alarak işe başlayın, tüm dünyanızı eşinizin söylediği kelimeler ve davranışlar üzerine kurup hayatınızı ve ruhsal algılarınızı buna göre şekillendirmeyin, seveceğiniz yeni hobiler ve mecralar edinmeye çalışın.

Sinirleriniz yıpranmış.. belli ki sinirlerinizi kontrol edemiyorsunuz,dra gidip yardım alın daha kötü bir depresyon geçirmeyin..

bence doktora siz değil eşiniz gitsin. sürekli hesap vermek zorunda hissetmeniz ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir. Oturup düzgünce konusun bence tekrar tekrar. Umarım halledersiniz. :)

Slm arkadaşlar son günlerde çok gerginim sebep ne bilemiyorum belki de biliyorum ama zannetmiyor muyum? İş ev herşey beni çok gerdi, ençok da eşim geriyor 1 yaşında çocuğumız var çok aşırı üzerine düşüyor ne yedi nsl yedi ne kadar yedi kaşık hesabı yapıyor bunun gibi şeyler. Devamlı hesap verme durumundayım bu beni sinir ediyor, kendimle ilgilide öyle ses tonun neden öyle niye öyle dedin, ne demek istedin boğuyo artık beni. Kaç kere uyardım aynı şeyler. Artık en ufak birşeyde parlıyorum. Anksiyete ve panik atak rahatsızlığım var eşimin bu durumları iyice nüksettiriyo. Bebek deseniz o da huysuz bi bebek. Kafayı yicem die korkuyorum. Nasıl baş edicem ben bu sinirliliğimle bi akıl verin.

Yani zor bu durumda eşinizin sizi biraz idare etmesi gerekiyor.
Özellikle de bu kadar sorgu sual 'i bırakması lazım,hayrola bir tek kendi yavrusu mu ?
Veyahut bu kadar kaşık hesabına kadar karışıyorsa o kaşıktaki yemekleri kendi yedirmeye başlayabilir.
Üstünüzdeki yükü alabilir.
Çalışan bir bayan olarak sizi anlıyorum ve sabırlar diliyorum gerçekten zor hele ki yarın bir gün 1.sınıf sendromu daha zor olacak.Size eşiniz kesinlikle yardımcı olmak zorunda .

Yani zor bu durumda eşinizin sizi biraz idare etmesi gerekiyor.
Özellikle de bu kadar sorgu sual 'i bırakması lazım,hayrola bir tek kendi yavrusu mu ?
Veyahut bu kadar kaşık hesabına kadar karışıyorsa o kaşıktaki yemekleri kendi yedirmeye başlayabilir.
Üstünüzdeki yükü alabilir.
Çalışan bir bayan olarak sizi anlıyorum ve sabırlar diliyorum gerçekten zor hele ki yarın bir gün 1.sınıf sendromu daha zor olacak.Size eşiniz kesinlikle yardımcı olmak zorunda .
Yardımcı olması çocuk konusunda oyalar oyun falan yapar. Evnişlerinde yardımcıdır hakkını yiyemem; ama bu kadar sorgu sual yapması beni artık iyice gerio, uyardım kaç kez tamam dio yine aynı.

kocanız bir psikiyatra gitsin başak burcu mu kendisi?

Yardımcı olması çocuk konusunda oyalar oyun falan yapar. Evnişlerinde yardımcıdır hakkını yiyemem; ama bu kadar sorgu sual yapması beni artık iyice gerio, uyardım kaç kez tamam dio yine aynı.
Kendimii gördüm açıkçası :KK48:son zamanlarda bende öyleyim.
Hatta bazen diyorum çok oluyorum diye kendinizi en azından tanımanız iyi sinirliyim demişsiniz.
ozaman ne yapacaksınız sinir olduğunuz an minumuna ses tonunuzu indirerek sakin cevap vereceksiniz.
Eşiniz uyardıkça :63::63:daha dün konuştuk lütfen soru sorma de gül ve geç ;)

Ayni sorun bende de var eşim hatta evde herşeye karışıyor yardım da etmiyor.
Psikiyatri ilaçları kullaniyorum ama fayda etmiyor eşleri göndermek lazım doktora canım.

Rahatlayabileceğiniz bir hobi edinseniz herşey olabilir.
İşi bırakma imkanınız varsa yada izin alma biraz dinlenin hepsi birlikte ağır gelmiş çok normal.

Back
X